X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski, nie bylo mnie pare godzin a Wy sie rozpisalyscie ;-) wpadam na chwilke a zaleglosci w czytaniu nadrobie jutro.
    Oto ja i moj brzuch w 21 tc :-)

2zqhu80.jpg

2aihsa8.jpg

SunSun, Dorka1979, MartaM, Anastacia33, Emartea, Scarlett2014, madziutek 23, Niunia86, Justyska89, noa8, MamaAdasia, kasss, jasmin, slodka100, Emca, gosiaczek31, Katarzyna79 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Takie C to chyba najbardziej optymalny rozmiar
    No to co powiecie na 75G przed ciążą Teraz 75H to ile podczas karmienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    dzięki dziewczyny też licze na to że mnie dogonicie a czy mozliwe jest to że przez to ze brzuszek troche większy jako jedna z nielicznych nie czuje ruchów pewnie cos za coś nie można miec wszystkiego??
    Właśnie przymierzyłam moj ukochany płaszczyk myślałam że troche w nim pochodze a tu w brzuchu ledwo sie dopiął ale w piersiach juz nie Ten co MartaM wsawiła fajny ale szkoda mi 350 zl na jedna zime hmm ciężko będzie coś kupić
    Przeszyj guziki, chyba we wszystkich płaszczach od guzika do krawędzi jest trochę miejsca

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Emartea ha w pierwszej ciąży ćwiczyłam kilka razy dziennie do tego masaż to istotne bo pomaga zspobiec nacieciu i pęknięciu krocza
    Ale to tylko pierworódkom, pomijając oczywiście te które nie były ani nacięte ani nie pękły w trakcie porodu to oczywiście też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 00:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilla29 wrote:
    Dzięki dziewczyny ;) co do ilości chłopców to ogólnie kiedys lekarz mi mówił że ostatnimi czasy rodzi się więcej chłopców wcześniej było odwrotnie, niewierze ze to mozna zaplanowac, sama zrobilam chyba wszystko zeby zaplanowac plec, przy drugim nie bede :))
    Ja tylko przy drugim planowałam bo chciałam syna z tej racji że pierwsza córka i jak się stosowałam zaleceń tak wyszło. Teraz nie planowałam bo nie wierzyłam że mogę mieć dzieci.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Wiem... W pierwszej ciazy tez tak mialam. Wygladam jak po obiedzie :/
    Ale z drugiej strony to nie bedziesz musiała się męczyć żeby wrócić do figury z przed ciąży

Madzik82 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka H to ja sobie nawet wyobrazic nie umiem

gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana. Widzę że nie tylko ja spać nie mogę. Coś mnie obudziło i nie wiem co. Leżałam i wpatrywałam się w sufit. Ech...
    Jak się tylko przebudziłam, to mała zaczęła dawać o sobie znać. Zrobiłam kawkę i teraz grzecznie śpi. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 06:18

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to do pracy wstawalam...juz od 30 minut siedze w pracy zapowiada sie pracowity dzien.milego dnia mamusie

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak zawsze witam się z rana :) sprawdzam co u Was czekając na początek pracowitego dnia w pracy. Ale za ta zapowiada mi się dluzszy weekend bo w piątek będę musiała wyjść wcześniej żeby zdarzyć do lekarza a w poniedziałek pewnie będę miała urlop :)

Kurcze jak sobie myślę o tym forum to chyba najszczęśliwszy okres dla nas... wystarczy otworzyć forum a już widać piękne brzuszki i można poczytać o dobrych informacjach z wizyt :)

Miłego dnia dziewczyny!

• czekaja Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik brzuszek malenstwo:) widocznie maluch gleboko siedzi:)

ktoras pytala o eutyrox. tez mam z tym problem. jak szybko nie zjem snaiadania to wymiotuje a przeciez od polkniecia tabletki do sniadania musi minac przynajmniej 30 minut. teraz mam taki sposob ze jak sie przebudze nad ranem lykam tabletke i dalej spie. potem sie budze i od razu snaiadanie:)

Moja malutka chyba naprawde duza:) ale to dobrze niech rośnie byle nie do ponad 4 kilo bo jak ja ja urodze:)

wczoraj robilismy zdjecie 3d ale mala zlosnica odwrocila sie plecami i nie chciala pokazac buzi:) slabo co widac. najwazniejsze ze wszystko super i wszystkie parametry w normie:) Pani doktor poswiecila nam duzo czasu

dobrze ze nie nagrywalam plytki bo mala lezy poprzecznie i slaby bylby filmik:)

milego dnia:)

SunSun, jasmin, Emca, Madzik82 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Kasha Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja jeszcze koło 30tc się chyba 3d robi. Więc będziesz miała okazję nagrać płytkę. Najważniejsze że cała i zdrowa.

czekaja lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Ja w prawdzie nie pracuję ale troszkę w domu mam roboty więc nie chce mi sie nawet wstawać.

Od wczorajszego popoludnia nie czuje Małej i troche sie martwie. Wieczorem cisza,rano cisza... Nie lubie jak tak cicho siedzi :(

Miłego dnia dziewczynki

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja to Twoja mała mogłaby się z moim Jaśkiem zaprzyjaźnić... jak tylko Pani doktor chciała zrobić zbliżenie jego twarzy to albo się zasłaniał albo chował. A jak chciała sprawdzić serduszko to fikał jak oszalały i lekarka długo się namęczyła, żeby go przyłapać w odpowiedniej pozycji :) Ale najważniejsze, że maluchy są zdrowe :) na fotki przyjdzie czas po porodzie a na razie mam to :

24pant5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 09:09

noa8, sylwia85, czekaja, madziutek 23, MamaAdasia, kasss, Niunia86, jasmin, bella82, slodka100, Kasha, Emca, MartaM, gosiaczek31, Juusti69, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze ze zdrowe:)
    pani doktor mowila wlasnie ze kolo 30tc ostatnie takie duze wazne badanie i wtedy bedziemy probowac wiec fajnie:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlet super fotka ;)

a ja jestem tak wściekła od wczoraj że normalnie poradzić sobie nie mogę myje zęby z małą wieczorem i pytam jak w przedszkolu myje ząbki a ona mi na to że pani mówi że Iga nie myje ząbków bo nie ma szczoteczki a jako pierwsza zaniosła szczoteczke i kubek do przedszkola razem ze strojem na gimnastyke
    dziś mąż pyta rano bo może nie prawda i tak że iga nie myje zębów bo nie ma czym mówi babie że zanosiła no to że poszukają bo może nie dosłyszała itd itp

już pomijając fakt że nie dosłyszała że worku razem ze strojem chodziaz do ręki jej dawałam i powiedziała ok to przez miesiąc czasu dziecko nie myło zębów i nikt nie raczył mnie o tym poinformować normalnie bym ich pobiła tam dzisiaj tak mi nerwy chodzą normalnie nie mogę sie uspokoić

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorki że wam tak tutaj truje ale musiałam sie gdzies wygadać żeby im później w przedszkolu boruty nie narobić jak małą będę odbierać bo sie mi później na dziecku może będą wyżywać ale co myśle to im powiem

Dorka1979 lubi tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    sorki że wam tak tutaj truje ale musiałam sie gdzies wygadać żeby im później w przedszkolu boruty nie narobić jak małą będę odbierać bo sie mi później na dziecku może będą wyżywać ale co myśle to im powiem
    tez bym sie wnerwiła...w przedszkolu gdzie chodzi moja córcia zagineły jej kapcie które miała dopiero co kupione....i co nikt nic nie wie nikt nioc nie widział...

sylwia85 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie bo przyszło mi coś do głowy nie raz pisalyscie ze da się wyczuć miejsce w którym znajduje się dziecko ja się kładę płasko i szukam zgrubienia na brzuchu i nic nie widzę :( wiec albo nie wiem o które chodzi albo nie umiem znalesc

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he mam dzisiaj ubraną luźna bluzeczkę i spodnie już ciązowe...a sie mnie koleżanka w pracy pyta kiedy ja w końcu brzuszek będę miała...he he musze chyba ubrac cos obcisłego

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ