Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyno właśnie madziutek zawsze byłaś taka aktywna na forum a teraz trochę ciebie jednak brakuje
. coś się stało ze brak weny ???
Emily napewno będzie wszystko dobrze fałszywy alarm pewnie ale wiadomo ze lepiej sprawdzić. tak samo jak fałszywy alarm miała Dorka i wszystko jest dobrze tak samo będzie u ciebie . trzymam kciukiDorka1979, madziutek 23, Emily83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczekaja wrote:ZAzdrosze Wam pamieci:) ja jak ktoś się nie odywa to zazwyczaj kogos mi barkuje ale nie pamietam nicka więc nie wiem o kogo pytac:)
dziewczyny czy ktoraś z Was ma łożysko na przedniej scianie?? ja mam i swoją mała bardzo malo czuje i bardzo słabo. niby to przez to a tak bym chciała juz takie mocne kopniaki czuc:(
http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-z-trufla-czekoladowa-i-baileys
dzis dla meza piekę ciasto:)czekaja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny witam się z rana. kolejny dzień już wstaje o 7 i jestem wyspana... co do przepisów i sałatek to pyszna sałatka jest z kurczakiem i ananasem taka lekko na słodko ale pycha.
Kurczak gotowany pokrojony w kostkę, ananas z puszki, kukurydza, pietruszka zielona poszatkowana drobno, 5 jajek, 10 dkg cebuli drobno pokrojonej, majonez
a jeżeli chodzi o zimną płytę to spróbujcie sobie zrobić to:
http://kuchennearomaty.blogspot.com/2013/07/rolada-serowa-z-kurczakiem-i-pieczarkami.html
ja robiłam również z kurczakiem szpinakiem i fetą oraz z miesem mielonym i papryką, mniam mniam:) kroimy jak się całkowicie wystudzi
Anastacia trzymam kciukiScarlett2014, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyi na zimą płytę pycha:
ser żółty w plastrach rozkładamy na blaszce wsadzamy do piekarnika lekko topimy (aby się skleił), rozkładamy szynkę w plastrach.
Z dwóch serków typu almette (ja kupuje ze szczypiorkiem) dodajemy kukurydzę (niecałą puszkę), zieloną pietruszkę, mieszamy rozsmarowujemy na szynce i zwijamy wszystko w roladę, zawijamy w sreberko ciasno i wsadzamy do lodówki na dwie godz. kroimy na ok 1 cm. PYCHAaż zgłodniałam
Scarlett2014, slodka100, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Scarlet prosze bardzo przepisy:
Sałatka z makaronu ryżowego
0,5 makaronu ryżowego(chińskiego-nitki)
pierś z kurczaka
puszka kukurydzy
puszka ananasa
papryka zielona czerwona i żółta
majonez
sól pieorz
pokroić wszystko w kostke, pierś usmażyć w przyprawie gyros, jeśli nie ma kolorowych papryk to daje tylko czerwoną 2 szt duże np, makaron zalać wrzatkiem osolić tak jak na opakowaniu
osobiście uwielbiam tą sałatkę majonezu tu daje ze 3 łyżki dosłownie
SAŁATKA Z PEKINKI-najprostsza na świecie b. dobra
pekinka
puszka kukurydzy
4 jajka
cebula
sól, pieprz
majonez
pokroić i wymieszać
SAŁATKA Z MAKARONEM W KSZTAŁCIE RYŻU
2 ogórki świeże
papryka czerwona
30 dag sera żoltego w kostke
30 dag szynki w kostke
makaron jak ryż 0,5 torebki ugotować
kukurydza
sos koperkowo ziołowy
osobiście bede robić pierwszy raz ale sałatka pyszna jadłam w 2 wersjach
1 mieszasz wszystko i zalewasz sosem koperkowo-ziołowym wg przepisu na opakowaniy
2 dodajesz sos na sypko do sałatki i majonez
mi osobiście 2 wersja lepiej smakuje
mam jeszcze jedną fajna
SAŁATKA Z ZUPEK CHIŃSKICH
2 zupki chińskie ostre
4 jaja na twardo
ogórki konserwowe
papryka świeża lub marynowana
kukurydza
majonez
zupki muszą chińskie (nie kurczak carry itd) tylko musi byc na niej napisane zupka chińska pikantna, makaron z tej zupki kruszymy wsypujemy przyprawe i dodajemy reszte składników pokrojonych w kostke
sałatka musi postać w lodówce ze 2 godz przed podaniem zanim makaron naciagnieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 08:25
Scarlett2014, slodka100, loszcz, gosiaczek31, noa8 lubią tę wiadomość
-
ja uwielbiam sałatki co tydz zawsze jakąś robiłam teraz troszke rzadziej te wasze też chętnie wypróbuje a na gyrosa to już patrzeć nie mogę
jeszcze dobra jest chrzanowa tylko ciężka taka trzeba lubić chrzan -
nick nieaktualnyCześć
Anastacia trzymam kciuki, pochwal się koniecznie kto u Ciebie mieszka.
Dziewczyny wielkie dzięki za przepisywaham się między sałatką z kapusty pekińskiej a tą zupek chińskich. Ta z kurczakiem i ananasem dla mnie brzmi super (robię podobną tylko z szynką i selerem) ale kolega do którego idziemy nie znosi ananasa. Ale przepis wypróbuje jako sałatka dla nas np. na kolacje
A tak w ogóle to miłego dnia dla Wasja choć położyłam się stosunkowo wcześniej to ziewam od rana
ale mam mocne postanowienie przepracować solidnie dzień a resztę dnia spędzić w łóżku
-
Trzymam kciuki zeby z serduszkiem bylo ok:)
ja mam podobnie ruchy pod reka czuje tylko jak leze na boku i czuje je z boku pewnie tam gdzie nie ,a lozyska.
narobilyscie mi ochoty z salatka:) jakas musze zrobic:)
a w piatek zrobie rybe po grecku:)
milego dnia:)Emily83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJasmin to koniecznie pochwal się zdjęciami
my pokój Junior urządzimy dopiero jak uda nam się wprowadzić do własnego domu więc nawet nie zacząłem jeszcze o tym myśleć, ale chętnie pooglądam
Ja czuje małego właściwie codziennie ale w brzuchu, nie pod rękę. Jak przykładam rękę to niewiele mi to zmienia.SunSun, loszcz lubią tę wiadomość
-
Rubi wrote:ja robię 3bita bez pieczenia i murzynka (kocham murzynka:P) poza tym w połączeniu z moją zajebistą polewą czekoladową wychodzi mi genialnie (nie jestem stworzona do wypieków)
Ja też uwielbiam 3 bita i często robię. Rubi Podaj przepis na tą swoją polewę. -
Emily mam nadzieje,że wszystko będzie dobrze i badanie serduszka Cię uspokoi
Trzymam kciuki a wizyty
Ja odebrałam wyniki badań i niespodzianka.Mój M zwraca mi ostatnio uwagę,że jem za dużo słodyczy a tu wynik pokazuje,że niski cukier.... Więc na przystawkę zjadłam łyche nutelli
za 3 dni wyniki przeciwciał. mam nadzieję,że malutka ma moją gr krwi i żadnego konfliktu nie będzie
Miłego dnia:)SunSun, loszcz, Emily83 lubią tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny.
Ja też jestem wyspana chociaż rano już musiałam wstać na badania. W poniedziałek mam wizytę i usg polowkowe. Wczoraj zaszalalysmy z córka i kupilysmy kilka rzeczy dla Michalka : czapeczki, napki i skarpetki. Ogólnie stwierdzam, że bardziej opłaca się kupować przez internet niz w sklepach. Totalny brak wyboru:(
Dziś u nas piękne słoneczko ale chlodno.
Zaraz wybieramy się na spacerek.
Miłego dzionka!MamaAdasia lubi tę wiadomość