Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Emily nawet nie wiesz jak się cieszę że wszystko ok.Kamień z serca.Super wiadomość
Kass cudowne masz brzuszko
Wiadać,że większość z nas ma jakieś problemy z facetami.Ja też spędziłam ostatnie ,3 dni w pokoiku dziecka na wersalce bo już mnie tak zdenerwował,że nie mogłam na niego patrzeć.Postanowił kupić samochód i o niczym innym nie gada tylko o silnikach,markach i cenach.Nawet jak wymiotowałam całe rano to sie nie zapytał czy może nie wiem wody mi dać albo choć zapytał czy jestm ok.Nic z tego.Jedyne czym żyje to praca i samochód a sprawy dzieciątka to są tylko na mojej głowie.Dziś się spytałam,czy możemy wózki pooglądać ale nie miał dla mnie czasu.Dał mi karte i mam kupić co chce.Krew mnie zalała normalnie.Brak słów...kasss, Emily83, Emartea lubią tę wiadomość
-
Kasss na pewno sie zmieni:-) u mojej przyjaciółki było tak samo.Ciąża oznaczała powiekszone auto
i ruchy,wyprawka nie za bardzo go interesowały.A teraz?Złoty tatuś! Mała to oczko w jego głowie tak jak żona.Zupy jej gotuje,biega do sklepu i ciągle mówi żonie jaka jest piękna!
Poważnie:)
ps.piekny brzusio:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 18:40
kasss, loszcz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKass imponujący brzuszek!
Ja wróciłam do domu i czuje się trochę lepiej. Junior też się uaktywnił...chyba pod wpływem zapachów z kuchni. Mąż dziś ma lepszy dzień i robi skrzydełka w miodzie. Wcześniej... zamawiał opony do nowego autatak a propos samochodów
kasss, loszcz lubią tę wiadomość
-
dzięki dziewczyny mam nadzieje ze tak bedzie bo kiedys tak bylo;)
swoją droga to mogli by sobie reke podac z tymi autami co wejde na poczte to co chwile wiadomosc ze cos zamowil ale wazne ze autko mamy i wozek sie zmiesci
straszne tu pustki dzisiaj
scarlet junior bedzie smakoszem skrzydelek po tatusiu;)[/url]
-
hej mamuski!
ja bylam dzis na wizycie i posluchalam serduszka synka
Emily super, ze wszystko w porzadku!
dziewczyny nie wiem czy wiecie ale w tesco jest promocja na zabawke garnuszek na klocuszek firmy fisher price- wiem, ze jest na nia szalja wlasnie zamowilam online
pomozcie mi prosze z podjeciem decyzji czy ta mata do lezakowania bedzie fajna:
http://www.tesco.pl/produkty/zabawki/mata-do-lezakowania-safari-3-w-1
dziekujekasss, Emily83, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKass faceci chyba tak reagują na pozytywny test ciążowy... zmianą lub dopieszczeniem samochodu
No nic... skrzydełka były pyszne i pochłonęłam ich całą masę - znowu będę narzekać jak mnie lekarz zważyale za to Junior bryka... po batoniku rano był niewzruszony i nawet zaczęłam lekko się martwić. Ale po skrzydełkach daje popalić
mąż niby twierdzi że on ma grubą skórę ale też że czuje coś.
bella82, kasss lubią tę wiadomość
-
bella82 wrote:hej mamuski!
ja bylam dzis na wizycie i posluchalam serduszka synka
Emily super, ze wszystko w porzadku!
dziewczyny nie wiem czy wiecie ale w tesco jest promocja na zabawke garnuszek na klocuszek firmy fisher price- wiem, ze jest na nia szalja wlasnie zamowilam online
pomozcie mi prosze z podjeciem decyzji czy ta mata do lezakowania bedzie fajna:
http://www.tesco.pl/produkty/zabawki/mata-do-lezakowania-safari-3-w-1
dziekujebella82 lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczynki co wy na to
przesądy w ciąży
I choć tłumaczysz sobie, że dziś to medycyna, a nie Archiwum X zajmuje się tłumaczeniem różnych przypadłości, to jednak:
• niczego nie smażysz, bowiem boisz się, że tam, gdzie kapnie tłuszcz - dziecko będzie miało znamię
• nie nosisz łańcuszków ani korali, nie przechodzisz pod kablami i sznurami z bielizną, bowiem boisz się, że maluch owinie się pępowiną
• nie obcinasz włosów, bowiem chcesz zapobiec głupocie dziecka
• nie patrzysz na krwawe rzeczy lub kalectwo, byś się nie zapatrzyła i nie urodziła przez to chorego dziecka
• nie kochasz się z mężem 2 miesiące przed rozwiązaniem, by dziecku nie ropiały oczka
• boisz się nawet przestraszyć, bowiem jeśli w bezmyślnym odruchu dotkniesz swojego brzucha lub jakiejkolwiek innej części swego ciała to dziecko będzie miało "myszkę " (znamię )
• nie patrzysz na księżyc, by dziecko nie było łyse
• nie patrzysz na słońce, by nie zanosiło płaczem
• nie patrzysz przez wizjer w drzwiach lub żadną inną dziurkę, by nie było zezowate
• nie patrzysz na nikogo brzydkiego, by dziecko nie było brzydkie
• nie patrzysz na mężczyznę innej rasy, by dziecko nie urodziło się z innym kolorem skóry niż twoja czy męża
• nie patrzysz na ogień, by dziecko nie miało czerwonej plamy na czole
• nie słuchasz zapowiedzi przedślubnych, by dziecko nie było głuche
Zastanawiasz się nad płcią swego dziecka? Po co, wystarczy prześledzić kilka ludowych mądrości, by być szybszym niż USG i zyskać pewność – chłopiec to czy dziewczynka. I tak:
• jeśli masz mdłości wieczorem to urodzisz chłopca, jeżeli mdli cię z rana – to będzie dziewczynka
• jeśli brzydniesz, to będzie córa - to dziewczynka zabiera urodę
• jeśli się roztyłaś, szczególnie w ramionach i pupie - będzie dziewczynka, jeśli zaś masz tylko duży brzuch - będzie chłopczyk
• jeśli jesz ostre rzeczy to urodzisz syna, jeśli pochłaniasz duże ilości słodyczy to urodzisz dziewczynkę
• jeśli brzuch masz wysoko - chłopak, jeśli zaś jest nisko - dziewczynk
Jednak na co ci zawczasu ta wiedza? Skoro i tak:
• nie kupisz dziecku ubranek, zanim się nie urodzi - bo to przynosi pecha
• nie kupisz też wózka, łóżeczka, nie przygotujesz dla niego pokoju – bo to grozi nieszczęściem
A najgorsze jest to, że:
• wszyscy klepią cię po brzuchu – co ma im przynieść szczęście
• za to ominą cię wszystkie wesela – nikt cię nie zaprosi w obawie, że przyniesiesz mu ze sobą ciężar na głowę
• nie zostaniesz też niczyją chrzestną, bowiem ciężarna chrzestna matka to ogólnie katastrofa
Ale nie łam się, jest też dobra wiadomość. Otóż kiedy jesteś w ciąży
• nikt nie powinien ci niczego odmawiać, bowiem w domu zalęgną mu się myszy - więc wykorzystuj czas – a nuż trafisz na kogoś, kto w ten przesąd wierzy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 19:10
SunSun, madziutek 23 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
cześć dziewczyny,czy macie zamiar uzywać kosza na pieluchy?
http://allegro.pl/kosz-na-zuzyte-pieluchy-tommee-tippee-i4684549357.html
To jest moje wielkie odkrycie hihi:-) już 2 koleżanki i siostrę obdarowałam takim koszem jak im sie maleństwo urodziło a teraz chce kupić własny ale zauważyłam,że ceny poszły bardzo w góręChyba poczekam na jakąś promocję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 19:28
kasss lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny super brzusie! Ladne kraglutkie i zgrabne:-)
Emily ciesze sie bardzo bardzo ze wszystko dobrze z serduszkiem Malego.
Mata super, bardzo sie przydaje. Garnuszek tez widzialam w tesco. Ale my juz mamy po Oli. Malo tego nadal sie nim czesto bawi. Wiec zakup napewno dobry. Wogole zabawki fisher prica sa super. Ulubione mojej corci jest tez krzeselko uczydelko jak tylko siedziala pewnie sama to pokochala ta zabawke i w uzyciu jest nadal:-) wiec polecam wam na przyszlosc. Sa super trwale wiec spokojnie starcza i dla rodzenstwa:-)
Acha ja dzis zaszlam z ciekawosci do 5-10-15 szukalam jakiejs kiecki urodzinowej dla corki ale nie bylo nic ciekawego za to dla maluszkow cudne ciuszki. I wszystko juz poprzeceniane. Chcialam cos kupic ale te 56 takie malenkie mi sie wydaly ze sie zawachalam. I dla zainteresowanych sa tam tez kombinezoniki misiowe chyba za 49zl.
Ostatnio w carrefurze widzialam tez fajne cieple rajstopy i legginsy na polarze za 20zl. Naprawde przyjemne w dotyku. Co prawda nie ciazowe ale mialy tak wysoki stan ze mysle ze spokojnie zakrywalyby brzuszek. Nastepnym razem napewno sie zaopatrze w nie.
Ja jutro robie kolejne podejscie do glukozy... Brrr az mam stresa ze znow nie pojdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 19:42
-
ewka ja nie wierze w przesądy;)
loszcz nie zastanawialam sie nad tym jescze ale za raz sobie zobacze na allegro
wlasnie wypaczylam taka czapusie
http://allegro.pl/czapka-czapeczka-sowa-hand-made-i4739112020.html
co myslicie czy nadaje sie dla tekiego maluszka nie jest za gruba licze sie z tym ze moge urodzic w lutym kardiolog mnie tak straszy
podobaja mi sie tez takie kruliczki tylko strasznie drogie ale uwielbiam zabawki hand made ie sa takie jak wszystkie
http://allegro.pl/zabawki-hand-made-aniolek-100-recznie-i4743605742.htmlgosiaczek31 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Scarlett nawet o połowie tych przesądów nigdy nie słyszałam
udało mi się zrobić zdecydowaną większość z nich.Pracuje w fast foodzie i moja praca to smażenie hihi więc jeśli synek urodzi się w kropki jak biedronka nie bądzcie zdziwione hihi
p.s.Właśnie się bawię moim łańcuszkiem i planuję wizytę u fryzjeragosiaczek31, SunSun lubią tę wiadomość