WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila a gdzie jest widziałaś te sukienki? :)

Ja też mam spodnie z h&m i bardzo je lubię :)

Ja właśnie zjadłam zdrowy obiad (o dziwi!) a popołudniu mąż obiecał zabrać mnie na frytki belgijskiej. Ostatnio są dość modne w Krakowie a ja jeszcze ich nie jadłam. Jestem ciekawa czy są tak dobre jak oryginalne :)

• kasss Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi nie potrzebnie zmniejszalas dawkę do wizyty powinnaś brać tyle samo i powinni cię zapisać tak jak lekarz każe ci przychodzić bo jesteś w ciąży mnie zawsze zapisują i co najlepsze jestem zawsze pierwsza przyjmowana

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi to być może masz za małą dawkę eutyrox. Ja biorę 100 eutyroxu 5x w tyg i 125g 2x w tyg. I teraz mam tsh 0,6 i mój lekarz jest mega zadowolony. Jak mam więcej niż 2,5 to już każe mi pilnować i w razie co zwiększa dawkę.

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do Lidla na promocje zadne tez sie nie wyrwe z samego rana bo nie ma kto z Ola zostac a zakupy z nia to meczarnia.
    U nas leniwie, zupa zrobiona krupnik bo dziecie lubi. Ciasto mam z niedzieli jeszcze bo sama jem. Maz woli miecho. A na chwile pojechalam z Mloda do szwagierki i objadlam sie pikantna salatka z zupek chinskich:-) widze ze jakas moda na nia jest:-) tak jak kiedys na gyrosa:-) i mam zgage. Zaczyna sie. Na poczatku ciazy nie mialam a teraz codziennie mnie po czyms pali nawet po ciescie. Z Ola mialam to samo i trwalo do konca prawie ciazy. Bez rennie sie nie obedzie. W weekend martwilam sie ze malutka cicho w brzuchu siedzi a wczoraj wieczorem tak stukala raz na dole raz nad pepkiem ze zastanawiam sie co tam kombinuje.
    Kurcze co do pytania o ilosc ubranek w rozmiarach to ciezko powiedziec. Malutkie dziecko nie brudzi sie jakos bardzo. Ale zdarza sie ulewanie i trzeba przebrac. W sumie ja zawsze przy Oli mialam problem zeby uzbierac pralke jej ciuszkow do prania i pralam raz na tydzien chyba. Ale przyznam ze mialam duzo na zmiane wszystkiego:-) wiadomo szal zakupowy moj i mojej mamy bo to pierwsze u mnie bylo. Na sztuki ciezko to ocenic. Ale warto sobie pogrupowac ze 2- 3 komplety "wyjsciowe" i troche wiecej domowych, wygodnych do przebrania.

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny... ostatnio malo pisze bo ciagle jestem zajeta... ;)

a pozatym czuje sie jak wyrodna matka bo w sumie oprocz bodow z biedronki nie kupilam malemu jeszcze kompletnie nic...

wiem ze ubranka dostane ale nawet nie wiem co i ile od siostry... a za reszta nawet wogole sie nie rozgladam... wozki, laktatory, butelki ... dla mnie to czarna magia co piszecie te nazwy i wogole to pierwszy raz slysze...

i ogolnie mam zamiar sie wziasc za wyprawke dopiero po swietach BN... jak na ten moment to dla mnie za wczesnie... ;)

a juz wogole wstyd przyznac ze jeszcze wogole nie bylam w ani jednym sklepie z artykulami niemowlecymi...

i wogole mam wrazenie ze tylko ja taka zacofana jestem na tym etapie.. ;/

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam spodnie ciążowe z h&m fajne są

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki witam się w moim 24 tyg ależ ten czas leci ;)
    madziutek ja też mam mało rzeczy jeszce dla maleństwa bo tylko mam ubranka kupione i łóżeczko na reszte zakupów jeszcze jest czas można spokojnie powoli kupywać
    kasss , anastacia super ciuszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 16:04

gosiaczek31, MamaAdasia, SunSun lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE
    Ewka współczuje ci że jeszcze teraz musisz sie nim przejmowac a czemu ci grozi?[/QUOTE]

kasss grozi mi dla tego ze coś mu odbiło że zabierze mi dziecko i ze bedzie codziennie przychodził i że ja mu nie moge niczego zabronic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 16:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie :) ja mam dosłownie kilka ciuszków i kocyk :) powoli rozglądam się za wózkiem bo czuję że z każdy dniem mam coraz mniej sił zwłaszcza po pracy i po prostu nie wiem czy w styczniu będę miała tyle siły żeby się tym zająć. A wiem że chcę pracować tak długo jak lekarz mi pozwoli. Pomijając już od inne kwestie to ja siedząc w domu naprawdę świruje.. teraz było kilka dni wolnego i już zaczynam myśleć o głupotach i się martwić :) A co do wyprawki to my prawie nic nie dostajemy i kupić musimy wszystko. Co więcej dla nas to zupełna nowość i wybór nawet najprostszych rzeczy nie jest dla oczywisty. Doszliśmy więc z mężem że w grudniu chcemy kupić lub przynajmniej wybrać większość rzeczy. Nie muszę od razu kupić wózka ale chciałabym wiedzieć że już go wybraliśmy i więcej nie będę musiała za tym chodzić.

gosiaczek31, Emartea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka spróbuj się nie stresować tylko rozegrać to tak żeby było najlepiej dla Ciebie i dziecka. Spróbuj może skontaktować się z prawnikiem i dopytać co robić. Przecież powinnaś otrzymywać alimenty na dziecko i z tego co wiem też zwrot części kosztów przygotowania do porodu. No i ja mój gust to jeśli np. Dostajesz od niego głupie maile czy smsa to ich nie kasuj... nie wiadomo co się przyda.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlett myślałam właśnie o skontaktowaniu się z prawnikiem po urodzeniu dziecka to będzie najlepsze wyjście z tej sytuacji no i nie bedę tych jego durnych smsów kasować bo napewno sie przydadza

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    czesc dziewczyny... ostatnio malo pisze bo ciagle jestem zajeta... ;)

a pozatym czuje sie jak wyrodna matka bo w sumie oprocz bodow z biedronki nie kupilam malemu jeszcze kompletnie nic...

wiem ze ubranka dostane ale nawet nie wiem co i ile od siostry... a za reszta nawet wogole sie nie rozgladam... wozki, laktatory, butelki ... dla mnie to czarna magia co piszecie te nazwy i wogole to pierwszy raz slysze...

i ogolnie mam zamiar sie wziasc za wyprawke dopiero po swietach BN... jak na ten moment to dla mnie za wczesnie... ;)

a juz wogole wstyd przyznac ze jeszcze wogole nie bylam w ani jednym sklepie z artykulami niemowlecymi...

i wogole mam wrazenie ze tylko ja taka zacofana jestem na tym etapie.. ;/
    No to przynajmniej masz te body z biedronki a ja zupełnie nic, i też nigdzie nie chodzę. Nie martw się zdążymy. ;). I nie mów o siebie że jesteś wyrodną matką, bo wyrodną matką może być tylko ta która zostawia swoje dziecko np.na śmietniku.

madziutek 23, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Dziewczyny spokojnie :) ja mam dosłownie kilka ciuszków i kocyk :) powoli rozglądam się za wózkiem bo czuję że z każdy dniem mam coraz mniej sił zwłaszcza po pracy i po prostu nie wiem czy w styczniu będę miała tyle siły żeby się tym zająć. A wiem że chcę pracować tak długo jak lekarz mi pozwoli. Pomijając już od inne kwestie to ja siedząc w domu naprawdę świruje.. teraz było kilka dni wolnego i już zaczynam myśleć o głupotach i się martwić :) A co do wyprawki to my prawie nic nie dostajemy i kupić musimy wszystko. Co więcej dla nas to zupełna nowość i wybór nawet najprostszych rzeczy nie jest dla oczywisty. Doszliśmy więc z mężem że w grudniu chcemy kupić lub przynajmniej wybrać większość rzeczy. Nie muszę od razu kupić wózka ale chciałabym wiedzieć że już go wybraliśmy i więcej nie będę musiała za tym chodzić.
    Ty będziesz pracowała nawet jak lekarz Ci zabroni hahaha ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 16:57

gosiaczek31, Scarlett2014, kasss lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    No to przynajmniej masz te body z biedronki a ja zupełnie nic, i też nigdzie nie chodzę. Nie martw się zdążymy. ;). I nie mów o siebie że jesteś wyrodną matką, bo wyrodną matką może być tylko ta która zostawia swoje dziecko np.na śmietniku.

"wyrodna" w cudzyslowiu... ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Dorka:-) dawno sie nie odzywalas. I jaki fajny brzusio w avatarze. Ja mam chyba podobny:-) ostatnio mi wystrzelil z wielkoscia bardzo mam taki prawie jak mialam przed porodem z Ola:-) no prawie, bo widze po kurtce w ktorej chodzilam wtedy do samego konca jesienia i teraz. Jeszcze sie dopinam niby ale niewiele brakuje. Wtedy chodzilam z jednym guzikiem odpietym na dole.

• kasss Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka scarlet ma racje wszystko moze się przydać a ty się nie przejmuj poradzicie sobie z mala bez niego prawnik na pewno ci pomoże a alimenty musi placic;-)
    Mamuśki chodzicie jeszcze w szpilkach? Ja dziś założyłam i poszliśmy z M na spacer myślałam ze nie dojdę do domu masakra ostatnio w ogóle często robi mi się słabo i duszno w sklepie nie mogę ustać
    Madziutek miałam pytać właśnie o Ciebie Noe i slodka?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Ty będziesz pracowała nawet jak lekarz Ci zabroni hahaha ;)

Lekarz obiecał dać mi jasno do zrozumienia że już koniec :) a ja zdaje się obiecałem go posłuchać i nie próbować negocjować :)

Zjadłam duże frytki. .. jestem przekedzona. To oficjalna wiadomość :)

Emartea, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass ja mimo mojej miłości do szpilek i nawyku biegania w nich cały dzień właściwie od początku ciąży nie mogę w nich chodzić. Próbowałam ale po prostu bolą mnie nogi i pojęcia nie mam dlaczego. Tzn. Teraz już rozumiem i wiąże to z brzuchem i wagą :) ale dlaczego było mi niewygodnie w szpilkach w 3/4 miesiącu mimo iż wcześniej potrafiłam w nich wytrzymać cały dzień na targach czy całą noc na weselu? Hmmm ciąża to jednak dziwmy stan ;-) ostatnio biegam więc właściwie tylko w moich nieocieplanych, płaskich kozakach :) mają z 6 lat i szefc już nie chce ich ratować ale ja je kocham i jesienią do legginsow wciąż są niezastąpione. .. zwłaszcza w ciąży :)

gosiaczek31, kasss lubią tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dopadł mnie ból gardła i się męczę. Miałam dwa podejścia do zakupu dżinsów z h&m i baaardzo ciężko jest z rozmiarem. Odwiedziłam już chyba wszystkie te sklepy we Wro i są tylko 34 i 36. 36 są idealne na teraz, ale za miesiąc (albo nawet wcześniej) już się nie wcisnę. Jeszcze trochę dam radę w normalnych pochodzić a później będzie klops. Na stronie internetowej nie ma tegomodelu który bym chciała.
    Ewka, wiem że łatwo doradzać jak się nie jest w takiej sytuacji ale może, żeby go uspokoić wmawiaj mu ze spokojem, że jak już się dzidzia urodzi to będzie tatusiem i będzie się mógł wykazywać. Pokaż mu, że nie chcesz z nim walczyć (nawet jeśli jest inaczej). Może taka twoja postawa uspokoi go i pozbawi argumentów Swoje możesz myśleć i zapisywać wszystkie wasze smsy na wszelki wypadek. Czasem ugodowa postawa jest najlepszym rozwiązaniem i może sytuacja się trochę uspokoi. Pamiętaj, że nie możesz się denerwować.

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpilkach już dawno nie chodzę, ale na obcasach takich trochę niższych i stabilniejszhch tak. Kasss to odważna jesteś, że się w szpilkach na spacer wybrałaś ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 18:58

4e3f84b95f.png
‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ