Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny witam się w nowym tyg juz 22 się zaczyna bliżej niż dalej
kaczamila ładne zdjęcia
w zabobony tez nie wierze i mamy zamiar wszystko większe kupić po nowym roku hak juz ogarniemy mieszkanko takie czekanie do końca jest dla mnie śmieszne
wczoraj lekarz na nast wizytę kazał mi zrobić glukozę 75 stresuje się tym heh
aj wczorajszy wieczor był okropny moja teściowa tak mnie złości ze szok zadko ja widzę ale jak ja widzę to mi humor zepsuje na 2 tyg kiedyś SIĘ wkurze to jej tak wygrane ze się obrazi i jej nie zobaczę
Kasss mi puki co nie robi się duszno ale słyszałam że to normalne w tym czasie ciążykasss, bella82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
teraz na powietrzu mi przechodzi ale za pierwszym razem siedzialam pod sklepem z 30min bylo mi duszno a mialam drgawki dziwne uczucie aż sie boje jak ja tą glukoze zrobie ostatnio z mezem na spacerze bylam on wyubierany a ja kurtke rozsuwam szalik do torebki a weszliśmy na hwile do sklepu po sok i juz musialm wyjsc na zewnątrz
Oj dziewczyny my to mamy przechlapane jedne dolegliwosci mijaja a inne sie pojawiaja[/url]
-
nick nieaktualnyCzekam przed gabinetem... pierwszy stres już za mną. Przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam 2 kg czyli mam już ponad 8 na plusie. Mam tykko nadzieję że u lekarza w nagrodę za wagę usłyszę że ja i Junior jesteśmy w formie.
MamaAdasia dzięki za informacje.
Jasmin też bym się wkurzyłajasmin, Emartea, czekaja, MamaAdasia, kaczamila, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja wszystkie najmniejsze pierdoly kupuje zaraz po nowym roku. A na poczatku lutego piore i prasuje ciuszki. Ostatnio urodzilam 3 tyg przed terminem wiec chce byc gotowa wczesniej na spokojnie.
w pierwszej ciazy wozek, lozeczko itp kupowalam po skonczonym 5tym miesiacu.MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
patryśka83 wrote:Hej dziewczyny, ja glukozę robiłam w 21 tygodniu i teraz zastanawiam się czy mój gin nie kazał mi jej zrobic za wcześnie.Gdzieś wyczytałam to że to badanie robione jest od 24 tygodnia. Wyniki mam oki. Dzisiaj otrzymalam pas ortopedyczny dla kobiet w ciązy. Po założeniu wielka ulga. Niby nasze dzieciaki jeszcze małe ale już jest co podźwigac:)
Napewno nie jest za wczesnie dlatego ze liczy sie ze ogolnie zrobilas to badanie , ja mialam glukoze robiona na poczatku ciazy wtedy nie wiedzialam ze jestem w ciazy poprostu robilam szereg badan . Noi moja lekarz prowadzaca stwierdzila ze nie musze teraz pic glukozy ze wzgledu na to ze ta w czerwcu wyszla ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 13:52
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Kass ja dzis mialam to samo. weszlam do sklepu juz kasowałam zakupy i poczułam ze jest zle. nie wiem jakim cudem doszlam do domu. na szczescie mam blisko. zrobilo mi sie goraco cala oblalam sie potem czulam jak robie sie biala na twarzy i poczulam sie strasznie glodna. doslownie w przeciagu 3 minut poczulam jak umieram z glodu. rece mi sie trzesly jakbym na kacu byla. ale az dziwne. zrozumialabym jakbym nic nie jadla ale godzine wczesniej zjadlam pomarancze kilka orzechow wloskich i kawalek chałwy z siemienia lnianego ochechow arachidowych i zurawiny. czulam po prostu jak mi cukru brakuje. masakra. musze nosic ze soba jakies sezamki albo cos innego bo to okropne uczucie.
scarlet powodzenia na wizycie i ciesze sie ze waga byla laskawa:)
A te zabobony to masakra. to moze w ogole do porodu nic nikomu nie mowic ze jestesmy w ciazy bo to zla wrozba. masakra. niech kazdy swojego tylka pilnuje.
patryska ja tez mam dzis golabki ale zjem bez dodatkow bo sa mega wielkie:)
kaczmila super zdjecia:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 13:54
kaczamila lubi tę wiadomość
-
MamaAdasia sliczny malutki brzuszek! Jakbys duzy obiad zjadla
Jasmin z "dobrymi radami" nie wygrasz. Zobaczysz co sie bedzie dzialo po porodzie! Kocham jak ktos mi mowi jak mam wychowywac moje dziecko. Szczegolnie "cenne" sa dla mnie rady bezdzietnych zagozalych singielek
MamaAdasia, jasmin, SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
Kasss mnie raz sie zdarzylo tak jak Tobie, zrobilo mi.sie slabo i musialam usiasc w supermarkecie.Maz polecial kupic sok i zrobilo sie lepiej , ale nie mam pojeciaco bylo przyczyna
co do zabobonow to porazka nawet nie chce mi sie komentowac i dyskutowac z ludzmi ktorzy wierza w takie glupoty.
Mama Adasia szkoda ze nie wyswietla mi sie Twoj brzuszek bo siedze na tel ale pozniej na laptopie zobaczeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 13:56
MamaAdasia lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualnyLekarz twierdzi że tyje książkowo... on chyba w ogóle nie rozumie kobiet
A przede wszystkim i ja i Junior jesteśmy w super formie
Idę więc z mężem na obiad a potem napisze Wam czego się dowiedziałamWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 14:12
MamaAdasia, jasmin, czekaja, Emrica, kasss, Rubi, Emartea, Niunia86, noa8, kaczamila, bella82, SunSun, gosiaczek31, Emca lubią tę wiadomość
-
Uspałam małego.
Dzięki dziewczyny, brzuszek powoli rośnie, ale z synkiem też tak miałam.
Ja też tak jak Madzik, w styczniu kupię już smoczki, podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, kosmetyki i inne. Później wszystko sobie popiorę i poukładam. A na pampersy i chusteczki już czyham, jak coś to kupię, bo tego idą duże ilości.
Scarlett, czekamy na wieści o Jasiu
Patryśka, ja też mam ostatnią porcję kopytek w lodówce, mąż zrobił dużą ilość :)Już od 2 dni je jjem.
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
Wlasnie ogladalam program na TLC o adopcjach. Para przed 30tka, jest ze soba juz 5 lat ale chca oddac dziecko bo "jeszcze nie czas na rodzine". To juz ich druga adopcja. Sa z siebie mega dumni i zadowoleni bo pomagaja innym ludziom.
Ja pierdole... To chyba hormony ale sie poryczalam z bezsilnosci na ludzka znieczuliceloszcz, SunSun lubią tę wiadomość
Madzik, ja też się wrażliwa stałam, jak oglądałam Szpital i był tam 7 letni wygłodzony chłopczyk, cały czas o tym myślałam.
Wogóle jak czytam np historie na fakt.pl to istne horrory co ludzie i matki robią z dziećmi. -
No właśnie sprawdzałam i faktycznie, za 216 sztuk, 117 złotych.Więc się nie opłaca. A chusteczki właśnie widze że warto i jeszcze płatki kiedyś zamawiałam do przemywania pupy Kindii, za 4 coś a w sklepie ponad 7zł / opakowanie
Madzik82 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczeta
a ja dzis z mala caly dzien wagary zrobilismy od przedszkola dzis bo maz wyjatkowo na 7 poszedl a mi sie nie chcialo wstawac i zimno takie na dworze ze szok
mi tez nieraz sie duszno robi ale nie koniecznie w sklepie czasem tez w domu jak z porzadkami poszaleje np,
mama Adasia ja tez mam dzis kopytka tesciowa przyniosla
ja w styczniu planuje poznosic wszystko od tesciowej ze strychu do nas poprac poszykowac i dokupic co brakuje na razie nie mam w domu nic czekam maja mi doslac smoczek co mial byc gratis do poduszki ciazowej z aventu i maja pieluszki tetrowe mi dorzucic za to ze pokrowiec od poduszki byl dziurawyMamaAdasia lubi tę wiadomość