X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam do Was pytanko....z dwóch źródeł mam mieć rzeczy po maluchach....i nie wiem jak to delikatnie zrobić żeby się dowiedzieć co te paczki zawierają albo po prostu żeby je już otrzymać...bo chciałabym wiedzieć czego nie kupować w zbyt dużych ilościach...a nie chcę wyjść na taką, która chce już teraz to mieć i się dopomina...macie jakiś pomysł jak to rozwiązać?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mi też się brzuch napina i gin kazała łykac magnez. Ja łykam Asmag Forte 2x2 i Aspargin 1x2, do tego No Spa 2x1. Musze przyznać, że po tej dawce magnezu macica się uspokoiła i już jest sporadycznie

sylwia85, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi ja bym poprostu spytala co tam jest bo chcialas juz rozgladac sie za reszta...
    a ja akurat dostaje od sios5ry i bedac u niej poprostu poprosilam ja czy moge poogladac te rzeczy zeby wiedziec co tam jest. a ona z checia ogladala ze mna i wspominala jak jej synek byl taki malutki ;))

loszcz, gosiaczek31, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki magnez bierzecie maz bedzie w aptece to by mi kupił od razu boni tak musi jechac po krople dooczu malej

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azbfww.jpg
    mój dzisiejszy zakup dla Fabianka, kocyk kupiony w pepco

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 16:02

kasss, Scarlett2014, MamaAdasia, SunSun, gosiaczek31, slodka100 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryśka83 wrote:
    Sylwia mi też się brzuch napina i gin kazała łykac magnez. Ja łykam Asmag Forte 2x2 i Aspargin 1x2, do tego No Spa 2x1. Musze przyznać, że po tej dawce magnezu macica się uspokoiła i już jest sporadycznie

A czemu az tyle?

Kurcze chyba sie w poniedzialek prywatnie wybiore do gina bo na nfz dopiero mam na 27 listopada

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyska a ja sobie nie wyobrazam nie glaskac brzucha... chyba jestem od tego uzalezniona!!
    szczegolnie jak moje malenstwo sie wierci to glaszcze i mowie do niego ;*

wogole to ostatnio tak myslam jakie to bedzie dziwne uczucie jak dzidzius sie urodzi i juz nie bedziemy czuc ruchow i brzuch bedzie pusty ?!? ;)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniejsza dawka nie daje u mnie efektu. I to co pisze Justyska sprawdza się. Im mniej dotykam tym rzadziej się napina tzn dotykam delikatnie brzuch, ale go nie głaszcze.Jeżeli chodzi o magnez to polecam Asmag Forte.

sylwia85 lubi tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i lipa do tego co chodze prywatnie dopiero na nastepny poniedzialek sa terminy na stronie dostepne zapisalam sie na 24 codziennie tak nie mam to moze doczekam do wizyty

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja tak samo mam dostac od kuzynki meza i ona ma przywieźć do tesciowej i tylko slysze nic nie kupuj bo dostaniemy mnie tez to wkurza bo później sie okaze ze moglam cos kupic a nie kupilam a tam tego nie bedzie nie lubie tez liczyć na kogoś wiem ze w sklepach jest wszystko ale teraz sa np promocje i tak kupuje bo nie moge wytrzymac a nie zamierzam czekac do 9 mc
    Madziutek bedziemy tak zajete maluchami ze nie bedzie kiedy o tym mysleć my chcemy miec juz dzieci przy sobie a mamuski co urodzily mowia ze chcialy by sie cofnac na jeden dzien do okresu ciazy bo byl piekny;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 16:20

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    No i lipa do tego co chodze prywatnie dopiero na nastepny poniedzialek sa terminy na stronie dostepne zapisalam sie na 24 codziennie tak nie mam to moze doczekam do wizyty
    Sylwia weź magnez jak nie pomoże jedz na JP ja biore magne b6 mi pomaga

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekarz kazał brać magne B6 3x1 i juz tak często nie twardnieje i nie napina sie;-)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy i oczywiście jest ciemno ale nic. Oto efekt ciąży i zatrzymywania wody jak to mówi mój lekarz :)

dbtzl1.jpg

Yyy chyba muszę przestać narzekać na wagę bo dziś pocieszyć próbował mniej już i mój szef i mój lekarz :/ albo jest tak źle, że potrzebuję pocieszenia albo narzekam aż tak :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 16:29

kasss, Madzik82, Niunia86, bella82, MamaAdasia, Emartea, SunSun, gosiaczek31, Emca, Justyska89 lubią tę wiadomość

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny na razie poczekam na męża i magnez

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlett śliczny brzuszek nie martw się wagą po porodzie waga wruci do normy ja na początku się przejmowałam że dużo przytyłam a teraz się nie przejmuję
    anastacia super ten kocyk jest :)
    Ewelaa co do pieluszek to ja mam kupioną paczkę pampersów 2 z promocji za 80 szt dałam 50 zł więc bardziej sie opłaca niz DADA z biedronki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 17:00

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyty to jestem zadowolona bo wszystko jest ok. Mój lekarz co prawda nie podał mi wagi pierworodnego (czy tylko on ma taki uraz przed pomiarami Juniora na tym etapie?) bo stwierdził, że żeby podać mi w miarę wiarygodną wagę musiałby dokonać kilku specjalistycznych pomiarów których raczej na zwykłym sprzęcie się nie robi. Ale mały rośnie i bez nóżek ma już jakieś 20 cm. Szyjka jest w normie - twarda, zamknięta i ma 3,6 cm. Czyli prawie dokładnie tyle co na ostatniej wizycie. Mogę nadal pracować przy czym jeśli chcę normalnie pracować to mam nie szaleć w domu ze sprzątnie etc. Mój cudny szef jak usłyszał, że nadal będę się pojawiać w biurze to powiedział, że przywraca mu wiarę w młode kobiety co było jednym z najpiękniejszych komplementów jakie usłyszałam w tej ciąży. Mogę ćwiczyć w szkole rodzenia ale nie wiem czy się na to zdecyduje, mam kiepskie wyobrażenie o takich ćwiczeniach ale może nie słusznie. Wiecie może na czym one polegają? No i w ramach podsumowania lekarz powiedział mi, że spokojnie mogę się u niego pojawiać teraz co miesiąc a nie co 3 tygodnie ale chyba zostanę przy opcji wizyt częstszych. Już 3 tygodnie między wizytami to dla mnie długo więc nie chcę tego jeszcze przeciągać.

SunSun, gosiaczek31, Emca lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam od dentysty..wszystko super kazał przyjść jak się ogarne po porodzie:P chyba tak powiem wprost że biorę się za kupowanie i nie chce mieć ciuchow jak głupia ani też żeby cZegoś zabrakło..scarlet ale ładny brzusio:)

Madzik82, loszcz, Scarlett2014, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i Franek chyba boi się dentysty albo go tak uwielbia bo wypychal brzuch jak wariat a teraz czekam na tramwaj a on dalej fika:P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett to poprostu narzekanie...s mnue sie wydaje ze jak na 6 miesiąc to jestem grubsza-wieksza niz przy pierwszej ciąży.

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi super ze wizyta u dentysty sie udała co do ciuszków to udało mi się pokupywać wszystkie ciuszki dla małej w różnych rozmiarach wiec na kilka miesięcy mam spokój a jak będe mieć zamało jakiegoś rozmiaru ubranka to na spokojnie dokupię

kasss lubi tę wiadomość

‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ