X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki u mie dziś śnieżek pruszy mała mie kopie od rana :) no i niestety od jakiegoś czasu codziennie borykam sie z kującym bólem pod rzebrami :(
    sylwia trzymam kciuki za twoją popołudniową wizytę żeby było wszystko w porządku z szyjką

limcia trzymam kciuki a byscie najszybciej jak sie da wrucili do domu

marta nie martw sie ja też przegapiłam swoją 100 dniówkę

emrica trzymam kciuki zeby sie zwiekszyła ilość płynu owodniowego i zeby sie znalazlo miejsce i żeby cie porzadnie zbadali

rubi inie dziwie ci sie ze nie możesz sie doczekać aż mąż ci przyniesie kartony z rzeczami dla maluszka super jest takie oglądanie układanie takich ciuszków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 12:49

Rubi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto moja szafka z rzeczami które kupiłam dla małej ;)
    157fyw6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 12:50

Scarlett2014, kasss, MamaAdasia, Justyska89, bella82, Emartea, gosiaczek31, SunSun, loszcz lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    upsss:P to ja chyba mojej szafki nie pokaże, bo mam 6 rzeczy :D

kaczamila, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi to mówisz, ze szalejesz :) ale spokojnie jeszcze jest trochę czasu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami. wrzucam zdjęcie mojego brzuchoooola bo dawno nie wrzucałam. pozdrawiam :*

30atkp4.jpg

Scarlett2014, Rubi, noa8, Anastacia33, kasss, Justyska89, MamaAdasia, bella82, Emartea, gosiaczek31, Niunia86, SunSun, Emca, loszcz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi spokojnie zdążysz wszystko kupić jeszcze ;) Ja kupuję rzeczy według planu który sobie wymyśliłam ze względu na mój skromny budrzet od września do końca listopada kupywałam ubranka dla małej w grudniu chce kupić rzeczy dla siebie do szpitala w styczniu chce kkupić wózek łóżeczko i pościel a na początku lutego pampersy chusteczki i inne artykuły pielęgnacyjne dla małej :)

kaczamila super brzuszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 13:02

SunSun lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Emrica trzymam kciuki żeby jednak Cię przyjęli...;/ straszne to jest taka bezradność że nie możesz się nawet położyć do szpitala w tak kryzysowej sytuacji;/

limcia i Sylwia, a Wy wychodźcie jak najszybciej cali i zdrowi :)

kass współczuje;/ ja się nastawiam że glukoza pójdzie gładko bo poprzednio nic mi nie było...ale kto wie:P

mi dziś mąż ma przywieźć 2 kartony rzeczy od koleżanki...jestem taka podjarana, że szok :P w ilu stopniach prać te maluszkowe rzeczy i jak mocne wirowanie??
    http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/zdrowie-dziecka/jak-i-w-czym-prac-niemowlece-ubranka_35153.html

Rubi lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah tylko nie ma w tym artykule nic o wirowaniu

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nigdzie nie pisze jakie wirowanie, ja mam na 1000 ustawione, chyba ze to delikatne ubrania to wtedy 600

http://fajnamama.pl/pranie-ubranek-dzieciecych/
    w tym artykule zaś pisze ze conajmnniej w 60stopniach ;/ nic juz nie wiem z tego, przeciez ubranka mogą się zniszczyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 13:20

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w szpitalach jestem myślami z Wami i trzymam kciuki byście jak najszybciej wróciły do domków :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja też mam dla małej mało co ale w grudniu mam na małą budrzet 400 zł przeznaczony zobaczymy co z tego wyjdzie może nie przekrocze go

Rubi lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    nigdzie nie pisze jakie wirowanie, ja mam na 1000 ustawione, chyba ze to delikatne ubrania to wtedy 600

http://fajnamama.pl/pranie-ubranek-dzieciecych/
    w tym artykule zaś pisze ze conajmnniej w 60stopniach ;/ nic juz nie wiem z tego, przeciez ubranka mogą się zniszczyć
    właśnie dlatego pyta m na forum a nie szukam w artykułach bo mamy mają już w tym praktykę...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki!
    trzymam kciuki za pobytyvw szpitalu i cxekamy dalej na informacje od Was! Musi byc dobrze!

Rubi zabilas mnie tym wirowaniem :) nawet sie nad tym nigdy nie zastanawialam. Wiruje normalbie, tak jak program ustawia, nawet nie wiem na ile :)

Piekne szafki z ciuchami. Ja nawet szafy nie mam bo mamy teraz remont. Ciuchy mam po synku ktory urodzil sie latem. A teraz urodze corke zima wiec nie wiem co bedzie pasowalo. Wszystko lezy w garazu nietkniete.
    nie kupilam jeszcze NIC i dopiero po nowym roku zaczne akcje.

Ja dzisiaj wpadlam w panike, ze mi wody odeszly bo mialam cale mokre spodnie! Na szczescie tylko usiadlam na soczku ktory cichaczem wylal na krzeslo moj synek... Taki psikus a ja juz mialam zawal!

Bol brzucha na dobre mnie opuscil, znowu moge biegac. Ale... Wreszcie rano udalo mi sie porzadnie skorzystac z toalety. Zaparcia mam straszne. Moze od tego mnie ten brzuch bolal i cos tam uciskalo. Mozna cos brac na zaparcia w ciazy?

Dorka1979 lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory za błędy ortograficzne ale nie mam słów juz do tej klawiatury na tel ja pisze tak jak być powinno a widzę ze wyskakują słowa z błędami wrrrrr

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam w nowym tygodniu, a to mój brzuszek:
    1z5ssnr.jpg
    2duwlee.jpg

Zaraz Was doczytam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 13:56

kasss, Sarah88, Justyska89, Scarlett2014, Rubi, bella82, gosiaczek31, Niunia86, SunSun, Madzik82, Emca, loszcz lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • kasss Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki i szafeczki z ubrankami sama radość prać prasowac i układać;)
    trzymam kciuki za wypisy ze szpitala i za przyjęcie Emirci na oddział trzymajcie sie dziewczyny wszystko musi być dobrze
    Rubi ja prałam w 40 stopniach ustawilam tylko na dodatkowe plukanie
    Wracając do tej glukozy mi nie poszlo bo jak pamietacie ja wymiotowalam od samego poczatku ciaży i mysle ze to tez mialo wplyyw kazdy organizm inaczej reaguje nic trudno bylam przygotowana na to ale powiem wam mimo ze wszystko zwruciłam to okropnie sie czuje kreci mi sie w glowie i dopiero sie obudzilam a zasnęłam jak wruciłam z badania bylo mi strasznie zimno i mialam dreszcze

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a Ty jeszcze w szpitalu, obyś jak najszybciej wyszła :) Wazne że wszystko ok !

Czas tak szybko leci, już coraz bliżej świąt, a później to już się zacznie :)

Chyba faktycznie dzieciaki mają coraz mniej miejsca, mój jakoś mniej kopie.

Ja też małego latem urodziłam , ale nie kupuję już więcej ciuchów, poza tym co kupiłam nowe, teraz poluję na olx i all na jakiś fajny kombinezon.

Kasss, wolę nawet nie wspominać picia tej obrzydliwej glukozy, omg ... masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 14:06

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 nie mam problemu z zapraciami, ale dziewczyny pisały tu już niejednokrotnie o colon c, który można brać na zaparcia w ciąży
    z domowych sposobów to: ciepła woda z cytryną pita na czczo, zalewanie suszonych śliwek wrzątkiem i odstawienie na chwile, zrobi się coś al'a kompot i to się pije, albo podjada same suszone śliweczki

Madzik82, loszcz lubią tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuchy i szafy pełne pięknych rzeczy :)

Ja kończę tworzenie listy potrzebnych rzeczy - bez listy tego nie ogarnę. Mam też plan, żeby do listy dopisywać sobie wasze rady bo wydają mi się bardzo cenne a jak nie zapiszę to pewnie zapomnę.

Dziewczyny a czy któraś miała problem po glukozie z prowadzeniem samochodu? bo chciałabym jechać samochodem ale boje się, że jak się będę źle czuła to mogę mieć problem z powrotem. A nie chcę ciągnąć męża bo to dużo czasu a bez sensu żebyśmy oboje brali urlop.

Anastacia trzymam kciuki za szkolenie :)

Madzik ja w tym tygodniu jej produkty z błonnikiem (np. chleb razowy albo otręby z żurawiną sante do jogurty) i odpukać z zaparciami nie mam problemów. Ale miałam podobną obserwację co Ty - zaparcia wiązały się u mnie z ciągnięciem w brzuchy i nawet nie bólem ale poczuciem dyskomfortu.

Madzik82 lubi tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah, co do chusteczek to Huggies nie używałam, ale możesz kupić kilka rodzajów na próbę. Z małym używałam Pampers, Kindii, Dada, te z Rossmanna i innych. Teraz mam 3 paczki pampers i 3 Kindii dla noworodków.

Kaczamila, świetny brzuchol :)

Scarlett, ja od razu po glukozie wsiadałam do auta i było ok, nie wyobrażam sobie inaczej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 14:24

Scarlett2014, kaczamila lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ