X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej Kasss to kiepsko :-/ ja we wtorek dostane skierowanie na krzywa cukrowa, ciekawe jak mi pojdzie :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu Kass współczuje. Ja grudzień zacznę od glukozy. Idę w poniedziałek 1.12 o 7 rano :/

Bella pokaźną masz już kolekcję.... choć nie powinnam się dziwić:) ja miałam nic nie kupować a nam zajęte 2 szuflady :/

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 09:29

bella82 lubi tę wiadomość

• Emrica Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:24

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tabliczek czekolady mogłabym zjeść kilka (i to dużych), ale tą glukozą to straszycie... ehhh zobaczymy jak reszcie mam pójdzie, w tym mi, będę z nią walczyła też jakoś w pierwszych dniach grudnia:)

grudzień.... ehhh i święta:) nasza ostatnia szansa na jedzenie wszystkiego:) potem jak maluchy przyjdą i będziemy karmiły to czeka nas post niestety:( ale damy rade :D co nie? :)
    Miłego dnia:)

mamusie odpoczywajcie i nie stresujcie się:) trzymam kciuki za spokój tych, które nie mogą sobie poleżeć w swoim łóżeczku:( szybkiego powrotu do domku życzę.

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica to faktycznie male masz AFI:-( nie wiem czemu cie odeslali z tym. Choc ja przechodzilam to samo, odslali bo remont i mialam szukac sama szpitala dobrego. Skandal. Wg mnie szybko powinni diagnozowac w szpitalu. Tak jak radzila ci gin. Jedz dzis znowu! I pij kochana ta wode. Duzo lez zeby jak najwiecej zatrzymywac w organizmie. Mam nadzieje ze sie poprawi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss szkodw ze sie nie udalo. Ale nie jestes sama. Kilka z nas juz powtarzalo:-) nastepnym razem sie uda.

• noa8 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass wspolczuje i nie dziwie sie , ja robilam glukoze w czerwcu i bylam na granicy wymiotow ale reka zatkalam buzie i sie polozylam bo mialam taka mozliwosc i siedzialam z zegarkiem w reku , no ale udalo sie , trzymam kciuki za nastepny raz.

Jakby to powiedziec ten plyn to nie to samo co pare tabliczek czekolady;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 10:12

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja ostatnio sie ociagam z piciem wody a to jest bardzo wazne .

Dziewczyny wasze dzieci tez maja tak czesto czkawke? Bo moj nawet pare razy dziennie ;-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 10:14

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zastanawiam czy kupić chustę do noszenia jesli tak to jaką tkaną czy elastyczną, albo nosidełko, ale też nie wiem które nie zaszkodzi, tula podobno super, ale strasznie droga...a musze koniecznie coś wybrać ze względu na nasze różne wędrówki

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • limcia Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie moge czasami Was nadrobic. niestety ja dalej leze w szpitalu.cisnienie skacze. no i "pocieszyli" mnie,ze pewnie tu poleze do poniedzialku tutaj,a pozniej do Olsztyna i tak pewnie bede lezala az do porodu,masakra. dobrze ze kupilam juz troche rzeczy

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia nie zazdroszczę tego leżenia w szpitalu, ale grunt to żebyś Ty i dzieci byli zdrowi! Mam nadzieję, że twój stan szybko się poprawi i jednak wypuszczą cię do domku, bo co by nie było jednak w swoim łóżku człowiek czuje się najlepiej.

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limcia trzymam kciuki, szybko wracajcie do domku. Najwazniejsze to nie stresowac sie bo wtedy jeszcze gorzej

• bella82 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limcia trzymam kciuki zeby jedna Cie szybko wypuscili :-*

• Kasha Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzywa nie jest taka zła. To jakby wsypać 3/4 szklanki cukru pudru i zalać wodą. W smaku po prostu cukier. Ja uwielbiam słodkie i nic mi po tym nie było. No ciutke zakręciło mi się w głowie delikatnie i to wszystko. A córcia wariowała w brzuszku.
    Nie ma czym się martwić i denerwować.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety każda z nas inaczej reaguje na badanie z glukozą :/ Ja szłam nastawiona bardzo pozytywnie, ale ledwo to wypiłam, przez dwie godziny było mi gorąco, duszno, miałam mroczki, słaniałam się (nawet pielęgniarki w krytycznych momentach pozwalały napić mi się po łyczku zimnej wody). Niestety 3 razy wszystko podchodziło mi do gardła, ale dzielnie połykałam z powrotem. Wynik przed to wszystko wyszedł trochę dziwny bo po 2h troszeczkę wyższy niż po godzinie, ale wszystko w normach. Do końca dnia wszystko mi śmierdziało tą glukozą. Ble!

No i przegapiłam swoją 100dniówke! Wg belly 98 dni do porodu :)

Limcia, Emrica, Sylwia trzymajcie się dzielnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 11:43

sylwia85, justwol, gosiaczek31, loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś czekam na to badanie szyjki ale z tego co wiem to dopiero po południu będzie badanie o wyniki z posiewu pytałam ale jeszcze nie ma

liścia współczuję ja to mam nadzieje ze kolejny raz jak będę w szpitalu to tylko po to żeby urodzic

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze mnie jutro wypisza bo mi pakiet internetu niedługo skonczy

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czeksm na decyzjw prezesa czy pusci mnir na 5 dniowe szkolenie na audytora wewnetrznego systemu zarzadzania srodowiskowego

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno będzie wszystko dobrze i cie wypisza. A faktycznie bez internetu w szpitalu ciężko wytrzymać :)

Ja dzisiaj znów obolała dzwoniłam do mojego lekarza a ze on dzisiaj do 13 to już nie zdążę to powiedział ze myśli tak jak ja ze allbo mała ułożyła się tak ze mnie uwiera jakiś nerw albo wszystko mi się tam rozrasta i przesowa. Powiedział ze jakby było gorzej to do szpitala a jak będzie do wytrzymania to w przyszłym tyg żebym do niego przyjechała to sprawdzi co i jak

• Rubi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica trzymam kciuki żeby jednak Cię przyjęli...;/ straszne to jest taka bezradność że nie możesz się nawet położyć do szpitala w tak kryzysowej sytuacji;/

limcia i Sylwia, a Wy wychodźcie jak najszybciej cali i zdrowi :)

kass współczuje;/ ja się nastawiam że glukoza pójdzie gładko bo poprzednio nic mi nie było...ale kto wie:P

mi dziś mąż ma przywieźć 2 kartony rzeczy od koleżanki...jestem taka podjarana, że szok :P w ilu stopniach prać te maluszkowe rzeczy i jak mocne wirowanie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 12:29

justwol lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ