X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett myślę, że po tych kilku godzinach od wypicia glukozy nie powinnaś mieć problemów z prowadzeniem auta :) ja tak zrobiłam i wróciłam do domu w jednym kawałku :P

MamaAdasia, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam napisać, choć to oczywiste :) że bardzo mocno trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalach. No i za Ciebie Emrica żeby się przyjęli i porządnie przebadali.

• flores Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:

Ciuchy mam po synku ktory urodzil sie latem. A teraz urodze corke zima wiec nie wiem co bedzie pasowalo. Wszystko lezy w garazu nietkniete.
    nie kupilam jeszcze NIC i dopiero po nowym roku zaczne akcje.
    Madzik, ja mam tyen sam problem - Corcie rodzilam latem, teraz bedzie Synek.
    Dziś zrobiłam więc pierwsze, chłopięce zakupy i jestem zachwycona! Wszystko, co widzicie na zdjęciu kosztowalo mnie 50zł!

Bodziaki mam po Córci, skarpetki też. Pajace zamierzam kupić na poświątecznych wyprzedażachw Mothercare - moje ulubione, ale w regularnej cenie - przesadnie drogie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 14:58

Madzik82 lubi tę wiadomość

f2w39n735mpdiyvo.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja własnie skończyłam sprzątać, uwielbiam mieć błysk w domu, ale żeby to utrzymać musiałabym chyba codziennie na zmianę z odkurzaczem i szmatką biegać. Mieszkamy sami z mężem a co gdy pojawi się dziecko? dzieci? Aż boję się pomyśleć jak to ogarnę.

Scarlett ja bardzo źle zniosłam glukozę, ale po drugim pobraniu poszłam się przejść wokół parkingu, zjadłam bułkę, którą ze sobą zabrałam (mimo, że smakowała mi glukozą :P) i po 10 min prowadziłam bez problemu auto.

W poniedziałek może uda nam się skoczyć po mebelki do pokoju Małej, jak się pojawią też zabiorę się za przebranie i pranie ciuszków, bo dostałam dwa worki od teściowej, która ma je nie wiem skąd :P Pewnego dnia po prostu wyciągnęła z szafy. Pewnie część od kuzynek, coś może w lumpie znalazła. ale w pierwszym momencie mnie to przeraziło, bo to był mój 15tc!

MamaAdasia lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i od jakiegoś tygodnia powróciły u mnie poranne mdłości... nienawidzę ich. Oby to było chwilowe.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mhm..nie umiem wstawić zdjęcia...

f2w39n735mpdiyvo.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam juz kiedys ze zgaga mi dokucza wieczorami...oprócz tego w dzień tak brzydko m8 sie odbija blee.macie tez tak?

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flores weź wgraj na stronę www.tinypic.com i później tam będzie taki link do forów

flores lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzik ja też mam straszny problem z zaparciami od początku ciązy pije takie łupinki mogą je stosować kobiety w ciazy sa ochydne ale mi troszke pomaga do kupienia w aptekach te zaparcia to jest prawdziwy koszmar
    290zqk7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 15:27

Madzik82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anastacia ja mam tylko zgage ale za to cały dzien ja mam jem migdały i czasem biore reni na zgage

marta to kiepsko że powróciły u ciebie mdłości oby szybko mineły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 15:26

• flores Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e1aexv.jpg

Scarlett2014, Justyska89, gosiaczek31, slodka100, bella82, kasss, MamaAdasia, SunSun, Emca, loszcz, kaczamila lubią tę wiadomość

f2w39n735mpdiyvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28lf9tg.jpg

a ja pokaze dwa kocyki mojej Hani :) jeden kupilam w niedziele a drugi przyszedl wczoraj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 15:40

Scarlett2014, flores, gosiaczek31, slodka100, bella82, kasss, MamaAdasia, loszcz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze zadnch nowych ciuszkow nie kupilam. Mam z 8 kartonow po coreczce. Wiekszosc sie przyda bo Ola rodzona jesienia, teraz druga wiosna wiec ubrania sie pokryja na poczatku. Grubszy kombinezonik mam na wyjscie ze szpitala taki sztruksowy, ocieplany z mothercare po Oli. Dokupie moze jakis cienki w lumpku albo na allegro na kwiecien. I tyle. Bodziakow, pajacow na full. Tylko jakies nowe dokupie do szpitala na wyjscie. Wczoraj wygrzebalam z kartonu gruby bialy misiowy kombinezon oli, cudny next ale na 68cm wiec bedzie za duzy. sprzedam moze na allegro teraz. I sukienusie mikolajowa bo tez sie nie przyda:-)
    Ja chusteczek uzywalam chyba wszystkich mozliwych:-) najbardziej mi pasowaly pampers, dady rozowe, i z rossmana tami. Bobini i bambino tez niezle. Huggisy wg mnie jak mokry papier toaletowy darly sie w palcach. Fitti kiedys kupilam i jak dla mnie wydaly sie za suche ale moze ja tak trafilam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 15:59

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki znalazłam taki sposób na bolące pogryzione brodawki przez malucha co o nim sadzicie?
    ,,mi mascie nie pmagaly ani pokarm:/ najlepsze byly liscie z kapusty zmrozone troszke potluczone piescia by poszedl sok i w stanikWieeeelllka ulga bo brodawki mialam tak pogryzione ze az ropa mi leciala''

flores super ciuszki

justyska śliczne kocyki takie słodkie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 16:03

Justyska89 lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia polecam syrop Lactuloze. Mi lekarz kazał pić jedna łyżeczkę rano i wieczorem i sie ładnie poprawiło. Jest bez recepty chyba.

iv09cbxm68yuj78z.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie zaparcia wystąpiły w I trymestrze, a ustąpiły to zjedzeniu kilku kiszonych ogórków i popchnięciu ich czekoladą, jelita od tego czasu pracują jak trzeba :P
    teraz brak zaparć, zgagi i przeważnie nic mnie nie boli, jedyny, ale okropnie upierdliwy problem jaki mam to swędzenie skóry w zasadzie całego ciała, za wyjątkiem twarzy
    kończą mi się możliwości co może to swędzenie powodować więc wybieram się w następny czw do dermatologa

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justwol może te szwędzenie skóry na całym ciele to może być cholestaza ciążowa wiec jak najbardziej powinnaś iść do lekarza

niunia zapytam o ten syrop w aptece jeśli będzie bez recepty to kupię wyprubuję wszystko co bezpieczne i co może mi pomóc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 16:54

Niunia86 lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justwol cholestaza jest niebezpieczna bo to coś ma wspólnego z wątrobą. Trzeba robić próby wątrobowe żeby wykluczyć. Idź szybciutko do lekarza.

4e3f84b95f.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholestaza już wykluczona, próby wątrobowe i inne badania pod kątem tej choroby wyszły w normie. Dlatego właśnie wybieram się do dermatologa, może podpowie mi co jest przyczyną swędzenia.

SunSun, loszcz lubią tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za rady co do zaparc! Wyprobuje wszystko!

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ