Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry wszystkim, ja juz odprawulilam Amelkę do przedszkola i znowu się polozylam bo cos Glowa mnie boli. W sobotę bylam na dniach otwartych w ujastku i nawet mi się tam podoba. A wczoraj zamowilam wózek tako jumper i czekam na przesylke bo podobno dzisiaj ma dojść. Juz się nie mogę doczekać
gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
ewka1990 wrote:Witam sie w nowym juz 29 tyg
Jak zwykle się nie wyspałam nie mogę znależć wygodnej pozycji do spania a jak już uda mi się zasnąć to wstaję co 2 godz na siku i tyle zostaje z mojego spania
bella , kaczamila super brzuszki
noa ja też nie mam jeszcze łóżeczka kupuionego zamierzam je kupić dopiero po nowym roku
Co do leżaczka bujaczka to ceny są kosmiczne wiec nie bede go kupywać choć fajny to gadzet jestgosiaczek31, MamaAdasia, Madzik82 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny
a mi jakoś nie dobrze od rana
wczoraj byliśmy z małą u kardiologa bo kiedyś miała zdiagnozowaną dziurkę w aorcie ale na szczęście wszystko ładnie sie zarosło samo i nie wymaga żadnego leczenia a darła sie przy badaniu jakby 2 latka miała
po powrocie zajechaliśmy do biedronki kupiliśmy 2 paczki z czego jednego zjadłam ja i dokończyłam jej sevendaysa wczoraj wieczorem dziś chciałam dojeść rano jej paczka to o matko gorszy jak glukoza zrobiłam sobie płatki na mleku tak samo nie mogłam zjeść a ja ogólnie za słodkim bardzo a tu mnie odrzuca
i nie wiem czy wczoraj przedawkowałam z cukrem czy coś innego u nas wyniki z glukozy przesyłają do lekarza więc dopiero w czwartek sie dowiem co mi tam wyszło
a wy piszecie że wam po godz też pobierają a u mnie tylko na początku i dopiero po 2 godz pobrali w trakcie nie ciekawe od czego to zależyMadzik82 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Ranne ptaszki
Sylwia jak ja dostałam skierowanie na glukoze to miałam napisane w nawiasie,żeby pobrać za godz i dwie od wypicia i lekarza kazał mi tego przypilnować,bo powiedział,że panie idą sobie na łatwizne i pobierają tylko raz po 2godz,żeby się nie napracować...
Co prawda wizja trzech ukłuć w jedną żyłę była nie do pomyślenia ale przeżyłam się i cieszę się jednocześnie,że mam to z głowy. Ponoć właśnie po godz jest najważniejsze bo wtedy stężenie cukru jest największe i często wychodzi,ze cukier jest za wysoki. Po dwóch najczęściej jest juz niższy. Chociaż jak patrze na niktóre wyniki Wasze to jest odwrotnieNie wiem czemu
Ja tradycyjnie nie spałam od 4.40 do 6.40 bo nos miałam zapchany i walczyłam,żeby chociaż jedną dziurke wydmuchać.
A tak w ogóle to witam się z Wami ja i mój TRZECI TRYMESTR!!!
Cudowne uczucie
sylwia85, MamaAdasia, bella82, kaczamila, Scarlett2014, Sarah88, gosiaczek31, kasss, Emca, madziutek 23 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny witam sie z Wami.
Niunia gratuluję trzeciego trymestru
Mąż właśnie dzwonił bo odebrał moje CRP, bez antybiotyku się nie obejdzie, jest niższy niż ostatnio ale dalej powyżej normy- 9,8.
Muszę tylko zadzwonić do gin mojej i zapytać czy mogę do niego brać luteinę. Bo szwagierka ostatnio mała infekcję tam na dole i przy antybiotyku lekarz kazał jej odstawić luteinę.
Brałyście wogóle któreś taki antybiotyk jak Amatoks/ Amotaks??Niunia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kaczamila ja aktualnie biorę antybiotyk o nazwie Ospamox. Ponoć jest bezpieczny w ciąży. CO do Amotaksu to nie wiem ale chyba któraś z dziewczyn brała więc chyba też nie grozi Maleństwu
Dziękuję i Również gratuluję trzeciego trymestruWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 09:54
-
Ja tez nie spalam od 1 do 5 chociaz bardzo mi sie chcialo. Niestety mojemu synkowi wychodza zabki trojki i to na dodatek wszystkie cztery jednoczesnie..
szykujcie sie mamuski!MamaAdasia lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Widzę, że dużo z Was miało kiepską nockę...ja odziwo już drugi dzień zasypiam normalnie t.j 23:00 i budzę się ok 9:00...
Wczoraj wieczorem poleciała mi krew z nosa...pierwszy raz w życiu...może od tego, że byłam osłabiona po tym pobraniu..no nie wiem
Jutro wizyta u endo...mam nadzieję, że Pani w jakiś magiczny sposób powie mi jak zbić to cholerne tsh;/
Gratuluje 3 trymestru...ja jutro zaczynam 27 tydzień
aaa znacie się na tej popieprzonej służbie zdrowia może? bo mąż rano chciał odebrać wyniki badań..(kopię) i Pani po pierwsze powiedziała, że po 12 (wczoraj mówiła że będą rano) a po drugie powiedziała mu że lekarz mu wyda wyniki ona nie! ;/ więc dziś ma iść po pracy i robić awanturę jak mu ta cipa nie będzie chciała dać kopii badań...tylko czy ma słuszność się kłócić? trochę poczytałam w necie i niby ma prawo do kopii/wglądu/ albo nawet oryginału jeśli podpisze stosowne zaświadczenie że wyniki odniesie za ileś tam dniWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 11:09
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Uhh widzę, że większość z nas miała dziś nieciekawą noc. U mnie też koszmar, wszystko swędziało, że z braku możliwości poradzenia czegokolwiek miałam ochotę po prostu płakać. Jak już nad ranem zasnęłam to obudziłam się o 8:20, a budzik nastawiłam na 7. Nie wiem jakim cudem go wyłączyłam! A na 9 w pracy czekał mój przyszły zastępca, którego miałam zapoznać z obowiązkami... jakoś dojechałam, 15 minutowym opóźnieniem.
Rubi jak to jest z wynikami to nie jestem pewna. Raz w przychodni dali mi oryginały a kopie włożyli do kartoteki, a raz na odwrót. Nie mam pojęcia jak powinno być prawidłowo. Generalnie jeśli mąż ma odebrać wyniki to powinien zostać wcześniej upoważniony. Ja takie upoważnienie pisałam przy zapisie do nowej przychodni.
-
nick nieaktualnyRubi nie wiem czy wszedzie jest tak samo bo byc moze reguluja to tez jakies wewnetrzne regul. Ale u mnie w przychodni jest tak ze wyniki sa odsylane do lekarza ktory kierowal, jesli to ta sama przychodnia i odbiera sie kopie lub oryg. Na wizycie. Chyba ze robi sie komercyjnie to wtedy do odbioru w rejestacji. Nie jestem pewna ale chyba sa takie przepisy ze badania wydaje lekarz ktory zleca
-
nick nieaktualnyWitam wszystkie dziewczynki dołaczam się do grona niewyspanych mam taką straszną zgagę od dwóch dni że nie mogę zasnąć bo kwas mi się cofa z żołądka
gratuluję dziewczynki trzeciego trymestru i nowych tygodni
rubi z tą służbą zdrowia to chyba nikt nie dojdzie ładu oni mają tam swój własny maleńki światNiunia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA i za kazdym razem jak sie chce jakas dokumentacje medyczna tzn kopie to trzeba wypelnic papierek oswdczenie z danymi osobowymi ze sie pobralo. Jakos teraz tak sie zabezpieczaja prze wyplywem danych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 12:22
-
Hejka dziewczyny,
ja chyba też nie będę oryginałem - nocka minęła fatalnie. Mała miała napady kaszlu w nocy i z M prawie nie spaliśmy. Do tego te wymioty... Mam już dość tego przedszkola:///
Ja dziś wzięłam się za pranie pościeli dla małego:)) Powolutku ogarniam się z tymi wszystkimi wyprawkowymi tematami.
W zasadzie zostały mi tylko do kupienia kosmetyki i akcesoria tj. smoczki, butelki itp.
Podrzucam wam stronkę : supermamy.pl są tam świetne artykuły. Mamy podpowiadają jakie kosmetyki warto zakupić na początek.
Teraz uciekam szykować obiadek:)
Pozdrawiamnoa8 lubi tę wiadomość
-
jakieś głupoty chyba wymyślają...a jak on nie chce więcej iść do tego lekarza to co?? albo jak wyniki są ok to po cholerę ma się do lekarza zapisywać...ja tam w mojej przychodni nie mam takiego problemuStyczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Hej mamuski moja nocka była koszmarna do 1 bylam na tej imprezie na zakonczenie sezonu i bylo calkiem fajnie choc Julce sie chyba nie podobalo bo bardzo sie wiercila jak bylo glosno wypilam spora ilośc wody z cytryna i jak tylko polozylam sie do lóżka do biegalam do Lazienki co 30 min myslalam ze sie wykoncze a tu plecy bolą i nie tak latwo wsawac dwa razy mialam tak ze sie polozylam i juz czulam pelny pecherz masakra
Rubi ja biore juz eutyrox 100 ale tsh ladnie spadlo wiec jest okRubi lubi tę wiadomość
[/url]