Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBuniuś masz ładniutkiScarlett2014 wrote:Justyska wszystkiego najlepszego
ja tegoroczna 30stka mogę Ci napisać że jesteś bardzo młoda
gdybym ja 4 lata temu zaszła w ciążę to chyba miałabym nagły atak paniki
byłam wtedy na zupełnie innym etapie życia 
Bella ja jestem taka mądra i wiem jak ułożony jest Junior bo lekarz mi powiedział
choć jak pisałam ostatnio Junior kopie jakoś inaczej więc może znowu fiknął albo się nieco przekrecił. Sama nie wiem. W każdym razie chodzę dziś do WC dosłownie co godzinę co utrudnia mi nieco robienie zakupów 
Rmua pracodawca ma teraz obowiązek wystawić tylko raz w roku. Chyba do końca lutego więc byłoby na porodówkę jak znalazł.
Robimy dziś z mężem drobne zakupy dla Juniora typu prześcieradło na zmianę do łóżeczka, nożyczki etc. i kurcze jestem w szoku ile kasy idzie na takie pierdułki.
A ile macie par tych majtek siateczkowych? Ja kupiłam 2 opakowania po 2 sztuki.
I dzięki za wszystkie miłe słowa... ja oczywiście mam wrażenie że mój brzuch jest gigantycznym i niedługo mnie przeważy
))) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dla siebie....Piżamy 2,majtki poporodowe z siateczki,wkladki laktacyjne, masc na brodawki sutkowe,podklady poporodowe,kapcie,klapki pod prysznic,ręcznik duży i mały, kosmetyki, stanik do karmienia, Szlafrok
Dla maluszka do szpitala....2 kaftaniki, 2 spiochy,pajac. ,opcjonalnie body plus polspiochy,skarpetki,czapeczka, niedrapki,k9mbinezon,pampersy,krem do pupy,pielucha tetrowa,kocyk.
Warto miec w domu....wózek,fotelik samochodowy, wanienka, łóżeczko plus materac wraz z pościelą,Pieluchy tetrowe i flanelowe,płyn do kąpieli. ,szczoteczka do wloskow, nożyczki do paznokci,ewentualnie cos do pielegnacji pępka,laktator,wkladki laktacyjne,wit k i d,sterylizator do butelek jesli karmione dziecko jest mmWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 21:42
Niunia86, MamaAdasia, SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Scarlet MamaAdasia Ewka każda z was ma inny brzuszek ale wszystkie sa pięknę

Bella twoja tesciowa przesadziła dobrze że nie masz jej na co dzień
Mnie to kompletowanie troche przeraża musimy zamówić meble do sypialni i nie możemy sie zdecydować a do póki tego nie zrobimy nie moge kupić łóżeczka bo nie wiem jaki kolor bedzie pasował i tak koło sie zamyka
Anastacia a kupujesz ten octenispt do pępka czy gaziki same wystarcza ?
o tym specyfiku do noka nawet nie wiedziałam myślałam że aspirator wystarczy
dobrze że śą tu doświadczone mamusie;)
[/url]

-
Do oczyszczania noska moze być woda morska typu Disnemar

Ewa, ładna piłeczka
Ja zakładałam czapeczki po kapieli jak był malutki, no i na dworek też raczej cieniutką czapeczkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 22:23
-
Teraz jest opcja żeby nic nie używać do pępka, tylko dobrze osuszyć po kąpieli. U mnie po doświadczeniu na dwójce dzieci - szybciej zagoił się pępek bez octaniseptu. Ale jak się zaczyna coś babrać to zawsze można kupić octenisept jakby był potrzebny.
Anastacia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnastacia dzieki, na podstawie tego co napisalas ulzylo mi troche bo wiekszosc juz mam. Reszta zamowiona. Brakuje mi nowych kapci:-) i kosmetykow dla mnie. Ale kupie takie w wersji mini zeby miejsca malo zajmowaly:-) i pampersy.
Do noska ja tez zamowilam disnemar, uzywalam go przy corci i bylam zadowolona. U nas goraco w mieszkaniu i czapeczki tez zakladalam tylko po kapieli. W szpitalu miala caly czas praktycznie bo wtedy chyba najbardziej dziecko potrzebuje ciepelka bo jest jeszcze w szoku przejscia w inny klimat:-) w brzuszku stala temperatura a na zewnatrz roznie...
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Kasss, tak ja jedną zamawiałam, ale na ramiączkach, taką:
http://sklep.brzuchatki.pl/pl/p/Koszula-ciazowa-do-porodu-do-karmienia-na-ramiaczkach-L/146
Wzięłam XXL i na długość jest akurat.
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
ja do szpitala zabieram też dla siebie Lactacyd...Bratowa mówiła że u NAs w szpitalu położne przyczepiaja się jeśli uzywa się innego płynu do higieny intymnej...
Kosmetyków dla dziecka nie biorę, bo podobno nie muszę....
Tylko ubranka, rozek, pampersy, 2 pieluszki tetrowe i 2 flanelowe, ręczniki - więcej rzeczy w szpitalu nie potrzebuje....
Mąż jak po Nas przyjedzie to będzie miał przygotowane nosidełko a w nim ciepłą kurteczke i spodnie (kombinezonu nie kupuję bo mi sie nie opłaca), czapeczke oraz kocyk
Dla siebie podkładów poporodowych też nie muszę brać, bo w szpitalu leży podobno cały stos i kto chce to może brać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 22:49
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
Starania od : luty 2019 r.
16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)
12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️
30.01. II USG prenatalne

-
Wszystko załeży od szpitala jak daja to dobrze jak nie to niestety trzeba kupić
a sudocrem kupujecie? mąż zobaczył moje zamowienie w koszyku z gemini i pyta czy nie lepiej zwykłą zasypke jedkak go cos zainteresowało ale mowie ze już sie ich nie uzywa
[/url]

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH