SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Justyska wszystkiego najlepszego :) ja tegoroczna 30stka mogę Ci napisać że jesteś bardzo młoda :) gdybym ja 4 lata temu zaszła w ciążę to chyba miałabym nagły atak paniki :) byłam wtedy na zupełnie innym etapie życia :)

Bella ja jestem taka mądra i wiem jak ułożony jest Junior bo lekarz mi powiedział :) choć jak pisałam ostatnio Junior kopie jakoś inaczej więc może znowu fiknął albo się nieco przekrecił. Sama nie wiem. W każdym razie chodzę dziś do WC dosłownie co godzinę co utrudnia mi nieco robienie zakupów :)

Rmua pracodawca ma teraz obowiązek wystawić tylko raz w roku. Chyba do końca lutego więc byłoby na porodówkę jak znalazł.

Robimy dziś z mężem drobne zakupy dla Juniora typu prześcieradło na zmianę do łóżeczka, nożyczki etc. i kurcze jestem w szoku ile kasy idzie na takie pierdułki.

A ile macie par tych majtek siateczkowych? Ja kupiłam 2 opakowania po 2 sztuki.

I dzięki za wszystkie miłe słowa... ja oczywiście mam wrażenie że mój brzuch jest gigantycznym i niedługo mnie przeważy :))))
    Buniuś masz ładniutki

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Madziutek 23 a w moim przypadku oprocz mamy i sióstr moich i mojego P. nikt brzucha nie dotknal...
    Mi brzuch wymacał pan minister

Niunia86, loszcz lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak sobie myślę czy mam wszystko kupione dla małego i dla siebie do szpitala....i jakos mam wrazenie ze wszystko mam

Niunia86, belladonna, SunSun, loszcz lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia a co masz bo zastanawiam sie czy pamietam co zabrac. Moze jak napiszesz to bede miala olsnienie co jeszcze mam kupic:-)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla siebie....Piżamy 2,majtki poporodowe z siateczki,wkladki laktacyjne, masc na brodawki sutkowe,podklady poporodowe,kapcie,klapki pod prysznic,ręcznik duży i mały, kosmetyki, stanik do karmienia, Szlafrok
    Dla maluszka do szpitala....2 kaftaniki, 2 spiochy,pajac. ,opcjonalnie body plus polspiochy,skarpetki,czapeczka, niedrapki,k9mbinezon,pampersy,krem do pupy,pielucha tetrowa,kocyk.
    Warto miec w domu....wózek,fotelik samochodowy, wanienka, łóżeczko plus materac wraz z pościelą,Pieluchy tetrowe i flanelowe,płyn do kąpieli. ,szczoteczka do wloskow, nożyczki do paznokci,ewentualnie cos do pielegnacji pępka,laktator,wkladki laktacyjne,wit k i d,sterylizator do butelek jesli karmione dziecko jest mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 21:42

Niunia86, MamaAdasia, SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze gaziki jalowe do pępka, waciki, sól fizjologiczna,frida,specyfik do oczyszczania noska np nasodrill

SunSun lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet MamaAdasia Ewka każda z was ma inny brzuszek ale wszystkie sa pięknę;)
    Bella twoja tesciowa przesadziła dobrze że nie masz jej na co dzień
    Mnie to kompletowanie troche przeraża musimy zamówić meble do sypialni i nie możemy sie zdecydować a do póki tego nie zrobimy nie moge kupić łóżeczka bo nie wiem jaki kolor bedzie pasował i tak koło sie zamyka
    Anastacia a kupujesz ten octenispt do pępka czy gaziki same wystarcza ?
    o tym specyfiku do noka nawet nie wiedziałam myślałam że aspirator wystarczy
    dobrze że śą tu doświadczone mamusie;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do oczyszczania noska moze być woda morska typu Disnemar ;)

Ewa, ładna piłeczka ;)

Ja zakładałam czapeczki po kapieli jak był malutki, no i na dworek też raczej cieniutką czapeczkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 22:23

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass ja nie kupuje octeniseptu bede osuszac i wietrzyc pępek

860isg18r6bpss11.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest opcja żeby nic nie używać do pępka, tylko dobrze osuszyć po kąpieli. U mnie po doświadczeniu na dwójce dzieci - szybciej zagoił się pępek bez octaniseptu. Ale jak się zaczyna coś babrać to zawsze można kupić octenisept jakby był potrzebny.

Anastacia33 lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli wystarczy dobrze osuszyć po kompieli i to wystarczy?
    MmamAdasia a jak te koszule co zamawiałaś przyszły już?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia dzieki, na podstawie tego co napisalas ulzylo mi troche bo wiekszosc juz mam. Reszta zamowiona. Brakuje mi nowych kapci:-) i kosmetykow dla mnie. Ale kupie takie w wersji mini zeby miejsca malo zajmowaly:-) i pampersy.
    Do noska ja tez zamowilam disnemar, uzywalam go przy corci i bylam zadowolona. U nas goraco w mieszkaniu i czapeczki tez zakladalam tylko po kapieli. W szpitalu miala caly czas praktycznie bo wtedy chyba najbardziej dziecko potrzebuje ciepelka bo jest jeszcze w szoku przejscia w inny klimat:-) w brzuszku stala temperatura a na zewnatrz roznie...

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• belladonna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak. No i pieluszkę wywijać, żeby był dostęp powietrza. A jak zmieniasz pieluszkę i pępek by się ubrudził, to tylko przemyć wodą z szarym mydłem i osuszyć.

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss, tak ja jedną zamawiałam, ale na ramiączkach, taką:
    http://sklep.brzuchatki.pl/pl/p/Koszula-ciazowa-do-porodu-do-karmienia-na-ramiaczkach-L/146
    Wzięłam XXL i na długość jest akurat.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do szpitala zabieram też dla siebie Lactacyd...Bratowa mówiła że u NAs w szpitalu położne przyczepiaja się jeśli uzywa się innego płynu do higieny intymnej...

Kosmetyków dla dziecka nie biorę, bo podobno nie muszę....
    Tylko ubranka, rozek, pampersy, 2 pieluszki tetrowe i 2 flanelowe, ręczniki - więcej rzeczy w szpitalu nie potrzebuje....
    Mąż jak po Nas przyjedzie to będzie miał przygotowane nosidełko a w nim ciepłą kurteczke i spodnie (kombinezonu nie kupuję bo mi sie nie opłaca), czapeczke oraz kocyk

Dla siebie podkładów poporodowych też nie muszę brać, bo w szpitalu leży podobno cały stos i kto chce to może brać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 22:49

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

Starania od : luty 2019 r.

16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)

12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
    Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️

30.01. II USG prenatalne

preg.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do higieny intymnej polecam płyn Biały Jeleń, muszę go zakupić :)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki belladona myslałam że pepka w ogóle nie mozna moczyć
    MamaAdasia juz wcześniej sobie zapisałam jak podawałaś ;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belkadonna święte slowa...jakby sie cos babralo to wtedy można octeniseptem zadzialac a tak to osuszyć i wietrzyc

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia jesli bede rodzic u diebie w szpitalu to tu nie dają nawet podkladow poporodowych...poscieli im nawet brakuje na zmianę

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko załeży od szpitala jak daja to dobrze jak nie to niestety trzeba kupić
    a sudocrem kupujecie? mąż zobaczył moje zamowienie w koszyku z gemini i pyta czy nie lepiej zwykłą zasypke jedkak go cos zainteresowało ale mowie ze już sie ich nie uzywa

gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ