Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Justyska wszystkiego najlepszego :) ja tegoroczna 30stka mogę Ci napisać że jesteś bardzo młoda :) gdybym ja 4 lata temu zaszła w ciążę to chyba miałabym nagły atak paniki :) byłam wtedy na zupełnie innym etapie życia :)

Bella ja jestem taka mądra i wiem jak ułożony jest Junior bo lekarz mi powiedział :) choć jak pisałam ostatnio Junior kopie jakoś inaczej więc może znowu fiknął albo się nieco przekrecił. Sama nie wiem. W każdym razie chodzę dziś do WC dosłownie co godzinę co utrudnia mi nieco robienie zakupów :)

Rmua pracodawca ma teraz obowiązek wystawić tylko raz w roku. Chyba do końca lutego więc byłoby na porodówkę jak znalazł.

Robimy dziś z mężem drobne zakupy dla Juniora typu prześcieradło na zmianę do łóżeczka, nożyczki etc. i kurcze jestem w szoku ile kasy idzie na takie pierdułki.

A ile macie par tych majtek siateczkowych? Ja kupiłam 2 opakowania po 2 sztuki.

I dzięki za wszystkie miłe słowa... ja oczywiście mam wrażenie że mój brzuch jest gigantycznym i niedługo mnie przeważy :))))
    Buniuś masz ładniutki

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Madziutek 23 a w moim przypadku oprocz mamy i sióstr moich i mojego P. nikt brzucha nie dotknal...
    Mi brzuch wymacał pan minister

Niunia86, loszcz lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak sobie myślę czy mam wszystko kupione dla małego i dla siebie do szpitala....i jakos mam wrazenie ze wszystko mam

Niunia86, belladonna, SunSun, loszcz lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia a co masz bo zastanawiam sie czy pamietam co zabrac. Moze jak napiszesz to bede miala olsnienie co jeszcze mam kupic:-)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla siebie....Piżamy 2,majtki poporodowe z siateczki,wkladki laktacyjne, masc na brodawki sutkowe,podklady poporodowe,kapcie,klapki pod prysznic,ręcznik duży i mały, kosmetyki, stanik do karmienia, Szlafrok
    Dla maluszka do szpitala....2 kaftaniki, 2 spiochy,pajac. ,opcjonalnie body plus polspiochy,skarpetki,czapeczka, niedrapki,k9mbinezon,pampersy,krem do pupy,pielucha tetrowa,kocyk.
    Warto miec w domu....wózek,fotelik samochodowy, wanienka, łóżeczko plus materac wraz z pościelą,Pieluchy tetrowe i flanelowe,płyn do kąpieli. ,szczoteczka do wloskow, nożyczki do paznokci,ewentualnie cos do pielegnacji pępka,laktator,wkladki laktacyjne,wit k i d,sterylizator do butelek jesli karmione dziecko jest mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 21:42

Niunia86, MamaAdasia, SunSun, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze gaziki jalowe do pępka, waciki, sól fizjologiczna,frida,specyfik do oczyszczania noska np nasodrill

SunSun lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet MamaAdasia Ewka każda z was ma inny brzuszek ale wszystkie sa pięknę;)
    Bella twoja tesciowa przesadziła dobrze że nie masz jej na co dzień
    Mnie to kompletowanie troche przeraża musimy zamówić meble do sypialni i nie możemy sie zdecydować a do póki tego nie zrobimy nie moge kupić łóżeczka bo nie wiem jaki kolor bedzie pasował i tak koło sie zamyka
    Anastacia a kupujesz ten octenispt do pępka czy gaziki same wystarcza ?
    o tym specyfiku do noka nawet nie wiedziałam myślałam że aspirator wystarczy
    dobrze że śą tu doświadczone mamusie;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do oczyszczania noska moze być woda morska typu Disnemar ;)

Ewa, ładna piłeczka ;)

Ja zakładałam czapeczki po kapieli jak był malutki, no i na dworek też raczej cieniutką czapeczkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 22:23

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass ja nie kupuje octeniseptu bede osuszac i wietrzyc pępek

860isg18r6bpss11.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest opcja żeby nic nie używać do pępka, tylko dobrze osuszyć po kąpieli. U mnie po doświadczeniu na dwójce dzieci - szybciej zagoił się pępek bez octaniseptu. Ale jak się zaczyna coś babrać to zawsze można kupić octenisept jakby był potrzebny.

Anastacia33 lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli wystarczy dobrze osuszyć po kompieli i to wystarczy?
    MmamAdasia a jak te koszule co zamawiałaś przyszły już?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia dzieki, na podstawie tego co napisalas ulzylo mi troche bo wiekszosc juz mam. Reszta zamowiona. Brakuje mi nowych kapci:-) i kosmetykow dla mnie. Ale kupie takie w wersji mini zeby miejsca malo zajmowaly:-) i pampersy.
    Do noska ja tez zamowilam disnemar, uzywalam go przy corci i bylam zadowolona. U nas goraco w mieszkaniu i czapeczki tez zakladalam tylko po kapieli. W szpitalu miala caly czas praktycznie bo wtedy chyba najbardziej dziecko potrzebuje ciepelka bo jest jeszcze w szoku przejscia w inny klimat:-) w brzuszku stala temperatura a na zewnatrz roznie...

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• belladonna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak. No i pieluszkę wywijać, żeby był dostęp powietrza. A jak zmieniasz pieluszkę i pępek by się ubrudził, to tylko przemyć wodą z szarym mydłem i osuszyć.

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss, tak ja jedną zamawiałam, ale na ramiączkach, taką:
    http://sklep.brzuchatki.pl/pl/p/Koszula-ciazowa-do-porodu-do-karmienia-na-ramiaczkach-L/146
    Wzięłam XXL i na długość jest akurat.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do szpitala zabieram też dla siebie Lactacyd...Bratowa mówiła że u NAs w szpitalu położne przyczepiaja się jeśli uzywa się innego płynu do higieny intymnej...

Kosmetyków dla dziecka nie biorę, bo podobno nie muszę....
    Tylko ubranka, rozek, pampersy, 2 pieluszki tetrowe i 2 flanelowe, ręczniki - więcej rzeczy w szpitalu nie potrzebuje....
    Mąż jak po Nas przyjedzie to będzie miał przygotowane nosidełko a w nim ciepłą kurteczke i spodnie (kombinezonu nie kupuję bo mi sie nie opłaca), czapeczke oraz kocyk

Dla siebie podkładów poporodowych też nie muszę brać, bo w szpitalu leży podobno cały stos i kto chce to może brać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 22:49

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
    Oluś urodzony 1.06.2026r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

💊 Euthyrox N125
    💊 Metocard
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do higieny intymnej polecam płyn Biały Jeleń, muszę go zakupić :)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki belladona myslałam że pepka w ogóle nie mozna moczyć
    MamaAdasia juz wcześniej sobie zapisałam jak podawałaś ;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belkadonna święte slowa...jakby sie cos babralo to wtedy można octeniseptem zadzialac a tak to osuszyć i wietrzyc

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia jesli bede rodzic u diebie w szpitalu to tu nie dają nawet podkladow poporodowych...poscieli im nawet brakuje na zmianę

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko załeży od szpitala jak daja to dobrze jak nie to niestety trzeba kupić
    a sudocrem kupujecie? mąż zobaczył moje zamowienie w koszyku z gemini i pyta czy nie lepiej zwykłą zasypke jedkak go cos zainteresowało ale mowie ze już sie ich nie uzywa

gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ