SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka mnie tez wszyscy pytaja czy wpadlam bo moj synek ma dopiero 19 miesiecy.
    Wkurza mnie to strasznie! Co w tym zlego ze miedzg dziecmi bedzie 2 lata roznicy? Przeciez to wcale nie tak malo zeby posadzsc mnie o wpadke. Irytujace komentarze...
    Albo te pytsnia "dasz sobie rade?". Nie kuzwa... Nie dam rady i jedno sprzedam! Wrrrr

noa8, gosiaczek31, MamaAdasia, czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea ja tez remontujaca. Pokoj dla synka starszego robimy. Prawie gotowy ale teraz sie wietrzy bo meble, wykladzina, farba... Smierdzi strasznie.

Po porodzie czesc kolezanek sie ode mnie odsunela. Przestaly mnie zapraszac na imprezy. Kiedy pytalam dlaczego slyszalam "no jak?! Przeciez masz dziecko!"
    wiec chyba powinnam sie zamknac w domu..
    hehe za to mam mnostwo nowych kolezanek - mamusiek z placu zabaw. Super dziewczyny i mozna sie im wyzalic bo rozumiemy sie bez slow a dzieciaki tez maja towarzystwo

SunSun, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess co za perfumy kupilas?

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znajoma co ma dwójkę dzieci z jednego roku i nie są to bliźniaki jedno urodziło się w styczniu drugie w listopadzie chodzą do jednej klasy
    A ludzie są bezczelni i wszystkim się interesują zwłaszcza e mniejszych miejscowościach jak braliśmy ślub z M dwa lata temu też słyszałam komentarze typu ślub musi być bo w ciąży oj strasznie mnie to wkurzało
    Mądzik różnica wieku wcale nie jest duza a im później tym trudniej zdecydować się na drugie dziecko;-)
    Ps zalwazylam pierwsze rozstępy na bzuchu:( na udach pośladkach i piersiach mam już ich cale mnustwo

Madzik82, loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia - taki zapach, który ma odpowiadać firmowym Gucci Guilty, bo miałam kiedyś próbnik i mi się spodobały :) Moim zdaniem to identyczne nie są, ale też ładne i mam zapisane jeszcze jakieś dwa inne zapachy jak mi się ten znudzi :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do czucia sexi w naszym stanie to u mnie jest w miarę. Zależy jaką nogą wstanę z łóżka :) ale staram się naprawdę o siebie dbać a tym bardziej jak gdzieś wychodzimy z mężem choćby na zakupy czy do moich rodziców a ze znajomymi nie wspomnę. Mój mąż sie strasznie śmiał bo ostatnio oglądaliśmu O Matko! i tam kobietka mówiła że niektóre kobiety zachowują się jak wieloryby leżą w łóżkach i oglądają tv, a jak się poruszą to jęczą okropnie. Mi wstawanie z łóżka czy nawet obrót na drugi bok sprawia coraz więcej trudności więć zajęcze na co słyszę: Mój ty wielorybku :p nie orażam się bo wiem że jest to mówione z miłością i czułością :)
    Powiem Wam że jeżeli chodzi o mojego męża to naprawdę muszę go bardzo pochwalić, tak jak pisałam wcześniej nie opuścił żadnej wizyty ale strasznie pomaga mi w domu. Teraz jak leżałam to aż mi czasem było go żal bo przychodził z pracy jadł nieraz kanapkę i sprzątał, robił pranie. Nigdy nie usłyszałam od niego złego słowa, a gdy pokłóciłam sie z teściową o te moje rozstępy to jak wieczorem płakałam to wycałował cały brzuszek i powiedział że są to najpiękniejsze rozstępy jakie widział w życiu :)

SunSun, Madzik82, madziutek 23, gosiaczek31, Niunia86, Emartea, jasmin, Ewelaa, czekaja, Tess, Justyska89, loszcz, bella82, Pocahontas lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczmila ale masz super meza! :) Bralabym takiego nawet z walnieta tesciowa w pakiecie ;)
    synek bedzie mial piekny przyklad od taty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 14:08

madziutek 23, SunSun, kaczamila, MamaAdasia, kasss, bella82 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila taki mąż to skarb

kaczamila lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik ja teściowej do końca nie byłam świadoma, rogi wyszły dopiero po ślubie jak sie do niego przeprowadziłam. Podejrzewam, ze po prostu zabolało ją to że spadła z pietestału i w ogóle jakaś baba chodzi jej po kuchni. Nigdy się nie rządziłam, zawsze dałam jej do zrozumienia że to ona jest panią domu ale od momentu jak zaczęły się docinki i głupie komentarze to ja też zmieniłam taktykę bo sobie po prostu nie pozwolę... No cóż trzyma mnie to, że się budujemy i za jakiś czas (trochę dłuższy) będziemy na swoim i nie będę musiała sie dzielić z nikim kuchnią, do momentu aż Oskar przyprowadzi kobietę do domu :P ale to za jakieś 20 lat a może i więcej... Ale ze mnie samolub :P

Madzik82, SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jeżeli chodzi o wagę to jak teraz piszemy że mamy +4 kg, +6kg, +10kg, czy więcej to zobaczycie po porodzie będziemy pisały z wielką radością -4 kg, -6 kg, -10 kg i więcej :) Tego Wam i sobie życzę :):)

Madzik82, jasmin, SunSun, MamaAdasia, Ewelaa, czekaja, madziutek 23, gosiaczek31, kasss, loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczmila badz twarda przy dziecku! Zeby tylko ta kobieta nie okazala sie typem tesciowej ktora wyrywa matce dziecko z rak bo "ona lepiej przewinie"... Jezu dziewczyny zeby Wam sie to nie przytrafilo.
    ja nie mam tesciowej a moja mama sie nie wtraca ale wiem jak moje kolezanki cierpia.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi teściowa kiedyś właśnie wyrwała dziecko MOJEGO brata bo mały płakał i ONA GO USPOKOI.Chyba ciśnienia dostałam z 1000.Oczywiście też go nie upokoila ( jak wpadnie w histerię to tylko mamunia :-D) ale na samą myśl że będzie tak robić z MOIM dzieckiem to nóż mu sie otwiera! Na dodatek bardzo lubi sie wtrącać i udzielać rad.Ale jakby było ciepło to w kwietniu już wyjeżdżają ;-)

MamaAdasia, Ewelaa lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun przy Twoim dziecku wlaczy Cie sie syndrom "matki lwicy" i nie dasz sobie wyrwac z rak!
    Chyba najlepiej od razu ucibac wszystkie proby i konsekwentnie ignorowac wszystkie zlote rady. Bo jak juz sie kogos na glowe wpusci to tak latwo nie zejdzie...

MamaAdasia, SunSun lubią tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Ja miałam dziś księdza po kolędzie więc musiałam ogarnąć mieszkanko.Ale już z głowy :)

Anastacia, ja napletka nie odciągałam do prawie 2 lat, wtedy pediatra na bilansie 2 latka kazała codziennie odciągać, mąż się tym zajął i jest ok. Jedynie co trzeba dokładnie myć i osuszać siusiaka po siku i kupie, żeby nie było żadnej infekcji.

Co do teściowych, moja mieszka 15 km ode mnie, więc jest ok, nie wtrąca się, a jak trzeba - pomoże , jak pracowałam zajmowała się małym jak było trzeba. Mieszkam za to z rodzicami, tzn. oni na górze, my na dole, niby osobno,ale nieraz moja matka sie próbowała wtrącać (np kiedy mały płacze od razu biegnie i się wtrąca), komentuje że źle go ubrałam itd, ale ja od początku nie pozwalam żeby mi mówiła co mam robić więc daje sobie spokój i idzie do siebie. Strasznie mnie to wkurza...

Scarlet, ja żadnej poduszki dla małego nie kupuję, będzie spał na płasko bez poduszek, do wózka mam spiworek/kocyk, żadnych pościeli. W ogóle pościeli zaczęłam późno używać, na początek rożek i kocyki.

Ja nie kupuje tantum rosa, z małym też nie miałam, tylko Białego jelenia.

Madzik82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wózka też będę używać kocyka. Myślałam nad kupnem śpiworka do fotelika, ale chyba nie ma sensu na miesiąc/dwa, sam kocyk wystarczy.

O dziecku często rozmawiam z mężem, wiadomo ze nas to dotyczy i interesuje, no i z mamą, natomiast z bezdzietnymi koleżankami nie. Nawet nie mam takiej potrzeby. Moje dwie najlepsze przyjaciółki oczywiście zawsze pytają jak się czuję i o małą, ale jakbym zarzuciła je szczegółami z marcowego forum to nie wiem jak by zareagowały.

A dziś też robię obiad na ostro. Właśnie zabieram się za tajskie curry. Mniam!

MamaAdasia, Madzik82, czekaja, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta spiworek Ci sie pozniej przyda do spacerowki. Na zime idealny a jeszcze go mozna do sanek pozniej przelozyc.
    Do fotelika faktyczbie szkoda kasy bo spacery raczej w gondoli a w foteliku to okazjonalnie.

Ja tez bardzo pozno zaczelam uzywac poscieli, dlatego teraz w ogole nie kupilam i nie kupuje poki co. Moze za rok na zime

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiworek jest super i do gondoli, i do spacerówki i na sanki :)

Niunia, fajnie że wychodzicie :)

Ja mam tę jedną pościel Adasia, w dzień pod nią śpi, a w nocy już pod zwykłą na dużym łóżku.

Madzik82, Niunia86 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzieki za wsparcie i pocieszenie ;*

loszcz jakbym slyszalam opis mojego meza ;D tylko moj do tego ma strasznie ciazki charakter... jest okropnie nerwowy, za co sie nie wezmie to po pierwszej probie sie sypia kur...
    ale i tak go kocham , choc sama sobie sie dziwie ze potrafie nad nim zapanowac ;D

ja tez do wozka mam spiworek... ;)

ja raczej jestem spokojna i nie lubie konfliktow ani nieporozumien ale jak ktos bedzie mi mowil jak mam wychowywac moje dziecko to swoje powiem ;)

gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1195af9.jpg

Taka tabela byla umieszczona niedawno w miesieczniku dla mam

Krysti lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    1195af9.jpg

Taka tabela byla umieszczona niedawno w miesieczniku dla mam
    mam ją ;)

Anastacia33 lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ