X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tatusiów
    https://www.facebook.com/Talaqiechannel/videos/953246351379965/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Kate84 - współczuję sytuacji z byłym :/ Mam nadzieję, że uda się to wszystko z pomocą Muminki załatwić szybko i bezboleśnie.

Ja się nażarłam no-spy i magnezu bo mnie tak teściowa wnerwiła, że aż mną telepie. Podsłuchała, że mówię coś o chrzcinach (w żartach powiedziałam do znajomej męża, która przyniosła mu w podziękowaniu za pomoc flaszkę, że będzie na chrzciny) i przylazła z płaczem, żebym ja o chrzcinach nie mówiła bo jeszcze nie wiem, czy tym razem wszystko będzie dobrze i dziecko będzie żyło. Nie wytrzymałam i tak jej pojechałam, że mam nadzieję jej tu na górze przez dłuższy czas nie oglądać. Chociaż znając życie spłynie to po niej jak po kaczce bo to nie jest normalna kobieta i powinna się na głowę leczyć.

Oj...no nie dziwię się że się zdenerwowałaś. Szkoda, że ludzie czasem nie myślą jak coś mówią. Zwłaszcza w tak delikatnej sprawie trzeba dobierać ostrożnie każde słowo.
    A Tobie jako kobiecie w ciąży jest potrzebny spokój - czemu ona Cie straszy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pff, ona właśnie doskonale przemyślała swoje słowa. Jak już wspominałam - nie jest normalna.

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Kate84 - współczuję sytuacji z byłym :/ Mam nadzieję, że uda się to wszystko z pomocą Muminki załatwić szybko i bezboleśnie.

Ja się nażarłam no-spy i magnezu bo mnie tak teściowa wnerwiła, że aż mną telepie. Podsłuchała, że mówię coś o chrzcinach (w żartach powiedziałam do znajomej męża, która przyniosła mu w podziękowaniu za pomoc flaszkę, że będzie na chrzciny) i przylazła z płaczem, żebym ja o chrzcinach nie mówiła bo jeszcze nie wiem, czy tym razem wszystko będzie dobrze i dziecko będzie żyło. Nie wytrzymałam i tak jej pojechałam, że mam nadzieję jej tu na górze przez dłuższy czas nie oglądać. Chociaż znając życie spłynie to po niej jak po kaczce bo to nie jest normalna kobieta i powinna się na głowę leczyć.

Kochana, olej kobiete. W myśl zasady... jest to chory człowiek i należy mu współczuć. Szkoda zdrówka na głupotę nie ma rady !
    Ja niestety walczę z komentarzami, mojej babci i dalszej rodzinki... na wieść o tym, że bedziemy mieli chłopca wysłuchuję komentarzy typu: Co znowu?! wielkie oburzenie... jakbym tych chłopców miala przynajmniej z 5 :) Ludziom się nie dogodzi.

A.Kasia lubi tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Pff, ona właśnie doskonale przemyślała swoje słowa. Jak już wspominałam - nie jest normalna.

"Denerwowanie się to mszczenie się na własnym zdrowiu ( i dziecka ) za głupotę innych"
    Kochana - nie warto
    Malina81 ma mądry plan - olać! Popieram

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina81 wrote:
    Kochana, olej kobiete. W myśl zasady... jest to chory człowiek i należy mu współczuć. Szkoda zdrówka na głupotę nie ma rady !
    Ja niestety walczę z komentarzami, mojej babci i dalszej rodzinki... na wieść o tym, że bedziemy mieli chłopca wysłuchuję komentarzy typu: Co znowu?! wielkie oburzenie... jakbym tych chłopców miala przynajmniej z 5 :) Ludziom się nie dogodzi.

Też się w łeb powinni walnąć za takie komentarze. Przepraszam bardzo a czy Ty masz wpływ na płeć? Jak chcą mieć do kogokolwiek pretensje ( choć nie mają prawa ) to niech je przedstawiają ojcu bo to jego nasienie odpowiada za płeć.

• Est Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, Kasia Twoja teściowa to rzeczywiście powinna się czasem w ogóle nie odzywać! Dobrze, że powiedzialas jej co o tym myślisz i może przez jakiś czas będzie Cię dzięki temu na przykład unikała :-)
    Czego z całego serca Tobie życzę :-)

A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to sie latwo mowi "nie denerwuj sie ", ale jak sie mieszka z takim glupim babskiem to nie jest latwo sie nie denerwowac :/ sama mieszkam z tesciowa i wiem co Kasia przechodzi i na prawde jej wspolczuje... :/ Mam nadzieje tylko, ze jej porzadnie pojechalas i nie bedzie do Ciebie juz przylazic :D :P Bo za takie slowa, gdybym uslyszala od mojej tesciowej to chyba bym ja zatłukła :/

A.Kasia lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, ja tez będę marcową mamusią jak wszystko się uda w terminie:) Podglądam Was tutaj czasami. To moja pierwsza ciąża, na której mi bardzo zależy, i ciągle się o coś martwię. Nie mogę się doczekać już świąt, bo wtedy to już z górki:) Od początku ciąża daje mi się we znaki, najpierw wymiotowałam i miałam niskie ciśnienie przez 4 miesiące, potem zaczął często boleć mnie brzuch, ;/ i jeszcze macica uciska mi na jelita przez co mam też różne boleści. Ale wszystko przetrwam byle by dzidzia była zdrowa :) Mam do Was pytanko, robiłyście już badanie cukru? Ja mam w poniedziałek i się zastanawiam, czy organizm odczuwa jakoś ten specyfik do wypicia? Sorki że się aż tak rozpisałam. Pozdrawiam wszystkie marcowe mamusie :)

Czarodziejka87, A.Kasia, edyś, muminka83, Est, Kate84, d'nusia, ksanka, Renka88, Izoleccc, anitka19953, Karka, baassiia, Martita88, TaRRa, Teresa1992, krówka_muffka, Kasia24, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj pojechałam jej konkretnie ;) Wszystko jej powiedziałam co do tej pory wolałam przemilczeć ale moja cierpliwość ma swoje granice. Już się mężowi wyżaliłam i jak go znam to też jej urządzi awanturę za to, że mnie stresuje. Na szczęście wie jaka ona jest i chroni mnie przed nią jak może, ale ta cwana bestia zawsze znajdzie chwile kiedy go nie ma żeby móc mnie dręczyć.

Na pocieszenie i poprawę humoru kupiłam sobie on-line sukienkę :P

http://wassyl.pl/pl/p/K119-baklazan-ASYMETRYCZNY-SWETER-SUKIENKA-/1107

muminka83, Est, d'nusia, Kate84 lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Nosz co za ( sorry ze przeklne ) chujnia z grzybnią - mówię o tych przepisach. Żeby nawet przed porodem nie można było tego załatwić bez walki w sądzie. Co to nasze Państwo myśli - że jako świeżo upieczona mama nie masz nic innego do roboty.
    Ale czy nie wystarczy pokazać papiery od gina potwierdzające wiek ciąży? Gdyby to było dziecko ex męża to ciąża byłaby 6 tygodni starsza. Są przecież też lekarze sądowi - wystarczy zwykłe badanie usg potwierdzające wiek ciąży. Maluchy starsze o 6 tygodni niż w rzeczywistości chyba się nie zdarzają ?

Niestety nie wystarczy. Takie Prawo. Nie obawiaj się rozprawy. Rozprawę ustala się szybko najczęściej do 45-60 dni od dnia złożenia wniosku. Można również poprosić o przyśpieszenie rozprawy z powodu i tu wymieniamy jakie to powody. Potem uprawomocnienie 21 dni. Wiem ze wydaje się to trudne.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia z tego co wiem macie ogród. :D. Nie wiem czy wiesz że najlepsza teściowa jest na 102 - a więc 100 m od domu i 2 pod ziemią. No ale przecież każda zbronia musi być doskonała. Na allegro można kupić tanio wapno. Kup tak z 50 kg. Zakop dziada i zasyp. Ciało zniknie :P

edyś, A.Kasia, Gośśś, Est, d'nusia, Kate84, Martita88, smerfetka84, Hannia123, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ojjj pojechałam jej konkretnie ;) Wszystko jej powiedziałam co do tej pory wolałam przemilczeć ale moja cierpliwość ma swoje granice. Już się mężowi wyżaliłam i jak go znam to też jej urządzi awanturę za to, że mnie stresuje. Na szczęście wie jaka ona jest i chroni mnie przed nią jak może, ale ta cwana bestia zawsze znajdzie chwile kiedy go nie ma żeby móc mnie dręczyć.

Na pocieszenie i poprawę humoru kupiłam sobie on-line sukienkę :P

http://wassyl.pl/pl/p/K119-baklazan-ASYMETRYCZNY-SWETER-SUKIENKA-/1107

Bardzo fajny zakup. Daj znac jak przyjdzie. Swieta tuz tuz wiec moze tez sie skusze:-)

muminka83 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, witaj i uwierz, wcale sie nie rozpisalas ;) Cieszymy sie, ze do nas dolaczylas i oby do marca. Ogolnie po glukozie nie jest zle, chociaz zdarzylo sie u nas omdlenie, pozniejszy spadek formy (sennosc) czy zgaga i doleglowosci zoladkowe.
    Napisz cos o sobie, skad jestes, na kiedy masz termin?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    A.Kasia z tego co wiem macie ogród. :D. Nie wiem czy wiesz że najlepsza teściowa jest na 102 - a więc 100 m od domu i 2 pod ziemią. No ale przecież każda zbronia musi być doskonała. Na allegro można kupić tanio wapno. Kup tak z 50 kg. Zakop dziada i zasyp. Ciało zniknie :P

Muminka jaka ty obeznana jesteś - strach się bać.
    Ale przecież A.Kasia ona dźwigać nie może. Kto te 50kg wysypie tam gdzie trzeba ?

muminka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) - Hej :) Kolejna marcowa mamuśka! Fajnie, że dołączyłaś :) Krzywej cukrowej się nie bój, wiele z nas ma to już za sobą i wszystkie przeżyłyśmy ;) Możesz mieć mdłości, możesz czuć się senna lub nawet poczuć się słabo, dlatego najlepiej aby ktoś bliski Ci towarzyszył. Jednak dużo dziewczyn przeszło przez to badanie bez żadnych dolegliwości czego i Tobie życzę ;) Ponoć pomaga wciśnięcie połówki cytryny do roztworu glukozy ale u mnie obeszło się bez tego i też było ok :)

muminka - to muszę wykasować historię z komputera bo jak dojdą do tego forum to Cię oskarżą o współudział :D :P

skowroneczka87 - sama jestem ciekawa jak będzie wyglądać na żywo bo nie doszukałam się info o składzie :) Dam znać jak dojdzie i może nawet strzelę fotkę!

muminka83, Kate84, anitka19953 lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Muminka jaka ty obeznana jesteś - strach się bać.
    Ale przecież A.Kasia ona dźwigać nie może. Kto te 50kg wysypie tam gdzie trzeba ?

Kiedyś oglądałam film. Nie pamiętam tytułu ale przesłanie było takie że w miejscu gdzie pochowano trupa najlepsze rosły pomidory :D :P

A.Kasia, foxica, Kate84, anitka19953, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu współczuje Ci teściowej i bardzo dobrze ze jej dogadałaś też bym to zrobiła na Twoim miejscu. Moja tez nie jest łatwym przypadkiem chodź ostatnio to widuje ja raz na tydzień i to tylko na ,,dzień dobry'' nawet na piętro do nas już nie przychodzi i mnie to bardzo cieszy :)
    Sukienka jest śliczna, daj koniecznie znać jak sprawuje się na żywo bo szukam czegoś na święta i ta całkiem przypada mi do gustu :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś, dzięki za info, :) Termin mam na 8 marca, i obecnie siedzimy sobie na l4. Jestem z Krakowa, czekam na dziewczynkę :)

edyś, Renka88, She86, Martita88, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - no to pięknie hihih, a akurat mój mąż stwierdził że ze mną nie pójdzie na to badanie bo za długo będzie musiał czekać :) chyba jednak nie będzie miał wyjścia

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ