X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zastanawiam co u mojego dzidziusia. Zwykle wieczorami się odzywała a wczoraj na dobranoc mi nic nie powiedziała :-(. Rano o 5 dostałam porządnego kopniaka i od tego czasu nic. Ta moja kruszynka coraz mniej się rusza.
    Zazdroszcze Wam bo macie tańce w brzuchu a u mnie cisza coraz częściej :-(

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj się Vira Mój Franek dwa dni temu też się mało co ruszał. Kopnął mnie lekko może z parę razy i tyle. Ginekolog powiedział, że to zupełnie normalne. Dzieci jeszcze większość czasu śpią w naszych brzuszkach.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana :-*

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 12:24

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, wszystko jest w porządku, moja dzidzia też ma różne dni czasami bardzo się rusza, a nieraz bardzo rzadko. Ostatnio przez dwa dni ledwo co ją czułam, a teraz znowu wieczne harce :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Nie przejmuj się Vira Mój Franek dwa dni temu też się mało co ruszał. Kopnął mnie lekko może z parę razy i tyle. Ginekolog powiedział, że to zupełnie normalne. Dzieci jeszcze większość czasu śpią w naszych brzuszkach.

Ja zauważyłam że moja maleństwo jest aktywne wtedy co ja, a jak śpimy, to oboje. Jak jadę samochodem to też mnie nigdy nie kopie, za to jak się położę przed Tv, i chcę się zrelaksować to dostaję serię kopnięć.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam pytanie, czy któraś z Was bierze dodatkowo potas? Lekarz kazał mi zwiekszyć dawkę magnezu oraz dodatkowo kupić jeszcze potas, ale nie pamiętał nazwy tabletek z potasem i powiedział, żebym zapytała w aptece. W aptece pani powiedziała, że z tych tabletek, które ma jest napisane, że niewskazane dla kobiet w ciąży i karmiących. Wiem, że najwiecej potasu jest w pomidorach i w bananach. Jem dużo pomidorów i bananów, no ale ileż można;) Może któraś coś poradzi?

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 wrote:
    Kochane mam pytanie, czy któraś z Was bierze dodatkowo potas? Lekarz kazał mi zwiekszyć dawkę magnezu oraz dodatkowo kupić jeszcze potas, ale nie pamiętał nazwy tabletek z potasem i powiedział, żebym zapytała w aptece. W aptece pani powiedziała, że z tych tabletek, które ma jest napisane, że niewskazane dla kobiet w ciąży i karmiących. Wiem, że najwiecej potasu jest w pomidorach i w bananach. Jem dużo pomidorów i bananów, no ale ileż można;) Może któraś coś poradzi?

Kochana, kup sobie Aspargin. To połączenie magnezu i potasu, kilka dziewczyn z forum go bierze z zaleceń lekarza, więc jest bezpieczny w ciąży :)

Karmelek211 lubi tę wiadomość

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo właśnie zapomnialam tej nazwy aspargin:D Dziękuję:)Jakiej sklerozy dostałam w ciąży to głowa mała:DWciąż mi wyrazy z głowy uciekają, zapominam po co wstałam, co miałam zrobić, co kupić haha czasem nawet zapominam co miałam powiedzieć:DJakoś tak mi dziwnie, bo wcześniej pamięć miałam bardzo dobrą;)
    A macie sposoby na wypadające włosy? Nosz cholerka, tak mi wychodzą, normalnie garściami! Przed ciążą narzekałam, ale teraz to wiem co znaczy prawdziwe wypadanie włosów:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 14:10

3277f92879.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli męczą Cie twardnienia i skurcze lepszy będzie asparginian extra

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 - mi włosy wypadały tak do 20 tygodnia ale samo się uspokoiło. Obecnie mam pełno babyhair, które mi sterczą na wszystkie strony :/ Po porodzie planuję kupić sobie te witaminy:

http://www.aptekagemini.pl/vitapil-mama-x-60-tabl.html

ale jak zapobiec wypadaniu teraz to niestety nie mam pojęcia :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się przygotowywuje na pieczenia pierniczków. Mam już wszystkie produkty ale ciasto chyba będę wyrabiać jutro. Któraś z Was już się za to zabrała? Dobrze jeśli pierniczki sobie poczekają ok miesiąca w puszce żeby zmiękły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 - niestety pani dr. Drews-Piasecka wraca dopiero od nowego roku do LuxMedu. Miała mieć wizytę 30 listopada ale już do mnie dzwonili, że jej niestety nie będzie. Także póki co pozostaje Urbaniak w kwestii prowadzenia dokumentacji i badań laboratoryjnych i mój gin L.Ernst z Gniezna, który może ma niewyparzony język ale za to uważam, że jest rewelacyjnym specjalistą.

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Jeżeli męczą Cie twardnienia i skurcze lepszy będzie asparginian extra
    Tylko skurcze w łydkach, spać przez to nie mogę:/

3277f92879.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam lenia :) Muszę skoczyć na zakupy i myślałam też upiec czekoladowe ciasto dla męża ale póki co leżę i kombinuję jak to zrobić, żeby się nie narobić ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - Mnie też się dziś nic nie chce....jedno mi się w sumie chce- spać

Ale cisza na tym naszym forum dzisiaj

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To asparginian extra będzie dobry :-) Ja posprzątalam w pokoju i łazience, tzn pomagałam bratu :-D I juz leżę do końca dnia. Obiad mam od babci więc też jestem zwolniona :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 na wypadające włosy polecam odżywkę-wcierkę Jantar naprawdę dobra i polskie Biovaxy:)

Vira ja dr.Ernsta jeszcze nie poznałam z tej strony,że ma niewyparzony język ,zgadzam się,że jest świetnym specjalistą :) ja jestem jak najbardziej zadowolona:)

A.Kasia ja też mam dziś mega lenia jedynie obiad zrobiłam,teraz czekam na mojego aż wróci z pracy i ta pogoda na spanie też nie pomaga..

Filip 28.03.2016 <3
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie po obiadku, M od rana był w pracy a ja się spakowałam. Teraz odpoczynek i idziemy na spacerek, pociąg do Poznania mam o 19 bo na wcześniejszy nie było miejsc. Nie wiem jak dam radę do 23 w nim... A dopiero co był wtorek jak przyjechałam. Ten czas leci.

Faktycznie cisza tutaj dziś u nas :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feb03540.jpg
    No to idziemy na urodzinki :-)

A.Kasia, Mania1718, Czarodziejka87, wiewiórka17, Kate84, d'nusia, ksanka, RudyTygrysek, perła ziemi, Lilou1984, Kaarolina, TaRRa, Izoleccc, edyś, darra991, Falon, Malina81, Hannia123, Karka, anitka19953, Kasia24, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
‹‹ 1158 1159 1160 1161 1162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ