X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp - ten brzusio to masz maleńki. Prawie nie widać, że jesteś w ciąży.

Czarocziejka - L.E ma niewyparzony język bo już Ci przytaczałam co mówił mi w I trymestrze co wizytę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp - dobrej zabawy! Super wyglądasz i nie wiem gdzie się to Twoje dziecko tam mieści w tym mikroskopijnym brzuszku :D

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe miesci sie miesci :-)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira ale na szczęście nie miał racji w Twoim przypadku:)

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Vira ale na szczęście nie miał racji w Twoim przypadku:)

W pierwszej ciąży, niestety miał :-( przez ten tydzień co wiedziałam o ciąży byłam kłębkiem nerwów przez niego niestety.... :-(
    Ale na szczęście teraz nadrabia bo same słowa otuchy słyszę. A te położną panią Dorotę co u niego przyjmuje po prostu uwielbiam!

niecierpliwaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ tu cisza dzisiaj. Chyba przez to niskie ciśnienie wszystkie kuleczki śpią :-)
    Z dobrych wieści moja niunia się odezwała :-) więc jestem spokojna.

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    W pierwszej ciąży, niestety miał :-( przez ten tydzień co wiedziałam o ciąży byłam kłębkiem nerwów przez niego niestety.... :-(
    Ale na szczęście teraz nadrabia bo same słowa otuchy słyszę. A te położną panią Dorotę co u niego przyjmuje po prostu uwielbiam!

Tak ta położna naprawdę przesympatyczna babeczka:)

A mój mały dziś mało aktywny chyba też ta kiepska pogoda mu się udzieliła:/

Filip 28.03.2016 <3
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Tak ta położna naprawdę przesympatyczna babeczka:)

A mój mały dziś mało aktywny chyba też ta kiepska pogoda mu się udzieliła:/

Jak moja Mala malo sie rusza to odpalam suszarke i zaraz buszuje w brzuszku:-)

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to popadne w depresję patrząc na Wasze zdjęcia! Jakie Wy wszystkie piękne szok!

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie, że nie macie co robić, a ja dzień spędzam z marketingiem. Pisze siostrze pracę zaliczeniową, bo bidulka nie wyrabia się z pisaniem pracy inżynierskiej i muszę jej pomóc. Wprawdzie z marketingu to jestem taki specjalista jak z koziej dupy trąbka, ale na pewno większy niż siostra. Tak siedzę obłożona tymi notatkami, wykładami, książkami i przypomniały mi się studenckie czasy. Łooo matko, nigdy więcej i za nic na świecie!! :)

Jak już w temacie książek jestem, to polecam Wam poradniki Giny Ford. Jestem w takcie czytania jednego z nich i powiem Wam, że rewelacja. W końcu jakaś książka, która konkretnie opisuje dane sytuacje, np. jak usypiać dziecko, rytm dobowy, karmienie (kiedy, jak często). A nie jakieś pitu pitu, którego pełno na necie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 18:18

Est, RudyTygrysek, A.Kasia lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, tak mnie dzisiaj kłuje w pipie, że nie idzie wytrzymać :/ I w miejscu pomiędzy pipą a odbytem też. Już sama nie wiem czy to normalne? Ktoś tak jeszcze ma? W sumie to się zgrywa z ruchami małego, więc pewnie gdzieś mi tam boksuje w środku.

Powiem Wam, że jak narzekacie na mało ruchów to ja Wam zazdroszczę. Cieszę się oczywiście, że Tymko to takie żywe dziecko ale od jego nieustannego kręcenia się zwyczajnie boli mnie brzuch. Cały jest taki obolały, szczególnie po prawej, gdzie młody ma nogi.

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica wrote:
    oczywiście nie narzekam i jestem szczęśliwa , że przy problemach z pco ciaza jest i to załatwiona odrazu podwójnie o jedno zmartwienie mniej w przyszłości i o jedno 9 miesięcy mniej do noszenia , bo nigdy nie chciałam poprzestać na jednym dzidziusiu, a nawet nie na dwójce , chyba , że się pozmienia wiele jak juz pierunki małe się urodzi i dadzą mamie takiego czadu, że się odechce raz na zawsze :-P

Kasia24 myślisz już o wózku dla swoich bliźniaków , strasznie to ciężki temat.. ;-/

Mam tak samo ;). Cieszę się, że od razu dwoje bo nigdy nie wiadomo co byłoby później. Super, że się odezwałaś :).

Ja już generalnie mam wózek - dostaliśmy od znajomych po ich blizniakach - jeden obok 2 - chociaż miałam dobrą zagadkę wcześniej - jaki wybrać. A teraz będę miała taki jak dostaliśmy i musi wystarczyć ;). To jakiś starszy model, ale całkowicie sprawny wózeczek, na długo powinien starczyć bo później jest jako spacerówka.

Rozmawiałam ze znajomą, która ma bliźnięta, dziewczynki mają już z 6lat - jedna to nawet moja chrześnica ;)... dziewczynki też dwujajowe - urodzone w 38tygodniu ciąży przez CC - donosiłaby i dłużej ale już nie miała siły chodzić bo jej było strasznie ciężko (przytyła jakieś 10kg całą ciążę ale miała ogromny brzuch) i odstawiła tabletki które lekarz jej przypisał aby skurcze u niej nie zaczęły występować.

foxica lubi tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja dziś mam dzień kołderkowo - łóżeczkowy, totalny leń!
    Leżę, czytam bloga "wyprawka bobasa" i podczytuję forum oczywiście;-)
    Tu się dzieją różne rzeczy: dramatyczne, thrillerowe, melodramaty, itp na komediach kończąc! To forum to fajny temat na światowy bestseller, jakby go tak zgrabnie ująć w jedną całość co?? ;-) hihi

Tak niedawno wydawało mi się że jestem "świeżakiem" na marcówkach, a tu nowe mamusie się ujawniają jak Foxica, Madlene i Czarodziejka87 bardzo fajnie że też się pojawiłyście;-)

Lipcówki dziś są bardzo popularne z tego co się orientuję? moim skromnym zdaniem pomysł absurdalny, ja musiałabym wciąż prosić o urlopy;-) a taka swoboda jak tutaj jest super! jak najbardziej mi odpowiada!

Jeszcze godzinka i The Voice hurra;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 19:09

d'nusia, She86, Madlene.:), foxica, Czarodziejka87, Est, muminka83 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/lipcowe-mamusie-2016,8804.html

dziewczyny widziałyście pierwszą stronę lipcówek? :) normalnie padłam :P
    lista obecności i przepustki na kilka dni wolnego :PPP

o umarłam. naprawdę padłam.

d'nusia lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Kurcze, tak mnie dzisiaj kłuje w pipie, że nie idzie wytrzymać :/ I w miejscu pomiędzy pipą a odbytem też. Już sama nie wiem czy to normalne? Ktoś tak jeszcze ma? W sumie to się zgrywa z ruchami małego, więc pewnie gdzieś mi tam boksuje w środku.

Powiem Wam, że jak narzekacie na mało ruchów to ja Wam zazdroszczę. Cieszę się oczywiście, że Tymko to takie żywe dziecko ale od jego nieustannego kręcenia się zwyczajnie boli mnie brzuch. Cały jest taki obolały, szczególnie po prawej, gdzie młody ma nogi.
    Kasiu dopisz mnie do klubu klujacych pipek i odbytnicy. Czasem jak mam gazy i na dodatek mała kopie do środka to tak mam.
    Dodatkowo pewnie pessar nie ułatwia.
    Ja wlasnie zjadłam zurek zrobiony przez mojego M. Jestem najedzona po czubeczki włosów i dalej się usmiecham na smak.
    Jestem dumna z mojego M. Bo gotować zaczął się uczyć jak wyladowalam w szpitalu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 19:18

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2z3oz6g.jpg

Oto moje obowiązkowe lektury na nadchodzące dni i tygodnie.
    "W oczekiwaniu na dziecko" już prawie przeczytałam.
    Siostra bardzo mi poleca "Karmienie piersią" która okazała się bardzo przydatna;)

d'nusia, Malina81, Karka, Est, Kasia24 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka - nie cieszę się, że też tak masz ale raźniej mi teraz bo już sobie zaczynałam wkręcać, że coś jest nie tak :D

Falon - z Twojego zbioru mam "W oczekiwaniu na dziecko" i "Język niemowląt". Dodatkowo gdzieś tam na półce leży "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy". Z tego wszystkiego najbardziej lubię tą pierwszą a reszta to dla mnie średnio ciekawy bełkot :D

Co do lipcówek to ogarnęłam temat z rana. Dziwne to towarzystwo i trochę infantylne ale to ich forum i niech sobie tam robią co chcą ;) Chociaż przyznam, że śmieszne te ich zasady ;)

Est lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, Ksanka gratuluję umiejętności męża :) Ja dzisiaj musiałam szybciutko wyskoczyć ze szwagierką do sklepu i zostawić jajka sadzone na patelni to jak kazałam Piotrkowi ich pilnować żeby się nie przypaliły to się zapytał ile czasu konkretnie bo on nie wie ile one się mają smażyć :P

• ksanka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, co do klucia, to się stresowalam wcześniej ale konsultowalam z ginem i mnie to uspokoiło.
    Na początku stresowalam się że to coś z szyjka itp.
    Dodatkowo macica też nam się powiększa, to też może uciskać jakieś nerwy i powodować klucia.
    Co do M to wcześniej też był zdolny do spieprzenia wszystkiego, nawet kawalerskie jajecznicy.
    Pierwszy rosół jaki zrobił nie był niczym doprawiony :)
    Teraz robi wg moich instrukcji ;) więc działa. Ale i tak jestem z niego mega dumna.
    Czytałam ten wątek lipowa - ha ha ha niektórzy mają podejście dyktatorskue albo.... Za dużo grają w gierki. Bo takie reguły są na tych wszystkich mmrpg czy coś takiego.

No wiecie u nas co najwyżej długo nieobecne mamy są wywoływane do tablicy ;) i szczerze to zawsze się odzywaja i za to marcowe mamusie kocham

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 19:37

A.Kasia lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak kluje od tygodnia, najgorzej jak przekladam się z boku na bok. Brzuch się nie stawia wiec nie panikuje.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ