X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    A.Kasia też mam takie kłócia, czasem są naprawdę bardzo nieprzyjemne!
    Ciasto wygląda tak pysznie proszę mi tu kawałek podesłać do pociągu :-)
    Lubię jest oczywiście dla tancerki!

Też sprawdziłam te lipcówki i naprawdę ją poniosło, dziwie się że ktoś tam z nią siedzi :-P

Ja w pociągu dziś na szczęście jest o niebo lepiej niż ostatnio gdzie były tłumy leżę sobie sama, chodzę, czytam :-) jeszcze 2 h i będę w domu. A jutro wreszcie babskie spotkanie z koleżankami Jeju od sierpnia na takim nie byłam :-D oczywiście na spokojnie bo u mnie, ale zawsze to jakaś rozrywka!

Udanej podróży :)

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy kupić laktator ręczny? Niby 10 lat temu mialam cc, ale mam sie przygotować w razie czego na kolejne ciecie Co by mąż w razie "w" z obłędem w oczach nie musiał latać po aptekach i kupować laktatora.

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się melduję wieczorowo, co by nie zostać skasowana z listy :)

Wczoraj mój M kupił wino bezalkoholowe (Fre) i muszę przyznać, że nie jest złe, a nawet z każda kolejną lampką coraz lepsze :) Dziś za chwilę testujemy do filmu różowe :)
    Udanego wieczoru Kangurkowe Mamusie :)

d'nusia, domiii lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie tam z podtekstem dla teściowych, koleżanek, szwagierek i tym podobnych wszechwiedzących ;-)

http://www.blizejciebie.pl/smoczek-uspokajajacy-silikon-mamusia-wie-lepiej-lipinipi-6-18-ms,1280_151_1139,7477,1.html#image

A.Kasia lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina81 wrote:
    Zastanawiam się czy kupić laktator ręczny? Niby 10 lat temu mialam cc, ale mam sie przygotować w razie czego na kolejne ciecie Co by mąż w razie "w" z obłędem w oczach nie musiał latać po aptekach i kupować laktatora.
    Hej,
    Ja tez wolę byc przygotowana więc kupuję podgrzewacz i sterylizator. Zastanawiam się wlasnie nad laktatorem, ale czekam na opinie mamuś, które mają doświadczenie.

Malina81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina81 - przepis tak banalny, że 3 razy sprawdzałam czy aby nie zapomniałam czegoś dodać ;) Ja robiłam z podwójnej porcji na małą prostokątną blachę ale bez polewy bo nie przepadam.

http://www.kwestiasmaku.com/przepis/ciasto-czekoladowe

Brzuch cały czas smaruję Palmersem bo lubię się od razu po nasmarowaniu ubrać a on się szybciutko wchłania. Co do laktatora to możesz kupić ręczny na wszelki wypadek. Jeśli się nie przyda to nie będzie kasy szkoda bo to nie aż tak duży wydatek jak te elektryczne.

Oj ładnie Ci tam narozrabiały chłopaki, dobrze, że całkiem domu nie roznieśli ;)

Kate - bezpiecznej podróży :*

Hannia123 - daj znać jak to różowe i czy przypomina może w smaku różowe Carlo Rossi bo to mój ulubiony trunek :)

Malina81 lubi tę wiadomość

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Moje proszę o urlop ;-) bo chwilowo brak czasu na forum ;-) buziaki i dużo zdrowka dla Wszystkich Marcowych Brzuchatek :-*
    P.s domii dzwonilam do ZUS i przyznali mi zasiłek a na PUE jeszcze nie ma info o tym. Prawdopodobnie pieniądze będę miała na początku grudnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 21:55

A.Kasia, d'nusia, Izoleccc, Kate84, domiii, Falon lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

My już mamy brykę dla małego :D Dokładnie ten model i kolor : http://www.ewozki.eu/userdata/gfx/37508e0d87e70f1c9f67a0bd29d096f3.jpg

W tym także fotelik . Całość kupiona używana za 700 zł.

Kupiłam też dla Antka zestaw skarpetek , 5 par za 12 zł, więc wydaje mi się, że nie dużo :)

A.Kasia, Malina81, Kate84, edyś, Teresa1992 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, tak piszecie o tej wodzie kokosowej i plaży, i palmach, a ja przed chwilą widziałam mega promocję na loty bezpośrednie do Tajlandii na marzec... No ale marzec odpada. Może wiosna lub jesień 2017 będzie wchodziła w grę, chyba, że wtedy już drugi szkrab będzie w drodze.

Malina, na ten masaż krocza to chyba za wcześnie jeszcze, jego chyba się zaczyna koło 34 tygodnia z tego co kojarzę.

foxica lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina81 wrote:

Ja po ostatnim ciągłym odciąganiu i wiszeniu na laktatorze na pewno kupuję elektryczny i tylko i wyłącznie medela.

Malina81, d'nusia lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Malina81 - przepis tak banalny, że 3 razy sprawdzałam czy aby nie zapomniałam czegoś dodać ;) Ja robiłam z podwójnej porcji na małą prostokątną blachę ale bez polewy bo nie przepadam.

http://www.kwestiasmaku.com/przepis/ciasto-czekoladowe

Brzuch cały czas smaruję Palmersem bo lubię się od razu po nasmarowaniu ubrać a on się szybciutko wchłania. Co do laktatora to możesz kupić ręczny na wszelki wypadek. Jeśli się nie przyda to nie będzie kasy szkoda bo to nie aż tak duży wydatek jak te elektryczne.

Oj ładnie Ci tam narozrabiały chłopaki, dobrze, że całkiem domu nie roznieśli ;)

Kate - bezpiecznej podróży :*

Hannia123 - daj znać jak to różowe i czy przypomina może w smaku różowe Carlo Rossi bo to mój ulubiony trunek :)

Dziękuje Ci dobra Kobitko za przepis:)

Oj tak chłopaki szaleją, niby 9 lat różnicy 10 latek i 19 latek ale ja tego nie widzę momentami. Teraz dojdzie kolejny agencik:) No nic z nimi zawsze wesoło:)

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Ja po ostatnim ciągłym odciąganiu i wiszeniu na laktatorze na pewno kupuję elektryczny i tylko i wyłącznie medela.

Jako mama wcześniaka, mialam wypożyczony elektryczny z oddziału. Sprawdził się znakomicie. Teraz myślę pozytywnie i chcę karmić w pełni naturalnie jak się uda.

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Oj dziewczyny, tak piszecie o tej wodzie kokosowej i plaży, i palmach, a ja przed chwilą widziałam mega promocję na loty bezpośrednie do Tajlandii na marzec... No ale marzec odpada. Może wiosna lub jesień 2017 będzie wchodziła w grę, chyba, że wtedy już drugi szkrab będzie w drodze.

Tajlandia....oh yeahh byłam w tym roku w marcu, raj dla ciała i duszy :-) polecam! Moj avatarek właśnie stamtąd ;-)

Dziewczyny , a jeśli chodzi o te laktatory elek. to myślicie , że duża różnica (poza ceną) jest między Canpol easy start, a lovi podczas gdy tak naprawdę jest to jedna i ta sama firma??

Est lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia ja też biorę dużo przepisów z tej strony :)
    U mnie pizza w piecu na kolację. Na obiad były hot dogi z Ikei :P
    Mój gra w grę a ja oglądam Homeland :)
    Miłego wieczorka wszystkim.

Malina81, A.Kasia, d'nusia lubią tę wiadomość

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:

Malina, na ten masaż krocza to chyba za wcześnie jeszcze, jego chyba się zaczyna koło 34 tygodnia z tego co kojarzę.

Robaczku, aż zajrzałam do kserówek od położnej, a tam wpis że masaż krocza plus instrukcja mamy robić przynajmniej 6 tyg. przed porodem. Dodatkowo polecala ale to wiadomo napinane mięsni Kegla, seks w miarę możliwości, i okłady z naparu z kawy.

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Hej dziewczyny:)

My już mamy brykę dla małego :D Dokładnie ten model i kolor : http://www.ewozki.eu/userdata/gfx/37508e0d87e70f1c9f67a0bd29d096f3.jpg

W tym także fotelik . Całość kupiona używana za 700 zł.

Kupiłam też dla Antka zestaw skarpetek , 5 par za 12 zł, więc wydaje mi się, że nie dużo :)

Niecierpliwa fajna bryka dla smyka:)

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, przyznać się! Czy któraś wyła na świątecznej reklamie Allegro z mikołajem czy tylko ja jestem takie ciepłe kluchy :D

Robaczek89, edyś, anitka19953, muminka83, Hannia123 lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka to i ja sie odezwie, zebyscie mnie z listy nie usunely :P

Niecierliwa sliczny wozek :)

Kasiu na reklamie to moze nie placze, ale na filmach bardzo czesto :/ nigdy tak nie mialam, a teraz co chwile cos mnie wzrusza :P

Co do laktatora to ja mam elektryczny i jestem z niego zadowolona

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, jeśli chodzi Ci o tę z Mikołajem od 1980-któregoś do teraz to ja wyłam :D

A.Kasia lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po imprezce urodzinowej, pojadłam i pojadłam i jeszcze raz pojadłam heheh
    Parę fotek Wam wrzucę :-)

t2568542_img-20151121-224437.jpg

t2568540_img-1627.jpg

t2568551_img-1631-2-.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 23:11

edyś, Gośśś, Kate84, anitka19953, Falon, A.Kasia, Karolina@, RudyTygrysek, Malina81, Kasia24, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
‹‹ 1161 1162 1163 1164 1165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ