X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia - http://www.nietylkona.pl/category/naklejki-luzaki
    Proszę :)

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale piękne te Wasze pokoje i łóżeczka :-) a my przez przeprowadzkę po porodzie, pokój będziemy urządzać dopiero latem :-(

Dobrej, przespanej nocy a Szpitalnym Mamusią żadnych dolegliwości :-*

Aaaaa czy któraś z Dziewczyn z Poznania lub Gdańsk stosuje luteine dopochwowo? Chętnie wydam, po co ma się zmarnować? :-) w razie w mogę też wysłać :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 wrote:
    Też chciałabym zapytać o skurcze, co to jest za uczucie? Mi również stawia się brzuch, ale nie ma reguły, leżę czy chodzę pojawiają się różnie. Czasem trwa to nawet 2-3 min, czasem dłużej. Mówiłam o tym lekarzowi, bo brzuch potrafi przy tych twardnieniach boleć, ale po badaniu gin powiedział, że wszystko jest ok. Na dłuższe twardnienia mam brać nospę i bezwzględnie się położyć. Jeśli nie przejdzie, jechać do szpitala. Jednak zastanawiają mnie skurcze, o których niektóre z Was piszą. Jak się objawiają?
    Ja tez nie wiem co to za uczucie ale szczerze to wole sie dowiedziec w marcu ;) mysle,ze nie da sie tego pomylic z niczym innym. A twardnienia (skurcze) to tak jak piszesz- spina brzuszek na chwile. Wazne zeby to nie bylo regularne i bolesne.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Dziewczyny, ale piękne te Wasze pokoje i łóżeczka :-) a my przez przeprowadzkę po porodzie, pokój będziemy urządzać dopiero latem :-(

Dobrej, przespanej nocy a Szpitalnym Mamusią żadnych dolegliwości :-*

Aaaaa czy któraś z Dziewczyn z Poznania lub Gdańsk stosuje luteine dopochwowo? Chętnie wydam, po co ma się zmarnować? :-) w razie w mogę też wysłać :-)
    Kate ile masz lutki i jaką? 50 czy 100?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz, A.Kasia, Paulina2344, shaja88 - bardzo Wam dziewczyny współczuję!!!!! I trzymam bardzo mocno kciuki za to abyście jak najdłużej nosiły dzieci w brzuszku! Wierzę mocno, że tam gdzie jesteście Wam pomogą i wszystko będzie dobrze! :)

Kate84 W tym szpitalu gdzie jest mój gin "zapraszają" od 35-36 tyg, wiesz nie mają tam patologi ciąży... A tam chyba właśnie będę rodzić... Ale na szczęście ten lekarz co mnie tam badał był grzeczny i wszystko mi tłumaczył.

W szpitalu niestety nie powiedzieli mi od czego ten ból - bo nie wiedzieli! Nadal boli pod pępkiem, ale to jak dotknę. twardnieje dalej i dzisiaj jak wstawałam to 2x bolał, ale zaraz przeszło.

Hania ułożona miednicowo - a czuję ją wszędzie!! I to mega! Czasem na dole, to pewnie girami smyra, najczęściej po lewej stronie i najmocniej i nawet tam wypycha (chyba głowę:P) i po prawej też czasem puka.

W czwartek mała ważyła ok. 1300, w szpitalu gdzie leżałam lekarz nawet pokazał mi po badaniu dzidzię, trochę twarzyczki pokazała, buzię otwierała :> i rączkę widziałam.

Moja szyjka była wg ordynatora "zamknięta i skr... nie - uformowana". Trochę się wystraszyłam, ale mówił, że wszystko ok i że na następny dzień wyjdę, po czym na obchodzie wczoraj go nie było i lekarz nie mógł mnie wypuścić bez jego zgody i się sama wypisałam. Nic mi nie dawali, mała kopała jak szalona non stop, serduszko słyszałam, ciśnienie dobre, więc stwierdziłam, że w domu leżeć też mogę. Po wypis we wtorek jadę. Powiedzieli, że to, że się sama wypisuję nie znaczy, że mnie nie przyjmą z powrotem jakby co.

O snach pisałyście - jak byłam w szpitalu to pierwszej nocy śniło mi się, że uciekłam stamtąd i POLECIAŁAM do domu, ale do rodziców ;)

Pisałyście, że Wam gorąco - ja mam dziwnie, mam zmiany temperatury, raz mi gorąco, raz zimno, nie wiem czasem sama jak mam chodzić ubrana i co z otwieraniem okien...

Mnie sprzątnie ominęło!!! Mąż w piątek załatwił swoich rodziców do pomocy i ogarnęli nam mieszkanko! Jestem wdzięczna i bardzo się cieszę :) Bo sama teraz muszę jak najwięcej leżeć. Tylko jutro zakupy zrobimy, a tak to leżenie.

Ja też już kilka razy pisałam, że kieruję się analizami Srokao :) W większości. Dużo czytałam i powybierałam odpowiednie kosmetyki.

perła ziemi ja mam takie same twardnienia, jakoś po 20 tyg się zaczęły. Ale jak lekarz badał to wszystko było w porządku. Czyli w normie. Mnie się tak dzieje jak wstaję lub czasami jak chodzę.

Dobrej nocy życzę wszystkim kochane! :*

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O....prawie przegapiłam swoją studniówkę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 23:23

Kate84 lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a ja nadal spać nie mogę. Jutro o właściwie dziś wizyta u mojej ginekolog. Cieszę się na spotkanie z naszym sercem. ♥
    Pokoiki dziewczyny urocze.
    Dziewczyny szpitalne ciepłe uściski dla was ♥

Malina81, Kate84 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie śpię..

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

I ja w nocy nie spałam. Po pierwsze Antek w dzień był w ogóle nie aktywny a w nocy skopal mnie za te wszystkie godziny podwójnie. A po dwa rozlozylo mnie przeziębienie:( dziś przejade się do lekarza bo od trzech dni z nim walczę i jest gorzej a nie chcę czuć się jeszcze gorzej na same święta...

Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne mamusie oraz dzisiejsze wizyty ;*

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny

Ja też nie mogłam spać,jak przysnęłam to obudziłam się po 5 z bolącym gardłem:(
    Kobietki macie jakieś sprawdzone sposoby na bolące gardziołko?

Powodzenia na wizytach dla wszystkich które podglądają dziś maluszki:)
    Zdrówka dla szpitalnych mam:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 07:12

Filip 28.03.2016 <3

Wysłany: 21 grudnia 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejko mnie też od 3 dni boli gardło i domowe znane mi sposoby jak płukanie wodą z solą, mleko z miodem itp nie pomagają niestety. Wczoraj wzięłam tabletke Prenalen gardło ale też jest gorzej. W nocy sięgnęłam po Tantum Verde w areozolu bo lekarz mi mówił że można i pomogło narazie.

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po dłuższej nieobecności (znów zmagania z budową mnie pochłonęły).
    Kolejna nieprzespana noc, już trzecia... jak z zegarkiem w ręku budzę się o 3:00 i koniec spania :/

Aleksandrazzz 3maj się tam kochana, musisz wytrzymać jak najdłużej dla Mery, aaaa... i tłumacz jej często, żeby się nigdzie nie spieszyła, jeszcze się sobą nacieszycie ;)

muminka83 powodzenia na wizycie :) ja już się swojej doczekać nie mogę, 4 tygodnie bez spotkania z Emilką to stanowczo za długo :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 07:34

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Już jestem na nogach. Głowa boli i mdłości ranne zaliczone. Na gardło pomaga tantum verde.Mmoim zdaniem najlepsze. Muszę rozpalić w kominku a tak mi się nie chce no ale cóż. Buziaki dla wszystkich :-*♡♥♡♥·♥

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki.

Dobrego dnia życzę. Szpitalnym mamusiom przesyłam ode mnie i Filipcia uściski i dużo siły, wierzę że dacie rade.Kto jak kto,ale wy...

Ach,piękne te wasze pokoik, cudne. My jeszcze w polu, mąż po świętach bedzie dzialal. Póki co to mały będzie u nas, a jak skończy rok to będziemy dzielić chyba starszego pokój i zrobimy 2 bo sa mozliwosci.
    Ja w środę byłam gina wszystko ok.Miałam problem z l4. Położna zapisała zły rok bo juz 2016. Ja nie spojrzałam, potem zawiózł do pracy, stamtąd dzwolnili ze nie ok, pojechałam, ale bez druku nie wydała nowego.

Wszyscy pieką ciasteczka świąteczne, a ja wczoraj piekłam komórkę roslinna dla syna na przyrodę .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 08:16

edyś, edyś lubią tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny kupie Prenalen i Tantum verde,póki co działam od rana z miodem,cytryną i imbirem..

Filip 28.03.2016 <3

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina ja też małemu póki co muszę urządzić kącik w naszej sypialni.
    Jeszcze nie mam nic :P po nowym roku za to się weźmiemy.

A apropo kącików naszych pociech powiedzcie mi co sądzicie o tych literkach 3D na ścianę z imieniem ?

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny, ja wlasnie siedze na glukozie. Smaczna nie byla ale tez nie najgorsza. Zaraz ide na pobranie i zostanie jeszcze godzinka czekania.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Malina ja też małemu póki co muszę urządzić kącik w naszej sypialni.
    Jeszcze nie mam nic :P po nowym roku za to się weźmiemy.

A apropo kącików naszych pociech powiedzcie mi co sądzicie o tych literkach 3D na ścianę z imieniem ?

Mi się osobiście podobają i chyba kupimy ale z materiału :) jak sie zakurza to zawsze można dać do pralki

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Kate ile masz lutki i jaką? 50 czy 100?

Wydaje mi się, że 100 dwa i pół opakowania, dziś jadę do Poznania także wieczorem dokładnie napisze jak sprawdzę :-)

Karka Całe szczęście, że w szpitalu stwierdzili, że nic złego się nie dzieje. Ale dużo się w domu oszczędzaj i odpoczywaj!

Niecierpliwa mi się bardzo podobają te literki i będę zamawiać jakoś po nowym roku :-)

Dziewczyny, które dziś wizytują życzę samych dobrych wiadomości i przyjemnych spotkań z dziećmi

A naszym Szpitalnym Mamuśką żadnych skurczy, twardnień ani wymiotów. Buziaki <3

Karka lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też myślę żeby zakupić ale jeszcze sama nie wiem jakie :)
    Jakoś póki co to nic mi się już nie chce przed tymi świętami jak pomyśle ile jeszcze rzeczy przede mną :)

‹‹ 1393 1394 1395 1396 1397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ