X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia - http://www.nietylkona.pl/category/naklejki-luzaki
    Proszę :)

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale piękne te Wasze pokoje i łóżeczka :-) a my przez przeprowadzkę po porodzie, pokój będziemy urządzać dopiero latem :-(

Dobrej, przespanej nocy a Szpitalnym Mamusią żadnych dolegliwości :-*

Aaaaa czy któraś z Dziewczyn z Poznania lub Gdańsk stosuje luteine dopochwowo? Chętnie wydam, po co ma się zmarnować? :-) w razie w mogę też wysłać :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 wrote:
    Też chciałabym zapytać o skurcze, co to jest za uczucie? Mi również stawia się brzuch, ale nie ma reguły, leżę czy chodzę pojawiają się różnie. Czasem trwa to nawet 2-3 min, czasem dłużej. Mówiłam o tym lekarzowi, bo brzuch potrafi przy tych twardnieniach boleć, ale po badaniu gin powiedział, że wszystko jest ok. Na dłuższe twardnienia mam brać nospę i bezwzględnie się położyć. Jeśli nie przejdzie, jechać do szpitala. Jednak zastanawiają mnie skurcze, o których niektóre z Was piszą. Jak się objawiają?
    Ja tez nie wiem co to za uczucie ale szczerze to wole sie dowiedziec w marcu ;) mysle,ze nie da sie tego pomylic z niczym innym. A twardnienia (skurcze) to tak jak piszesz- spina brzuszek na chwile. Wazne zeby to nie bylo regularne i bolesne.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Dziewczyny, ale piękne te Wasze pokoje i łóżeczka :-) a my przez przeprowadzkę po porodzie, pokój będziemy urządzać dopiero latem :-(

Dobrej, przespanej nocy a Szpitalnym Mamusią żadnych dolegliwości :-*

Aaaaa czy któraś z Dziewczyn z Poznania lub Gdańsk stosuje luteine dopochwowo? Chętnie wydam, po co ma się zmarnować? :-) w razie w mogę też wysłać :-)
    Kate ile masz lutki i jaką? 50 czy 100?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz, A.Kasia, Paulina2344, shaja88 - bardzo Wam dziewczyny współczuję!!!!! I trzymam bardzo mocno kciuki za to abyście jak najdłużej nosiły dzieci w brzuszku! Wierzę mocno, że tam gdzie jesteście Wam pomogą i wszystko będzie dobrze! :)

Kate84 W tym szpitalu gdzie jest mój gin "zapraszają" od 35-36 tyg, wiesz nie mają tam patologi ciąży... A tam chyba właśnie będę rodzić... Ale na szczęście ten lekarz co mnie tam badał był grzeczny i wszystko mi tłumaczył.

W szpitalu niestety nie powiedzieli mi od czego ten ból - bo nie wiedzieli! Nadal boli pod pępkiem, ale to jak dotknę. twardnieje dalej i dzisiaj jak wstawałam to 2x bolał, ale zaraz przeszło.

Hania ułożona miednicowo - a czuję ją wszędzie!! I to mega! Czasem na dole, to pewnie girami smyra, najczęściej po lewej stronie i najmocniej i nawet tam wypycha (chyba głowę:P) i po prawej też czasem puka.

W czwartek mała ważyła ok. 1300, w szpitalu gdzie leżałam lekarz nawet pokazał mi po badaniu dzidzię, trochę twarzyczki pokazała, buzię otwierała :> i rączkę widziałam.

Moja szyjka była wg ordynatora "zamknięta i skr... nie - uformowana". Trochę się wystraszyłam, ale mówił, że wszystko ok i że na następny dzień wyjdę, po czym na obchodzie wczoraj go nie było i lekarz nie mógł mnie wypuścić bez jego zgody i się sama wypisałam. Nic mi nie dawali, mała kopała jak szalona non stop, serduszko słyszałam, ciśnienie dobre, więc stwierdziłam, że w domu leżeć też mogę. Po wypis we wtorek jadę. Powiedzieli, że to, że się sama wypisuję nie znaczy, że mnie nie przyjmą z powrotem jakby co.

O snach pisałyście - jak byłam w szpitalu to pierwszej nocy śniło mi się, że uciekłam stamtąd i POLECIAŁAM do domu, ale do rodziców ;)

Pisałyście, że Wam gorąco - ja mam dziwnie, mam zmiany temperatury, raz mi gorąco, raz zimno, nie wiem czasem sama jak mam chodzić ubrana i co z otwieraniem okien...

Mnie sprzątnie ominęło!!! Mąż w piątek załatwił swoich rodziców do pomocy i ogarnęli nam mieszkanko! Jestem wdzięczna i bardzo się cieszę :) Bo sama teraz muszę jak najwięcej leżeć. Tylko jutro zakupy zrobimy, a tak to leżenie.

Ja też już kilka razy pisałam, że kieruję się analizami Srokao :) W większości. Dużo czytałam i powybierałam odpowiednie kosmetyki.

perła ziemi ja mam takie same twardnienia, jakoś po 20 tyg się zaczęły. Ale jak lekarz badał to wszystko było w porządku. Czyli w normie. Mnie się tak dzieje jak wstaję lub czasami jak chodzę.

Dobrej nocy życzę wszystkim kochane! :*

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O....prawie przegapiłam swoją studniówkę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 23:23

Kate84 lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a ja nadal spać nie mogę. Jutro o właściwie dziś wizyta u mojej ginekolog. Cieszę się na spotkanie z naszym sercem. ♥
    Pokoiki dziewczyny urocze.
    Dziewczyny szpitalne ciepłe uściski dla was ♥

Malina81, Kate84 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie śpię..

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

I ja w nocy nie spałam. Po pierwsze Antek w dzień był w ogóle nie aktywny a w nocy skopal mnie za te wszystkie godziny podwójnie. A po dwa rozlozylo mnie przeziębienie:( dziś przejade się do lekarza bo od trzech dni z nim walczę i jest gorzej a nie chcę czuć się jeszcze gorzej na same święta...

Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne mamusie oraz dzisiejsze wizyty ;*

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny

Ja też nie mogłam spać,jak przysnęłam to obudziłam się po 5 z bolącym gardłem:(
    Kobietki macie jakieś sprawdzone sposoby na bolące gardziołko?

Powodzenia na wizytach dla wszystkich które podglądają dziś maluszki:)
    Zdrówka dla szpitalnych mam:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 07:12

Filip 28.03.2016 <3

Wysłany: 21 grudnia 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejko mnie też od 3 dni boli gardło i domowe znane mi sposoby jak płukanie wodą z solą, mleko z miodem itp nie pomagają niestety. Wczoraj wzięłam tabletke Prenalen gardło ale też jest gorzej. W nocy sięgnęłam po Tantum Verde w areozolu bo lekarz mi mówił że można i pomogło narazie.

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po dłuższej nieobecności (znów zmagania z budową mnie pochłonęły).
    Kolejna nieprzespana noc, już trzecia... jak z zegarkiem w ręku budzę się o 3:00 i koniec spania :/

Aleksandrazzz 3maj się tam kochana, musisz wytrzymać jak najdłużej dla Mery, aaaa... i tłumacz jej często, żeby się nigdzie nie spieszyła, jeszcze się sobą nacieszycie ;)

muminka83 powodzenia na wizycie :) ja już się swojej doczekać nie mogę, 4 tygodnie bez spotkania z Emilką to stanowczo za długo :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 07:34

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Już jestem na nogach. Głowa boli i mdłości ranne zaliczone. Na gardło pomaga tantum verde.Mmoim zdaniem najlepsze. Muszę rozpalić w kominku a tak mi się nie chce no ale cóż. Buziaki dla wszystkich :-*♡♥♡♥·♥

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki.

Dobrego dnia życzę. Szpitalnym mamusiom przesyłam ode mnie i Filipcia uściski i dużo siły, wierzę że dacie rade.Kto jak kto,ale wy...

Ach,piękne te wasze pokoik, cudne. My jeszcze w polu, mąż po świętach bedzie dzialal. Póki co to mały będzie u nas, a jak skończy rok to będziemy dzielić chyba starszego pokój i zrobimy 2 bo sa mozliwosci.
    Ja w środę byłam gina wszystko ok.Miałam problem z l4. Położna zapisała zły rok bo juz 2016. Ja nie spojrzałam, potem zawiózł do pracy, stamtąd dzwolnili ze nie ok, pojechałam, ale bez druku nie wydała nowego.

Wszyscy pieką ciasteczka świąteczne, a ja wczoraj piekłam komórkę roslinna dla syna na przyrodę .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 08:16

edyś, edyś lubią tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny kupie Prenalen i Tantum verde,póki co działam od rana z miodem,cytryną i imbirem..

Filip 28.03.2016 <3

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina ja też małemu póki co muszę urządzić kącik w naszej sypialni.
    Jeszcze nie mam nic :P po nowym roku za to się weźmiemy.

A apropo kącików naszych pociech powiedzcie mi co sądzicie o tych literkach 3D na ścianę z imieniem ?

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny, ja wlasnie siedze na glukozie. Smaczna nie byla ale tez nie najgorsza. Zaraz ide na pobranie i zostanie jeszcze godzinka czekania.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Malina ja też małemu póki co muszę urządzić kącik w naszej sypialni.
    Jeszcze nie mam nic :P po nowym roku za to się weźmiemy.

A apropo kącików naszych pociech powiedzcie mi co sądzicie o tych literkach 3D na ścianę z imieniem ?

Mi się osobiście podobają i chyba kupimy ale z materiału :) jak sie zakurza to zawsze można dać do pralki

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Kate ile masz lutki i jaką? 50 czy 100?

Wydaje mi się, że 100 dwa i pół opakowania, dziś jadę do Poznania także wieczorem dokładnie napisze jak sprawdzę :-)

Karka Całe szczęście, że w szpitalu stwierdzili, że nic złego się nie dzieje. Ale dużo się w domu oszczędzaj i odpoczywaj!

Niecierpliwa mi się bardzo podobają te literki i będę zamawiać jakoś po nowym roku :-)

Dziewczyny, które dziś wizytują życzę samych dobrych wiadomości i przyjemnych spotkań z dziećmi

A naszym Szpitalnym Mamuśką żadnych skurczy, twardnień ani wymiotów. Buziaki <3

Karka lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też myślę żeby zakupić ale jeszcze sama nie wiem jakie :)
    Jakoś póki co to nic mi się już nie chce przed tymi świętami jak pomyśle ile jeszcze rzeczy przede mną :)

‹‹ 1393 1394 1395 1396 1397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ