X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wrote:
    Czesc marcowe mamusie :-)
    Ja skończyłam sie oczyszczac. Moj K juz chce działać ale ja mam troche obawy. Głównie przed tym co powiedzą w pracy. Ze tak od razu sie staramy czy ze tak szybko zaszlam ( zakladajac ze szybko zajde :-))
    Nie warto zastanawiac sie "co w pracy powiedza", przynajmniej ja tak uwazam. Mam w nosie co tam sie dzieje, wazne w tym momencie jest moje zycie prywatne i nikomu nic do tego:-) liczy sie zdrowie moje i rozwijajacego sie malenstwa. Koniec kropka:)

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze mówi!!!:-)
    Ale mnie znowu dawno nie było, widzę że niektóre dziewczyny mają ochotę na mięso i burgery, ja na samą myśl o mięsie dostaje szału, nie mogę nawet na nie patrzeć, blee.
    W ogóle ostatnio nie mam apetytu i praktycznie nic nie jem....;-(

ug37zbmh9r9sv292.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Cześć dziewczyny :) pisze ze szpitala, przyjęli mnie na oddział na obserwacje. Doktor zrobił usg przy przyjęciu, powiedział, że na usg wszystko dobrze, szyjka zamknięta, serduszko pięknie biło (puścił głos), nie wiem ile biło i ile ma dzidzia, ciąża młodsza o tydzień, ale od ostatniego usg urosło prawidłowo(było 6t4d a jest 7t1d). Powiedział w sumie to samo co gin w środe, że może to być krwawienie w okolicach @ i nawet, że nie boli, ale jak sie powtarza czy długo jest to lepiej poobserwować ;) Zmienił luteine na podjęzykową 3x1, ale nie wiem ile mg. Jutro mam nasiusiać do pojemniczka:P powiedział, że za 2 dni kontrolne usg i jak będzie dobrze to do domu. Dodał jeszcze, że mam spore tyłozgięcie macicy;)

Trzymaj się Kochana! na pewno będzie wszystko dobrze :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacgueline trzymaj sie bedzie ok...
    A mi brzuszek wystaje i nie da sie go wciagnac ale dzisiaj to juz masakra jakas jakbym w 5 mc byla chyba... A jesc tomalo co jem bo wiem ze musze ale apetttu nie mam zrobilam salatke wczesniej to zjadlam 1 kanapke z salatka i koniecmoze moj zje...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Magcollect Znajoma

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy zamierzacie powiedzieć w pracy o ciąży? Ja zamierzam się wstrzymać :) choć nie wiem, czy wytrzymam do końca I trymestru :P Umowa niestety kończy mi się w styczniu i strasznie jestem ciekawa co na to mój pracodawca.

Mag

czekam na malutkie serducho, ale wygląda na to, że
    1685adeb1e57f1afc582bed15d6267c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    :) :) :)
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w to popołudnie u nas pogoda w kratkę raz deszcz raz słoneczko. Ja od wczoraj mam smake na oliwki i męża siostra wczoraj zapas przywiozła.

• Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magcollect wrote:
    A kiedy zamierzacie powiedzieć w pracy o ciąży? Ja zamierzam się wstrzymać :) choć nie wiem, czy wytrzymam do końca I trymestru :P Umowa niestety kończy mi się w styczniu i strasznie jestem ciekawa co na to mój pracodawca.
    Wiesz, ja tez mam umowe do stycznia i juz teraz jestem na l4. Wyczytalam (ale niewiem czy dobrze zinterpretowalam) ze jesli powiadomisz pracodawce o ciazy do wrzesnia br to ci przedluza umowe do dnia porodu, a jesli powiesz w okresie krotsxym niz 3mce do konca umowy to niema obowiazku przedluzac z toba umowy. Ktos moglby to potwierdzic?

• Magcollect Znajoma

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm z tego co ja Rozumiem to przedłużyć do końca ciąży musi jeśli w dniu zakończenia umowy jest juz po I trymestrze. Ja sie zastanawiam, czy mi przedłuży na dłużej. Ale roczny urlop macierzyński go chyba odstraszy .

Mag

czekam na malutkie serducho, ale wygląda na to, że
    1685adeb1e57f1afc582bed15d6267c3.png
    :) :) :)
  • Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magcollect wrote:
    Hmm z tego co ja Rozumiem to przedłużyć do końca ciąży musi jeśli w dniu zakończenia umowy jest juz po I trymestrze. Ja sie zastanawiam, czy mi przedłuży na dłużej. Ale roczny urlop macierzyński go chyba odstraszy .
    przecież i tak pracodawca nie wypłaca zasiłku ze swoich pieniędzy tylko ze środków funduszu chorobowego, a w przypadku mniejszych zakładów ZUS ;) tak to działa -> z naszej pensji są odprowadzane pieniądze które później "nam się należą". Chore.

• kamka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki wpadlam dzisiaj na pomysl ze zrobie dla naszego maleństwa album gdzie bedd zapisywala jakis cytat wklejala zdjecie usg i zapisywala " dane techniczne" czyli pod pierwszym usg wzrost i serduszko...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie wyszłam z wc i piecze mnie jak sikam :(

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

Być może to początek infekcji pęcherza :/ Jeśli tak to leć do apteki po Urinal albo Żuravit i pij dużo wody. A jutro migiem do lekarza.

• Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    wiesz co, czytałam że zapalenie pochewki czy pęcherza często zdarza się kobietom w ciąży. Ale zapytaj o porade lekarza bo ja nim niejestem :))

• baassiia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Dobrze mówi!!!:-)
    Ale mnie znowu dawno nie było, widzę że niektóre dziewczyny mają ochotę na mięso i burgery, ja na samą myśl o mięsie dostaje szału, nie mogę nawet na nie patrzeć, blee.
    W ogóle ostatnio nie mam apetytu i praktycznie nic nie jem....;-(
    Ja na weekendzie kebaba wsunęłam :P Jeśli nie ma mdłości to w ciąży trzeba korzystać, bo później przy karmieniu już nic prawie nie można. Zaraz dzidzia płacze

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mega wzdecia, chyba wybuchne zaraz. Do tego mdlosci i wstret do jedzenia. Ech... rosnij dzidzio

Martita88 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do lekarza to ja się tak szybko nie dostanie. Podejrzewam ze to przez wczorajsze igraszki z mężem

www.suwaczki.com
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak myślicie mogę wziąć urofuraginum. Tylko ze to jest na zapalenie pęcherza .

www.suwaczki.com
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalli ja bym nie brała urofuraginum. Jak jeszcze nie byłam w ciąży a w trakcie starań miałam zapalenie pęcherza i urolog zabronił mi tego brać w razie jakbym już była w ciąży.

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co sie dowiedzialam w aptece jak odebralam wyniki moczu i lekarka kazala mi sobie cos takiego kupic to farmaceutka powiedziala ze ttlko po konsultacji z lekarzem sa takie leki a narazie jak najwiecej zurawiny w roznych postaciach...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok jesteście niezastąpione.jutro lecę do apteki

www.suwaczki.com
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ