Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
saxatilia wrote:Czesc marcowe mamusie
Ja skończyłam sie oczyszczac. Moj K juz chce działać ale ja mam troche obawy. Głównie przed tym co powiedzą w pracy. Ze tak od razu sie staramy czy ze tak szybko zaszlam ( zakladajac ze szybko zajde ) -
Dobrze mówi!!!
Ale mnie znowu dawno nie było, widzę że niektóre dziewczyny mają ochotę na mięso i burgery, ja na samą myśl o mięsie dostaje szału, nie mogę nawet na nie patrzeć, blee.
W ogóle ostatnio nie mam apetytu i praktycznie nic nie jem....;-( -
Jacqueline wrote:Cześć dziewczyny pisze ze szpitala, przyjęli mnie na oddział na obserwacje. Doktor zrobił usg przy przyjęciu, powiedział, że na usg wszystko dobrze, szyjka zamknięta, serduszko pięknie biło (puścił głos), nie wiem ile biło i ile ma dzidzia, ciąża młodsza o tydzień, ale od ostatniego usg urosło prawidłowo(było 6t4d a jest 7t1d). Powiedział w sumie to samo co gin w środe, że może to być krwawienie w okolicach @ i nawet, że nie boli, ale jak sie powtarza czy długo jest to lepiej poobserwować Zmienił luteine na podjęzykową 3x1, ale nie wiem ile mg. Jutro mam nasiusiać do pojemniczka:P powiedział, że za 2 dni kontrolne usg i jak będzie dobrze to do domu. Dodał jeszcze, że mam spore tyłozgięcie macicy;)
Trzymaj się Kochana! na pewno będzie wszystko dobrze -
Jacgueline trzymaj sie bedzie ok...
A mi brzuszek wystaje i nie da sie go wciagnac ale dzisiaj to juz masakra jakas jakbym w 5 mc byla chyba... A jesc tomalo co jem bo wiem ze musze ale apetttu nie mam zrobilam salatke wczesniej to zjadlam 1 kanapke z salatka i koniecmoze moj zje... -
A kiedy zamierzacie powiedzieć w pracy o ciąży? Ja zamierzam się wstrzymać choć nie wiem, czy wytrzymam do końca I trymestru Umowa niestety kończy mi się w styczniu i strasznie jestem ciekawa co na to mój pracodawca.
-
Magcollect wrote:A kiedy zamierzacie powiedzieć w pracy o ciąży? Ja zamierzam się wstrzymać choć nie wiem, czy wytrzymam do końca I trymestru Umowa niestety kończy mi się w styczniu i strasznie jestem ciekawa co na to mój pracodawca.
-
Hmm z tego co ja Rozumiem to przedłużyć do końca ciąży musi jeśli w dniu zakończenia umowy jest juz po I trymestrze. Ja sie zastanawiam, czy mi przedłuży na dłużej. Ale roczny urlop macierzyński go chyba odstraszy .
-
Magcollect wrote:Hmm z tego co ja Rozumiem to przedłużyć do końca ciąży musi jeśli w dniu zakończenia umowy jest juz po I trymestrze. Ja sie zastanawiam, czy mi przedłuży na dłużej. Ale roczny urlop macierzyński go chyba odstraszy .
-
Dziewczyny właśnie wyszłam z wc i piecze mnie jak sikam
-
nick nieaktualny
-
anie93lica wrote:Dobrze mówi!!!
Ale mnie znowu dawno nie było, widzę że niektóre dziewczyny mają ochotę na mięso i burgery, ja na samą myśl o mięsie dostaje szału, nie mogę nawet na nie patrzeć, blee.
W ogóle ostatnio nie mam apetytu i praktycznie nic nie jem....;-(
-
Do lekarza to ja się tak szybko nie dostanie. Podejrzewam ze to przez wczorajsze igraszki z mężem
-
A jak myślicie mogę wziąć urofuraginum. Tylko ze to jest na zapalenie pęcherza .
-
Z tego co sie dowiedzialam w aptece jak odebralam wyniki moczu i lekarka kazala mi sobie cos takiego kupic to farmaceutka powiedziala ze ttlko po konsultacji z lekarzem sa takie leki a narazie jak najwiecej zurawiny w roznych postaciach...
-
Ok jesteście niezastąpione.jutro lecę do apteki