X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja na weekendzie kebaba wsunęłam :P Jeśli nie ma mdłości to w ciąży trzeba korzystać, bo później przy karmieniu już nic prawie nie można. Zaraz dzidzia płacze
    Łeee kebab bleee...
    ;-)
    Ja tylko owoce lub mace jem, tylko to mój organizm toleruje ;-( jak narazie.

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Łeee kebab bleee...
    ;-)
    Ja tylko owoce lub mace jem, tylko to mój organizm toleruje ;-( jak narazie.

Mmmm.. Kebab. Ale bym zjadła coś takiego niezdrowego :-)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na kebabie mmm pycha

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale robicie smake tym kebabem :-D ja to zawsze po wizycie musze zachoczyc o frytki i nugetsy w McDonald's :-D taki ciążowy rytuał

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dzisiaj pisalam- mdłości nie mam, ale apetyt zerowy- ciągle szukam co bym mogła zjeść ze smakiem i nic nie znajduje... Nawet rosolek na talerzu został. To samo mam z piciem- absolutnie nic mi nie podchodzi, a do wody się zmuszam...

Martita88 lubi tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja problemu z jedzeniem nie mam, wrecz musze jesc bo jak jestem glodna to wtedy zaczyna mnie mulic Tylko nie moge sie powstrzymac przed podjadaniem slodyczy :/

domiii lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od słodyczy odrzuciło calkiem- tak samo jak od słodkich napojow

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez ostatnie dwa tygodnie miałam duży problem z jedzeniem. Nigdy nie wiem co danego dnia będę w stanie przełknąć. Na mięso i słodycze nie mogę patrzeć, zupy mi w miarę wchodzą i owoce. A od dwóch dni mam lepsze wieczory i tak koło 21 nawet chętnie coś zjadam. Dziś jak wracałam z mężem ze spaceru to poczułam, że ktoś robi gofry i naszło mnie na drożdżowe racuszki z kwaśnym jabłkiem. Właśnie zjadłam, pyyyyszne :D

A.Kasia lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z jednej strony nie mam ochoty zupełnie na nic jeśli chodzi o jedzenie- a najgorzej jest rano... a z drugiej jak już mi przejdzie poranna zamuła to potrafię zjeść całą pizze tak jak dzisiaj i w ogóle jeśli po południu regularnie czegoś nie zjem to jest mi niedobrze.

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź :) Jutro pójdę do apteki.

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Bylam dzisiaj u gina :) moje malenstwo ma sie dobrze, serduszko bije ladnie :) ma 1,94cm :) p dr pokazywal mi juz raczki i nozki ze ma takie malutkie :) ale jestem szczesliwa :) z om termin mam na 6marca a z usg na 28luty :) zalozyl mi karte ciazy i dostalam skierowanie na badania prenatalne na ktore umowilam sie na 17.08 :)

Karmelek211, skowroneczka87, Tunia.a, Rudzialka, A.Kasia, Love_life, Karka lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z apetytem rożnie:/ raz zjadłabym konia z kopytami, a teraz od 3 dni nie mam na nic ochoty i jak tylko coś zjem to mi nie dobrze. Dziś przez 2h męczyłam płatki owsiane z jogurtem naturalnym:/ bo w ogóle jeść mi się nie chciało. U teściowej obiad wciskałam na siłę, żeby podejrzeń nie było;) Chciałabym się jeszcze wstrzymać z wiad.o ciąży, chociaż do końca I trymestru.
    A tak poza tym miałam dziś chyba ze 3 drzemki, wciąż chce mi się spać:D siły , energii brak! W poprzednich ciążach nic takiego mnie nie spotkało, wręcz przeciwnie, byłam wulkanem energii:)

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:

Bylam dzisiaj u gina :) moje malenstwo ma sie dobrze, serduszko bije ladnie :) ma 1,94cm :) p dr pokazywal mi juz raczki i nozki ze ma takie malutkie :) ale jestem szczesliwa :) z om termin mam na 6marca a z usg na 28luty :) zalozyl mi karte ciazy i dostalam skierowanie na badania prenatalne na ktore umowilam sie na 17.08 :)

Jak byłam równo z Tobą praktycznie na USG i moja dzidzia miała 6 mm...dziwne to, tym bardziej że pokazało mi że ciąża jest starsza niż pokazuje OM...?

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:

Oby ci sie udalo, czytalam o twych przezyciach, jestes dzielna:)

Gośśś lubi tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie mi wyszlo ze wedlug tego wymiaru ma 8tyg3dni :) tak mam na zdjeciu z usg napisane i lekarz tez tak mowil :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzialka tez mam nadzieje ze tym razem sie uda :) Dziekuje :)

Love_life lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 wrote:
    U mnie z apetytem rożnie:/ raz zjadłabym konia z kopytami, a teraz od 3 dni nie mam na nic ochoty i jak tylko coś zjem to mi nie dobrze. Dziś przez 2h męczyłam płatki owsiane z jogurtem naturalnym:/ bo w ogóle jeść mi się nie chciało. U teściowej obiad wciskałam na siłę, żeby podejrzeń nie było;) Chciałabym się jeszcze wstrzymać z wiad.o ciąży, chociaż do końca I trymestru.
    A tak poza tym miałam dziś chyba ze 3 drzemki, wciąż chce mi się spać:D siły , energii brak! W poprzednich ciążach nic takiego mnie nie spotkało, wręcz przeciwnie, byłam wulkanem energii:)

To bardzo dobry znak jak masz nudności dzisiaj dzwoniłam do mojego gina i pytała czy mam mdłości i mówi że to znaczy ze dzidzius się rozwija. Trzymam kciuki!

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to za wszystkie trzymam kciuki żeby nasze grono tylko się powiększalo!

A.Kasia lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • edyś Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak sie nie ma nudnosci to juz zly znak?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edys mam nadzieję, że nie bo nie mam ochoty żyć w stresie przez tydz do wizyty u gina....

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ