Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczynki
Dziwna noc za mną, czułam dwa razy ból w brzuchu właśnie taki jakby okresowy. Od rana spokój.
A.Kasia dzięki tobie kapłam się że mam czasami takie skurcze, czyli takie dziwne uczucie w brzuchu plus ciężki oddech. Myślałam że to dzidzia uciska i dlatego tak dziwnie mi się robi a trwa to kilka sekund, i właśnie takie gorąco mnie ogarnia jak ksance więc pewnie to skurcz.
Martita88 dobrze ze zapytałaś o te skurczeprzynajmniej zainteresowałam się tematem
Odebrałam wyniki GBS, na szczęście ujemnyJutro wizyta, już się nie mogę doczekać
Próbowałam kupić stanik do karmienia i dupa z tego. Nie dam rady kupić go przed porodem, bo po prostu czuje brzuch u góry, a po porodzie zmaleje zapewne i wtedy będzie za luźny, więc nie wiem jaki mam braćWezmę chyba sportowe do szpitala, i kupię po porodzie, a i może kupię w lidlu jeden na próbę, jest trochę tańszy niż w h&m więc nie będzie mi żal. AAA w ogóle to taki nie usztywniany i bez fiszbin wygląda masakrycznie,
shaja88 Mi położna mówiła że wody od moczu można odróżnić zapachem. Mocz wiadomo jak pachnie, a wody płodowe są bezwonne. Wszystko musi być dobrze -
Dostałam info, że wózek do odebrania!!! Jako, że nie ma komu jechać do Gdańska to wyślą kurierem. My do Gdańska dopiero w II połowie lutego się wybieramy. Więc najpóźniej w czwartek będę miała furę w domku:)
A.Kasia, ksanka, Czarodziejka87, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
ciri22 wrote:Karolina@ to ja dostalam od swojej poloznaj zupelnie inne info 2 tygodnie temu. Wlasnie tez byl taki temat i mowila ze zglaszamy wszystko dopiero po wyjsciu ze szpitala.
-
Madlene.:) wrote:Ciri ja też dostałam informację, że przychodnie i położną podaje się już w szpitalu. Właśnie robię wywiad środowiskowy odnośnie lekarzy pediatrów w swojej okolicy, bo deklaracje o położną już złożyłam.
Tak, mnie tez tak poinformowano. I szpital wysyła informacje do niej ze urodziłaś i ze ma objąć cię opiekaMadlene.:) lubi tę wiadomość
-
niecierpliwaa wrote:Karolin@ a to musi być położna czy może być to po prostu pielęgniarka?
No i dziewczyny inne pytanie ; lekarz rodzinny to pediatra i internista w jednym więc mogę małego do Niego zapisać?
Musi być położna podstawowej opieki zdrowotnej. Pielęgniarka to co innego. Na to są dwie odrębne deklaracje. -
nick nieaktualnyHejka,
Witamy się z Jaskiem w 32 tygodniu
Jesteśmy wlasnie po wizycie ale bez usg.
Wszystko w porządku i rośniemy dalej.
Oczywiście oszczędzamy się, bo szyjka krótka się robi. Będę brała tez leki rozkurczowe.
W środę diabetolog a wizyta za 3 tyg z usg3d.
Mania1718, Falon, edyś, Madlene.:), muminka83, A.Kasia, Vincent, baassiia, Lilou1984, Karolina@, Kate84, ksanka, Lucky, Izoleccc, Czarodziejka87, RudyTygrysek, Magda lena, Madzialena90, olatychy, krówka_muffka, Hannia123, She86, Karka lubią tę wiadomość
-
Wanna wrote:Dziewczyny, a ja trochę z innej beczki. Być może ten temat był już dyskutowany tu na forum, ale co myslicie o szczepionkach w pierwszej dobie życia? Nie mam na ten temat zdania póki co, ale ostatnio zaskoczyła mnie farmaceutka w jednej z aptek, w której robię zakupy. Powiedziała, żeby to gruntownie przemyśleć. Niestety nie miałam czasu z nią rozmawiać bo się spieszyłam, ale przy kolejnych zakupach wypytam o co jej chodziło. Wiem, że szczepionka NFZ zawiera jakieś gigantyczne ilości rtęci. Ale ewentualnie można chyba przynieść zakupioną przez siebie z lepszymi parametrami. Póki co badam temat i jestem ciekawa Waszej opinii.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 14:22
-
A.Kasia wrote:Super wieści, nie ma to jak w domu
Leż grzecznie, już niedużo zostało do bezpiecznego terminu to wtedy będziesz brykać
Martita - ja skurcz (taki, który się pisze na ktg) odczuwam jako silny dyskomfort, uczucie takiego zdrętwienia połączone z twardnieniem brzucha i dusznością.
O kurcze. To js takie cos miewam dosc czesto, ale bralam to za samo twardnienie brzucha. A jako silny skurcz sie to zapisywalo na ktg? -
Madlene:) - mi tez gin powiedziała żeby sprawdzić zapach ale ja przez to że teraz bardzo dużo pije wody to mocz mam biały i bezwonny i ciezko rozróżnić
. A.Kasia- dzięki za słowa wsparcia :* juz sie troche uspokoiłam bo wkładka nadal ok i twoje info ze cały czas cos tam by leciało a mi na szczeście nie leci. W środę wizyta w szpitalu, poproszę o sprawdzenie a do środy więcej leże
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :* -
koszula do karmienia
Właśnie przyszła do mnie zamówiona koszula do karmienia. Guziki na jej przedzie zapięłam, ale cała jest mocno obcisła. Wiem że jeszcze do porodu urosnę, ale moje pytanie jest o stan brzucha po porodzie. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie będzie płaski, ale o ile mniej więcej spada? Zastanawiam się czy nie wymienić tej koszuli (ale wtedy przesyłki przekroczą jej wartość), czy też na pierwsze doby po porodzie będzie dobra.. -
Mama odebrała moje wyniki. Dzwoni i mówi :powiedzieli że masz się zgłosić do lekarza. Psychiatry.
Nie mam cholestazy ;dWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 14:44
domiii, A.Kasia, Madlene.:), d'nusia, ksanka, Lucky, Kate84, Wanna, Izoleccc, muminka83, Falon, Nataszka2200, Mania1718, krówka_muffka, Hannia123, She86, Karka lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Wanna wrote:Dziewczyny, a ja trochę z innej beczki. Być może ten temat był już dyskutowany tu na forum, ale co myslicie o szczepionkach w pierwszej dobie życia? Nie mam na ten temat zdania póki co, ale ostatnio zaskoczyła mnie farmaceutka w jednej z aptek, w której robię zakupy. Powiedziała, żeby to gruntownie przemyśleć. Niestety nie miałam czasu z nią rozmawiać bo się spieszyłam, ale przy kolejnych zakupach wypytam o co jej chodziło. Wiem, że szczepionka NFZ zawiera jakieś gigantyczne ilości rtęci. Ale ewentualnie można chyba przynieść zakupioną przez siebie z lepszymi parametrami. Póki co badam temat i jestem ciekawa Waszej opinii.
Z moich informacji wynika, że szpital nie przyjmie od Ciebie szczepionki, bo nie wie co to jest, jak bylo przechowywane etc.
chyba, że od razu z apteki prosto przywieziesz do szczepienia, ale lekarze tez tej gwarancji nie mają.
Najlepiej sprawdź w szpitalu w którym chcesz rodzic, w moim wiem, że szczepią swoimi właśnie z tego względu.
My szczepimy te 2 podstawowe w szpitalu, później prywatnie skojarzone.Wanna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyskowroneczka87 wrote:O kurcze. To js takie cos miewam dosc czesto, ale bralam to za samo twardnienie brzucha. A jako silny skurcz sie to zapisywalo na ktg?
80% ale nie sugeruj się tym bo to zależy od nasilenia. Ja te mocne skurcze mam rzadko ale jak już są to takie, że nie mogę się ruszyć. Wcześniej miałam lżejsze ale dużo częściej i tych ktg wcale nie wyłapywało.
-
Ja temat szczepionek będę zgłebiać w tym tygodniu, chce poczytać dokładnie różne źródła, więc mogę potem przedstawić wyniki mojej analizy.
Chcę się przygtować przed spotkaniem z neonatologiem, którego mam umówionego na 08.02.d'nusia, Wanna lubią tę wiadomość
-
Marita ja te mocne skurcze co byłam na IP to czułam taką falę bólu idącą przez brzuch , były naprawdę częste aż doszło do takich co 5 min , wtedy to ta fala bólu przechodząca przez brzuch doszła tak jak by do pleców , tj dostałam też bólu pleców przy tym skurczu , no i wtedy ciężko mi się bardzo oddycha,jak skurcz minie łatwiej złapać oddech mi...
Shaja ja też myślę ,że to mogą być upławy i trzymam kciuki,żebyś miała już spokój do końca :-*
Karolin@a z tym wyborem przychodni to trzeba aż tak szybko?Bo ja to chciałam luxmed ogarniać a ta zwykłą na nfz to dopiero po połodu jak wyniosę się do Gdańska, bo po co mam w Poznaniu wybierać a po miesiącu znów przenosić do GDA?
Madlene ja też nie byłam w stanie jakoś przeżyć tego bez fiszbin... ostatecznie wziełam miękki ale z fiszbinami
Danusia oszczędzaj się oszczędzaj ,cieszę się ,że wszystko jest dobrze i nic złego się nie dzieje
Wanna ja tak samo ,zastanawiam się cały czas nad tym, ok 5 lutego widzę się z moją położną to chcę z nią porozmawiać . Na pewno chcę szczepić ale nie wiem czy w 1 czy w 3 dobie lub dopłacić do lepszej szczepionki tylko akurat chyba mój szpital nie ma takiej opcji..
Ola hihi mama ale żartownisiashaja88, Madlene.:) lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Ja podpytam lekarza za tydzień na wizycie. Nie chcę tylko wyjść na świruskę, która wątpi w sens szczepień, bo od tego jestem daleka.
I logiczne wydaje mi sie ze nie kazdy szpital chce przyjmowac szczepionki od rodziców.
-
Shaja mnie też się wydaje,że to upławy.Na tym etapie ciąży potrafi ich być naprawdę dużo..trzymam kciuki,żeby wszystko było dobrze:*
Karolina@ u mnie to raczej po porodzie się załatwia ale jeszcze na 100% muszę się dopytać
Wanna ja nie wiem jeszcze co zrobić,muszę pomyśleć nad tymi szczepionkami co będzie lepsze.
Madlene u mnie w mieście wogóle bieda ze stanikami do karmienia a przez internet nie zamawiam bo ja po prostu muszę przymierzyć.
No taki miękki i bez fiszbin to faktycznie masakra;)
Ja mam jak na razie jeden z canpol i sportowy który też powinien się sprawdzić do karmienia.
I też zobaczę te w lidlu jakie rozmiary będą o ile wogóle coś jeszcze będzie jak zajdę
Ja właśnie oglądałam film z wesela kumpeli na którym byłam 11 lipca a dzień wcześniej dowiedziałam się,że będę mamą
shaja88, Lilou1984, Madlene.:) lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016