X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja raz do dziewczyn na temat krwi pepowinowej i banku komórek macierzystych
    Czy możecie mi napisać z jakiej oferty postanowiliście skorzystać? Ja nie mogłam uczęszczać na szkole rodzenia i tylko wyczytam tyle co w internecie...
    Wiem, ze diagnostyka ma teraz pakiety i polski bank komórek macierzystych.
    Polecicie konkretnie jakiś pakiet?

• domiii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia ja nie pomogę, bo my nie pobieramy krwi pępowinowej.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma ze szpitala która razem ze mną leżała z krótką szyjką urodziła w 35 tygodniu ciąży. Mały ważył 2240 , leżał 6 dni w inkubatorze i są już w domu ;)

Kate84, Lilou1984, She86, Martita88, ksanka lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Jeszcze ja raz do dziewczyn na temat krwi pepowinowej i banku komórek macierzystych
    Czy możecie mi napisać z jakiej oferty postanowiliście skorzystać? Ja nie mogłam uczęszczać na szkole rodzenia i tylko wyczytam tyle co w internecie...
    Ja korzystam z diagnostyki.

d'nusia lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:

D'nusia ja co prawda nie będę pobierać krwi pępowinowej ale dostałam gazetko-broszurke od mojego gin i na pbkm.pl albo przez maila [email protected] można się dowiedzieć co i jak ;)

d'nusia lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danusia ja też nie pomogę bo nie bankujemy

km5szbmhexpco9m1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was kochane brzuchatki :)
    ja niestety jestem sama w domu mąż pojechał na szkolenia do Stockholmu na 3 dniu, do tego wszyscy nasi znajomi wyjechali na narty do Norwegii. Jejku mam nadzieje że moja kruszynka nic głupiego nie wymyśli i nie zechce wyjść w tym czasie bo jak ja niby dostałabym się do szpitala, nawet mi się myśleć nie chce.

• domiii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane... czy któraś ma lub miała zewnętrzne hemoroidy? Właśnie je odkryłam i sie zalamalam :( jak leczyć?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochane... czy któraś ma lub miała zewnętrzne hemoroidy? Właśnie je odkryłam i sie zalamalam :( jak leczyć?

Mi hemooridy ujawnily sie zaraz po pierwszym porodzie i tez bylam zalamana. Meczylam sie dlugo gdyz bylo to bardzo wstydliwe dla mnie 12 lat temu i nie bylo mowy o poinformowaniu lekarza czy te prosbie pomocy. Obecnie nasilily sie przy zaparciach. Zdarzaja sie ze zewnetrzny peknie i towarzyszy temu bol, dyskomfort przy podcieraniu sie i krew. Zeby temu zapobiec stosuje Albo czopki albo masci AnuSol. Przy braku wysilku i zaparc hemoridy wchaniaja sie do wewnatrz w moim przypadku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 17:18

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Est Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii mi lekarz przepisał Posterisan.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniu. Przegląd jak przegląd, więcej rozbierania niż badania :P Dostałam skierowania na te wszystkie HIVy itp, mam zrobić GBS i wybrać się do nefrologa bo na bank mam coś z nerkami. No ale małemu to nie zagraża.

Jeśli się nic wcześniej nie zadzieje to 12-tego lutego odstawiamy wszystkie leki a 15-tego powinniśmy zdjąć pessar. Problem w tym, że mój ginek zabiera żonkę na walentynki w góry, więc go wtedy nie będzie :P Tak więc albo ściągniemy pessar 8-mego albo 22. Kiepska sprawa bo na 8-mego nie ma już do mojego lekarza numerków a 22 powinnam się już zameldować w szpitalu bez pessara na CC i nie bardzo wiem co zrobić. No nic, będę czatować, może jakiś numerek na 8-mego się zwolni... No chyba, że pessar sam się wcześniej zdejmie ;) Kiedyś była mowa, że mi go zdejmą przed samym porodem ale ginek twierdzi, że CC najlepiej robić na rozpoczętej akcji porodowej a z pessarem może się nic nie zacząć...

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii u mnie podobnie jak u Mani. Chowają się do wewnątrz gdy nie mam zaparcia. Jak się pojawią to Bolą wtedy i czasem krwawia. Przed ciąża stosowałam czopki a teraz niestety nie pomogę bo nie dokuczają mi tak bardzo więc nic z tym nie robię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 17:31

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie w ogóle nie bolą, nie swędzą, nie pieką, nic.
    dopiero wyczułam je jak brałam prysznic :(
    zaraz wyślę w takim razie P do apteki...

i kiedy w ogóle one znikają? dopiero po porodzie?

Mania, niecierpliwaa, Est dziękuję za odpowiedzi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 17:36

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa no i miałam iść jutro na posiew GBS - to przeszkadza jakoś?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rownież dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Jutro będę dzwonić :)

• shaja88 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia- to podobnie jak ja ;) 11.02 mam miec zdjęty pessar i odstawić leki. Chociaz luteinę mam odstawić juz w ten czwartek tj. Skończony 35tc. Cc jeszcze nie mam ustalonego pewnie dopiero 11.02 podejmą decyzje bo mała miednicowo. Wkładka juz 8h nie wykazała wód płodowych... A jakby sie sączyły to chyba przez te 8h by cos wyleciało...

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkim gratuluje dobrych wiesci za inne trzymam kciuki zeby bylo ok.

Ja z taka prosba i pytaniem. Ktoras z was kiedys wstawiala linka do stronki gdzie mozna sprawdzic lekarzy z uprawnieniami do badan prenatalnych. Nie moge tego znalezc ;/ moze ktoras ma linka do tego i moze podrzucic. Potrzebne mi to dla kolezanki.

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Ja właśnie takie dostałam w 2 trymestrze, nic nie pomagało ani maści ani czopki, zostały ze mną do teraz na szczęście ani nie bolą ani nic, lekarz mówi że znikną po porodzie, oby :-P

Kasiu a jakby Cie 8ego przyjął jako dodatkową pacjentke nie da rady? Ja tak idę w piątek bo miałam mieć jutro wizytę, no ale my z Gdańska nie wróciliśmy, terminu brak więc dzwoniłam z prośbą o dodatkową wizytę.

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    aaaa no i miałam iść jutro na posiew GBS - to przeszkadza jakoś?

A też jestem ciekawa?

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Kasiu a jakby Cie 8ego przyjął jako dodatkową pacjentke nie da rady? Ja tak idę w piątek bo miałam mieć jutro wizytę, no ale my z Gdańska nie wróciliśmy, terminu brak więc dzwoniłam z prośbą o dodatkową wizytę.

Zobaczymy, na razie nie wiadomo czy dotrwam do 8-mego ;) Jeśli dotrwam a nie będzie wolnych numerków to pewnie zadzwonię i spróbuję się gdzieś wcisnąć. Chociaż nie powiem - wolałabym aby pessar sam spadł bo jeśli zdejmowanie będzie równie przyjemne co zakładanie to ja dziękuję bardzo :P

‹‹ 1670 1671 1672 1673 1674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ