X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie gratulacje <3 witamy Emila !!!
    jee kolejny dzieciaczek , ciocia śle buziaki ;*

dzień dobry ;)
    ja od rana mam takiego powera że gonie po domu i szoruje
    każdy możliwy kąt ;) rano byłam w biedronce fajne rzeczy są
    dla dzieci na promocji typu, chusteczki,oliwki, itd

u mnie 4 noc bez zgagi !!!! chyba cos jest na rzeczy ;P

edyś, Kate84, d'nusia, muminka83, Mania1718, baassiia, krówka_muffka, RudyTygrysek, Karka lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxica - to by dopiero było ;) Wyszłoby na to, że mam lepszą intuicję niż lekarze bo przecież od początku obstawiałam dziewczynkę ;) Jedyny minus to taki, że miałaby bodziaki w traktory :P

Karolina@ - w pełni popieram męża :) Leć do lekarza, nie ma się co męczyć z chorobą skoro musisz zbierać siły do porodu ;) Zdrówka kochana :*

PS. na katar zatokowy polecam tabletki Sinupret - w pełni bezpieczne w ciąży i naprawdę działają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 10:50

Kate84, d'nusia, domiii, Karolina@, krówka_muffka, foxica lubią tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje MeAmerie! Zdrowka dla Was. Dzidzius duzy chlopak, moj synus urodzony w 40 tygodniu mial dokladnie takie same parametry:-P Odpoczywaj i ciesz sie malenstwem. Wszystkiego dobrego dla Was!

No teraz to juz sie zacznie. Kazde wejscie na forum to z mysla ktora teraz:-P Super wiesci z rana, od razu czlowiek energie zlapal:-)

U mnie dzis spokojnie narazie, bole z wczoraj minely. Ale Mala chyba nizej bo strasznie mnie cisnie na pecherz, non stop biegam na siku i albo uda sie zrobic albo nie. I pachwiny mnie strasznie ciagna.

Milego dnia i oby wiecej pozytywnych wiadomosci:-)

edyś, A.Kasia, Mania1718 lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i kolekny tydzien rozpoczety. Jeszcze chwila i ciaza donoszona!!!

Kate84, A.Kasia, d'nusia, Madzialena90, Falon, Renka88, Mania1718, baassiia, edyś, edyś, Karolina@, krówka_muffka, Kajola, RudyTygrysek, Karka lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiaaa u mnie brzuch od 2 miesięcy stoi -nadal 93cm .Zazdroszczę tego dobrego samopoczucia , ja to bym chciała do 24 tc pochodzić :D

MeAmerie fantastycznie :) ogromne gratulacje i faktycznie spory Emil :) dużo zdrówka i odpoczynku teraz dla Was ,buziaki <3

Lucky to ja zazdroszczę biustu :P Amela szaleje jak zawsze choć mam brzuch taki mały -ja nie wiem jak ona to robi :) pewnie po tacie ma adhd więc jakoś jej to wychodzi ;)

Karolin@ czasem bez antybiotyku się nie da , więc może M ma raje, dużo zdrówka :-*

Co do obaw ja też mam takie czy sobie poradzę, niby zajmowałam się chrześniakami al wtedy nie dochodziłam do siebie po porodzie, no i M będzie z nami tylko 2 tyg ,moje szefostwo chce żebym po 10 dniach od porodu zaczęła trochę choć pracować robiąc najważniejsze zestawienia, do tego szykowanie się do wyprowadzki i pilnowanie domu który się buduje... Boję się ,że za dużo na głowie przy noworodku :(

Karolina@ lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie gratulacje!!! :D I dla Ciebie Roletka również, bo wcześniej nie miałam okazji :)
    Teraz to codziennie wchodzę na forum zastanawiając się, czy któraś urodziła :) Nie wierzę, że już zaczynamy :P Teraz trzymam kciuki za Domiii :)

A my robimy ostatnie porządki i w tym tygodniu już mam nadzieję przygotować i wysprzątać wszystko i mieć święty spokój :)

Est a Ty jak się czujesz? A teraz jak Małego wyjęli z inkubatorka przystawiasz go do piersi? Wiadomo kiedy wychodzicie?

domiii, edyś, Est lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Basiaaa u mnie brzuch od 2 miesięcy stoi -nadal 93cm .Zazdroszczę tego dobrego samopoczucia , ja to bym chciała do 24 tc pochodzić :D

MeAmerie fantastycznie :) ogromne gratulacje i faktycznie spory Emil :) dużo zdrówka i odpoczynku teraz dla Was ,buziaki <3

Lucky to ja zazdroszczę biustu :P Amela szaleje jak zawsze choć mam brzuch taki mały -ja nie wiem jak ona to robi :) pewnie po tacie ma adhd więc jakoś jej to wychodzi ;)

Karolin@ czasem bez antybiotyku się nie da , więc może M ma raje, dużo zdrówka :-*

Co do obaw ja też mam takie czy sobie poradzę, niby zajmowałam się chrześniakami al wtedy nie dochodziłam do siebie po porodzie, no i M będzie z nami tylko 2 tyg ,moje szefostwo chce żebym po 10 dniach od porodu zaczęła trochę choć pracować robiąc najważniejsze zestawienia, do tego szykowanie się do wyprowadzki i pilnowanie domu który się buduje... Boję się ,że za dużo na głowie przy noworodku :(
    Kate, jak to już po 10 dniach zacząć pracować?

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! Na pewno odetchnelas z ulgą. Ja po wizycie w sumie dowiedziałam się że,jesli powiew wyjdzie ujemny i skończę antybiotyk to pójdę do domu. Czyli w środę dopiero

Renka88, edyś lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

MeAmerie GRATULUJE <3 swietne wiesci :) Emil duzy chlopak :)

Ja dzisiaj mialam okropna noc :/ spalam hmmm jakby to powiedziec... jednym okiem? Co chwile mnie budzily takie dziwne twardnienia, nie wiem czy to skurcze, czy maly tak na pecherz sie cisnal, bo zaraz siku mi sie chcialo :/

Trzymam kciuki za wizyty :) Sama dzisiaj tez mam na 17 i az sie boje :D i nie moge doczekac :D

Mamusie szpitalne wszystko u Was ok?

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja ja już po wizycie. "mały waży już 2700g więc jest na prawde duży jak na ten etap ciąży, afi 15, łożysko II stopień wszystko ok. jest już bardzo nisko i czuje jak mnie smyra po pessarze. jak donosze to szacuje lekarz że ok 4200 może ważyć. no meksyk. gratulacje dla me amerie.

Magda lena, ryjkek, Falon, Madzialena90, d'nusia, Mania1718, Czarodziejka87, Kate84, Renka88, A.Kasia, She86, Hannia123, Vincent, baassiia, edyś, kleo2426, Karolina@, Est, krówka_muffka, Kajola, Izoleccc, RudyTygrysek, Karka, Kaarolina, Lilou1984 lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suuuper, mamy już trzecią rozpakowaną marcówkę. Gratuluję. :)

Po tygodniu przyszedł mi wynik GBSu, niestety dodatni :( :( :(
    W badaniu mam też oznaczone, że jest on wrażliwy na penicyline i inne leki, to chyba dobrze. Za tydzień będę gadać o tym z moim ginekologiem.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Teraz trzymam kciuki za Domiii :)

Dziękuję Kochana <3

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Kate, jak to już po 10 dniach zacząć pracować?

No ja też w szoku! Po 10 dniach to zdecydowanie przesada. Hm...

She86, edyś lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie,
    Gratulacje!!
    Wszystkiego najlepszego i wszystkiego szczęśliwego!!
    Ależ parametry ma Emil!
    Dzielny chłopak i super-Mama!
    Już niedługo będziecie wszyscy razem w domku i będziesz ze swoją dwójeczką!
    <3

A chciałam jeszcze wywołać Martkę!
    Kochana, co u Ciebie?

Buźki dla Wasz wszystkich, Dziewczynki!

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie gratulacje <3
    Ja nadal nie dowierzam że jedziemy z tym koksem :D Od razu mam humor lepszy :)
    Mamy już 3 chłopców i jedną księżniczkę, może tym razem jakaś psioszka powita forumowe ciocie?

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola,Falon wiem właśnie, chciałam chociaż 3-4 tygodnie chociaż zupełnego spokoju, no ale niestety mnie w pracy nikt nie zastąpi eh :-( wiadomo, że robiła bym to z domu, jakieś 4h mi to zajmie po 2 dni no ale na tę chwilę sobie tego nie wyobrażam szczerze mówiąc... Nie powiem mam naprawdę dobrą pracę, jestem w tej firmie już 10 lat, zawsze pracowałam na urlopie, weekendy itp no ale urodzenie dziecka to jednak coś innego hmmm, trochę mnie to dobija :-(

Olu do środy zleci raz, dwa :-)

Kasieńka no faktycznie duży chłopak, moja w czwartek tyle ważyła! :-P cieszę się, że wizyta udana i wszystko jest dobrze!

km5szbmhexpco9m1.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc tak: 3 marcóweczki już rozpakowane, a jak dobrze policzyłam zostało nas jeszcze 105! :-)

Kate24 mam do Ciebie pytanko odnośnie sterylizatora. Pisałaś kiedyś, że wrzucasz do niego wszystko : butelki, smoczki, a nawet laktator w nim wylądował :-) Ja nie mam mikrofalówki i się zastanawiam czy by czasem w coś takiego właśnie nie zainwestować. Możesz mi napisać jakiej jest firmy??
    Oczywiście jak któraś z Was też posiada jakiś godny uwagi to napiszcie proszę.

domiii, She86 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie Gratulacje z całego serca <3 tym większe,że bardzo dużo przeszłaś w ostatnich tygodniach <3

Ja dziś za to pospałam do 10:30, z dwiema przerwami na siku, po których odjeżdżałam bez problemu z powrotem, ale jak już przytomnie otworzyłam oczy to pierwsza moja myśl dotyczyła Martki jak się czujesz Kochana? Jak sytuacja u Ciebie?

Ola w sumie to dobre wiadomości, jak jest wizja wyjścia ze szpitala :), rozumiem, że ciśnienie już się zupełnie uspokoiło?

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:

Też na żadne fb itp nie będę udostępniać zdjęć maluchów. Chyba ze zdjęcie typu malutkiej rączki na mojej dloni czy stopki. Ale to też się zastanawiam jeszcze nad tym :-).
    Dzieci będzie można zobaczyć na żywo. A przyjaciele z zagranicy będą mieć tą możliwość na chwilkę na skypie. Uwielbiam robić amatorsko zdjęcia więc dzieci będą pewnie ich mieć sporo. Ale nigdy gole, obnazone itd. I z tych zdjęć później będę robić album do wglądu tylko rodzinnego. Jestem tradycjonalistka pod tym względem i kocham zdjęcia na papierze w ładnej oprawie :-)

Mogłabym się podpisać Kasiu pod tym obiema łapkami :-D a na dowód - patrz avatarek -rączka mojej córci na ręce M :) No i przez te lata, zapełnił mi się już regał w domu albumami na zdjęcia :)

Kasia24 lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Cześć Mamusie. U mnie niestety nadal brak poprawy. Katar zatokowy i jakaś potężna infekcja gardła na tyle, że praktycznie nie potrafię nic powiedzieć. Przy ciągłym dmuchaniu w chusteczki pojawiły mi się pierwsze skurcze jak na okres ;/ W nocy oczywiście nie spałam, do tego rano znowu mnie przeczyściło i dzięki temu chodzę jak wampir :( Mąż popołudniu chce mnie wywieźć do lekarza po leki, bo już trzeci dzień jadę na domowych lekach a poprawy brak...

Udanego dnia i tygodnia! :)

MeAmerie!!!!!! <3 Cudownie! Gratulacje Mamuśko! Duży i dzielny chłopak!!!

Karolina - ja męczyłam sie z katarem dokładnie 4 dni. Dziś jest 5 i dopiero czuje przełom. Nie wiem czy to po prostu kwestia czasu, czy Amol, który kupił mi wczoraj mąż i natarl mnie prawie od stóp do głów. Zapakowałam się potem pod kołdrę i przespałam, po raz pierwszy od tygodnia, całą noc. Dziś poza lekkim jeszcze katarem i ogólnym osłabieniem, czuję się świetnie i od rana składałam wózek ;) Jak tylko trzasnę fotki to wrzucę tu. Dużo zdrówka Ci życzę!

No i przyszedł wynik GBS z odbytu - ujemny, ale drugiego jeszcze nie mam. Nie wiem, czy lekarz nie za wcześnie zrobił mi to badanie. Widzę, że Wy wszystkie jesteście w bardziej zaawansowanych ciążach.

Karolina@ lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
‹‹ 1829 1830 1831 1832 1833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ