X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est - gratulacje dzielnego Malucha!!!!

A moim zdaniem krytycy WOSP robią to tylko w wyniku koniunktury politycznej. Nie widzę logicznego powodu, żeby krytykować inicjatywę, która robi tyle dobrego tylko dlatego, że Owsiak na tym też zarabia. Po pierwsze ma prawo zarabiać, bo powietrzem to człowiek nie żyje i do cholery to jego inicjatywa więc wara frustratom od tego. Niech rozkręcą podobne i odniosą taki sukces to pogadamy! O!

A.Kasia, Kate84, Falon, muminka83, Est lubią tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Chyba się idę spakować... Ja się absolutnie nie spodziewam, chociaż Est mnie niesamowicie zasoczyła! :-P

nie, nie Słoneczko niech twoje maleństwo jeszcze posiedzi w brzuszku. Ma jeszcze duuuużo czasu, więc powiedz jej że ciocia zakazuje ;D

Falon lubi tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja moge być następna ;p dom wyszorowany , torba spakowana ;P
    juz sie nie mogę doczekać !!!!!!!!! boję się jak nie wiem co
    ale juz chce !

Madzialena90, A.Kasia, Kate84, krówka_muffka, d'nusia, nataliano, Falon, Kajola, Izoleccc, RudyTygrysek, muminka83, Karka, arien, Hannia123, Kaarolina, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie wszystkie dziewczyny rozpakowane do tej pory to niespodzianka. Wszyscy predzej by obstawiali, ze pierwsze urodza Kasia, Gosia czy Ola, a tu prosze:-) Wiec dalej moze byc podobnie, a wy dziewczyny przetrzymacie nas wszystkie:-P

Karolina@, edyś, Hannia123 lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    W sumie wszystkie dziewczyny rozpakowane do tej pory to niespodzianka. Wszyscy predzej by obstawiali, ze pierwsze urodza Kasia, Gosia czy Ola, a tu prosze:-) Wiec dalej moze byc podobnie, a wy dziewczyny przetrzymacie nas wszystkie:-P

Wszystkie to może nie bo musiałybyśmy chodzić w ciąży 10 miesięcy ale nie zdziwi mnie jak nas 40 tydzień zastanie ;)

Gosia, kiedy Ci szew ściągają? Bo chyba w Twoim przypadku lepiej nie czekać na akcję porodową?

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Więc tak: 3 marcóweczki już rozpakowane, a jak dobrze policzyłam zostało nas jeszcze 105! :-)

Kate24 mam do Ciebie pytanko odnośnie sterylizatora. Pisałaś kiedyś, że wrzucasz do niego wszystko : butelki, smoczki, a nawet laktator w nim wylądował :-) Ja nie mam mikrofalówki i się zastanawiam czy by czasem w coś takiego właśnie nie zainwestować. Możesz mi napisać jakiej jest firmy??
    Oczywiście jak któraś z Was też posiada jakiś godny uwagi to napiszcie proszę.

Szczerze w tajemnicy przed moim M uważam, że to był zbędny zakup :-P mam philips avent, ale tyle zachodu z tym, że wolałabym wrzucić do wrzątku hehe. Tu mnie wkurzyło przy pierwszym użyciu, a nie mam jeszcze dziecka na głowie :-P ogólnie jest spoko, ale później musiałam to wytrzeć żeby go schować, spakować, tyle i tyle wody itp. Choć może to po prostu mi tylko nie odpowiadać ;-)

Est Bardzo się cieszę, że mały tak przybiera i pięknie ssie piersi, super <3

Falon, Est lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon - ja zastanawiam się nad tym:

https://babynet.pl/abakus-podgrzewacz-i-sterylizator-do-butelek-5w1-p-5958.html

Jest niedrogi i nie będzie mi szkoda jeżeli by się nie sprawdził ale ma bardzo dobre opinie w internecie jak na taką małą cenę.

Falon lubi tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu szczerze Ci powiem, ze nie wiem jak on ma zamiar mi to zrobic, caly czas byla mowa, ze szew sciagnie na stole podczas cc i wydaje mi sie ze on bedzie mi chcial ta cc zrobic w przyszlym tyg wlasnie przez ten moj szew... Ale wszystkiego dowiem sie dzisiaj na wizycie i wieczorem napisze juz wam :)

Est swietne wiesci :) super ze Stas sobie ladnie radzi :)

Co do WOSP to moja Amelka tez lezala w inkubatorze przez nich ufundowanym i do konca zycia bede ich wspierac :) Kiedys nawet w pracy sie dochodzilam z jedna znajoma na ten temat, bo stwierdzila, ze Owsiak zarabia na tym ze ludzie mu daja :/ To jej powiedzialam, ze jak dla mnie to on moze-za przeproszeniem- podcierac sie pieniedzmi, bo i bardzo duzo robi i bardzo dobre sprzety kupuje, nikt jakos nie wpadl na pomysl zeby pomagac tak innym, a on tyle robi...

d'nusia, Madzialena90, Wanna, She86, Falon, ksanka, Marcysia86, Marcysia86, Kate84, muminka83, Karka, Hannia123, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Me Amerie gratulacje ogromne!!! Ale synek spory,wow <3
    Est tak się cieszę,że synuś wyszedł z inkubatorka!! wspaniale że karmisz :*
    Martka trzymam kciuki żeby było tylko lepiej:*
    Vira piękne zdjęcia!

Est lubi tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Nie wiedziałam ze leżenie plackiem jest tak trudne. Noc przetrwaliśmy i udało sie podać drugie sterydy po 24h. Non stop leci pompa z tokoliza. Jak zleci fenoterol to spróbują magnez bo naprawdę ten lek działa jak narkotyk -trzepie kazdym mięśniem, serce ciagle 130, cukry poza wszelkimi normami, stała duszność i bezsenność. Jestem wyczerpana. Po obchodzie ordynator nakazał jeszcze drugie Usg z dokładna kontrola łożyska bo taki krwotok to mało prawdopodobne ze z szyjki. No ale oglądali je z każdej możliwej strony i nie ma żadnych cech odklejania, przeplywy tez ok. Szyjka po wyciszeniu macicy z 13 na 17 sie wydłużyła i jakby sie lejek zmniejszył. Ale sytuacja jest dynamiczna i nie sa w stanie przewidzieć ile mam jeszcze czasu. Robia co mogą. Uwierzcie ze nawet nie mam siły do was pisać.

w4sqyx8dc6bykj5r.png

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Wszystkie to może nie bo musiałybyśmy chodzić w ciąży 10 miesięcy ale nie zdziwi mnie jak nas 40 tydzień zastanie ;)

Gosia, kiedy Ci szew ściągają? Bo chyba w Twoim przypadku lepiej nie czekać na akcję porodową?

No tez sie zorientowalam, ze nie wszystkie, ale juz poszlo:-P

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj sie Martka. Ciezki czas przed Toba, ale wszystkie tu wierzymy i trzymamy kciuki zeby wszystko bylo ok. Jestes pod opieka lekarzy i to najwazniejsze. Udalo sie ze sterydami a to juz duzo wiec moze uda sie powstrzymac dzidzie jeszcze na jakis czas. Badz dobrej mysli!

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E dziewczyny nie piszcie ciagle ze chcecie rodzic i po 36 tyg nakręcacie, jazdy dzien jest na wagę zlota. Natura zaprogramowała ciaze na 40 tyg

baassiia, ksanka, Karka, Hannia123, Est lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka dobrze ze sie odezwalas. Trzymamy kciuki!

• edyś Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka dużo siły, kciuki zaciśnięte :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Trzymaj sie Martka. Ciezki czas przed Toba, ale wszystkie tu wierzymy i trzymamy kciuki zeby wszystko bylo ok. Jestes pod opieka lekarzy i to najwazniejsze. Udalo sie ze sterydami a to juz duzo wiec moze uda sie powstrzymac dzidzie jeszcze na jakis czas. Badz dobrej mysli!

Wczoraj mi powiedzieli ze zmniejsza odstęp z 24 do 12 h pomiedzy sterydami zeby cokolwiek zdziałały i żebym sie modliła o te 12 godz. Potem wieczorem jednak podjęli decyzje o wydłużeniu do standardowych 24h. Zawsze cos :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Od rana byliśmy na zakupach i kupiłam sobie buty, 2 staniki do karmienia i pare pierdół w aptece.

Kupiłaś buty? Jak? Ja marzę o tym żeby założyć inne buty niż sportowe :D Dobrze, że jest ciepło!

l22ncwa15v2ncszo.png

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie nie spieszy rodzic. Wiem comnie czeka wiec moge sobie pochodzic jeszcze spokojnie. Wiem tylko ze nie chcialabym przeterminowac. Syn urodzil sie dokladnie w terminie, a juz byl lekko niedotleniony, a wody zielone. A co jakby chodzic ze dwa tygodnie po terminie? 36 tydzien to troche za wczesnie. Jesli samo nic sie nie dzieje tonie ma co majstrowac nad wywolywaniem.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka - bądź dzielna! Walcz i nie poddawaj się! Dasz radę. Ściskam Cię mocno! <3

k0kdha00ytas68fh.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jako że to już prawie 37 tydzień dostaliśmy fotki z sesji:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/92b964f49c56.jpg

baassiia, d'nusia, Czarodziejka87, Madlene.:), alinalii, A.Kasia, Madzialena90, krówka_muffka, kleo2426, Kajola, ksanka, Falon, Gośśś, Izoleccc, edyś, Magda lena, olatychy, Teresa1992, Kate84, Karka, RudyTygrysek, Renka88, Hannia123, Mietka 30:), Est, nataliano lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
‹‹ 1831 1832 1833 1834 1835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ