X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sobie zamówiłam ostatnio sweterek bo i tak trzeba czekać na niego 3-4tyg więc zdążę urodzić a było mi to potrzebne na poprawę humoru :-P

Też mam zamiar wrócić do sportu, powoli, stopniowo ale jak będę się dobrze czuła i Lekarz pozwoli to jeszcze w połogu coś lekko sobie zacznę ćwiczyć :-)

olatychy lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówię do Stasia w brzuchu, że forumowe ciotki są zniecierpliwione ...
    Wszyscy na niego czekają.
    Ciekawe co on na to :P Pewnie pójdzie spać. Jak to w dzień.

Kate84, baassiia, Hannia123, Mania1718, Izoleccc, RudyTygrysek, krówka_muffka, d'nusia lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia! Halo!
    Może już tulisz Tymka, co? :P A my tu zmartwione, że nie ma walentynkowych dzieciaczków :D

muminka83, Mietka 30:), Kate84, Est, ksanka, krówka_muffka lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    A.Kasia! Halo!
    Może już tulisz Tymka, co? :P A my tu zmartwione, że nie ma walentynkowych dzieciaczków :D
    Kasia wczoraj coś do pamiętna dodawała, więc raczej nie rodzi :P

ja się o anie93lica trochę martwię, bo nic nie pisze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:58

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tu już ponad miesiąc temu nie widziałam Noelki a wcześniej sporo pisała.

201604051765.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim
    i ja zadziwiona jestem że z tylu chętnych żaden maluszek nie urodził się w Walentynki. Wiedzą dzieci, że to nie chodzi o prezent w postaci odpowiedniej daty, tylko o odpowiedni dzień dla siebie a prezentem to one same są dla swoich rodziców.

Jak ja się cieszę że mogę się witać w kolejnym zaczętym tygodniu!
    Pani dr mówi że za 10 dni mam się położyć do szpitala bo ona nie chce ryzykować, że z tym łożyskiem będę dłużej się plątać po mieście, na oddziale bezpieczniej.

i mnie się tęskni za spaniem na brzuchu. W nocy każdy obrót to mocny ból, ciągnięcie po bokach i zwykle całkowite wybudzenie ale nie przejmuję się, byle małemu było tam dobrze!

Czy WY teraz macie obowiazkowe usg? czy tylko prywatnie, bo mnie gin nic nie mówiła i nie wiem, czy czeka na szpital, czy powinnam sama o to zadbać?

Pozdrawiam wszystkie Was

Jaqculine, cieszę się ogromnie że kolejny dzień za Tobą. Będzie dobrze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Doczytuję Was tu od rana ale potem zbłądziłam na forum grudniówek i się wciągnęłam bo lubię takie kryminały :D Że też się ludziom chce, no bez kitu. A jeszcze doczytałam, że jedna z lasek, której pamiętnik podczytywałam (Feśka) też okazała się oszustką. Aż się ucieszyłam, że mi się przypadkiem wykasowały z pamiętnika zdjęcia kilka dni temu :P

My z Tymkiem jeszcze 2w1, raczej się nie zapowiada coby to się miało w najbliższym czasie zmienić ;) Za to jest i dobra wieść - moja szwagierka w sobotę przyjęła oświadczyny swego mena :D Może i długo razem nie są (rok) ale cieszę się bo zaręczyny = niebawem ślub co z kolei = wyprowadzka i w końcu będziemy mieli święty spokój :D

A tak to u nas nuda :P Wczorajszy dzień minął nam słodko-gorzko, z jednej strony zaczął się moim płaczem jak sobie uświadomiłam po obudzeniu, że powinniśmy tę rocznicę świętować już w czwórkę ale później było coraz lepiej :)

Ktoś od piątku urodził? Bo tak Was podczytywałam na raty i nie wiem, czy mnie coś nie ominęło :D

baassiia, edyś, Kate84, Madlene.:), ksanka, She86, d'nusia lubią tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:*

Wpadam na chwilkę się przywitać,lecę zaraz na zakupy:)

Gratuluję nowo rozpoczętych tygodni i donoszonych ciąż!:*

Powodzenia na dzisiejszych wizytach:*

Szpitalne mamy trzymajcie się:*

To nie mamy walentynkowego maluszka ale nowy tydzień przed nami..;D

Miłego dnia!

Filip 28.03.2016 <3
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    u nas też bez zmian, już zaczęłam według usg 39 tydzień, nic się nie dzieje. Trochę się stresuje, bo na każdym usg lekarz mi mówił, że dziecko jest duże i jak donoszę do terminu to będzie pewnie z 4 kg. Ja raczej drobna jestem denerwuje się tym, chciałabym żeby Jasio już wychodził, ale jemu się jak widac nie spieszy.

Kate84, muminka83, edyś lubią tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś te nasze dzieci się zbuntowały i chyba chcą czekać do TP :-P

Kasia świetne wieści ze szwagierką :-D

Jacqueline dziś widzę optymizm u Ciebie i bardzo dobrze, kciuki cały czas trzymamy :-)

Lucky ja mam usg nadal na każdej wizycie...

Lucky, ksanka lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky na usg mam na każdej wizycie. Za 2 tyg mam takie dokładne z pomiarami itp.

Lucky lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja sie witam z Blanka w brzuchu i balonikiem miedzy nogami! Teraz juz tylko godziny dzieła nas od pierwszego spotkania :)
    Jakby któraś spotkała preindukcja to nie ma sie czego bać :) zakładanie tego cewnika nic nie bolało, teraz czuje ból jak na miesiączkę ale nie skurcze tylko tak cały czas delikatnie. Krwi sie troszkę polało ale to podobno normalne :) teraz czekamy na rozwój sytuacji z mega pozytywnym nastawieniem ze to JUZ!

Co do bóli podwozia to mnie od dwóch dni okrutnie boli spojenie.. Każde wstawanie mega ból ale tez podobno to normalne bo musi sie rozchodzić... Taki los ciężarówek :)

Miłego dnia!

A.Kasia, muminka83, alinalii, baassiia, Jacqueline, Magda lena, niecierpliwaa, Madlene.:), anitka19953, Martita88, Vira, Renka88, Vincent, Kajola, Madzialena90, Karka, Hannia123, Mania1718, Lucky, paola87, ksanka, edyś, Karolina@, Izoleccc, RudyTygrysek, Gośśś, M+M+?, Lilou1984, She86, TaRRa, aleksandrazz, krówka_muffka, Mietka 30:), d'nusia, olatychy, Czarodziejka87, ryjkek, Kate84 lubią tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Kasia wczoraj coś do pamiętna dodawała, więc raczej nie rodzi :P

ja się o anie93lica trochę martwię, bo nic nie pisze :/

Hej jestem jestem jeszcze z mała w brzuszku ;)
    Nie dala mi spac caaaala noc. Jeszcze sie trzymamy w dwupaku;)

Martita88, A.Kasia, Hannia123, ksanka, edyś, baassiia, Mietka 30:), d'nusia, Kate84 lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dzień dobry! Doczytuję Was tu od rana ale potem zbłądziłam na forum grudniówek i się wciągnęłam bo lubię takie kryminały :D Że też się ludziom chce, no bez kitu. A jeszcze doczytałam, że jedna z lasek, której pamiętnik podczytywałam (Feśka) też okazała się oszustką.

No co Ty! Feśka to też oszustka?! Ja też czytałam jej pamiętnik :D

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katee czekamy zatem z niecierpliwoscią na Twojego maluszka.. Dziewczynki z pytankiem czy ktoraś z Was zakupiła juz laktator czy czekacie do porodu.Ja chciałam czekac do porodu bo nigdy nie wiadomo jak bedzie z pokarmem ale maz sam zaproponował zebym sobie wzieła poki co jakis najtanszy reczny zeby byl w razie czego. Wystraszył sie chyba historii ktora mu opowiedziałam -o jednej dziewczynie ktorej tak naszedl pokarm w nocy (a dzidzius pic nie chciał) ze sam mąż musiał sie do niej przyssac tak ją bolało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:16

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kateee, ale to musi być super uczucie, wiedzieć że już nie długo zobaczycie się z malutką i będziecie tulić. :)

Huuuuraaa Afi wzrosło z 8 do 10, nie wiem czy to picie coś daje ale jednak wzrosło, także doktorek zadowolony i ja też. :) W czwartek idę na Ktg i będę znowu sprawdząć Afi.
    Dziewczyny ja to już się nie mogę doczekać aż będę biegać, ćwiczyć, pot się będzie lał :P i obowiązkowo spacerek codziennie. Co do pasu poporodowego, coś mi się obiło o uszy że nie powinno się go używać po sn, po cesarce chyba wolno. ALe nie wiem, nie wgłębiałam jeszcze bardziej tego tematu.
    Po porodzie i po tych ćwiczeniach to najbardziej marzy mi się pójść na zakupy, i obowiązkowo szpilki i sukienka, tylko ciekawe co z tego wyjdzie hehehehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:16

A.Kasia, Hannia123, Mania1718, edyś, RudyTygrysek, Czarodziejka87, Kate84 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki ja już po wizycie i wiem tyle że mała jest już bardzo nisko.
    Moje żelazo się poprawiło wynik 136 więc chyba oki???
    co do opuchnięć to jest normalne na tym etapie...
    niby do porodu zostało parę chwil, czas pokaże.
    Szkoda że tutaj nie sprawdzają czy jest już rozwarcie chociaż bym coś więcej wiedziała...
    ale myślę pozytywie i mam nadzieje że do soboty mała będzie już z nami.
    Też cholernie mam ochotę wyspać się na brzuszku :)

Hannia123, Mania1718, Martita88, muminka83, ksanka, edyś, Karolina@, Madlene.:), Izoleccc, RudyTygrysek, baassiia, krówka_muffka, d'nusia, Czarodziejka87, Kate84 lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za kilka dni wychodzimy do domu !!! :-) <3

Hannia123, niecierpliwaa, A.Kasia, Karka, anie93lica, kofeinka, alinalii, muminka83, Renka88, paola87, Kajola, Magda lena, ksanka, Jacqueline, edyś, Karolina@, Madzik90, Madlene.:), Izoleccc, Madzialena90, RudyTygrysek, jagood, Martita88, M+M+?, M+M+?, Vincent, Lilou1984, baassiia, She86, kateee, Gośśś, aleksandrazz, krówka_muffka, d'nusia, Mietka 30:), kleo2426, olatychy, Czarodziejka87, Mania1718, skowroneczka87, salomea, Kaarolina, Lucky, Tunia.a, ryjkek lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :)

A u mnie noc przespana, biodra i pachwiny jakoś tak dziś mniej doskwierają, za oknem całkiem przyjemnie i aż by człowiek z tego łóżka wstał :)

Marlena i jak skurcze rozchodziłaś czy może tulisz Maluszka :) ?

Ja jutro wizytuję i przyznam, że przez ten pessar, pewnie decyzję którą gin podejmie jak długo mam go mieć to już dawno tak nie czekałam na spotkanie z wziernikiem ;)

Lucky lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się ze szpitalnego łoża
    KTG za mną, posiew pobrany. Krew na morfologie tez. Zbadana juz i leki ustalone. Jeśli po zwiększonej dawce luteiny i nospie macica nie przestanie twardniec to dostane jakaś kroplowke :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:30

Lucky lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

‹‹ 1902 1903 1904 1905 1906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ