X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    potrzebuje porady od bardziej doświadczonych:

jak mam interpretować zapis KTG chodzi mi o zapis skurczy. W sobotę jak byłam widziałam że się pisały na 100 to dobrze??? pytam, bo nie czułam tych skurczy i nie wiem co o tym myśleć???
    niech mi któraś wyłoży łopatologie bo nie kumam tego zbytnio...
    Madziu chciałam Ci napisać że jesteś mega szczęsciarą ze nie czulas skórczy na poziomie 100 :D Moje te co dwie minuty pisały się na 60 i były nieźle odczuwalne. A pamiętam ze podczas drugiego porodu jak zapisywaly się na 90/100 to za 15 minut był już syn na świecie.

Est, A.Kasia lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    http://www.pssewawa.pl/art,24,komunikat-z-dnia-12022016

Komunikat dla Warszawy w sprawie świńskiej grypki

Danusia, no to nieźle z tą grypa, miałam jakąś głupia nadzieję że Warszawę to ominie :/

Dziewczyny, coraz częściej myślę o porodzie SN i coraz bardziej się boję....
    Do tych z Was które już rodziły SN - ile czasu dochodzilyscie do siebie? Czy tam na dole wszystko wygląda jak przed porodem? Czy seks jest taki sam?

Domyślam się że pewnie u każdej z nas będzie wyglądało to inaczej, ale jestem ciekawa jakie są szanse na to, że wszystko tam wróci do pierwotnego stanu :?

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• domiii Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaka jest najwyższa wartość skurczu? 100?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Madziu chciałam Ci napisać że jesteś mega szczęsciarą ze nie czulas skórczy na poziomie 100 :D Moje te co dwie minuty pisały się na 60 i były nieźle odczuwalne. A pamiętam ze podczas drugiego porodu jak zapisywaly się na 90/100 to za 15 minut był już syn na świecie.

mam nadzieje że dobrze odczytałam, skurcze piszą się w w ostatniej(dolnej) rubryce czy jak to się nazywa??
    kurcze nie dała mi kopi żebym sobie przeanalizowała w domu i teraz zgłupiałam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:53

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wrzucę fotę mojego zapisu z pierwszych minut. Domiii tak 100 to największa wartość.

• domiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    mam nadzieje że dobrze odczytałam, skurcze piszą się w w ostatniej(dolnej) rubryce czy jak to się nazywa??
    kurcze nie dała mi kopi żebym sobie przeanalizowała w domu i teraz zgłupiałam :(

Kochana a coś więcej się w ogóle dowiedziałaś?
    Miałaś tylko KTG czy badanie też?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie , nie wiem jaka jest najwyższa wartość ale ja miałam wczoraj skurcze na 130 i zapisywalo to tak ze lecialo do gory , urywało się ,nic sie nie zapisywalo i schodziło na dół.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Zaraz wrzucę fotę mojego zapisu z pierwszych minut. Domiii tak 100 to największa wartość.

dzięki Słońce jesteś niezastąpiona :)

Mania1718 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta pogoda mnie dziś dobija.
    Deszcz, deszcz i tylko deszcz. :/

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tych też nie czułam:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6da0666b38e6.jpg

robiło mi się po prostu dziwnie duszno :(

Chyba też się nie znam.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Właśnie , nie wiem jaka jest najwyższa wartość ale ja miałam wczoraj skurcze na 130 i zapisywalo to tak ze lecialo do gory , urywało się ,nic sie nie zapisywalo i schodziło na dół.

Skurcze piszą się w % i Max to 100. Ciężko nie czuć skurczu 100% :)

Mania1718 lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochana a coś więcej się w ogóle dowiedziałaś?
    Miałaś tylko KTG czy badanie też?

Miałam KTG i badanie USG w którym sprawdzali mi czy poziom wód jest w normie.
    Nie sprawdzali mi rozwarcia, bo jak lekarka stwierdziła że nie krwawię i wody mi nie odeszły to jest oki. Ja pojechałam do szpitala bo mała się nie ruszała od rana więc zajęli się nią i sprawdzali czy wszystko jest oki.

Powiedziano mi że KTG wyszło bardzo dobrze i zapisywały się skurcze na co ja że ich nie czułam to powiedziała mi że to dobrze" jesteś szczęściarą" i tyle wiem. Poziom wód też w normie więc wypuszczono mnie do domu

• MagSz Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem kwietniówką 2016 i chciałam podpytać się czy są wśród was mamy maluszków z powiększonymi miedniczkami nerkowymi? Czy u którejś z was wróciły do normy przed porodem? i jakie są w ogóle normy bo w necie jest różnie (wyczytałam gdzieś ze do 10 mm nie ma problemu) :) mój gin mówił żeby się tym nie przejmować i zrobić usg miesiąc po porodzie ale same wiecie jak to jest.... :) z góry przepraszam za wcinanie się w wasz wątek i dziękuje za ewentualne odpowiedzi :)

f2wlcbxmqludqper.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    To ja tych też nie czułam:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6da0666b38e6.jpg

robiło mi się po prostu dziwnie duszno :(

Chyba też się nie znam.

to chodzi o ten dolny wykres prawda??

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamykają w radomiu. ja po porodzie Sn do siebie dochodziłam około 2-3 tygodnie, tzn po tym czasie mogłam normalnie usiąść bezpoduszki z dziurą, sex jest inny ale może dlatego że poza nacięciem krosza miałam też pękniętą szyjkę macicy i libid do tej pory nie wróciło jak było przed pierwszą ciążą

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odsyłam wszystkie anty do mnie nastawione do moich postów i zachęcam do czytania ze zrozumieniem.Pytałam Was o laktator czy macie i jaki ewentualnie polecacie bo ja uslyszalam te historie (w kolejnych postach napisalam ze za malo wiem o laktacji i karmieniu piersia by oceniac czy jest prawdziwa czy nie ) opowiedziałam ją męzowi,ten sie wystraszył w zwiazku z czym chce bym przed porodem kupiła chocby najprostrzy laktator. Nigdzie nie napisałam ze w historię wierzę i bede sie na niej opierac. W kwestii karmienia moj gin podpowiedzial mi jedna wazna rzecz-sluchac jednej osoby.Wszystko jedno czy to bedzie mama,babcia,polozna czy sasiadka.Kazdy bedzie mial dla mnie zlote rady w kwestii karmienia,ktore niekoniecznie musza byc ze soba spójne wiec zaleca mi sluchac jednej osoby i wg jej rad postepowac. Uwazam ze to rozsadne rozwiazanie. Byc moze nie bede miala pokarmu mimo tygodni walk-poki co chce wierzyc ze jest to tylko kwestia nastawienia (i rowniez napisalam ze jest to moja teoria,niepoparta zadnymi badaniami i ja chce w nią wierzyc bo dzieki niej bede walczyc o pokarm).Nikomu tego sposobu myslenia przeciez nie narzucam.Kazdy ma prawo do swoich przekonań.Nie pozwole dziecku z głodu umrzeć - wierzcie lub nie ale do tego stopnia kretynką nie jestem. Szkoda mi tylko ze wiele z Was nawet nie przeczyta moich postów tylko polegają na zdaniu jednej czy drugiej ktora napisała ze ja pisze bzdury i wiesza na mnie psy - no bo skoro to Vira napisala to bzdury byc musiały- z góry przyjmujecie ze moj post musi byc zły. Jest to krzywdzace. Odnosnie mojego powrotu na forum udowadniam tylko swoja głupią niekonsekwencje ale nie wiedziałam ze musze mieć specjalne pozwolenie na powrót. I jeszcze jedna rzecz -nie jestem Waszym wrogiem!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:08

Robaczek89, Teresa1992 lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na maszynie do ktg są dwa okienka tętno dziecka , i napięcie. Pisze sie do 100 ale tak jak mówie , miałam 130 i tak się pisało że powyżej 100 się urywało.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4311d36ef4f4.jpg

Na dole jest zapis skorczy, zaluje ze nie zrobilam zdjecia tych regularnych ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:18

• domiii Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko, Madzialena, toż to Ty masz tam istny armagedon na dolnej linii :D

Renka88, Mania1718, Madzialena90, Kate84 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 1908 1909 1910 1911 1912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ