X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu wyslalam zaproszenie ale szczerze mówiąc przyzwyczaiłam się do belly i tez wolałabym pisać tutaj :-)

Gratuluję kolejnym rozpakowanym mamom !!! <3

My raczej jutro wychodzimy do domu!!!

d'nusia, A.Kasia, arien, Magda lena, MeAmerie, Mania1718, M+M+?, Madlene.:), Hannia123, Martita88, Falon, RudyTygrysek, kleo2426, muminka83, Kokaina, ksanka, salomea, edyś, Izoleccc, Malina81, Karka lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii dasz radę ! Juz niedługo! :D

domiii, muminka83 lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii dobrze, że wszystko ok.
    Ja w niedzielę na izbie spędziłam 9 godzin... I żadnego usg mi nie zrobili... Ktg i see you.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89, domiii - biedne, musiałyście się tak wymęczyć :/

Est - to trzymamy za to kciuki :) Nie ma to jak w domu!

Est lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est - świetna wiadomość! Daj znać czy jutro już będziesz ze Staszkiem w domu!

Domiii - wiem co czujesz. Kurde, jedziemy na tym samym wózku. Czekać na skurcze lub odejście wód, ale na horyzoncie porodu nie widać :P

Przeziębionym mamusiom duuuużo zdrówka. Teraz fatalny okres na grypy i przeziębienia. Uważajcie na siebie i Wasze brzuszki! :*

Est lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Może nie będzie potrzeby? Mój siostrzeniec miał lekko ponad normę i po prostu 2 czy 3 razy byliśmy z nim na kontroli tej bilirubiny ale na oddział go nie wzięli bo za 2 razem już było widać, że spada...

Przy wypisie miał bilirubinę 200, a widzę że jest bardziej żółty. Dodatkowo mało przybrał. Zobaczymy, w razie najgorszego to tylko 1 lub 2 dni w szpitalu....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście...Ja po wizycie byłam w końcu po wózek , stanęło na Baby Merc.

d8d0765f.jpg

Mi się średnio podoba ale M. uparł się , ważne że jest uchwyt na butelkę (czyt. piwo)
    Pochodziłam trochę po rynku , zimno strasznie więc teraz profilaktycznie pije wapno. Później poszłam spać od 15 do 18 -spania w nocy na pewno nie będzie;/ Domiii kochana , wiem że Ci ciężko mi też morfologia spada na łeb i szyję miesiąc temu 11,56 dziś 10,26. Kasia nie doczytałam byłaś na tym IP? Mój lekarz nic nie skomentował czopa , spytał się tylko na kiedy termin, kiedy powiedziałam 4 marzec to odpowiedział aa to ju niedługo i tyle. I jeszcze na karcie ciąży napisał numer do labo , jakbym urodziła do wtorku następnego żeby zapytać się o wyniki;d

d'nusia, RudyTygrysek, kleo2426, muminka83, Mania1718, Kokaina, Magda lena, edyś, Est, Izoleccc, Kate84, Lilou1984, Karka, Teresa1992 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka- jak u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz - fajna bryka :) Skoro mąż wybierał to teraz niech on młodą na spacery zabiera :P Nie byłam na tym IP bo i tak mam pojutrze wizytę a nic się za bardzo nie dzieje. Nawet specjalnych skurczy nie mam, może z raz na godzinę coś złapie. Jak aplikuję macmiror czy inne globułki to czuję, że pessar trzyma a póki trzyma to rodzić nie zacznę :P Brzuch mam mega nisko ale to normalne bo mi kilkanaście dni to TP zostało. Mówię Ci, że jeszcze do tego marca dociągniemy :/

MeAmerie - dokładnie, najwyżej troszkę się mały poopala i wrócicie z powrotem do domu :)

• Falon Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj! mój mężulek chory ;-/ dziś druga noc przymusowa kwarantanna i zostaje mi do dyspozycji tylko tablet na którym nie przepadam pisać ;-/
    Muszę uważać, aby jeszcze na koniec ciąży nie złapać jakiejś wstrętnej grypy.

Jutro wpadnę zobaczymy co się ciekawego tu wydarzy ;-) no i na fb może mi się więcej przejaśni :-) Do jutra! :-)

201604051765.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może nie...chciałabym już mieć ją przy sobie bo jak zapiecze mnie pępek od pociągniętej pępowiny to płakać mi sie chce

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • She86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odnośnie morfologii, to przeczytałam wczoraj w książce Poród bez granic coś takiego:

Kiedy pod koniec ciąży ilość hemoglobiny we krwii kobiety wynosi około 9 lub 9,5 g na 100 ml krwii, może mieć ona pecha i trafic na lekarza, który nie znając adekwatnych badań, uzna te liczbę za oznakę niedoboru żelaza i zdiagnozuje anemię oraz przepisze przyszłej mamie żelazo.
    Statystyczne badania podają jednak, że taką ilość hemoglobiny jest podczas ciąży nie tylko zupełnie normalna, ale wręcz dobroczynna. Londyńska ekipa naukowców przestudiowala wyniki 150000 ciężarnych. Najwyzsza waga urodzeniowa miała miejsce wśród dzieci, których matki miały podczas ciąży hemoglobinę 8,5-9,5. U tych, u których wyniki nie spadały poniżej 10,5 istniało ryzyko niskiej wagi urodzeniowej, zatrucia ciazowego i przedwczesnego porodu.
    Zamiast straszyć przyszła mamę i przypisywać jej żelazo, które nie tylko nie pomoze, ale może nawet zaszkodzić (zaparcia, biegunki, zgaga itd) należałoby wyjaśnić kilka faktów. Otóż objętość krwii zwiększa się znacząco ok 40%, kiedy kobieta zachodzi w ciążę. A więc ilość hemoglobiny obrazuje tylko stopień rozrzedzenia krwii. Obniżony jej poziom świadczy o tym że łożysko właściwie wykonuje swoją pracę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 19:29

A.Kasia, Madlene.:), domiii, edyś lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia,
    Wysłałam Ci zaproszenie.

Podobnie jak kilka dziewczyn mam obiekcje co do dołączenia do FB i liczę na to że jednak w większości będziemy pisać tutaj, mam nadzieję że nie pokasujecie kont dziewczyny- dla mnie Grudniowki trochę przesadziły z tą masową wyprowadzka i kasowaniem kont- ale to tylko moje prywatne zdanie.

Magda lena, domiii, alinalii lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Ale bym coś zjadła. Pączka z marmoladą - mniam.

Oj ja też ale mocno trzymam się :P Nie jem i już. Jednak przyznam się że marzy mi się pączek z nadzieniem pomarańczowym lub wiśniowym. Kiedyś takie kupowałam w Halagardzie w Bielsku Białej w Centrum Miasta. Były to najlepsze pączki na świecie :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Czarodziejka- jak u Ciebie?

Niedawno wyszłam dopiero z dobrych wieści:
    Mały waży 2760 g i wszystko jest dobrze,leżałam jeszcze podpięta pod ktg i zapis bardzo dobry,serduszko i ruchy:)

Trochę gorzej ze mną mam porażenie nerwu twarzowego i dostałam skierowanie do szpitala do neurologa na konsultacje i badania
    Niewykluczone że będę musiała zostać w szpitalu na obserwacji..mam doła:(
    Ale najważniejsze,że z bąblem wszystko dobrze

Filip 28.03.2016 <3
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Dziewczyny ja dziś nieogarnięta z tematami przez tą sytuacje i nerwy już zdążyłam sie dwa razy poryczeć..

Właśnie jade do gina kazał prędzej przyjechać trzymajcie kciuki proszę

Kochana Tylko spokój. Postaraj się oddychać równomiernie i wyciszyć. To też dla Ciebie będzie dobre- <3 Trzymam oczywiście kciukasy

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Kochane skurcze co 5 minut. Jade na IP. Bol powiem wam nie do opisania masakra. Wzielam prysznic i liczylam ze to straszaki i przejda ale sie jeszcze bardziej nasilily. Trzymajcie kciuki :-D

ooooo może dzisiaj będzie kolejny dzieciaczek. Trzymam kciuki i życzę szybkiego porodu :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po usg :) Filip waży 2810 g i jest starszy o 2 tygodnie niż wynika z OM. Mały jest w kanale ale nie wiadomo kiedy może zacząć się poród - pewnie w każdej chwili...

Hannia123, Mania1718, Czarodziejka87, Magda lena, She86, Renka88, Kokaina, RudyTygrysek, A.Kasia, Mietka 30:), baassiia, d'nusia, Madlene.:), domiii, edyś, muminka83, Est, Izoleccc, Kate84, M+M+?, Lilou1984, Karka lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Dziewczyny odnośnie morfologii, to przeczytałam wczoraj w książce Poród bez granic coś takiego:

Kiedy pod koniec ciąży ilość hemoglobiny we krwii kobiety wynosi około 9 lub 9,5 g na 100 ml krwii, może mieć ona pecha i trafic na lekarza, który nie znając adekwatnych badań, uzna te liczbę za oznakę niedoboru żelaza i zdiagnozuje anemię oraz przepisze przyszłej mamie żelazo.
    Statystyczne badania podają jednak, że taką ilość hemoglobiny jest podczas ciąży nie tylko zupełnie normalna, ale wręcz dobroczynna. Londyńska ekipa naukowców przestudiowala wyniki 150000 ciężarnych. Najwyzsza waga urodzeniowa miała miejsce wśród dzieci, których matki miały podczas ciąży hemoglobinę 8,5-9,5. U tych, u których wyniki nie spadały poniżej 10,5 istniało ryzyko niskiej wagi urodzeniowej, zatrucia ciazowego i przedwczesnego porodu.
    Zamiast straszyć przyszła mamę i przypisywać jej żelazo, które nie tylko nie pomoze, ale może nawet zaszkodzić (zaparcia, biegunki, zgaga itd) należałoby wyjaśnić kilka faktów. Otóż objętość krwii zwiększa się znacząco ok 40%, kiedy kobieta zachodzi w ciążę. A więc ilość hemoglobiny obrazuje tylko stopień rozrzedzenia krwii. Obniżony jej poziom świadczy o tym że łożysko właściwie wykonuje swoją pracę

A ja mam jednak mieszane uczucia co do tego, co wkleiłaś. Przy pierwszym porodzie dostałam krwotoku i tylko to, że gin mi pilnował hemoglobiny i szłam do porodu z ponad 13, uratowało mnie i nie dostałam krwi na koniec porodu (ze szpitala wychodziłam z hemoglobiną niespełna 8 ). I teraz się zastanawiam, co by było gdybym do porodu jechała z wynikiem hemoglobiny ok 9...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 19:47

1usai09khne0c7t3.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka,
    trzymam kciuki. Z pewnością będzie dobrze, musi!

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

‹‹ 1931 1932 1933 1934 1935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obiektywny ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet odwiedzających portal OvuFriend. W końcu to one wiedzą najlepiej czego potrzebują i co sprawia, że aplikacja spełnia ich wymagania. Na tej podstawie specjalnie dla Was zrobiliśmy obiektywny ranking najlepszych na rynku aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ