X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina- u mnie druk Z-3 (wypełnia pracodawca), akt urodzenia dziecka i wniosek o macierzyński (wypełniasz Ty) :) Wszystkie 3 dokumenty dostarcza pracodawca do ZUS'u.

Wniosek - http://www.budujacamama.pl/2016/01/nowe-wnioski-o-roczny-urlop.html?m=1

Druk z-3 - do pobrania na stronie ZUS'u :)

Dziewczyny rodzące, trzymam mocno kciuki za Was i Wasze Maluszki :)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:29

Paulina2344, Est lubią tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu masz tak dlugo, mi mowila ze w 37 tv mi sciagnie

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.kasia to czop normalnie ci przez to przeszedł, ka myślałam ze ty juz dawno odpessarowana

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Czemu masz tak dlugo, mi mowila ze w 37 tv mi sciagnie

Powinnam mieć w poniedziałek zdjęty ale mój ginek wyjechał z żoną na walentynki w góry ;) Miałam do wyboru - albo zdjąć go 8.02 (36+3) albo 18.02 (37+6) i uznałam, że wolę poczekać bo się bałam, że coś się zacznie akurat jak mojego lekarza nie będzie.

Z pessarem to i czop sobie może powoli odchodzić i wody mogą odejść. Nie trzyma on jak imadło. Miałam nadzieję, że szyjka mi całkiem puści i pessar sam zejdzie ale raczej nie mam co na to liczyć ;(

• ksanka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, mnie mój gin zagadal jak zdejmowal.
    Było nieprzyjemnie ale też wziął mnie z zaskoczenia i mój okrzyk był pomieszanie bólu i zaskoczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:39

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Dziewczyny odnośnie morfologii, to przeczytałam wczoraj w książce Poród bez granic coś takiego:

Kiedy pod koniec ciąży ilość hemoglobiny we krwii kobiety wynosi około 9 lub 9,5 g na 100 ml krwii, może mieć ona pecha i trafic na lekarza, który nie znając adekwatnych badań, uzna te liczbę za oznakę niedoboru żelaza i zdiagnozuje anemię oraz przepisze przyszłej mamie żelazo.
    Statystyczne badania podają jednak, że taką ilość hemoglobiny jest podczas ciąży nie tylko zupełnie normalna, ale wręcz dobroczynna. Londyńska ekipa naukowców przestudiowala wyniki 150000 ciężarnych. Najwyzsza waga urodzeniowa miała miejsce wśród dzieci, których matki miały podczas ciąży hemoglobinę 8,5-9,5. U tych, u których wyniki nie spadały poniżej 10,5 istniało ryzyko niskiej wagi urodzeniowej, zatrucia ciazowego i przedwczesnego porodu.
    Zamiast straszyć przyszła mamę i przypisywać jej żelazo, które nie tylko nie pomoze, ale może nawet zaszkodzić (zaparcia, biegunki, zgaga itd) należałoby wyjaśnić kilka faktów. Otóż objętość krwii zwiększa się znacząco ok 40%, kiedy kobieta zachodzi w ciążę. A więc ilość hemoglobiny obrazuje tylko stopień rozrzedzenia krwii. Obniżony jej poziom świadczy o tym że łożysko właściwie wykonuje swoją pracę

Hmm, zastanawia mnie jedna rzecz: w dniu porodu moja hemoglobina wynosiła 13,5, dzień po porodzie 11,2. Podczas porodu tracimy jednak bardzo dużo krwi. Gdybym miała hemoglobine 9 i podczas porodu spadlaby mi np do 7 lub mniej, to jest to stan zagrażający życiu.
    Ja jednak wierzę w zalecenia stosowane w medycynie od lat niz takie hity z jednej książki.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam Wam dzisiaj, że gin zrobiła mi masaż szyjki. Wypiłam już dwie herbaty z liści malin i dostałam skurczy! :D Jeszcze nie wiem co ile są bo nie liczyłam, ale zaraz idę pod prysznic. Zobaczymy co się będzie działo, ale nie chcę się nakręcać...

W ogóle trochę dziwne mam te skurcze. Co pewien czas łapie mnie skurcz tylko prawej strony brzucha?

Izoleccc, kleo2426, Hannia123, She86, domiii, edyś, Magda lena, Lilou1984, RudyTygrysek, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Pisałam Wam dzisiaj, że gin zrobiła mi masaż szyjki. Wypiłam już dwie herbaty z liści malin i dostałam skurczy! :D Jeszcze nie wiem co ile są bo nie liczyłam, ale zaraz idę pod prysznic. Zobaczymy co się będzie działo, ale nie chcę się nakręcać...

W ogóle trochę dziwne mam te skurcze. Co pewien czas łapie mnie skurcz tylko prawej strony brzucha?

Ło masz :D To może się jeszcze dzisiaj doczekasz :D

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no coś czuję że dzisiaj jeszcze ktoś pojawi się na tym świecie. Dzień rozpakowania :-)

d'nusia, Mania1718, Hannia123, Lilou1984 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale emocje! Karolinka dawaj znać co i jak :-D

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Hmm, zastanawia mnie jedna rzecz: w dniu porodu moja hemoglobina wynosiła 13,5, dzień po porodzie 11,2. Podczas porodu tracimy jednak bardzo dużo krwi. Gdybym miała hemoglobine 9 i podczas porodu spadlaby mi np do 7 lub mniej, to jest to stan zagrażający życiu.
    Ja jednak wierzę w zalecenia stosowane w medycynie od lat niz takie hity z jednej książki.

Właśnie o tym pisałam, ja przez krwotok zleciałam do 8, a też miałam ponad 13. Więc u mnie wtedy, gdybym startowała z 9 byłaby niezła masakra.

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:

To trzymam kciuki :-)

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia-nowa fryzura???

Mogę się wprosić na FB? Bo tam częściej jestem, łatwiej mi na aplikacji pisać.

kleo2426, d'nusia, muminka83 lubią tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 wrote:
    A.Kasia-nowa fryzura???

Obowiązkowo zapraszamy ;-)

A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to z moją morfologią 10...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 wrote:
    A.Kasia-nowa fryzura???

Wyślij mi swój adres email żebym mogła Cię zaprosić do forum :)

A zdjęcie nie moje :D Chociaż może kiedyś strzelę sobie taką krótką fryzurkę...

Katiesz16 lubi tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra może do lekarza jeśli kuracja domowymi sposobami nie pomoże? Zdrówka :-*

Jusiakp kciuki zaciśnięte i czekamy na wieści :)

Est noo to trzymamy kciuki za jutrzejsze wyjście !

[/b]Domiii[/b] no to faktycznie się naczekałaś , dobrze że wszystko jest ok!Życzę Tobie by ten poród szybko nadszedł ,żebyś się już za długo nie musiała męczyć :-*

MeAmerie informuj nas jutro, może faktycznie szpital nie jest takim złym rozwiązaniem , ponaświetlają synka 1-2 dni i spokojnie wyjdziecie do domku :-*

Ola lekarz pewnie wyszedł z założenia ,co tu mówić trzeba czekać :P fajna bryka :D

Czarodziejka to jutro do szpitala tak? Nic się nie martw , na pewno nic złego się nie dzieje, trzymam kciuki !Super ,że z synkiem wszystko w najlepszym porządku :)

Marita czy Ty już spakowana w takim razie? :) Mały pięknie rośnie !

Kasiu dzieciaczki dzielne , cieszę się ,że opiekę miałaś taka miłą i przyjazną ,myślę że to na pewno dużo w takich chwilach pomaga :) Jeszcze raz gratuluję i trzymam kciuki za laktacje. Przykro mi tylko ,że dodatkowo męczyłaś się z wymiotami i takim silnym bólem. Buziaki dla Was <3

Salomea zdrówka!

Karolin@ wow , wow szybka reakcja :D czekamy na wieści!

Ja już gotowa do porodu , paznokcie , stopy , henna i wosk , moja kosmetyczka stwierdziła ,że czas już rodzić bo ma dość robienia zabiegów w dziwnych pozycjach tak żebym ja mogła leżeć :P W sumie w sobotę lub niedzielę może się urodzić :) nie liczę już na przenoszenie , a sprawy załatwię sądownie , trudno !Chciałabym już tulić tą moją mała gwiazdę :)

ksanka, A.Kasia, Mania1718, domiii, d'nusia, Falon, Est, darra991, She86 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmykam do łóżka. Dobrej nocy :-)

Kokaina lubi tę wiadomość

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór kochane!
    Witam się w 35 tyg:)
    Ogromne gratulacje dla świeżo upieczonych mam i ich dzieciaczków!
    Bardzo, bardzo się cieszę że mamy nowe forumowe maluszki!

A.Kasiu, wysyłam zaproszenie- ja na FB mam fikcyjne konto( z racji że się udzielałam na grupie zamkniętej - nauczycielek) i nie chcialam aby ktoś wiedział co piszę.
    Tak w ogóle to mi się sniłaś tej nocki.... we śnie widzialam Ciebie jak z mężem wychodziłaś ze szpitala tacy szczęsliwi byliście. Twój maż w beciku niósł slicznego chłopczyka z czarnym łebkiem:) Biła od was taka dobra energia i magia szczęscia. :))

Odebralam wynki gbs i jest ujemny.

Remont się skończył, teraz maż w większości sprząta ja mu pomagam. Kwotą jaką zaśpierwali panowie zbiła mnie z nóg. Trudno.

Kate84, Magda lena, A.Kasia, d'nusia, muminka83, M+M+?, Falon, Karka, Est, Hannia123, krówka_muffka, Kajola, Madzialena90, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
‹‹ 1933 1934 1935 1936 1937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ