Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda lena wrote:Tova - Ja też na tym etapie już czułabym się bezpeczniej w szpitalu. Tym bardziej, że przez 3h nie czuję ruchów, później 2h non stop mnie okłada tymi małymi stópkami.... Przecież ja osiwieję!!!!!!
Ta końcówka tak mi się dłuuuuuży....
Ja od 3-4tyg jak szalona nadrabiam zaległości w sprzątaniu. Można jeść z podłogicodziennie ją pucuję. Wiesiołek i herbatę z liści malin od 4tyg pije. Ehhhh. No tak się księciunio w tym bruszku zadomowił, że trzeba będzie go szpitalnymi sposobami próbować wykurzyć...?
Za tydzień mam wizytę i nie wyjdę bez skierowania do szpitala!!
Niecierpliwa - ooo tak. To właśnie chciałam przeczytać!!!!!!! :* :* Dziękuję!!!!!!
Wiem, że dużo zależy od nastawienia rodzącej, dlatego przestaję biadolić i w dalszym ciągu mam w głowie poród sn, który pojdzie szybko i sprawnie!!!!!!
mam pytanko ile na dzień pijesz tej herbatki z lisci malin ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:11
-
nick nieaktualnyksanka wrote:A.Kasia a ty jeszcze bierzesz macmirror?
Ja niby miałam wziąć wczoraj ale z uwagi na różowy śluz gin powiedział by odpuscic
Biorę jeszcze bo dopiero dziś o 18 jadę ściągać pessar. Czy dalej będę musiała go stosować to nie wiem, dowiem się na wizycieMam nadzieję, że nie ze względu właśnie na ten strach przed żółto-pomarańczowymi wodami
ksanka lubi tę wiadomość
-
Ad kremow na sutki to z Ziaji jest fajny krem lano-masc 100% lanoliny. Ja czasem posmaruje, gdy mam przesuszona skore. Cena w porownaniu z innymi analogicznymi kremami bardzo przystępna
krówka_muffka, Magda lena, Mania1718, Est, Malina81 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry w 39 tyg !!!
do porodu zostało 14 dni !!!
95%krówka_muffka, Madzialena90, Renka88, baassiia, ksanka, d'nusia, Magda lena, Kajola, Kate84, edyś, Mietka 30:), Madlene.:), Love_life, Mania1718, Hannia123, She86, RudyTygrysek, Est, perła ziemi, Lilou1984, salomea, Martita88, Izoleccc, Tova33, Malina81, Kokaina, kleo2426, Karka lubią tę wiadomość
-
Ryjkek ja miałam antybiotyk i później po nim grzybicę, jestem po kuracji 6 globulek pimafucinu i jest Oki. Dzisiaj zaczynam trivagin doustnie by się tam wszystko odbudowalo.
Nie masz znajomej apteki co sprzeda Ci globulki?ryjkek lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry brzuchatki
ale temat sie nawinal .... ja z chcecia wypilabym czerwone martini z lodem mniam....
ktora sie pisze na porod dzisiaj? Bo cos za spokojnie jest :p
jutro zaczynam 40 tydzien a tu ani widu ani slychu o porodziemuminka83, ksanka, edyś, Mania1718, Hannia123, RudyTygrysek lubią tę wiadomość
-
Eh wyladowalismy w szpitalu bo Mały się popatrzył.. Boże co za koszmar
nikomu nie życzę tego... Dziś wychodzimy ale czeka nas jeszcze jeżdżenie co 2dzień na zmianę opatrunkow... Ja od wczoraj mam takie skurcze że jak nie urodze pp tym wszystkim teraz to gdyby nie planowana cesarka Młodego nic siła nie wyciągnie.. Zobaczymy jak się sprawy mają mam dzisiaj wizytę u ginekolog i zobaczymy czy te ostatnie dni dały się w znaki...
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Kaarolina wrote:Eh wyladowalismy w szpitalu bo Mały się popatrzył.. Boże co za koszmar
nikomu nie życzę tego... Dziś wychodzimy ale czeka nas jeszcze jeżdżenie co 2dzień na zmianę opatrunkow... Ja od wczoraj mam takie skurcze że jak nie urodze pp tym wszystkim teraz to gdyby nie planowana cesarka Młodego nic siła nie wyciągnie.. Zobaczymy jak się sprawy mają mam dzisiaj wizytę u ginekolog i zobaczymy czy te ostatnie dni dały się w znaki...
O Boże kochana. Jak bardzo wam, maluszkowi współczuje. Mam nadzieję, że będzie go boleć coraz mniej. Nie ma nic gorszego jak ból dziecka.
Życzę Ci dużo siły a maluszkowi szybkiego powrotu do zdrowia. -
Cześć dziewczyny to i ja witam się z rana w zaczętym 9 miesiącu
kiedy to zlecialo to ja nie wiem
muminka83, Kate84, ksanka, Magda lena, edyś, Madzialena90, Mietka 30:), A.Kasia, Madlene.:), Karolina@, Kajola, Renka88, d'nusia, krówka_muffka, baassiia, Mania1718, Czarodziejka87, Hannia123, Kaarolina, RudyTygrysek, perła ziemi, Lilou1984, Martita88, Izoleccc, Malina81, Kokaina, kleo2426, Karka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję kolejnych tygodni
Powodzenia na wizytach, sama dziś wieczorem wizytuje i mam nadzieję, że usłyszę że jest duże rozwarcie i do szpitala rodzić haha
Karolina Bardzo mi przykro, faktycznie opażenie u Ciebie to musi być koszmardużo zdrówka i siły dla Was :-*
Właśnie Dziewczyny a te kremy na brodawki to trzeba zmywać przed każdym karmieniem? Bo to wyjdzie na to, że co chwilę będę smarować i zmywać jak mała będzie często np jadłamam medela purlean czy jakoś tak
-
Witam mamusie:*
Ja po śniadaniu i po obchodzie.
Za dużo się nie dowiedziałam,że mam podwyższone OB i cholesterol,morfologia ok
Chyba Crp będą sprawdzać żeby tylko nie było podwyższone.
Dzisiaj pewnie nie wyjde ale mam nadzieje,że jutro..
Też bym sobie wypiła malibu,mojito i piwo bananowe
Powodzenia na dzisiejszych wizytach:)
Miłego dnia:)Filip 28.03.2016
-
Renka88 wrote:Ryjkek ja miałam antybiotyk i później po nim grzybicę, jestem po kuracji 6 globulek pimafucinu i jest Oki. Dzisiaj zaczynam trivagin doustnie by się tam wszystko odbudowalo.
Nie masz znajomej apteki co sprzeda Ci globulki?
Tak właśnie myślałam, że to byłaś Ty, ale nie byłam w stanie tego sprawdzić po tylu postachPimafucin znam, ale nie wiem, czy mogę go brać razem z antybiotykiem. Jestem dopiero w trakcie kuracji antybiotykiem
i chyba jednak muszę zadzwonić do swojego gina.
Ech.... mam już dosyć.Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
nick nieaktualnyKaarolina wrote:Eh wyladowalismy w szpitalu bo Mały się popatrzył.. Boże co za koszmar
Bardzo mi przykroŻyczę małemu aby wszystko zagoiło się szybciutko i bezboleśnie :*
Kate84 - niektóre trzeba zmywać a niektóre nie. Ja mam Lansinoh i jej nie trzeba zmywać bo to czysta lanolina.