X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Tova - Ja też na tym etapie już czułabym się bezpeczniej w szpitalu. Tym bardziej, że przez 3h nie czuję ruchów, później 2h non stop mnie okłada tymi małymi stópkami.... Przecież ja osiwieję!!!!!!
    Ta końcówka tak mi się dłuuuuuży....
    Ja od 3-4tyg jak szalona nadrabiam zaległości w sprzątaniu. Można jeść z podłogi :P codziennie ją pucuję. Wiesiołek i herbatę z liści malin od 4tyg pije. Ehhhh. No tak się księciunio w tym bruszku zadomowił, że trzeba będzie go szpitalnymi sposobami próbować wykurzyć...?
    Za tydzień mam wizytę i nie wyjdę bez skierowania do szpitala!!

Niecierpliwa - ooo tak. To właśnie chciałam przeczytać!!!!!!! :* :* Dziękuję!!!!!!
    Wiem, że dużo zależy od nastawienia rodzącej, dlatego przestaję biadolić i w dalszym ciągu mam w głowie poród sn, który pojdzie szybko i sprawnie!!!!!! :)

mam pytanko ile na dzień pijesz tej herbatki z lisci malin ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    A.Kasia a ty jeszcze bierzesz macmirror?
    Ja niby miałam wziąć wczoraj ale z uwagi na różowy śluz gin powiedział by odpuscic

Biorę jeszcze bo dopiero dziś o 18 jadę ściągać pessar. Czy dalej będę musiała go stosować to nie wiem, dowiem się na wizycie :) Mam nadzieję, że nie ze względu właśnie na ten strach przed żółto-pomarańczowymi wodami :P

ksanka lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 ja mam wrażenie, że wszystko dla mnie jest wyzwaniem :D

Wyobrażam sobie jak to będzie, ale boję się koszmarnie...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia mi na te brodawki bardzo pomógł bepanthen masc. Kladlam dużą warstwę i bylo o niebo lepiej! Masc cała wchlaniala się w sutek i była mega ulga

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki baassiia :) Skorzystam z Twoich rad :)

baassiia lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś na 20 wizyta

edyś, A.Kasia lubią tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ad kremow na sutki to z Ziaji jest fajny krem lano-masc 100% lanoliny. Ja czasem posmaruje, gdy mam przesuszona skore. Cena w porownaniu z innymi analogicznymi kremami bardzo przystępna

krówka_muffka, Magda lena, Mania1718, Est, Malina81 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 39 tyg !!!
    do porodu zostało 14 dni !!!
    95% <3 <3

krówka_muffka, Madzialena90, Renka88, baassiia, ksanka, d'nusia, Magda lena, Kajola, Kate84, edyś, Mietka 30:), Madlene.:), Love_life, Mania1718, Hannia123, She86, RudyTygrysek, Est, perła ziemi, Lilou1984, salomea, Martita88, Izoleccc, Tova33, Malina81, Kokaina, kleo2426, Karka lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjkek ja miałam antybiotyk i później po nim grzybicę, jestem po kuracji 6 globulek pimafucinu i jest Oki. Dzisiaj zaczynam trivagin doustnie by się tam wszystko odbudowalo.

Nie masz znajomej apteki co sprzeda Ci globulki?

ryjkek lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry brzuchatki :)
    ale temat sie nawinal .... ja z chcecia wypilabym czerwone martini z lodem mniam....

ktora sie pisze na porod dzisiaj? Bo cos za spokojnie jest :p

jutro zaczynam 40 tydzien a tu ani widu ani slychu o porodzie :/

muminka83, ksanka, edyś, Mania1718, Hannia123, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, kciuki za bezbolesne odkorkowanie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:25

A.Kasia lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia mnie macmiror kojarzył się z wertels oryginal :p
    Ale serio rano czułam się po nim okropnie w sensie uplawow.

baassiia lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh wyladowalismy w szpitalu bo Mały się popatrzył.. Boże co za koszmar :( nikomu nie życzę tego... Dziś wychodzimy ale czeka nas jeszcze jeżdżenie co 2dzień na zmianę opatrunkow... Ja od wczoraj mam takie skurcze że jak nie urodze pp tym wszystkim teraz to gdyby nie planowana cesarka Młodego nic siła nie wyciągnie.. Zobaczymy jak się sprawy mają mam dzisiaj wizytę u ginekolog i zobaczymy czy te ostatnie dni dały się w znaki...

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Eh wyladowalismy w szpitalu bo Mały się popatrzył.. Boże co za koszmar :( nikomu nie życzę tego... Dziś wychodzimy ale czeka nas jeszcze jeżdżenie co 2dzień na zmianę opatrunkow... Ja od wczoraj mam takie skurcze że jak nie urodze pp tym wszystkim teraz to gdyby nie planowana cesarka Młodego nic siła nie wyciągnie.. Zobaczymy jak się sprawy mają mam dzisiaj wizytę u ginekolog i zobaczymy czy te ostatnie dni dały się w znaki...

O Boże kochana. Jak bardzo wam, maluszkowi współczuje. Mam nadzieję, że będzie go boleć coraz mniej. Nie ma nic gorszego jak ból dziecka.
    Życzę Ci dużo siły a maluszkowi szybkiego powrotu do zdrowia. <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    mam pytanko ile na dzień pijesz tej herbatki z lisci malin ?
    2xdziennie sie staram, ale przyznam, że czasami raz dziennie. :-/

Teresa1992 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny to i ja witam się z rana w zaczętym 9 miesiącu :) kiedy to zlecialo to ja nie wiem :):)

muminka83, Kate84, ksanka, Magda lena, edyś, Madzialena90, Mietka 30:), A.Kasia, Madlene.:), Karolina@, Kajola, Renka88, d'nusia, krówka_muffka, baassiia, Mania1718, Czarodziejka87, Hannia123, Kaarolina, RudyTygrysek, perła ziemi, Lilou1984, Martita88, Izoleccc, Malina81, Kokaina, kleo2426, Karka lubią tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję kolejnych tygodni :-D
    Powodzenia na wizytach, sama dziś wieczorem wizytuje i mam nadzieję, że usłyszę że jest duże rozwarcie i do szpitala rodzić haha :-D

Karolina Bardzo mi przykro, faktycznie opażenie u Ciebie to musi być koszmar :-( dużo zdrówka i siły dla Was :-*

Właśnie Dziewczyny a te kremy na brodawki to trzeba zmywać przed każdym karmieniem? Bo to wyjdzie na to, że co chwilę będę smarować i zmywać jak mała będzie często np jadła :-P mam medela purlean czy jakoś tak :-P

km5szbmhexpco9m1.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie:*

Ja po śniadaniu i po obchodzie.
    Za dużo się nie dowiedziałam,że mam podwyższone OB i cholesterol,morfologia ok
    Chyba Crp będą sprawdzać żeby tylko nie było podwyższone.
    Dzisiaj pewnie nie wyjde ale mam nadzieje,że jutro..

Też bym sobie wypiła malibu,mojito i piwo bananowe ;D

Powodzenia na dzisiejszych wizytach:)
    Miłego dnia:)

Filip 28.03.2016 <3
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Ryjkek ja miałam antybiotyk i później po nim grzybicę, jestem po kuracji 6 globulek pimafucinu i jest Oki. Dzisiaj zaczynam trivagin doustnie by się tam wszystko odbudowalo.

Nie masz znajomej apteki co sprzeda Ci globulki?

Tak właśnie myślałam, że to byłaś Ty, ale nie byłam w stanie tego sprawdzić po tylu postach ;) Pimafucin znam, ale nie wiem, czy mogę go brać razem z antybiotykiem. Jestem dopiero w trakcie kuracji antybiotykiem :( i chyba jednak muszę zadzwonić do swojego gina.

Ech.... mam już dosyć. :/

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

Bardzo mi przykro :( Życzę małemu aby wszystko zagoiło się szybciutko i bezboleśnie :*

Kate84 - niektóre trzeba zmywać a niektóre nie. Ja mam Lansinoh i jej nie trzeba zmywać bo to czysta lanolina.

‹‹ 1954 1955 1956 1957 1958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ