Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczynya teraz może troszkę kulinarnie ;P
robię kaczkę na obiad , jakie macie przepisy , może
coś nowego wykorzystam -
Ja też stosuję lanoline Ziaji na brodawki. Pomaga, nie trzeba zmywac i kosztuje kilka zł.
Za nami pierwsza noc w domu. Maly nieźle dał nam popalić. Budzil sie co godzinę,, półtorej. Jest wiecznie glodny. Rano go zwazylismy, już ponad 2300 g.Hannia123, baassiia, Lula_w, Teresa1992, perła ziemi, d'nusia, Renka88, Mietka 30:), edyś, Magda lena, Kate84, Lilou1984, Kajola, salomea, Martita88, M+M+?, ksanka, Madlene.:), Izoleccc, niecierpliwaa, RudyTygrysek, TaRRa, Malina81, Kokaina, She86, kleo2426, Karka lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj na obiad mam zupę krem czosnkowo-porowy. Na drugie danie ryż, kapusta kiszona i kurczak w sosie pieczarkowym. Z tym sosem to dzisiaj dam się ponieść, bo generalnie nie jadam sosów. Ale stwierdziłam, że po porodzie jeszcze o nim pomarzę...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 12:07
alinalii, muminka83, A.Kasia, Madlene.:), niecierpliwaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nie polecam laktatora Tommee Tippee.
Pierwszy juz się zdążył zepsuć, wymienili mi na nowy a ten nowy tak słabo ciagnier, że z piersi mi mleko dosłownie kapie a laktator pusty.
Albo kurde ja mam pecha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 12:20
-
alinalii wrote:dziewczynya teraz może troszkę kulinarnie ;P
robię kaczkę na obiad , jakie macie przepisy , może
coś nowego wykorzystam
a masz w całości czy w kawałkach.?
Jeśli w całości to nadziewamy ją kapustą kiszoną, wsadzamy do garnka, dodajemy kminek, majeranek, paprykę słodką w proszku zalewamy do połowy wodą i dusimy około 1-1,5 na wolnym ogniu.
Następnie tak podduszoną wsadzamy na 45 minut do piekarnika by zrobiła się chrupiąca skórka. Pozwala to by była soczysta i nie wysuszona.
U mnei w rodzinie to Hitalinalii lubi tę wiadomość
-
muminka83 wrote:a masz w całości czy w kawałkach.?
Jeśli w całości to nadziewamy ją kapustą kiszoną, wsadzamy do garnka, dodajemy kminek, majeranek, paprykę słodką w proszku zalewamy do połowy wodą i dusimy około 1-1,5 na wolnym ogniu.
Następnie tak podduszoną wsadzamy na 45 minut do piekarnika by zrobiła się chrupiąca skórka. Pozwala to by była soczysta i nie wysuszona.
U mnei w rodzinie to Hit
kurcze takiej wersji jeszcze nie robiłam, miałąm całą to ją pociachałam na kawałkishit!
-
Ja właśnie na wizytę jadę z duszą na ramieniu.. Krzyś został z dziadkami pod opieką których był jak się popatrzył.. Są cudowne i w ogóle ale sami się teraz boją z nim.zostawac ale jak mUs to mus..https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyKaarolina wrote:Ja właśnie na wizytę jadę z duszą na ramieniu.. Krzyś został z dziadkami pod opieką których był jak się popatrzył.. Są cudowne i w ogóle ale sami się teraz boją z nim.zostawac ale jak mUs to mus..
Powodzenia na wizycie!Kaarolina lubi tę wiadomość
-
Zaczął się u mnie ból w podbrzuszu - kolejny symptom. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że łapie mnie w trakcie snu, z którego budzi mnie moje własne jęczenie z bólu. Mówią, że nie da się przespać porodu ale może mi się uda
M+M+? lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dziękuję za pomoc z tym kremem
Ola ja się wbijam na miejsce Kasi na rodzenie w ten weekend
Est ja też oczywiście lubię za przyrost wagi i to, że w domku jesteście. Oby kolejne nocki były lepsze! Dobrze, że mam inny laktator
Karolina powodzenia :-*Est lubi tę wiadomość
-
Ja poproszę o poród dziś, jutro, w weekend lub w poniedziałek
Co prawda w weekend rodziłabym bez męża, ale prawdą mówiąc już chcę urodzić nawet kosztem tego, że nie będzie przy mnie męża.
Love_life, muminka83, Kate84, Madzialena90, Madlene.:), Est lubią tę wiadomość
-
Mania1718 wrote:Fajnie ze się odezwałaś
zastanawiałam się czy juz nie urodzilas. Podjęłaś juz decyzję co jeśli przenosisz? W środę mam dokonać wyboru. I jeżeli młody nie będzie chciał wyjść to w 41 tygodniu ciąży idziemy na indukcje.
Ksanko widzę ze sytuacja ucichłaNo nic czekamy wszystkie na pełnię
Dzis bylam wlasnie w birth centre zobaczyc ten oddzial I taka pogadanka byla o oznakach porodu I kiedy przyjechac. Mam nastepna wizyte u poloznej 1 marca wiec jak nie urodze to pewnie wtedy beda dzialac.Mania1718 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Melduję się po wizycie u internisty. Zrobiłam na cito morfologię, mocz i CRP, zobaczymy co z tego wyjdzie, bo antybiotyk nie działa, ucho zatkane i już cztery dni czuję się jak pod wodą... Nie chcę rodzić w takim stanie.
Jak tylko skończę z luteinę (choć nie wiem kiedy) to w gotowości czeka Nystatyna po antybiotyku, no bo chyba bez sensu pakować wszystko naraz?
Wczoraj tak się rozmarzyłyście nad alkoholem, że podbijam jeszcze pytanie o masaż krocza olejkiem - czy robicie? Macie od tego jakieś podrażnienia? Ja na razie zrezygnowałam, bo luteina i olejek ze słodkich migdałów powodowały straszne swędzenie...
-
A tak wygladamy dzisWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:01
nataliano, salomea, Karolina@, wiewiórka17, A.Kasia, ksanka, alinalii, muminka83, Hannia123, Kaarolina, Kajola, Kate84, d'nusia, Madzialena90, Magda lena, Teresa1992, Madlene.:), edyś, Renka88, Mania1718, Mietka 30:), Izoleccc, niecierpliwaa, Tova33, Czarodziejka87, krówka_muffka, perła ziemi, Lilou1984, RudyTygrysek, TaRRa, Miśken90, domiii, Malina81, M+M+?, baassiia, Kokaina, She86, Lula_w, Vira, kleo2426, Karka, Est, jagood lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :*