Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejku mi belly pokazuje 7 dni do porodu kiedy to zlecialo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:40
d'nusia, A.Kasia, ksanka, Mania1718, muminka83, baassiia, Kajola, Madzialena90, Hannia123, She86, krówka_muffka, RudyTygrysek, Est, Karolina@, Mietka 30:), edyś, Kate84, Lilou1984, Martita88, Izoleccc, TaRRa, Kokaina, kleo2426, Karka lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Ech Karolina współczuję, moja córa w tamtym tygodniu tylko opuszki poparzyła przy zabezpieczonym kominku kaflowym (nie wiem jakim cudem). Płakałam razem z nią
Na szczęście nic poważnego nie było, tylko pęcherze na 2 paluszkach. Zdrówka dla Krzysia i wytrzymaj jeszcze troszkę w dwupaku
A ta maść z medeli na brodawki to chyba to samo co ma ziaja, tylko cena ziaji dużo mniejszaJa też mam tę z ziaji
-
Hejo kobiety
Magda lena na pocieszenie napiszę że poród córki z małą wagą był gorszy niż z synem który był większy
Jusia maść na sutki i osłonki silikonowe powinny ulżyć w bólu. Ja kupiłam Medela. Myślę że osobiście dokarmiłabym mm żeby dać odsapnąc sutkom i żeby mała nie była głodnaale to tylko moje zdanie
Dzisiaj w planach mam poruszać się trochę, jadę z synem do fryzjera i połazimy po mieście. Może jakieś secondhands...
Powodzenia na dzisiejszych wizytach
Karolina wyobrażam sobie przez vo przeszłaśmam nadzieję że synek szybko wyjdzie z tego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 11:01
Love_life, ksanka, A.Kasia, Hannia123 lubią tę wiadomość
[/link]
-
Z okazji skończonego 36 tygodnia i zaczętego 9 miesiąca
7 dni do ciąży donoszonej !
Z twarzą na FB
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 11:04
She86, Mania1718, Hannia123, Magda lena, Renka88, M+M+?, Kajola, foxica, Kaarolina, A.Kasia, Madzialena90, ksanka, krówka_muffka, ryjkek, Czarodziejka87, RudyTygrysek, Est, Karolina@, d'nusia, Mietka 30:), edyś, Kate84, Lilou1984, Love_life, Madlene.:), Izoleccc, Tova33, TaRRa, Malina81, Kokaina, Karka lubią tę wiadomość
-
Magdalena u mnie też gorzej było z porodem za pierwszym razem, a pierwsza była mniejsza
Bardzo się cieszę, że poruszyłyście temat Macmiroru - nie cierpię tych globulek za kolor, konsystencję, a ostatnio (mam raz na 4 dni) zauważyłam, że po aplikacji rano mam swędzenie, tak jakby one zaczęły mnie podrażniać i tak się męczę ratując pimafucinem i trivaginem dzień, dwa, potem kolejne dwa spokój i znowu globulka i ta sama jazda. Czy Wy aplikujecie też np lactovaginal pomiędzy tym macmirorem lub coś innego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 11:06
-
Hej witam sie w zaczętym 36 tygodniu
Tez uzywalam jakis czas temu macmiroru ale jakoś tak bardzo tragicznie go nie wspominam tzn. Jak kazde globulki nic fajnego
Na brodawki mam lano maść z Ziaji, to jest czysta lanolina ktorej nie trzeba zmywac czyli to samo Lansinoh a kosztuje smieszne pieniądze
Milego dnia!Hannia123, Mania1718, Madzialena90, A.Kasia, ksanka, krówka_muffka, Czarodziejka87, RudyTygrysek, Karolina@, d'nusia, Mietka 30:), edyś, Kate84, Martita88, Kokaina, Karka lubią tę wiadomość
-
Love_life wrote:Jejku mi belly pokazuje 7 dni do porodu kiedy to zlecialo?
zastanawiałam się czy juz nie urodzilas. Podjęłaś juz decyzję co jeśli przenosisz? W środę mam dokonać wyboru. I jeżeli młody nie będzie chciał wyjść to w 41 tygodniu ciąży idziemy na indukcje.
Ksanko widzę ze sytuacja ucichłaNo nic czekamy wszystkie na pełnię
ksanka, Love_life lubią tę wiadomość
[/link]
-
nick nieaktualnyHannia123 wrote:Bardzo się cieszę, że poruszyłyście temat Macmiroru - nie cierpię tych globulek za kolor, konsystencję, a ostatnio (mam raz na 4 dni) zauważyłam, że po aplikacji rano mam swędzenie, tak jakby one zaczęły mnie podrażniać i tak się męczę ratując pimafucinem i trivaginem dzień, dwa, potem kolejne dwa spokój i znowu globulka i ta sama jazda. Czy Wy aplikujecie też np lactovaginal pomiędzy tym macmirorem lub coś innego?
Ja stosuję tak:
1 dnia Macmiror
2 dnia Pimafucin
3 dnia Lactovainal
4 dnia przerwa coby się te pałeczki z Lactovaginalu rozgościły i później od początku.
Całą ciążę tak stosuję ze względu na pessarWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 11:27
Hannia123 lubi tę wiadomość
-
A ja byłam wczoraj w kinie z M i obawiam się , że był to ostatni raz
fotele są zdecydowanie nie wygodne dla ciężarnej, nie mogłam znaleźć pozycji, w połowie filmu musiałam wyjść na chwile, bo było mi okrutnie duszno aż pot zalewał , kręciło mi się w głowie i ogólnie robiło się słabo , także tego ...
Do tego kupiliśmy łóżko dla nas żeby spać z dzieciaczkami , łóżko zawaliło pół pokoju i jestem niezadowolona, tak to jest na 40m2
Natomiast McDonald's jak zwykle niezawodny i jak zawsze pyszniasty korzystam , bo niedługo dieta cud
Co do alko ostatnio pilam 13 czerwca na weselu brata, miałam takie wyrzuty sumienia, że trochę przesadziłam, że od tamtej pory nie tknęłam, ale już myśle, że po porodzie ojjj strzele sobie lampkę albo dwie i pewnie padnie jak piesek po tymszampan to oszust jakich mało raz z koleżanką tak fajnie się piło tak było wesolutko, że po oproznionych dwóch butelkach po powrocie do domu myślałam, że zejde z tego świata nie będę pisać dosłownie co się dzialo;-)
Karolina czym synek się poparzyl? ? Strasznie współczuję wiem jaki to ból, półtorej roku temu leżałam w szpitalu po poparzenia nogi i groził mi przeszczep, na szczęście obyło się bez, ale brzydki ślad na udzie cały czas jestMadlene.:) lubi tę wiadomość
-
Hannia123 wrote:Pełnia jest 22.02 po weekendzie, a u nas dziewczyny lubią na weekend się rozpakowywać, więc może do pełni powitamy jeszcze jakiegoś Maluszka
mam nadzieje że twoje proroctwa się spełniąliczę na ten weekend
oby
oby obyHannia123, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Ja stosuję tak:
1 dnia Macmiror
2 dnia Pimafucin
3 dnia Lactovainal
4 dnia przerwa coby się te pałeczki z Lactovaginalu rozgościły i później od początku.
Całą ciążę tak stosuję ze względu na pessar
Dziękuję Ci, jesteś tu nieocenioną skarbnicą wiedzy, nawet jak widać dla już teoretycznie doświadczonej podwójnej mamy
Czyli wprowadzam 3 dnia lactovaginal, bo pimafucin już z powodu swędzenia po macmirorze dorzuciłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 11:31
A.Kasia lubi tę wiadomość
-
Renka a ile będziesz brała trivagin ? bo też mam go brać bo jestem po nystatynie a nie zapytałam się przez ile dni. Aaaa dziewczyny proszę się trzymać kolejki ! Z tego co pamiętam teraz do rozpakowania Love Live , później Anielica , Magda , Domiii Kasia i Ja ;d
Love_life lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Renka a ile będziesz brała trivagin ? bo też mam go brać bo jestem po nystatynie a nie zapytałam się przez ile dni. Aaaa dziewczyny proszę się trzymać kolejki ! Z tego co pamiętam teraz do rozpakowania Love Live , później Anielica , Magda , Domiii Kasia i Ja ;d
No sorry, ja już zdecydowałam, że na razie nie rodzęUznałam, że mniej zamieszania jak się po prostu na ten oddział położę 26 lub 29. Tak więc proszę bardzo, zwalniam miejsce w kolejce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 11:39
ksanka lubi tę wiadomość
-
Ja cały czas stosuje trivagin kapsulki i jestem zadowolona bo mniej trzeba było pakować w dziurkę.
Posiewy itp pokazywały że dobre bakterie są i były na odpowiednim poziomie.
Mania tak uspokoiło się i tak się zastanawiam czy ten różowy śluz nie był od napinania się przy 2.
Jakieś naczynko mogło peknac. Ale szyjka też mogła się skrócie/rozewrzecte. W sobotę widzę się z ginem więc trzymam kciuki ze do tego czasu będzie spokój.
ZobaczymyAle bardzo Ci dziękuję za Twoje wsparcie.
A i zaangażowała już podkład na łóżko bo szkoda mi naszego nowego materaca;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 11:40
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
aleksandrazz wrote:Renka a ile będziesz brała trivagin ? bo też mam go brać bo jestem po nystatynie a nie zapytałam się przez ile dni. Aaaa dziewczyny proszę się trzymać kolejki ! Z tego co pamiętam teraz do rozpakowania Love Live , później Anielica , Magda , Domiii Kasia i Ja ;d
Ja mam trivagin doustny wezmę całą paczkę to nie zaszkodzi, są to w końcu pałeczki kwasu mlekowego.