X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 medeli tez nie trzeba zmywać :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 Ja też mam Purelan- nie trzeba go zmywać :-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ladnie dziewczyny zostac Was na kilka dni a tu taki wysyp :) GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUS !!!

Mania1718, A.Kasia lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, przykro mi słyszeć, mam nadzieję że Krzysia nie będzie bolało.
    Uściski dla was

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku mi belly pokazuje 7 dni do porodu kiedy to zlecialo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:40

d'nusia, A.Kasia, ksanka, Mania1718, muminka83, baassiia, Kajola, Madzialena90, Hannia123, She86, krówka_muffka, RudyTygrysek, Est, Karolina@, Mietka 30:), edyś, Kate84, Lilou1984, Martita88, Izoleccc, TaRRa, Kokaina, kleo2426, Karka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech Karolina współczuję, moja córa w tamtym tygodniu tylko opuszki poparzyła przy zabezpieczonym kominku kaflowym (nie wiem jakim cudem). Płakałam razem z nią :( Na szczęście nic poważnego nie było, tylko pęcherze na 2 paluszkach. Zdrówka dla Krzysia i wytrzymaj jeszcze troszkę w dwupaku ;)

A ta maść z medeli na brodawki to chyba to samo co ma ziaja, tylko cena ziaji dużo mniejsza ;) Ja też mam tę z ziaji :D

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo kobiety :)
    Magda lena na pocieszenie napiszę że poród córki z małą wagą był gorszy niż z synem który był większy ;)
    Jusia maść na sutki i osłonki silikonowe powinny ulżyć w bólu. Ja kupiłam Medela. Myślę że osobiście dokarmiłabym mm żeby dać odsapnąc sutkom i żeby mała nie była głodna ;) ale to tylko moje zdanie ;)
    Dzisiaj w planach mam poruszać się trochę, jadę z synem do fryzjera i połazimy po mieście. Może jakieś secondhands... :)
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach ;)
    Karolina wyobrażam sobie przez vo przeszłaś :( mam nadzieję że synek szybko wyjdzie z tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 11:01

Love_life, ksanka, A.Kasia, Hannia123 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z okazji skończonego 36 tygodnia i zaczętego 9 miesiąca :) 7 dni do ciąży donoszonej ! :)

Z twarzą na FB :)

2qci6td.jpg
    wsu2he.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 11:04

She86, Mania1718, Hannia123, Magda lena, Renka88, M+M+?, Kajola, foxica, Kaarolina, A.Kasia, Madzialena90, ksanka, krówka_muffka, ryjkek, Czarodziejka87, RudyTygrysek, Est, Karolina@, d'nusia, Mietka 30:), edyś, Kate84, Lilou1984, Love_life, Madlene.:), Izoleccc, Tova33, TaRRa, Malina81, Kokaina, Karka lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena u mnie też gorzej było z porodem za pierwszym razem, a pierwsza była mniejsza :)

Bardzo się cieszę, że poruszyłyście temat Macmiroru - nie cierpię tych globulek za kolor, konsystencję, a ostatnio (mam raz na 4 dni) zauważyłam, że po aplikacji rano mam swędzenie, tak jakby one zaczęły mnie podrażniać i tak się męczę ratując pimafucinem i trivaginem dzień, dwa, potem kolejne dwa spokój i znowu globulka i ta sama jazda. Czy Wy aplikujecie też np lactovaginal pomiędzy tym macmirorem lub coś innego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 11:06

1usai09khne0c7t3.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie w zaczętym 36 tygodniu :)
    Tez uzywalam jakis czas temu macmiroru ale jakoś tak bardzo tragicznie go nie wspominam tzn. Jak kazde globulki nic fajnego ;)
    Na brodawki mam lano maść z Ziaji, to jest czysta lanolina ktorej nie trzeba zmywac czyli to samo Lansinoh a kosztuje smieszne pieniądze :)
    Milego dnia!

Hannia123, Mania1718, Madzialena90, A.Kasia, ksanka, krówka_muffka, Czarodziejka87, RudyTygrysek, Karolina@, d'nusia, Mietka 30:), edyś, Kate84, Martita88, Kokaina, Karka lubią tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Jejku mi belly pokazuje 7 dni do porodu kiedy to zlecialo?
    Fajnie ze się odezwałaś ;) zastanawiałam się czy juz nie urodzilas. Podjęłaś juz decyzję co jeśli przenosisz? W środę mam dokonać wyboru. I jeżeli młody nie będzie chciał wyjść to w 41 tygodniu ciąży idziemy na indukcje.

Ksanko widzę ze sytuacja ucichła :) No nic czekamy wszystkie na pełnię :D

ksanka, Love_life lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełnia jest 22.02 po weekendzie, a u nas dziewczyny lubią na weekend się rozpakowywać, więc może do pełni powitamy jeszcze jakiegoś Maluszka :)

Madzialena90, Mania1718, ksanka, krówka_muffka, Kokaina lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Bardzo się cieszę, że poruszyłyście temat Macmiroru - nie cierpię tych globulek za kolor, konsystencję, a ostatnio (mam raz na 4 dni) zauważyłam, że po aplikacji rano mam swędzenie, tak jakby one zaczęły mnie podrażniać i tak się męczę ratując pimafucinem i trivaginem dzień, dwa, potem kolejne dwa spokój i znowu globulka i ta sama jazda. Czy Wy aplikujecie też np lactovaginal pomiędzy tym macmirorem lub coś innego?

Ja stosuję tak:

1 dnia Macmiror
    2 dnia Pimafucin
    3 dnia Lactovainal
    4 dnia przerwa coby się te pałeczki z Lactovaginalu rozgościły i później od początku.

Całą ciążę tak stosuję ze względu na pessar

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 11:27

Hannia123 lubi tę wiadomość

• foxica Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam wczoraj w kinie z M i obawiam się , że był to ostatni raz :-( fotele są zdecydowanie nie wygodne dla ciężarnej, nie mogłam znaleźć pozycji, w połowie filmu musiałam wyjść na chwile, bo było mi okrutnie duszno aż pot zalewał , kręciło mi się w głowie i ogólnie robiło się słabo , także tego ...
    Do tego kupiliśmy łóżko dla nas żeby spać z dzieciaczkami , łóżko zawaliło pół pokoju i jestem niezadowolona, tak to jest na 40m2 :-/
    Natomiast McDonald's jak zwykle niezawodny i jak zawsze pyszniasty korzystam , bo niedługo dieta cud ;-)
    Co do alko ostatnio pilam 13 czerwca na weselu brata, miałam takie wyrzuty sumienia, że trochę przesadziłam, że od tamtej pory nie tknęłam, ale już myśle, że po porodzie ojjj strzele sobie lampkę albo dwie i pewnie padnie jak piesek po tym ;-) szampan to oszust jakich mało raz z koleżanką tak fajnie się piło tak było wesolutko, że po oproznionych dwóch butelkach po powrocie do domu myślałam, że zejde z tego świata nie będę pisać dosłownie co się dzialo;-)
    Karolina czym synek się poparzyl? ? Strasznie współczuję wiem jaki to ból, półtorej roku temu leżałam w szpitalu po poparzenia nogi i groził mi przeszczep, na szczęście obyło się bez, ale brzydki ślad na udzie cały czas jest :-(

Madlene.:) lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Pełnia jest 22.02 po weekendzie, a u nas dziewczyny lubią na weekend się rozpakowywać, więc może do pełni powitamy jeszcze jakiegoś Maluszka :)

mam nadzieje że twoje proroctwa się spełnią :) liczę na ten weekend ;D oby
    oby oby :)

Hannia123, Karolina@ lubią tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ja stosuję tak:

1 dnia Macmiror
    2 dnia Pimafucin
    3 dnia Lactovainal
    4 dnia przerwa coby się te pałeczki z Lactovaginalu rozgościły i później od początku.

Całą ciążę tak stosuję ze względu na pessar

Dziękuję Ci, jesteś tu nieocenioną skarbnicą wiedzy, nawet jak widać dla już teoretycznie doświadczonej podwójnej mamy <3
    Czyli wprowadzam 3 dnia lactovaginal, bo pimafucin już z powodu swędzenia po macmirorze dorzuciłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 11:31

A.Kasia lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka a ile będziesz brała trivagin ? bo też mam go brać bo jestem po nystatynie a nie zapytałam się przez ile dni. Aaaa dziewczyny proszę się trzymać kolejki ! Z tego co pamiętam teraz do rozpakowania Love Live , później Anielica , Magda , Domiii Kasia i Ja ;d

Love_life lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Renka a ile będziesz brała trivagin ? bo też mam go brać bo jestem po nystatynie a nie zapytałam się przez ile dni. Aaaa dziewczyny proszę się trzymać kolejki ! Z tego co pamiętam teraz do rozpakowania Love Live , później Anielica , Magda , Domiii Kasia i Ja ;d

No sorry, ja już zdecydowałam, że na razie nie rodzę :P Uznałam, że mniej zamieszania jak się po prostu na ten oddział położę 26 lub 29. Tak więc proszę bardzo, zwalniam miejsce w kolejce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 11:39

ksanka lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas stosuje trivagin kapsulki i jestem zadowolona bo mniej trzeba było pakować w dziurkę.
    Posiewy itp pokazywały że dobre bakterie są i były na odpowiednim poziomie.

Mania tak uspokoiło się i tak się zastanawiam czy ten różowy śluz nie był od napinania się przy 2.
    Jakieś naczynko mogło peknac. Ale szyjka też mogła się skrócie/rozewrzecte. W sobotę widzę się z ginem więc trzymam kciuki ze do tego czasu będzie spokój.
    Zobaczymy ;) Ale bardzo Ci dziękuję za Twoje wsparcie.
    A i zaangażowała już podkład na łóżko bo szkoda mi naszego nowego materaca;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 11:40

Mania1718 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:

Ja mam trivagin doustny wezmę całą paczkę to nie zaszkodzi, są to w końcu pałeczki kwasu mlekowego.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 1955 1956 1957 1958 1959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ