Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś chodzę nago po domu, od powrotu od gina nie moge niczego założyć na siebie bp mnie gniecie, uwiera itp.
Mąż się tylko śmieje a chodź sobie jak chcesz byłabyś dobrze się czuła.
Także ganiam z cycolami i bebziolem na wierzchu bo pipki i tak nie widac.
Domiii ile kosztowała cie umowa z położna i jaki okres wsparcia obejmuje również po porodzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 23:21
Lilou1984, muminka83, Falon lubią tę wiadomość
-
ksanka wrote:Domiii ile kosztowała cie umowa z położna i jaki okres wsparcia obejmuje również po porodzie
niestety niemało - 2k
od 37tyg 24h do dyspozycji jeśli chodzi o konsultacje telefoniczne, osobiście cały poród i kilka godzin opieki poporodowej, i przez cały okres połogu też pod telefonem.
niestety nie przyjeżdża do domu jak coś się dzieje, ale daje namiary i poleca osoby adekwatnie do problemów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 00:11
ksanka, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Domiii spróbuję zaciskać kciuki przez sen
Oby poszło szybko i sprawnie
Ja mam jutro wizytę, ciekawe co tam ciekawego się dzieje. Pewnie nic, za dużo leżałam i odpoczywałam w ciążyNo nic, kiedyś przecież i tak musi wyjść
Ale dziś dzień, tyle porodów, kurde nie wierzę, że to już się zaczęło i pełną parą idzie...domiii, edyś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja jestem wygłupiona Wam powiem. Moja wykupiona położna oraz położne w szkole rodzenia zalecaja przyjechac do szpitala jak skurcze beda co 5minut.A moj gin dzis mi powiedzial ze jak tylko odejda wody (nawet nie czekac na skurcze) lub jesli wody nie odejda a beda same skurcze tak co 20minut.
Zakładajac ze mi wody nie odejdą na przykład to mam dwie opinie diamteralnie od siebie różne. I badź tu mądry i pisz wiersze...kogo posłuchać. -
Vira wrote:A ja jestem wygłupiona Wam powiem. Moja wykupiona położna oraz położne w szkole rodzenia zalecaja przyjechac do szpitala jak skurcze beda co 5minut.A moj gin dzis mi powiedzial ze jak tylko odejda wody (nawet nie czekac na skurcze) lub jesli wody nie odejda a beda same skurcze tak co 20minut.
Zakładajac ze mi wody nie odejdą na przykład to mam dwie opinie diamteralnie od siebie różne. I badź tu mądry i pisz wiersze...kogo posłuchać.
U mnie na SR położne też radziły przyjechać jak skurcze beda co 5 minut lub niezwłocznie po odejściu wód.
Podejrzewam że u Domiii położna kazała czekać na skurcze żeby ich sztucznie nie wywoływać, co też przecież nie jest przyjemne.
Jacqueline, gratulacje!!! :-*Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Vira wrote:A ja jestem wygłupiona Wam powiem. Moja wykupiona położna oraz położne w szkole rodzenia zalecaja przyjechac do szpitala jak skurcze beda co 5minut.A moj gin dzis mi powiedzial ze jak tylko odejda wody (nawet nie czekac na skurcze) lub jesli wody nie odejda a beda same skurcze tak co 20minut.
Zakładajac ze mi wody nie odejdą na przykład to mam dwie opinie diamteralnie od siebie różne. I badź tu mądry i pisz wiersze...kogo posłuchać.
Powodzenia dziewczyny! Kwietniówka 2016
-
Vira mi mój lekarz, któremu bardzo ufam też powiedział, że jak odejdą wody to przyjechać, niekoniecznie w 5 min i na łeb na szyję, ale się powoli zbierać, jakoś w 2h.
mojej położnej ufam jeszcze bardziej i jeśli to ona i tak prowadzi mi cały poród to wie co robić.
jakbym pojechała od razu to już bym była 5h w szpitalu i w zasadzie po nic...
więc musisz się zastanowić kogo się słuchasz i z kim jesteś w kontakcie jak coś się zacznie dziać. i to lepiej teraz o tym pomyśleć.
pamiętaj też, że lekarze są bardziej teoretykami, większymi praktykami w przyjmowaniu porodów są położneWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 23:58
Est, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dla nowych mamus!
Domi trzymam kciuki!
Mnie tez jakis dol lapie I te wszystkie pytania I smsy codziennie :"jeszcze nie ma dziecka??!!" No nie ma co mam zrobic???!!!domiii lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Witam w klubie, półtorej godziny temu odeszły mi wody
wykapalam się, ogoliłam, umyłam głowę. Jem płatki i jedziemy. M obudziłam, powoli jedzie no ale z Gdańska kawałek jest.
Karmelek211, Falon, Est, d'nusia, nataliano, Mania1718, baassiia, Kokaina, Teresa1992, Czarodziejka87, Hannia123, ksanka, Kajola, Renka88, perła ziemi, edyś, kleo2426, M+M+?, Miśken90, Madlene.:), Martita88, TaRRa, She86, Madzialena90, alinalii, Mietka 30:), Izoleccc, Vincent, RudyTygrysek, foxica, Robaczek89, motylek1909, Lilou1984, Marlena, Love_life, aaagaaatka lubią tę wiadomość
-
Szalone kobiety!! Czyli jednak po pelni sa te porody albo sie naczytalyscie i sie udzielilo
ja tez chce!!!
Dziewczynki ktore biora dopegyt czy boli Was po nim glowa troche? Czy spada Wam cisnienie? Ja mialam cisnienie ok 140-145/90 i juz wlaczono mi leki ale one za specjalnie nie dzialaja (co prawda wzielam dopiero kilka tabl) bo cisnienie po nich spada na 140/80. I synek jakis ospaly po tych lekach jest..gorzej sie rusza (bylam na ktg,tam wszystko ok,w dodstku mam detektor tetna wiec sobie sprawdzam jak mnie cos niepokoi).Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Pozdro z porodówki!
Skurcze mam od godziny, powyżej 100, ale daje radę!
Dostałam niestety kroplówkę z oxy.
CzekamyFalon, Est, nataliano, Mania1718, Kokaina, Teresa1992, Czarodziejka87, Hannia123, Kajola, Renka88, perła ziemi, edyś, kleo2426, Miśken90, She86, Madzialena90, alinalii, Mietka 30:), Izoleccc, RudyTygrysek, foxica, motylek1909, Lilou1984, Marlena, Love_life, Kate84 lubią tę wiadomość