Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hello:)
Jutro zakładają mi cewnik, bo akcji brak. Jakieś skurcze pojedyncze są, ale nieregularne i z reguły tylko wieczorem. Rozwarcia nie ma, szyjka zamknięta. Chcieli mi już dziś założyć to "cudo", ale zapytałam czy muszą, więc Pan doktor stwierdził, że mogę się zastanowić-do jutra, a jutro i tak go założą:DDziś mi odpuszczą, bo widzieli, że jestem zestresowana. Mogę sobię ewentualnie sutki drażnić heh.
Czuję mały strach... Fajnie by było, jakby po tym cewniku przyszło szybkie rozwarcie, potem skurcze i w ciągu jednego dnia urodzęLove_life, Teresa1992, A.Kasia, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczynki, Wy tu albo już rodzicie, albo chcecie rodzić, a ja odwrotnie. Błagam Malucha, żeby jeszcze siedział w brzuchu, przynajmniej 2 tygodnie. A wszystko przez tego cholernego hemoroida. Od środy nie usiadłam!!! Tylko albo leżę, albo półleżę. Dziś w końcu się poddaję i idę prywatnie do proktologa. Nie wyobrażam sobie jak po porodzie miałabym się zajmować Małym kiedy na tyłku usiąść nie mogę! Mam nadzieję, że stanie się cud i proktolog zaczaruje hemoroida, a ten zginie precz!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 12:10
-
Wanna wrote:Hej Dziewczynki, Wy tu albo już rodzicie, albo chcecie rodzić, a ja odwrotnie. Błagam Malucha, żeby jeszcze siedział w brzuchu, przynajmniej 2 tygodnie. A wszystko przez tego cholernego hemoroida. Od środy nie usiadłam!!! Tylko albo leżę, albo półleżę. Dziś w końcu się poddaję i idę prywatnie do proktologa. Nie wyobrażam sobie jak po porodzie miałabym się zajmować Małym kiedy na tyłku usiąść nie mogę! Mam nadzieję, że stanie się cud i proktolog go zaczaruje a ten zginie precz!
masz jeszcze dużo czasu, wiesz niektóre z nas są już "przeterminowane"Wanna lubi tę wiadomość
-
Aha. Muszę Wam napisać że jestem ewenementem na skalę światową.
Wróciłam ze szpitala z wagą -1,75kg mniej niż przed ciążą, karmię piersią 4 tygodnie, uważam co jem, piję 2,5 litra woody + herbaty na laktację i przytyłam 3,5 kg. Podobno karmiąc się chudnie.....no nie wiem gdzie.
Nie rozumiem tego, tym bardziej że na prawdę zjadam niedużo, bo około 1900- 2000 kcal dziennie (karmiąc piersią powino się zjadać 500 kcal więcej).
Rano owsianka, potem sok warzywny ok. 11:30, obiad o 14-15 (zupa chuda, niezabielana, mięsko duszone, dużo sałatki, ryż/kasza 1 w tyg. ziemniaki) i o 18-19 zjadam lekką kolację - ciemne pieczywo + nabiał/szynka....Love_life lubi tę wiadomość
-
MeAmerie wrote:Aha. Muszę Wam napisać że jestem ewenementem na skalę światową.
Wróciłam ze szpitala z wagą -1,75kg mniej niż przed ciążą, karmię piersią 4 tygodnie, uważam co jem, piję 2,5 litra woody + herbaty na laktację i przytyłam 3,5 kg. Podobno karmiąc się chudnie.....no nie wiem gdzie.
Nie rozumiem tego, tym bardziej że na prawdę zjadam niedużo, bo około 1900- 2000 kcal dziennie (karmiąc piersią powino się zjadać 500 kcal więcej).
Rano owsianka, potem sok warzywny ok. 11:30, obiad o 14-15 (zupa chuda, niezabielana, mięsko duszone, dużo sałatki, ryż/kasza 1 w tyg. ziemniaki) i o 18-19 zjadam lekką kolację - ciemne pieczywo + nabiał/szynka....
Wow to zdrowa dieta pełną gębąMoże organizm za dużo stracił po porodzie i teraz magazynuje zapasy bo karmisz. Ja już boję się wejść na wagę. Chociaż i tak wolę swoją, bo pokazuje kg mniej niż ta u lekarza
Teresa1992 lubi tę wiadomość
-
Byłam u swojego ginka na ostatniej wizycie przed wywołaniem
Piekne wiesci szyjka długa jak z Krakowa do Warszawy heheheh. Łożysko dojrzałe, mała już słusznej wagi 3700. Jutro ktg i decyzja kiedy mam się stawić.
Madzialena u mnie dziś +21, ale w ogóle tego nie widaćLove_life, Kajola, Karolina@, Teresa1992, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość
-
Madzialena90 wrote:masz jakieś skurcze? bądź inne objawy porodu??? jak u Ciebie będzie wyglądać wywoływanie? orientujesz się? bo masz je jutro jak rozumiem... trzymam kciuki
Madziu nie mam zadnych objawow nie raz cos zakluje troche boli miesiaczkowych ale zaraz mijaja. Skurczy brak. Jade jutro wieczorem a w srode maja mi jakis zel zaaplikowac a Wy wiecie jak bedzie dzidzius wywolywany?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Madzialena90 wrote:o zgrozo zważyłam się dzisiaj +22 kg jak ja to zrzucę??? maluchu wychodź w końcu bo już się ledwo toczę
powychodziły mi rozstępy na boczkacheh katastrofa
Ja +25kg ... tez ostatnio wyszly mi rozstepy w dole brzucha...masakra ale waga I rozstepami bedziemy sie pozniej martwic[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Teresa1992 wrote:alinalii pięknie opisane
aż się popłakałam
u mnie jutro dzień "0" i panika wzięła mnie na całego.. dziewczyny które miały oksy jak to jest ?? podadzą mi ta kroplówkę i po jakim czasie zacznę czuc jakies bóle? może byc tak że kroplówka na mnie nie podziała i nie wystąpia żadne skurcze? co w takiej sytuacji robią?
Teresa u mnie dosłownie w tej samej minucie co podlaczyli mi kroplowke, skurcze staly się gigantyczne i rozwarcie zaczelo bardzo szybko postepowac.Teresa1992 lubi tę wiadomość
-
ksanka wrote:Hej Falon ja tylko wkładam pieluszke na dno.
A reszta to na ręku, mam wówczas kontrolę nad zaburzeniem, cieplota itp, do gabek nie mam zaufania, leżaczki jeszcze nie wyprobowalam
Ja też wkladam pieluche. Wydaje mi sie, ze maty, gabki, trudniej utrzymać w czystości.
-
Love_life wrote:Madziu nie mam zadnych objawow nie raz cos zakluje troche boli miesiaczkowych ale zaraz mijaja. Skurczy brak. Jade jutro wieczorem a w srode maja mi jakis zel zaaplikowac a Wy wiecie jak bedzie dzidzius wywolywany?
no właśnie wiem i pierwszy raz o tym słyszałam. Mają mi dać albo jakąś tabletkę lub napój na wywołanie??? dziwne jak nie wiem co. Ja byłam święcie przekonana że dają kroplówkę z oxy ale jak widać u nich nie ma takich praktyki dlatego tak strasznie się boje bo tutaj jest całkowicie inaczej niż w Polsce
-
Mój syn waży juz 3,1 kg, bardzo ładnie tyje. W czwartek mamy wizytę u pediatry, będzie to nasze pierwsze wyjscie. I od czwartku planujemy spacerki
Wanna, łącze się z Tobą w bólu, też mam problem z hemoroidem. Boli mnie dosłownie tyłek jak siedzę! Liczę na to, że niedlugo się schowa.MeAmerie, domiii, Karolina@, d'nusia, M+M+?, Andriel, Madlene.:), edyś, Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość