X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello:)
    Jutro zakładają mi cewnik, bo akcji brak. Jakieś skurcze pojedyncze są, ale nieregularne i z reguły tylko wieczorem. Rozwarcia nie ma, szyjka zamknięta. Chcieli mi już dziś założyć to "cudo", ale zapytałam czy muszą, więc Pan doktor stwierdził, że mogę się zastanowić-do jutra, a jutro i tak go założą:DDziś mi odpuszczą, bo widzieli, że jestem zestresowana. Mogę sobię ewentualnie sutki drażnić heh.
    Czuję mały strach... Fajnie by było, jakby po tym cewniku przyszło szybkie rozwarcie, potem skurcze i w ciągu jednego dnia urodzę:)

Love_life, Teresa1992, A.Kasia, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki, Wy tu albo już rodzicie, albo chcecie rodzić, a ja odwrotnie. Błagam Malucha, żeby jeszcze siedział w brzuchu, przynajmniej 2 tygodnie. A wszystko przez tego cholernego hemoroida. Od środy nie usiadłam!!! Tylko albo leżę, albo półleżę. Dziś w końcu się poddaję i idę prywatnie do proktologa. Nie wyobrażam sobie jak po porodzie miałabym się zajmować Małym kiedy na tyłku usiąść nie mogę! Mam nadzieję, że stanie się cud i proktolog zaczaruje hemoroida, a ten zginie precz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 12:10

k0kdha00ytas68fh.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:
    Hej Dziewczynki, Wy tu albo już rodzicie, albo chcecie rodzić, a ja odwrotnie. Błagam Malucha, żeby jeszcze siedział w brzuchu, przynajmniej 2 tygodnie. A wszystko przez tego cholernego hemoroida. Od środy nie usiadłam!!! Tylko albo leżę, albo półleżę. Dziś w końcu się poddaję i idę prywatnie do proktologa. Nie wyobrażam sobie jak po porodzie miałabym się zajmować Małym kiedy na tyłku usiąść nie mogę! Mam nadzieję, że stanie się cud i proktolog go zaczaruje a ten zginie precz!

masz jeszcze dużo czasu, wiesz niektóre z nas są już "przeterminowane" :P

Wanna lubi tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to piekny dzis dzien idealny na urodziny...slyszysz dziecko?!

Teresa1992, Madzialena90, A.Kasia, Lilou1984, Andriel, Kate84 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    A w ogole to piekny dzis dzien idealny na urodziny...slyszysz dziecko?!

masz jakieś skurcze? bądź inne objawy porodu??? jak u Ciebie będzie wyglądać wywoływanie? orientujesz się? bo masz je jutro jak rozumiem... trzymam kciuki :D

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    4 :)

tak, dokładnie już mi sie wszystko miesza ;)

Love_life lubi tę wiadomość

• salomea Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa, to był mój pierwszy poród. Byłam zaskoczona, że tak szybko poszło. Lekarka w szpitalu mówiła, że mam idealne warunki do rodzenia, a dzidzia 3 kg, więc też nieduży :)

Teresa1992, A.Kasia lubią tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    piękny prezent na dzień kobiet ;D

lepszego sobie nawet wymarzyc nie mogłam :) <3 a gdyby przypadkiem urodziła się w środę to akurat w urodziny mojej mamy, więc zrobiła by prezent babci :)

Madzialena90 lubi tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o zgrozo zważyłam się dzisiaj +22 kg jak ja to zrzucę??? maluchu wychodź w końcu bo już się ledwo toczę :/

powychodziły mi rozstępy na boczkach :/ :/ eh katastrofa

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. Muszę Wam napisać że jestem ewenementem na skalę światową.
    Wróciłam ze szpitala z wagą -1,75kg mniej niż przed ciążą, karmię piersią 4 tygodnie, uważam co jem, piję 2,5 litra woody + herbaty na laktację i przytyłam 3,5 kg. Podobno karmiąc się chudnie.....no nie wiem gdzie.
    Nie rozumiem tego, tym bardziej że na prawdę zjadam niedużo, bo około 1900- 2000 kcal dziennie (karmiąc piersią powino się zjadać 500 kcal więcej).
    Rano owsianka, potem sok warzywny ok. 11:30, obiad o 14-15 (zupa chuda, niezabielana, mięsko duszone, dużo sałatki, ryż/kasza 1 w tyg. ziemniaki) i o 18-19 zjadam lekką kolację - ciemne pieczywo + nabiał/szynka....

Love_life lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Aha. Muszę Wam napisać że jestem ewenementem na skalę światową.
    Wróciłam ze szpitala z wagą -1,75kg mniej niż przed ciążą, karmię piersią 4 tygodnie, uważam co jem, piję 2,5 litra woody + herbaty na laktację i przytyłam 3,5 kg. Podobno karmiąc się chudnie.....no nie wiem gdzie.
    Nie rozumiem tego, tym bardziej że na prawdę zjadam niedużo, bo około 1900- 2000 kcal dziennie (karmiąc piersią powino się zjadać 500 kcal więcej).
    Rano owsianka, potem sok warzywny ok. 11:30, obiad o 14-15 (zupa chuda, niezabielana, mięsko duszone, dużo sałatki, ryż/kasza 1 w tyg. ziemniaki) i o 18-19 zjadam lekką kolację - ciemne pieczywo + nabiał/szynka....

Wow to zdrowa dieta pełną gębą :) Może organizm za dużo stracił po porodzie i teraz magazynuje zapasy bo karmisz. Ja już boję się wejść na wagę. Chociaż i tak wolę swoją, bo pokazuje kg mniej niż ta u lekarza ;)

Teresa1992 lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u swojego ginka na ostatniej wizycie przed wywołaniem :D Piekne wiesci szyjka długa jak z Krakowa do Warszawy heheheh. Łożysko dojrzałe, mała już słusznej wagi 3700. Jutro ktg i decyzja kiedy mam się stawić.
    Madzialena u mnie dziś +21, ale w ogóle tego nie widać :)

Love_life, Kajola, Karolina@, Teresa1992, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja zwariuje z tym bólem nerek! :(
    O 15:30 lekarz. Mam nadzieję że da mi coś na ten ból co usmierzy mi go chociaż do jutra, do odbioru wyników. :(

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    masz jakieś skurcze? bądź inne objawy porodu??? jak u Ciebie będzie wyglądać wywoływanie? orientujesz się? bo masz je jutro jak rozumiem... trzymam kciuki :D

Madziu nie mam zadnych objawow nie raz cos zakluje troche boli miesiaczkowych ale zaraz mijaja. Skurczy brak. Jade jutro wieczorem a w srode maja mi jakis zel zaaplikowac a Wy wiecie jak bedzie dzidzius wywolywany?

• Love_life Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    o zgrozo zważyłam się dzisiaj +22 kg jak ja to zrzucę??? maluchu wychodź w końcu bo już się ledwo toczę :/

powychodziły mi rozstępy na boczkach :/ :/ eh katastrofa

Ja +25kg ... tez ostatnio wyszly mi rozstepy w dole brzucha...masakra ale waga I rozstepami bedziemy sie pozniej martwic ;)

• Est Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    alinalii pięknie opisane <3 aż się popłakałam :)

u mnie jutro dzień "0" i panika wzięła mnie na całego.. dziewczyny które miały oksy jak to jest ?? podadzą mi ta kroplówkę i po jakim czasie zacznę czuc jakies bóle? może byc tak że kroplówka na mnie nie podziała i nie wystąpia żadne skurcze? co w takiej sytuacji robią?

Teresa u mnie dosłownie w tej samej minucie co podlaczyli mi kroplowke, skurcze staly się gigantyczne i rozwarcie zaczelo bardzo szybko postepowac.

Teresa1992 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Hej Falon ja tylko wkładam pieluszke na dno.
    A reszta to na ręku, mam wówczas kontrolę nad zaburzeniem, cieplota itp, do gabek nie mam zaufania, leżaczki jeszcze nie wyprobowalam

Ja też wkladam pieluche. Wydaje mi sie, ze maty, gabki, trudniej utrzymać w czystości.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Madziu nie mam zadnych objawow nie raz cos zakluje troche boli miesiaczkowych ale zaraz mijaja. Skurczy brak. Jade jutro wieczorem a w srode maja mi jakis zel zaaplikowac a Wy wiecie jak bedzie dzidzius wywolywany?

no właśnie wiem i pierwszy raz o tym słyszałam. Mają mi dać albo jakąś tabletkę lub napój na wywołanie??? dziwne jak nie wiem co. Ja byłam święcie przekonana że dają kroplówkę z oxy ale jak widać u nich nie ma takich praktyk :/ i dlatego tak strasznie się boje bo tutaj jest całkowicie inaczej niż w Polsce

• Love_life Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys slyszalam o tabletce wlasnie na wywolanie ktora podaja no jak wisac wszedzie cos innego podaja.a Ty czujesz skurcze? Czy cos?

• Est Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn waży juz 3,1 kg, bardzo ładnie tyje. W czwartek mamy wizytę u pediatry, będzie to nasze pierwsze wyjscie. I od czwartku planujemy spacerki :-)

Wanna, łącze się z Tobą w bólu, też mam problem z hemoroidem. Boli mnie dosłownie tyłek jak siedzę! Liczę na to, że niedlugo się schowa.

MeAmerie, domiii, Karolina@, d'nusia, M+M+?, Andriel, Madlene.:), edyś, Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 2109 2110 2111 2112 2113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ