Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Love_life wrote:Dzis o godz 11:44 przyszedl na swiat cc moj synek James waga 4800 I dl. 68cm jest przecudowny!
Gratulacje
To już masz rozmiarowo takiego miesięcznego dzidziusiapewnie garderoba ta najmniejsza się nie przyda
Love_life lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Love_life wrote:Dzis o godz 11:44 przyszedl na swiat cc moj synek James waga 4800 I dl. 68cm jest przecudowny!
Gratulacje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 07:30
Love_life lubi tę wiadomość
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
Cześć mamuśki
Ja też się rzadko udzielam, bo mały jest strasznie absorbujący. Niby ma momenty dłuższego snu, ale wtedy albo ja odsypiam albo ogarniam dom.
Powiem Wam, że przejechałam się na złotych radach położnych, które w większości podawały książkową wiedzę. Już pomijam fakt, że czasem sobie przeczyły i jedna kazała zrobić tak a druga inaczej. Zgłupieć można byłoTeraz pozwalam małemu spać i jeść ile chce i jest lepiej. Muszę się Wam pożalić, że mam w domu małego głodomora. Potrafi ssać pierś przez ponad godzinę.
Rano czuję się rewelacyjnie ale wieczorem dopada mnie mały baby blues. Na szczęście wtedy mój narzeczony przejmuje część obowiązków i ja mogę zregenerować siły małą drzemką.
Love_life gratulacje. A ja myślałam, że mój Stasiu jest dużyLove_life lubi tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Hej dziewczyny:*
Lovelife ogromne gratulacje!:*
Ale duży chłopak 68 cm no szok chyba będzie koszykarz
Olatychy też urodziła?
To ogromne gratulacje!:*
Powodzenia na wizytach:*
Ja właśnie śniadanko jem dopiero bo pospałam dziśOstatnie beztroskie chwile
Miłego dnia:)Love_life lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Love_life - gratulacje!!! Alez wymiary. Chyba bedziesz marcowa rekordzistka
Ja wlasnie siedze przed gabinetem mojej gin, aby sciagnac szwy. Kurde, boje sie tego bardziej, jak porodu...
Wczoraj robilam babke marmurkowa (bo oczywiscie goscie wchodza drzwiami i oknami) i robiac polewe skusilam sie na 3 kostki gorzkiej czekolady. Po karmieniu synek dostal takich zaparc, ze przez pol godziny non stop nie plakal tylko sie darł, a ja razem z nim... No bo ktora matka funduje dziecku takie cierpienia?Love_life lubi tę wiadomość
-
Domii właśnie dzwoniłam do pracodawcy i powiedział, że do niego składam wniosek o urlop macierzyński i niczym innym się nie przejmuję. Sama więcej już nic nie składam i nie zgłaszam (oprócz złoszenia dziecka do zusu, ale to też przez pracodawcę).
domiii lubi tę wiadomość
-
Karolina@ wrote:Love_life - gratulacje!!! Alez wymiary. Chyba bedziesz marcowa rekordzistka
Ja wlasnie siedze przed gabinetem mojej gin, aby sciagnac szwy. Kurde, boje sie tego bardziej, jak porodu...
Wczoraj robilam babke marmurkowa (bo oczywiscie goscie wchodza drzwiami i oknami) i robiac polewe skusilam sie na 3 kostki gorzkiej czekolady. Po karmieniu synek dostal takich zaparc, ze przez pol godziny non stop nie plakal tylko sie darł, a ja razem z nim... No bo ktora matka funduje dziecku takie cierpienia?
A ja właśnie czytałam, że przy karmieniu piersią można gorzką czekoladę w ilości 2-3 kostki... -
Dziewczyny ja też nie odzywam się tak często jak bym chciała, bo mały jest tak absorbujacy, że czasami nie mam czasu zjeść a co tu mówić o pisaniu na wątku!
M+M nie denerwuj się, tak jak pisała Muminka, dziecko to nie robot, Ty też nie jesteś robotem,jesteś na pewno bardzo zmęczona. Ciesz się swoim dzieckiem niezależnie od tego ile minut jadło i czy zasnie mając pełnego Pampersa czy nie.
Ja przewijam raczej przed karmieniem, bo któregoś razu jak zrobilam to zaraz po, mojemu synowi tak się ulalo, że leciało mu mleko ustami i noskiem, myślałam, że zawału dostanę.
M+M+? lubi tę wiadomość
-
dziewczyny Emmie starsznie schodzi skórka z rączek i stópek
-
Naszemu Jasiowi tez zaczela schodzic skora zaraz po wyjsciu ze szpitala, najpierw z raczek i stopek, a potem z brzuszka. Najbardziej schodzila z zagiec na stopkach. Podobno to efekt przystosowywania sie do zycia poza brzuszkiem. My smarujemy olejem ze slodkich migdalow i jest ok.
Sorki, ze bez polskich znakow, ale pisze na laptopie na klawiaturze ekranowej, bo karmie -
aa jutro przychodzi do nas fotograf
na sesje noworodkową
a tak dzisiaj sobie wyglądamy8 dzień
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f32689a0a17.jpgFalon, Renka88, Lilou1984, edyś, salomea, kleo2426, Hannia123, foxica, baassiia, muminka83, M+M+?, RudyTygrysek, d'nusia, She86, Czarodziejka87, Karolina@, Marlena, A.Kasia, Mietka 30:), Est, Madzialena90, aaagaaatka, perła ziemi, Andriel, Love_life, Izoleccc, Viera Yves, Karka lubią tę wiadomość
-
alinalii wrote:dziewczyny Emmie starsznie schodzi skórka z rączek i stópek
U Weroniki tak samo, ale przy Wiktorze tez tak bylo, zluszczylo sie to co mialo i potem juz bylo ok, a nie uzywalismy zadnych emolientow. I do tej pory jest "czysciutki". Dziecko odmoczone w wodach wiec mysle, ze to dlatego.alinalii lubi tę wiadomość