Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zajrzy tu jakas mamusia zeby wymienic opinie... Chodzi o to jak wasz powrot do formy po porodzie, po ciazy dziewczyny? Bo ja mam wrazenie, ze mnie bola wszystkie wnetrznosci, glownie zoladek i jelita. Nie jem ani duzo, ani ciezko, a non stop czuje bol. Nawet jak sie wody napije. A to cos kluje jak nie tu to tam. Wszystko tam w srodku wraca na swoje miejsce, ale czy to daje rakie dolegliwosci? Jak to u was wyglada?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • kejt84 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam kosmetyki momie dla dzieci

sa dostepne w rossmanie albo w duzo lepszej cenie prosto od producenta tu

http://allegro.pl/zestaw-3-kosmetykow-momme-sam-stworz-swoj-zestaw-i6038680378.html

20d4234264.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie mam sil, mala tak sie meczy z tym katarem, sciagam jej co idzie ale te smarki sa tak gleboko ze nie idziw ich wyciagnac :-/ mala placze, meczy sie, kaszla od tego bo jej to przeszkadza w gardle, goraczki nie ma, nie wiem co robic, robie jej inhalacje zalecone przez pediatre, krople do nosa, oscillococinum, oczyszczam nos, a poprawy zero :-/ rece opadaja, juz widze sie z mala w szpitalu :-( bo jak jej to bedzie splywac to oskrzela mur beton.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii - schodząca skóra u noworodka to normalne. W szpitalu mówili, aby smarować oliwką. Położna dodatkowo poleciła mi używać emolientów do kąpieli.

Ściąganie szwów troszeczkę bolało, ale nie tak jak poród :P

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Alinalii - schodząca skóra u noworodka to normalne. W szpitalu mówili, aby smarować oliwką. Położna dodatkowo poleciła mi używać emolientów do kąpieli.

Ściąganie szwów troszeczkę bolało, ale nie tak jak poród :P

Karolinka, a Ty byłaś nacinana?
    Ja będę miała 1 szew do zdjęcia w przyszłym tygodniu. Krocze cały czas mnie pobolewa, ból przeszedł teraz jakby wyżej w stronę cewki moczowej i nie wiem czy to normalne :?

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy ciążowe czy wasze dzieci jak się rozpychają w brzuchu też macie kłucie w pochwie i takie dziwne uczucie w odbycie? nie wiem czy Młoda mi się tak w wwierca czy to normalne :/

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Mamy ciążowe czy wasze dzieci jak się rozpychają w brzuchu też macie kłucie w pochwie i takie dziwne uczucie w odbycie? nie wiem czy Młoda mi się tak w wwierca czy to normalne :/
    Ja tak mam, więc pewno normalne.
    Jak Jaś sie rozpycha i jeszcze dostanie czkawki to wszystko tam na dole pulsuje :/

Renka88, nick nieaktualny, She86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90
    Izoleccc

GRATULACJE !!!

Czekamy jeszcze na pewno na Anitę po cc. :d

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

u mnie dalej cisza :P

love life moje gratulacje :) baaaardzo duży chłopczyk :)

Love_life lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    tez mam tak często, czasem jak przywali głową to aż podskoczę :)

Renka88 lubi tę wiadomość

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M - ja też chwilami nie ogarniam tematu ale wierzę (a przynajmniej tak sobie wmawiam), że tu potrzeba czasu i za niedługo będzie lepiej. Mnie dobijają dodatkowo kwestie pielęgnacji małego. Co bym nie robiła non stop coś - a to jakieś odparzenia w pachwinkach z którymi nie umiem sobie poradzić, a to jakaś wysypka na siusiaku (tu już na szczęście problem znikł), a to ropiejące oczko... Czuję się jakbym zaniedbywała własne dziecko a przecież robię wszystko jak należy i nie wiem skąd te problemy :/ Płakać mi się chce jak go przebieram i widzę te zmiany ;(

skowroneczka87 - ja tak nie mam, nic mi nie dokucza prócz pęcherza. Pewnie te kamienie dają o sobie znać ale i tak nie mam czasu się tym teraz zająć...

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:

Ostatnio już czuję niżej małego i też mam takie dziwne uczucie w pochwie jakby mi rączką miał szyjkę ukręcić bąbel jeden ;)

Filip 28.03.2016 <3
  • salomea Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka, ja też od porodu zmagam się z bólem żołądka i jelit, a do tego doszły biegunki, przed które nabawiłam się hemoroidów (pewnie też w wyniku parcia przy porodzie). Ból taki, że nie mogę usiedzieć jak karmię. Mam jakąś ziołową maść, ale średnio działa :/

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Moze zajrzy tu jakas mamusia zeby wymienic opinie... Chodzi o to jak wasz powrot do formy po porodzie, po ciazy dziewczyny? Bo ja mam wrazenie, ze mnie bola wszystkie wnetrznosci, glownie zoladek i jelita. Nie jem ani duzo, ani ciezko, a non stop czuje bol. Nawet jak sie wody napije. A to cos kluje jak nie tu to tam. Wszystko tam w srodku wraca na swoje miejsce, ale czy to daje rakie dolegliwosci? Jak to u was wyglada?

Szczerze mówiąc nic, oprócz rany w kroczu, mnie nie bolało.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ważne pytanie. Czy u którejś z was, a raczej waszych maluchów AC (obwód brzuszka) jest WIĘKSZY niż HC (obwód główki)?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina - Tak, miałam nacinane krocze, pękła (czy coś w tym stylu) mi warga sromowa i w środku też miałam szwy. Tak więc pełny zestaw :)

Skowroneczka87 - mnie na szczęście nic nie boli. Krocze bolało mnie w sumie tylko w szpitalu, tzn, dwa dni. Poza tym mam problem z jedynką i dwójką, ale podobno z czasem się to normuje. Żołądek i jelita mnie nie bolą - może potrzebujesz trochę więcej czasu aby dojść do siebie? Trzymaj się :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 15:03

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny, ważne pytanie. Czy u którejś z was, a raczej waszych maluchów AC (obwód brzuszka) jest WIĘKSZY niż HC (obwód główki)?

właśnie pisałam o tym na FB :) my właśnie tak mamy :) wklejam wiadomość z FB :)

"Hej mamuśki :) My też już po ostatnim usg :) Mała waży już ponoć 3900 więc kawał baby :D Dostałam skierowanie na cc już na ten poniedziałek - 14.03 !!!! Gabrysia ma większy brzuszek od główki i mój gin boi się że może się zaklinować i woli nie ryzykować !!! Także moje kochane trzymajcie za nas kciuki w poniedziałek :D Nie ukrywam, że od wczoraj jestem przerażona!!! Z pierwszą córcią poród sn a teraz takie zaskoczenie !!! :D Szok, ale przynajmniej będziemy już razem :D :D

Hannia123, nick nieaktualny, Lilou1984, She86 lubią tę wiadomość

ebf426a748.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:

Mnie nic nie boli już teraz, a już na pewno nie miałam żadnych dolegliwości ze strony układu trawiennego. Nie miałam też żadnych "dodatkowych atrakcji" porodowych typu nacięcie itd. W pierwszych dniach czułam podbrzusze, zwłaszcza jak karmiłam (pewnie macica się obkurczała), a teraz już jest ok. gdyby jeszcze nie bardzo uwrażliwione brodawki i kilka kilogramów na plusie, to czułabym się już jak przed ciążą.

Mietka 30:), Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My meldujemy się po wizycie. Dostałam proszki na nerki i drogi moczowe więc mam nadzieję że mi pomogą.
    Co do moich wszystkich bóli pani doktor mówi że to norma na końcówce. Z szyjka jak było tak jest. Zamknięta, 2cm. Więc czekamy spokojnie na zaplanowane CC 23.03.
    Mały ma ładne tętno więc jego rzadkie i delikatne ruchy to po prostu objaw że śpi, zbiera siły i/lub ma mało miejsca. ;)
    Powiedziała też że mam więcej pić. Poza tym obrócił się nóżkami i rączkami w stronę kręgosłupa dlatego tak bolą mnie wnętrzności i też dlatego gorzej czuć te ruchy jego.
    Jestem troszkę spokojniejsza ale dalej będę się obserwować ;)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Ja niestety nie pomogę bo u mnie na ostatnim USG HC=AC, jedyne co może spr wcześniejsze USG, czy tez tak wychodziło, bo u mnie to za każdym razem troszkę inaczej.

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
‹‹ 2129 2130 2131 2132 2133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ