X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie montażu fotelika, z której strony powinien być zamontowany? Od strony pasażera czy kierowcy, wiem, że mama jeździ z dzieckiem z tyłu to gdzie ona siedzi nie ma dla mnie znaczenia a jak to jest z maluchem?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • domiii Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie montażu fotelika, z której strony powinien być zamontowany? Od strony pasażera czy kierowcy, wiem, że mama jeździ z dzieckiem z tyłu to gdzie ona siedzi nie ma dla mnie znaczenia a jak to jest z maluchem?

z tyłu, po stronie pasażera :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    A tak w ogóle to ile to oczyszczanie u Was trwa?
    U mnie tydzień po porodzie jest tego niewiele i gdyby nie higienia i to moje obrzydzenie, które wymusza ciągłe podmywanie i zmianę podpaski, to spokojnie wystarczyłaby mi jedna dziennie...

mam tak samo, w zasadzie wkładki wymieniam tylko ze względu na higienę.

M+M+? lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Dziewczyny, jaki jest stan waszych brzuchów po porodzie?
    Ja na szczęście zero rozstępów, ale wielkość tak 4 miesiąc.
    Czy warto kupić pas poporofowy? Jakie są opinię?

ja po 2 tygodniach nie mam już w ogóle brzucha, została mi tylko taka fałdka skóry, wiec ja pas uważam za zbędny zakup. teraz trzeba będzie po prostu ćwiczyć :)

M+M+?, Est lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Gratulacje :)

To już masz rozmiarowo takiego miesięcznego dzidziusia :) pewnie garderoba ta najmniejsza się nie przyda :)

Dokladnie wlasnie spakowalam wiekszosc ciuszkow na 56cm I maz musial jezdzic bo niestety za male. Dziewczyny takiego klocka to sie nie spodziewalam I nue mam pojecia gdzie sie tam miescil. Mozliwe ze jutro wyjdziemy bo jestesmy na antybiitykach obydwoje. Dziekujemy za mile slowa <3

She86, Lilou1984, Mania1718, M+M+?, edyś, Falon, Viera Yves, Hannia123, domiii lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wrocimy do domku napisze opis porodu tylko nie chce nikogos straszyc chociaz sami widzicie ze rodzilam giganta wiec latwo nie bylo ;)

d'nusia, Mania1718, Falon lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Madness! Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie dziś termin ale coś się nie zapowiada :(

Gratuluję oczywiście wszystkim już rozpakowanym i trzymam kciuki za następne w kolejce :)

I fotka na pamiątkę terminu w dwupaku :)

okdbiy6m8m8f_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 20:51

d'nusia, domiii, Andriel, Czarodziejka87, Lilou1984, Mania1718, RudyTygrysek, aaagaaatka, Renka88, edyś, Falon, Viera Yves, Hannia123, TaRRa, A.Kasia, muminka83, Est lubią tę wiadomość

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Bylam kiedyś na takim wykładzie o jezdzie z dzieckiem samochodem i ponoć najbezpieczniej jest z tylu na środku,ale jest to malo wygodne i drugim najbezpieczniejszym miejscem jest tyl-pasażer, my tam będziemy wozić i nawet jak sama bede z dzieckiem to i tak bedzie z tylu,tylko dokupir takie lusterko zeby dziecko widzialo moje odbicie :)

Renka88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciocie :)
    Obawiam się że nie dam rady was dzisiaj nadrobić.
    O 11:26 urodził się Tomek 3440 57cm długi. Jest absolutnie doskonały i wszyscy zakochaliśmy się w nim totalnie :)
    Ja dostaję leki przeciwbólowe i jakoś staram się ogarnąć ale jeszcze nie wstawałam.
    Dziękuję za wszystkie kciuki żeby dobre myśli.

foxica, kleo2426, Madlene.:), Czarodziejka87, Andriel, d'nusia, aaagaaatka, Mietka 30:), Lilou1984, Madzialena90, perła ziemi, Mania1718, RudyTygrysek, Est, M+M+?, Renka88, nataliano, ksanka, edyś, Falon, Viera Yves, skowroneczka87, Hannia123, domiii, TaRRa, A.Kasia, muminka83, Vira, She86, Karolina@, Paulina2344 lubią tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie odchodów to u mnie zapach jak przy menstruacji także do wytrzymania ;-)

Jadę już na zwykłych podpaskach, tylko tych większych.

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Hej ciocie :)
    Obawiam się że nie dam rady was dzisiaj nadrobić.
    O 11:26 urodził się Tomek 3440 57cm długi. Jest absolutnie doskonały i wszyscy zakochaliśmy się w nim totalnie :)
    Ja dostaję leki przeciwbólowe i jakoś staram się ogarnąć ale jeszcze nie wstawałam.
    Dziękuję za wszystkie kciuki żeby dobre myśli.
    Gratuluję raz jeszcze niech synuś rośnie duży i zdrowy :-)

Izoleccc lubi tę wiadomość

• Andriel Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life i Izoleccc - Gratuluje pociech :) :)

domiii - Dodałam Cię do przyjaciółek ;) Chodzi o FB i ogólnie też :)

Ja dziewuszki Was sobie czytam codziennie ale nic sama nie piszę, bo u mnie nic się nie dzieje nadal. A w następną sobotę termin porodu...
    Jedynie mogę napisać, że spojenie mnie tak okropnie boli, że szok :( Jak się dziś w nocy przekręcałam to słyszałam jak mi coś tam strzyknęło i tak samo noc wcześniej...No i dziś troszkę się nadźwigałam i teraz są tego efekty. Chwilami nie mogę podnieść nogi i ciągnę ją za sobą. Wiem, że niedawno któraś dziewczyna też tak miała ale nie pamiętam która. Chyba niecierpliwa ?
    No nic mam nadzieje, że jutro będzie lepiej :)

Izoleccc, Love_life lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Izolecc :)
    A ja przed chwilą dostałam SMS od gina, GBS ujemny. Bardzo mnie to cieszy bo zamierzam pierwsze skurcze przesiedziec w domu jak wytrzymam psychicznie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 22:32

Izoleccc, M+M+?, muminka83 lubią tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:

jak byłam na warsztatach dla ciężarówek to mieliśmy właśnie sesję z firmą BeSafe od adapterów do pasów dla ciężarnych i o fotelikach samochodowych i kilka spraw bezpieczeństwa przewożenia maluchów omawiali

tak jak wspomniała Dorka87 najbezpieczniejsze miejsce to srodek tylnej kanapy (fotelik tyłem do kierunku jazdy), a rodzice z przodu!

na drugim miejscu względem bezpieczeństwa jest właśnie miejsce z tyłu za kierowcą. Mama w miarę możliwości zawsze z przodu, bo podobno jak jest wypadek (szczególnie dachowanie), to Nasze bezwładnie latające ręce/nogi (mimo iż jesteśmy przypięci pasami) mogą zrobić dodatkową krzywdę dziecku...

tutaj link do artykułu na ten temat:
    http://fotelik.info/pl/news/mama-siedzi-z-przodu,327.html

Izoleccc Wielkie gratulacje! :) rośnijcie zdrowo! witamy Tomusia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 22:38

muminka83 lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou drugie najbezpieczniejsze jest z tylu za pasazerem, nawet w tym artykule tak jest :)

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Lilou drugie najbezpieczniejsze jest z tylu za pasazerem, nawet w tym artykule tak jest :)

zgadza się i przekonuje mnie ten argument o bezpiecznym wyjmowaniu dziecka na parkingu (nie od strony gdzie jeżdżą samochody,
    a na tych warsztatach co byłam, to mówili właśnie odwrotnie, że za kierowcą bezpieczniej, bo ruch prawostronny i powoływali się na jakieś tam statystyki z wypadków ;)

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Love_life i Izoleccc - Gratuluje pociech :) :)

domiii - Dodałam Cię do przyjaciółek ;) Chodzi o FB i ogólnie też :)

Ja dziewuszki Was sobie czytam codziennie ale nic sama nie piszę, bo u mnie nic się nie dzieje nadal. A w następną sobotę termin porodu...
    Jedynie mogę napisać, że spojenie mnie tak okropnie boli, że szok :( Jak się dziś w nocy przekręcałam to słyszałam jak mi coś tam strzyknęło i tak samo noc wcześniej...No i dziś troszkę się nadźwigałam i teraz są tego efekty. Chwilami nie mogę podnieść nogi i ciągnę ją za sobą. Wiem, że niedawno któraś dziewczyna też tak miała ale nie pamiętam która. Chyba niecierpliwa ?
    No nic mam nadzieje, że jutro będzie lepiej :)

Zgadza się. Moje spojenie na granicy wytrzymałości ale ginka mówi że wszystko ok . u mnie winny jest brzuch który opadł baaaardzo nisko. Mogę dwie dłonie włożyć pomiędzy brzuch a biust. Dosłownie ciągne go ze sobą pomiędzy nogami prawie :P

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    zgadza się i przekonuje mnie ten argument o bezpiecznym wyjmowaniu dziecka na parkingu (nie od strony gdzie jeżdżą samochody,
    a na tych warsztatach co byłam, to mówili właśnie odwrotnie, że za kierowcą bezpieczniej, bo ruch prawostronny i powoływali się na jakieś tam statystyki z wypadków ;)

Ja jeszcze wczoraj doczytałam, tyle że artykuł z 2013 że badania mówią że te statystyki wskazują 2% różnicy jeśli chodzi o wpiecie fotela za kierowcą czy za pasażerem. Niby nie dużo ale to już należy ocenić we własnym zakresie.

Witajcie dziewczyny. Przespalam całą noc! A tak chciałam zrobić prezent siostrze na urodziny i urodzić dziś Basie.
    Miłego dnia! Ja dzisiaj wizytuje na 17.

Lilou1984 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:*

Ja się witam w rozpoczętym 40 tygodniu i pełnym 39+0 :)
    Belly powiada,że do porodu 8 dni o kurcze,aż mnie w żołądku ścisnęło..

W nocy czuję się jak wieloryb na plaży gdy chce sie przewrócić z boku na bok.
    Chciałabym już mieć poród za sobą choć boję się cholernie..

No ale zabiegi skończyłam to mogę rodzić,choć poprawa minimalna póki co..
    Mam chwilę zwątpienia ale musi mi to zejść bo nie wyobrażam sobie,że nie będę mogła się normalnie uśmiechnąć do mojego bobasa ..

Dobra trzeba się wziąść w garść
    Kurcze gdzie ta wiosna ja się pytam?!;)

Dziś wizyta na 16.40 więc pewnie o 18 znając opóźnienia.
    Chciałabym,żeby to była ostatnia

Powodzenia dla dziewczyn które również dziś wizytują:)

Idę robić śniadanie

Miłego dnia:)

baassiia, Renka88, A.Kasia, d'nusia, Falon, ksanka, M+M+?, Hannia123, Andriel lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Ja jeszcze wczoraj doczytałam, tyle że artykuł z 2013 że badania mówią że te statystyki wskazują 2% różnicy jeśli chodzi o wpiecie fotela za kierowcą czy za pasażerem. Niby nie dużo ale to już należy ocenić we własnym zakresie.

Witajcie dziewczyny. Przespalam całą noc! A tak chciałam zrobić prezent siostrze na urodziny i urodzić dziś Basie.
    Miłego dnia! Ja dzisiaj wizytuje na 17.

Kochana cały dzień przed Tobą ;D

Filip 28.03.2016 <3
‹‹ 2131 2132 2133 2134 2135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ