X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 dni do TP, mogę się zgłosić na poród na weekendzie :D chociaż chyba moja córcia ma na inne zdanie :P

U mnie ostatnio humor nawet dopisuje i samopoczucie też dobre, w miarę się wysypiam. w ciągu dnia mam lekkie skurcze, ale bez szału.

d'nusia, TaRRa, Lilou1984, Agness27, Andriel lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Miśken90 Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki Emotikon smile Ja już w domu
    Nie jestem niestety w stanie Was nadrobić .... Dziękuję wszystkim za gratulacje Emotikon smile
    Nie pisałam wcześniej bo siły nie miałam. Niestety nie wspominam zbyt dobrze cesarskiego cięcia, było ciężko i miałam wrażenie, że wyrywają mi Małą z brzucha. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze dla mnie i dla Małej. Pani doktor zdziwiona, że tyle w wadze się pomyliła, bo wg usg 1,5 tyg przed cc Ala ważyła 4458g, a urodziła się 4150g Emotikon smile
    Poza tym niestety dopadł mnie baby blues i byłam poza światem żywych przez pierwsze dwa dni po szpitalu... masakra jakaś. Cały czas płakałam, nie chciałam zajmować się Alą i w ogóle wszystko było na "nie". Dziś już na szczęście wszystko wróciło do normy. Kocham swoje dziecko ponad życie i nie wyobrażam sobie żeby Jej teraz nie było. Alicja jest póki co nieznośna nocami i histeryzuje jak nie może złapać brodawki dobrze. Ja mam nawał mleka i siedzę tylko z laktatorem.
    Kochane - wszystkim świeżo upieczonym Mamom serdecznie gratuluje, tym , które czekają na swoje Okruszki życzę pięknych i lekkich porodów.
    Dziękuję jeszcze raz za wsparcie Emotikon kiss

edyś lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc - witamy Tomcia :) Gratulacje i szybkiego powrotu do formy!

Ja właśnie zrobiłam zamówienie na Gemini - 430 zł :/ Masakra. Zastanawiam się nad kupieniem syropu Gastrotus Baby bo mój Tymi bardzo ulewa :/ Normalnie po każdym posiłku, czy mu się odbije czy nie później i tak połowę zwraca. Chyba zmienię mu mleko MM z HIPP Combiotik na Bebilon AR, który jest gęstszy i ma przeciwdziałać ulewaniu. Nawet klin pod materacem nie działa niestety.

Któraś mama też ma problem z ulewającym maluchem? Jakieś rady?

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Dziewczyny, jaki jest stan waszych brzuchów po porodzie?
    Ja na szczęście zero rozstępów, ale wielkość tak 4 miesiąc.
    Czy warto kupić pas poporofowy? Jakie są opinię?

Ja zamówiłam. Powinnam mieć już w poniedziałek. Polecono mi go na oddziale. Bo inny pas kupuje się po zwykłym porodzie a inny po zabiegach chirurgicznych w tym cc. Podobno dobry.
    Mój brzuszek sporo spadł. Mam wrażenie że jest mniejszy niż miałam przed ciążą ale chciałabym tym razem tego nie zaniedbać.

M+M+? lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Hej ciocie :)
    Obawiam się że nie dam rady was dzisiaj nadrobić.
    O 11:26 urodził się Tomek 3440 57cm długi. Jest absolutnie doskonały i wszyscy zakochaliśmy się w nim totalnie :)
    Ja dostaję leki przeciwbólowe i jakoś staram się ogarnąć ale jeszcze nie wstawałam.
    Dziękuję za wszystkie kciuki żeby dobre myśli.

Gratuluje <3 :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Izoleccc - witamy Tomcia :) Gratulacje i szybkiego powrotu do formy!

Ja właśnie zrobiłam zamówienie na Gemini - 430 zł :/ Masakra. Zastanawiam się nad kupieniem syropu Gastrotus Baby bo mój Tymi bardzo ulewa :/ Normalnie po każdym posiłku, czy mu się odbije czy nie później i tak połowę zwraca. Chyba zmienię mu mleko MM z HIPP Combiotik na Bebilon AR, który jest gęstszy i ma przeciwdziałać ulewaniu. Nawet klin pod materacem nie działa niestety.

Któraś mama też ma problem z ulewającym maluchem? Jakieś rady?

Przy Olim była maskara. Ulewał po wszystkim po każdym mleku. Nie było mocnych. Słabo przybierał - i w 3 msc przy zgodzie pediatry podawałam mu do mleka m troszkę Silnac. Dopiero do pomogło. Trochę lepiej było jak karmiłam go na raty też. A więc jeden posiłek dzieliłam na 3 części. 30 ml mm 10 minut przerwy znowu 30 ml 10 minut przerwy i zero ruszania w między czasie. Jak była przerwa dziecko na ramieniu by było wysoko. Coś dawało rezultat. :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kasisko Znajoma

Wysłany: 12 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1) Mam pytanko to dziewczyn które karmią piersią, czy macie problem z pokąsanymi, poranionymi sutkami? Do tego stopnia, że pojawiają się drobinki krwi :(
    Ja od początku karmienia mam problem, chociaż położna mówiła w szpitalu, że dobrze przystawiam. Jedną pierś wyleczyłam, wietrzę i smaruje purelanem a druga niestety się nie chce goić :( Macie jakieś rady w tym temacie?

2) Poza tym ile czasu trzeba karmić podczas jednej sesji? Bo mój nie ma czegoś takiego, że sam wypluwa pierś. Jest trochę leniwy i często przysypia przy piersi (nawet jeżeli go rozbieram z wielu warstw do karmienia) i pobudzam podczas karmienia to i tak zasypia. I takie sesje karmieniowe potrafią trwać czasami nawet 2 godziny :( :(
    Proszę doradźcie coś...

dwhpwq0.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu szwagierka karmila na raty, ale młody się mega darł jak nie dostał całej porcji.

Później się poddała i zageszczala mu mleko kleikiem i ulewal mniej, teraz ma 9 mcy i od pół roku wszystko się unormowalo :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry ;)

dzisiaj mamy sesję zdjęciową !

kochane co do odchodów to ja jestem 9 dni po porodzie , i śmigam w zwykłych
    cienkich wkłądkach , a zapach jaki miałam hmm to taki zwykły jak przy okresie

muminka83 koniecznie napisz mi jaki pas zamówiłaś bo też poluję
    a nie wiem co i jak ;) tez jestem po cc

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma opcji karmienia na raty bo mi po prostu młody usypia i nie chce już później jeść :/ A przy cycku to już dramat bo possie może z 5 min i jak zaśnie to koniec, nie idzie go dobudzić. MM za to wypija ładnie z butelki i nie przysypia. Ech, chyba nas czeka przejście na MM. Jeszcze trochę powalczę ale czarno to widzę.

• edyś Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    ja dzisiaj wg OM powinnam rodzić ale wydaje mi się, że weekend przetrzymamy. Kolejny termin jaki mam wpisany w kartę ciąży to 15 marca. Być może załapiemy się na cesarkę.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały coraz dłużej potrafi ssać bez przysypiania. Dziś w nocy wystarczała mu dzięki temu jedna pierś i po lrzewijaniu nie musiałam przystawiać go do drugiej.

Za to ja jak się rano obudziłam to koszulę od mleka miałam mokrą po pas, a jak wstałam to aż po nogach ciekło....nie wiem czy to ciągle ten nawał... Wy też tak macie? No i piersi jak u Pameli Anderson...Czy one będą takie nabrzmiałe przez cały okres karmienia, czy to też nawał?

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z tym, że małemu się w ogóle nie odbija.. Noszę go po karmieniu 15 minut i nic. Denerwuję się tym bardzo. Tym bardziej, że on nie lubi być w pozycji pionowej!

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, jesteśmy już w domku, na razie młyn jak nie wiem :) Nie wiem jak się ze wszystkim ogarnąć, dzisiaj pierwszy raz przespałam się dłużej niż dwie godziny w nocy :) Wykończona ale szczęśliwa <3

M+M+?, Czarodziejka87, alinalii, Lilou1984, RudyTygrysek, Renka88, edyś, A.Kasia, muminka83, She86, d'nusia, Falon, Hannia123, Kokaina, Karolina@, Madzialena90, Est, Karka, kleo2426, Andriel lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dzien dobry ;)

dzisiaj mamy sesję zdjęciową !

kochane co do odchodów to ja jestem 9 dni po porodzie , i śmigam w zwykłych
    cienkich wkłądkach , a zapach jaki miałam hmm to taki zwykły jak przy okresie

muminka83 koniecznie napisz mi jaki pas zamówiłaś bo też poluję
    a nie wiem co i jak ;) tez jestem po cc

http://allegro.pl/babyono-pas-poporodowy-brzuszny-xs-xxl-i5670307537.html

alinalii lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki i ZaChwilęMamuśki :D Po raz pierwszy mam jakieś takie mocniejsze - dziwniejsze skurcze. Ale to niewątpliwie BH. Maluch rozciąga się leniwie, a ja właśnie skończyłam układanie rzeczy w nowej szafie. W końcu wszystko ma swoje miejsce. Powoli ogarnę dom i chyba będę już sobie spokojnie odpoczywać i czekać na Malucha. Na zmianę czuję euforię i panikę. Wczoraj był dzień paniki, że coś się kończy, dziś jest euforia, że coś się zaczyna. Cholerne hormony ;)
    Ściskam Was wszystkie weekendowo i przesyłam moc pozytywnej energii.

M+M+?, perła ziemi, Andriel lubią tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia a Ty bierzesz jeszcze jakieś leki :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy! Właśnie dopadł mnie taki stres związany z CC że aż wymiotować mi się chce... :P

To tylko już 11 dni

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Ja mam problem z tym, że małemu się w ogóle nie odbija.. Noszę go po karmieniu 15 minut i nic. Denerwuję się tym bardzo. Tym bardziej, że on nie lubi być w pozycji pionowej!

Tez mam z tym problem ale tutaj polozne mi mowia ze nie trzeba...

M+M+? lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • domiii Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Mój mały coraz dłużej potrafi ssać bez przysypiania. Dziś w nocy wystarczała mu dzięki temu jedna pierś i po lrzewijaniu nie musiałam przystawiać go do drugiej.

Za to ja jak się rano obudziłam to koszulę od mleka miałam mokrą po pas, a jak wstałam to aż po nogach ciekło....nie wiem czy to ciągle ten nawał... Wy też tak macie? No i piersi jak u Pameli Anderson...Czy one będą takie nabrzmiałe przez cały okres karmienia, czy to też nawał?

Ze mnie tez się leje w nocy - polecam miękki biustonosz do spania i wkladki laktacyjne :)

M+M+? lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 2132 2133 2134 2135 2136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ