X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 dni do TP, mogę się zgłosić na poród na weekendzie :D chociaż chyba moja córcia ma na inne zdanie :P

U mnie ostatnio humor nawet dopisuje i samopoczucie też dobre, w miarę się wysypiam. w ciągu dnia mam lekkie skurcze, ale bez szału.

d'nusia, TaRRa, Lilou1984, Agness27, Andriel lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Miśken90 Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki Emotikon smile Ja już w domu
    Nie jestem niestety w stanie Was nadrobić .... Dziękuję wszystkim za gratulacje Emotikon smile
    Nie pisałam wcześniej bo siły nie miałam. Niestety nie wspominam zbyt dobrze cesarskiego cięcia, było ciężko i miałam wrażenie, że wyrywają mi Małą z brzucha. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze dla mnie i dla Małej. Pani doktor zdziwiona, że tyle w wadze się pomyliła, bo wg usg 1,5 tyg przed cc Ala ważyła 4458g, a urodziła się 4150g Emotikon smile
    Poza tym niestety dopadł mnie baby blues i byłam poza światem żywych przez pierwsze dwa dni po szpitalu... masakra jakaś. Cały czas płakałam, nie chciałam zajmować się Alą i w ogóle wszystko było na "nie". Dziś już na szczęście wszystko wróciło do normy. Kocham swoje dziecko ponad życie i nie wyobrażam sobie żeby Jej teraz nie było. Alicja jest póki co nieznośna nocami i histeryzuje jak nie może złapać brodawki dobrze. Ja mam nawał mleka i siedzę tylko z laktatorem.
    Kochane - wszystkim świeżo upieczonym Mamom serdecznie gratuluje, tym , które czekają na swoje Okruszki życzę pięknych i lekkich porodów.
    Dziękuję jeszcze raz za wsparcie Emotikon kiss

edyś lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc - witamy Tomcia :) Gratulacje i szybkiego powrotu do formy!

Ja właśnie zrobiłam zamówienie na Gemini - 430 zł :/ Masakra. Zastanawiam się nad kupieniem syropu Gastrotus Baby bo mój Tymi bardzo ulewa :/ Normalnie po każdym posiłku, czy mu się odbije czy nie później i tak połowę zwraca. Chyba zmienię mu mleko MM z HIPP Combiotik na Bebilon AR, który jest gęstszy i ma przeciwdziałać ulewaniu. Nawet klin pod materacem nie działa niestety.

Któraś mama też ma problem z ulewającym maluchem? Jakieś rady?

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Dziewczyny, jaki jest stan waszych brzuchów po porodzie?
    Ja na szczęście zero rozstępów, ale wielkość tak 4 miesiąc.
    Czy warto kupić pas poporofowy? Jakie są opinię?

Ja zamówiłam. Powinnam mieć już w poniedziałek. Polecono mi go na oddziale. Bo inny pas kupuje się po zwykłym porodzie a inny po zabiegach chirurgicznych w tym cc. Podobno dobry.
    Mój brzuszek sporo spadł. Mam wrażenie że jest mniejszy niż miałam przed ciążą ale chciałabym tym razem tego nie zaniedbać.

M+M+? lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Hej ciocie :)
    Obawiam się że nie dam rady was dzisiaj nadrobić.
    O 11:26 urodził się Tomek 3440 57cm długi. Jest absolutnie doskonały i wszyscy zakochaliśmy się w nim totalnie :)
    Ja dostaję leki przeciwbólowe i jakoś staram się ogarnąć ale jeszcze nie wstawałam.
    Dziękuję za wszystkie kciuki żeby dobre myśli.

Gratuluje <3 :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Izoleccc - witamy Tomcia :) Gratulacje i szybkiego powrotu do formy!

Ja właśnie zrobiłam zamówienie na Gemini - 430 zł :/ Masakra. Zastanawiam się nad kupieniem syropu Gastrotus Baby bo mój Tymi bardzo ulewa :/ Normalnie po każdym posiłku, czy mu się odbije czy nie później i tak połowę zwraca. Chyba zmienię mu mleko MM z HIPP Combiotik na Bebilon AR, który jest gęstszy i ma przeciwdziałać ulewaniu. Nawet klin pod materacem nie działa niestety.

Któraś mama też ma problem z ulewającym maluchem? Jakieś rady?

Przy Olim była maskara. Ulewał po wszystkim po każdym mleku. Nie było mocnych. Słabo przybierał - i w 3 msc przy zgodzie pediatry podawałam mu do mleka m troszkę Silnac. Dopiero do pomogło. Trochę lepiej było jak karmiłam go na raty też. A więc jeden posiłek dzieliłam na 3 części. 30 ml mm 10 minut przerwy znowu 30 ml 10 minut przerwy i zero ruszania w między czasie. Jak była przerwa dziecko na ramieniu by było wysoko. Coś dawało rezultat. :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kasisko Znajoma

Wysłany: 12 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1) Mam pytanko to dziewczyn które karmią piersią, czy macie problem z pokąsanymi, poranionymi sutkami? Do tego stopnia, że pojawiają się drobinki krwi :(
    Ja od początku karmienia mam problem, chociaż położna mówiła w szpitalu, że dobrze przystawiam. Jedną pierś wyleczyłam, wietrzę i smaruje purelanem a druga niestety się nie chce goić :( Macie jakieś rady w tym temacie?

2) Poza tym ile czasu trzeba karmić podczas jednej sesji? Bo mój nie ma czegoś takiego, że sam wypluwa pierś. Jest trochę leniwy i często przysypia przy piersi (nawet jeżeli go rozbieram z wielu warstw do karmienia) i pobudzam podczas karmienia to i tak zasypia. I takie sesje karmieniowe potrafią trwać czasami nawet 2 godziny :( :(
    Proszę doradźcie coś...

dwhpwq0.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu szwagierka karmila na raty, ale młody się mega darł jak nie dostał całej porcji.

Później się poddała i zageszczala mu mleko kleikiem i ulewal mniej, teraz ma 9 mcy i od pół roku wszystko się unormowalo :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry ;)

dzisiaj mamy sesję zdjęciową !

kochane co do odchodów to ja jestem 9 dni po porodzie , i śmigam w zwykłych
    cienkich wkłądkach , a zapach jaki miałam hmm to taki zwykły jak przy okresie

muminka83 koniecznie napisz mi jaki pas zamówiłaś bo też poluję
    a nie wiem co i jak ;) tez jestem po cc

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma opcji karmienia na raty bo mi po prostu młody usypia i nie chce już później jeść :/ A przy cycku to już dramat bo possie może z 5 min i jak zaśnie to koniec, nie idzie go dobudzić. MM za to wypija ładnie z butelki i nie przysypia. Ech, chyba nas czeka przejście na MM. Jeszcze trochę powalczę ale czarno to widzę.

• edyś Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    ja dzisiaj wg OM powinnam rodzić ale wydaje mi się, że weekend przetrzymamy. Kolejny termin jaki mam wpisany w kartę ciąży to 15 marca. Być może załapiemy się na cesarkę.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały coraz dłużej potrafi ssać bez przysypiania. Dziś w nocy wystarczała mu dzięki temu jedna pierś i po lrzewijaniu nie musiałam przystawiać go do drugiej.

Za to ja jak się rano obudziłam to koszulę od mleka miałam mokrą po pas, a jak wstałam to aż po nogach ciekło....nie wiem czy to ciągle ten nawał... Wy też tak macie? No i piersi jak u Pameli Anderson...Czy one będą takie nabrzmiałe przez cały okres karmienia, czy to też nawał?

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z tym, że małemu się w ogóle nie odbija.. Noszę go po karmieniu 15 minut i nic. Denerwuję się tym bardzo. Tym bardziej, że on nie lubi być w pozycji pionowej!

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, jesteśmy już w domku, na razie młyn jak nie wiem :) Nie wiem jak się ze wszystkim ogarnąć, dzisiaj pierwszy raz przespałam się dłużej niż dwie godziny w nocy :) Wykończona ale szczęśliwa <3

M+M+?, Czarodziejka87, alinalii, Lilou1984, RudyTygrysek, Renka88, edyś, A.Kasia, muminka83, She86, d'nusia, Falon, Hannia123, Kokaina, Karolina@, Madzialena90, Est, Karka, kleo2426, Andriel lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dzien dobry ;)

dzisiaj mamy sesję zdjęciową !

kochane co do odchodów to ja jestem 9 dni po porodzie , i śmigam w zwykłych
    cienkich wkłądkach , a zapach jaki miałam hmm to taki zwykły jak przy okresie

muminka83 koniecznie napisz mi jaki pas zamówiłaś bo też poluję
    a nie wiem co i jak ;) tez jestem po cc

http://allegro.pl/babyono-pas-poporodowy-brzuszny-xs-xxl-i5670307537.html

alinalii lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki i ZaChwilęMamuśki :D Po raz pierwszy mam jakieś takie mocniejsze - dziwniejsze skurcze. Ale to niewątpliwie BH. Maluch rozciąga się leniwie, a ja właśnie skończyłam układanie rzeczy w nowej szafie. W końcu wszystko ma swoje miejsce. Powoli ogarnę dom i chyba będę już sobie spokojnie odpoczywać i czekać na Malucha. Na zmianę czuję euforię i panikę. Wczoraj był dzień paniki, że coś się kończy, dziś jest euforia, że coś się zaczyna. Cholerne hormony ;)
    Ściskam Was wszystkie weekendowo i przesyłam moc pozytywnej energii.

M+M+?, perła ziemi, Andriel lubią tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia a Ty bierzesz jeszcze jakieś leki :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy! Właśnie dopadł mnie taki stres związany z CC że aż wymiotować mi się chce... :P

To tylko już 11 dni

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Ja mam problem z tym, że małemu się w ogóle nie odbija.. Noszę go po karmieniu 15 minut i nic. Denerwuję się tym bardzo. Tym bardziej, że on nie lubi być w pozycji pionowej!

Tez mam z tym problem ale tutaj polozne mi mowia ze nie trzeba...

M+M+? lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • domiii Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Mój mały coraz dłużej potrafi ssać bez przysypiania. Dziś w nocy wystarczała mu dzięki temu jedna pierś i po lrzewijaniu nie musiałam przystawiać go do drugiej.

Za to ja jak się rano obudziłam to koszulę od mleka miałam mokrą po pas, a jak wstałam to aż po nogach ciekło....nie wiem czy to ciągle ten nawał... Wy też tak macie? No i piersi jak u Pameli Anderson...Czy one będą takie nabrzmiałe przez cały okres karmienia, czy to też nawał?

Ze mnie tez się leje w nocy - polecam miękki biustonosz do spania i wkladki laktacyjne :)

M+M+? lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 2132 2133 2134 2135 2136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ