Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
5 dni do TP, mogę się zgłosić na poród na weekendzie
chociaż chyba moja córcia ma na inne zdanie
U mnie ostatnio humor nawet dopisuje i samopoczucie też dobre, w miarę się wysypiam. w ciągu dnia mam lekkie skurcze, ale bez szału.d'nusia, TaRRa, Lilou1984, Agness27, Andriel lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki Emotikon smile Ja już w domu
Nie jestem niestety w stanie Was nadrobić .... Dziękuję wszystkim za gratulacje Emotikon smile
Nie pisałam wcześniej bo siły nie miałam. Niestety nie wspominam zbyt dobrze cesarskiego cięcia, było ciężko i miałam wrażenie, że wyrywają mi Małą z brzucha. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze dla mnie i dla Małej. Pani doktor zdziwiona, że tyle w wadze się pomyliła, bo wg usg 1,5 tyg przed cc Ala ważyła 4458g, a urodziła się 4150g Emotikon smile
Poza tym niestety dopadł mnie baby blues i byłam poza światem żywych przez pierwsze dwa dni po szpitalu... masakra jakaś. Cały czas płakałam, nie chciałam zajmować się Alą i w ogóle wszystko było na "nie". Dziś już na szczęście wszystko wróciło do normy. Kocham swoje dziecko ponad życie i nie wyobrażam sobie żeby Jej teraz nie było. Alicja jest póki co nieznośna nocami i histeryzuje jak nie może złapać brodawki dobrze. Ja mam nawał mleka i siedzę tylko z laktatorem.
Kochane - wszystkim świeżo upieczonym Mamom serdecznie gratuluje, tym , które czekają na swoje Okruszki życzę pięknych i lekkich porodów.
Dziękuję jeszcze raz za wsparcie Emotikon kissedyś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzoleccc - witamy Tomcia
Gratulacje i szybkiego powrotu do formy!
Ja właśnie zrobiłam zamówienie na Gemini - 430 złMasakra. Zastanawiam się nad kupieniem syropu Gastrotus Baby bo mój Tymi bardzo ulewa
Normalnie po każdym posiłku, czy mu się odbije czy nie później i tak połowę zwraca. Chyba zmienię mu mleko MM z HIPP Combiotik na Bebilon AR, który jest gęstszy i ma przeciwdziałać ulewaniu. Nawet klin pod materacem nie działa niestety.
Któraś mama też ma problem z ulewającym maluchem? Jakieś rady? -
M+M+? wrote:Dziewczyny, jaki jest stan waszych brzuchów po porodzie?
Ja na szczęście zero rozstępów, ale wielkość tak 4 miesiąc.
Czy warto kupić pas poporofowy? Jakie są opinię?
Ja zamówiłam. Powinnam mieć już w poniedziałek. Polecono mi go na oddziale. Bo inny pas kupuje się po zwykłym porodzie a inny po zabiegach chirurgicznych w tym cc. Podobno dobry.
Mój brzuszek sporo spadł. Mam wrażenie że jest mniejszy niż miałam przed ciążą ale chciałabym tym razem tego nie zaniedbać.
M+M+? lubi tę wiadomość
-
Izoleccc wrote:Hej ciocie
Obawiam się że nie dam rady was dzisiaj nadrobić.
O 11:26 urodził się Tomek 3440 57cm długi. Jest absolutnie doskonały i wszyscy zakochaliśmy się w nim totalnie
Ja dostaję leki przeciwbólowe i jakoś staram się ogarnąć ale jeszcze nie wstawałam.
Dziękuję za wszystkie kciuki żeby dobre myśli.
Gratuluje:-*
-
A.Kasia wrote:Izoleccc - witamy Tomcia
Gratulacje i szybkiego powrotu do formy!
Ja właśnie zrobiłam zamówienie na Gemini - 430 złMasakra. Zastanawiam się nad kupieniem syropu Gastrotus Baby bo mój Tymi bardzo ulewa
Normalnie po każdym posiłku, czy mu się odbije czy nie później i tak połowę zwraca. Chyba zmienię mu mleko MM z HIPP Combiotik na Bebilon AR, który jest gęstszy i ma przeciwdziałać ulewaniu. Nawet klin pod materacem nie działa niestety.
Któraś mama też ma problem z ulewającym maluchem? Jakieś rady?
Przy Olim była maskara. Ulewał po wszystkim po każdym mleku. Nie było mocnych. Słabo przybierał - i w 3 msc przy zgodzie pediatry podawałam mu do mleka m troszkę Silnac. Dopiero do pomogło. Trochę lepiej było jak karmiłam go na raty też. A więc jeden posiłek dzieliłam na 3 części. 30 ml mm 10 minut przerwy znowu 30 ml 10 minut przerwy i zero ruszania w między czasie. Jak była przerwa dziecko na ramieniu by było wysoko. Coś dawało rezultat. :-* -
1) Mam pytanko to dziewczyn które karmią piersią, czy macie problem z pokąsanymi, poranionymi sutkami? Do tego stopnia, że pojawiają się drobinki krwi
Ja od początku karmienia mam problem, chociaż położna mówiła w szpitalu, że dobrze przystawiam. Jedną pierś wyleczyłam, wietrzę i smaruje purelanem a druga niestety się nie chce goićMacie jakieś rady w tym temacie?
2) Poza tym ile czasu trzeba karmić podczas jednej sesji? Bo mój nie ma czegoś takiego, że sam wypluwa pierś. Jest trochę leniwy i często przysypia przy piersi (nawet jeżeli go rozbieram z wielu warstw do karmienia) i pobudzam podczas karmienia to i tak zasypia. I takie sesje karmieniowe potrafią trwać czasami nawet 2 godziny
Proszę doradźcie coś... -
dzien dobry
dzisiaj mamy sesję zdjęciową !
kochane co do odchodów to ja jestem 9 dni po porodzie , i śmigam w zwykłych
cienkich wkłądkach , a zapach jaki miałam hmm to taki zwykły jak przy okresie
muminka83 koniecznie napisz mi jaki pas zamówiłaś bo też poluję
a nie wiem co i jaktez jestem po cc
-
nick nieaktualnyU nas nie ma opcji karmienia na raty bo mi po prostu młody usypia i nie chce już później jeść
A przy cycku to już dramat bo possie może z 5 min i jak zaśnie to koniec, nie idzie go dobudzić. MM za to wypija ładnie z butelki i nie przysypia. Ech, chyba nas czeka przejście na MM. Jeszcze trochę powalczę ale czarno to widzę.
-
Mój mały coraz dłużej potrafi ssać bez przysypiania. Dziś w nocy wystarczała mu dzięki temu jedna pierś i po lrzewijaniu nie musiałam przystawiać go do drugiej.
Za to ja jak się rano obudziłam to koszulę od mleka miałam mokrą po pas, a jak wstałam to aż po nogach ciekło....nie wiem czy to ciągle ten nawał... Wy też tak macie? No i piersi jak u Pameli Anderson...Czy one będą takie nabrzmiałe przez cały okres karmienia, czy to też nawał? -
Mamusie, jesteśmy już w domku, na razie młyn jak nie wiem
Nie wiem jak się ze wszystkim ogarnąć, dzisiaj pierwszy raz przespałam się dłużej niż dwie godziny w nocy
Wykończona ale szczęśliwa
M+M+?, Czarodziejka87, alinalii, Lilou1984, RudyTygrysek, Renka88, edyś, A.Kasia, muminka83, She86, d'nusia, Falon, Hannia123, Kokaina, Karolina@, Madzialena90, Est, Karka, kleo2426, Andriel lubią tę wiadomość
-
alinalii wrote:dzien dobry
dzisiaj mamy sesję zdjęciową !
kochane co do odchodów to ja jestem 9 dni po porodzie , i śmigam w zwykłych
cienkich wkłądkach , a zapach jaki miałam hmm to taki zwykły jak przy okresie
muminka83 koniecznie napisz mi jaki pas zamówiłaś bo też poluję
a nie wiem co i jaktez jestem po cc
http://allegro.pl/babyono-pas-poporodowy-brzuszny-xs-xxl-i5670307537.htmlalinalii lubi tę wiadomość
-
Hej Mamuśki i ZaChwilęMamuśki
Po raz pierwszy mam jakieś takie mocniejsze - dziwniejsze skurcze. Ale to niewątpliwie BH. Maluch rozciąga się leniwie, a ja właśnie skończyłam układanie rzeczy w nowej szafie. W końcu wszystko ma swoje miejsce. Powoli ogarnę dom i chyba będę już sobie spokojnie odpoczywać i czekać na Malucha. Na zmianę czuję euforię i panikę. Wczoraj był dzień paniki, że coś się kończy, dziś jest euforia, że coś się zaczyna. Cholerne hormony
Ściskam Was wszystkie weekendowo i przesyłam moc pozytywnej energii.M+M+?, perła ziemi, Andriel lubią tę wiadomość
-
M+M+? wrote:Ja mam problem z tym, że małemu się w ogóle nie odbija.. Noszę go po karmieniu 15 minut i nic. Denerwuję się tym bardzo. Tym bardziej, że on nie lubi być w pozycji pionowej!
Tez mam z tym problem ale tutaj polozne mi mowia ze nie trzeba...M+M+? lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
M+M+? wrote:Mój mały coraz dłużej potrafi ssać bez przysypiania. Dziś w nocy wystarczała mu dzięki temu jedna pierś i po lrzewijaniu nie musiałam przystawiać go do drugiej.
Za to ja jak się rano obudziłam to koszulę od mleka miałam mokrą po pas, a jak wstałam to aż po nogach ciekło....nie wiem czy to ciągle ten nawał... Wy też tak macie? No i piersi jak u Pameli Anderson...Czy one będą takie nabrzmiałe przez cały okres karmienia, czy to też nawał?
Ze mnie tez się leje w nocy - polecam miękki biustonosz do spania i wkladki laktacyjneM+M+? lubi tę wiadomość