Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
a my kończymy paczkę 1 pampersów zielonych , i bedziemy przechodzic na 2
również zielone pampersy
, tansze zamienniki bedziemy kupować jak mała bedzie większa myślę że przy 3 juz bedziemy kupować dade z biedry
swoją drogą moje dziecko jest duże a ja wciąz jade na 1 , ile paczek zuzyłyscie? bo my 8 paczek 1 po 43 szt każda paczka -
My na 1 jechaliśmy przez 2 tygodnie. Potem 2 - pampersy zielne i białe oraz Dady. Zauważyłam, że w pampersach zielonych kilka razy siuśki wyleciały bokiem, a w Dady się to nie zdarzyło?
W trakcie zmiany pampersa też używam tylko przegotowanej wody i jeszcze nie mieliśmy problemu z odparzeniem czy jakimiś krostkami. Chusteczki tylko na wyjścia.
A próbowała któraś z Was tych pieluszek z Lidla? Teraz jest na nie promocja. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A.Kasia wrote:Vira - czy ja dobrze rozumiem, że aby zapełnić jeden pojemniczek wlewasz do niego pokarm z kilku odciągnięć? Nie powinno się tak robić. Nigdy nie powinno się mieszać mleka i "zbierać" na raty.
a mi połozna mówiła że można , z tym że mleko musi być jednakowej temperatury , i jedynie z jednej dobry , -
nick nieaktualnyKarolina@ wrote:My na 1 jechaliśmy przez 2 tygodnie. Potem 2 - pampersy zielne i białe oraz Dady. Zauważyłam, że w pampersach zielonych kilka razy siuśki wyleciały bokiem, a w Dady się to nie zdarzyło?
W trakcie zmiany pampersa też używam tylko przegotowanej wody i jeszcze nie mieliśmy problemu z odparzeniem czy jakimiś krostkami. Chusteczki tylko na wyjścia.
A próbowała któraś z Was tych pieluszek z Lidla? Teraz jest na nie promocja.uska31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyalinalii wrote:a mi połozna mówiła że można , z tym że mleko musi być jednakowej temperatury , i jedynie z jednej dobry ,
Hmm, w dwóch szpitalach gdzie dowoziłam mleko mówiono, żeby nigdy mleka nie mieszać jeśli pomiędzy odciąganiem jest kilkugodzinna przerwa. No ale może to normy szpitalne bo właśnie na stronie ministerstwa zdrowia czytam, że można mieszać mleko z ostatnich 12h po doprowadzeniu do jednakowej temp.alinalii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny czytam cały czas ale brak weny na pisanie, do tego z tel ciężko mi się tu pisze, a do kompa nie mam kiedy przysiąść.
My od tygodnia walczymy z zapaleniem piersi, mały przez to słabo przybrał bo tylko 160g w tydzień. Wczoraj byłam na Usg piersi bo babka z poradni laktacyjnej pidejrzewala ropień, na szczęście nie widać dziada na usg. Małego muszę wzbudzać co 2h max na karmienie żeby często opróżniał chorą pierś. Do tego biorę ibuprom i robię okłady z kapusty. Zmęczona jestem i fizycznie i psychicznie, ale walczymy. Dostaliśmy też zalecenie by podać małemu 2x na dobę 30ml mm, ale nie mogę się przełamać i walczę dzielnie z cycem.
Pozdrawiamy z Oliwierkiem i życzymy miłego weekendu -
nick nieaktualnyKarolina@ wrote:Kleo - strasznie Ci współczuję. Na pewno to ogromny ból... a wiadomo co jest przyczyną zapalenia piersi? Trzymaj się mocno!
A.Kasia - boje się zaryzykować tych z Lidla. Podobnie jak z Rossmana...
Jestem na lekach więc bólu nie czuję na szczęście. Zapalenie zafundował mi mój mały ssak po tym jak w nocy postanowił sobie zrobić 6 godzinną przerwę w jedzeniu. Obudziłam się już z gorączką i bólem piersi.
Tak jak wyżej pisałam ja nie jestem zadowolona z tych pieluszek z Lidla.
Niby chłonne są ale dużo grubsze niż pampers czy dada. -
kleo2426 wrote:Jestem na lekach więc bólu nie czuję na szczęście. Zapalenie zafundował mi mój mały ssak po tym jak w nocy postanowił sobie zrobić 6 godzinną przerwę w jedzeniu. Obudziłam się już z gorączką i bólem piersi.
Tak jak wyżej pisałam ja nie jestem zadowolona z tych pieluszek z Lidla.
Niby chłonne są ale dużo grubsze niż pampers czy dada.
To mnie teraz wystraszyłaś, bo mój synek bardzo często w nocy śpi nawet 5, 6 godzin, ale do tej pory nic się nie działo. Nie sądziłam, że to może być przyczyną zapalenia... -
nick nieaktualny
-
Karolina@ wrote:My na 1 jechaliśmy przez 2 tygodnie. Potem 2 - pampersy zielne i białe oraz Dady. Zauważyłam, że w pampersach zielonych kilka razy siuśki wyleciały bokiem, a w Dady się to nie zdarzyło?
A próbowała któraś z Was tych pieluszek z Lidla? Teraz jest na nie promocja.
Miałam podobnie. Z pampersów siuśki uciekały bokami a w Dady wszystko pięknie
Mi teściowa kupiła te z lidla ale jeszcze ich nie dala. Zdam Wam relacje jak już ich użyjeSynuś Antoś - 23.03.2016r. -
RudyTygrysek - dzięki za podzielenie się opinią. Jakoś nie ciągnie mnie do tych pieluszek z lidla. Wolę już Dady.
Niecierpliwaa - dobrze wiedzieć, że Twoje obserwacje są podobne do moich. Bo już się zastanawiałam, czy może jakoś źle zapinam te pampersy...
Kleo - uff mogę spać bez wyrzutów sumieniamam nadzieję, że sobie poradzisz z tym zapaleniem i lada dzień pozostanie to dla Ciebie niemiłym wspomnieniem...
-
Też jestem ciekawa tych pieluch z Lidla,być może wypróbuje za jakiś czas.
Póki co mamy ostatnią paczuszke pampers 1 i przechodzimy na 2.
W sumie jedynek poszło cztery paczki premium care po 22 szt. i dada 35 szt.
Z dwójek mam pampki zielone i dada,otworzyłam dziś dade i porównałam rozmiarem z jedynkami pampersa i ja szczerze mówiąc nie widze różnicy.
Faktycznie mniejsze wypadają.
A mój T. ma dziś pępkowe,idzie opijać synusia;)
Ciekawe w jakim stanie wróci..Filip 28.03.2016
-
No to mnie wystraszyłyście z tym mlekiem.
Na sr położna powiedziała, że mleko w tej samej temperaturze można zlewać, nic nie wspomniała o 12 h. I ja to mleko sobie tak zbierałam po 4 dni, żeby było 120 ml. I to pomroziłam. I co teraz wszystko do wyrzucenia?