Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
paola87 wrote:Jak u Was jest w nocy? Nasz Maluszek budzi się, przebieramy go przy malutkiej lampeczce, karmię, a potem ciężko z usypianiem. Czasem zaśnie przy cycu, ale jak go na odbicie bierzemy, to się budzi i spać nie chce
I taka przerwa trwa jakieś 2,5 godziny... A jak jest u Was?
U nas pobudka o 1 i o 5. Przewijam małego po czym go karmię. Przy karmieniu lub odbiciu usypia najczęściej więc odkładam go do łóżeczka. Jak nie śpi jeszcze to włączam mu karuzele z szumem morza i moment usypia. Wszystko trwa ok 40 min.
Po karmieniu go nie przewijam bo nic nie robi. Chyba że słyszę lub czuję że zrobił to wtedy. Ale rzadko się tak zdarza.Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
moja mała w nocy budzi sie na jedzenie , zaraz po jedzeniu momentalnie zasypia
tak wiec super , szkoda ze w ciagu dnia tak nie ma ;P
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Paola u mnie to samo w dzien zasypia przy cycu i nie raz nie da się dobudzic zeby wiecej zjadla, a dzis w nocy np 2 h wszystko zajelo. Ona roznie raz zapelni pieluszke przed karmieniem,raz w trakcie,a czasem i po. Potem lubi sie dlugo przytulac,a jak za wcześnie odloze to oczy jak 5 zl
-
nick nieaktualny
-
My w nocy zasypiamy przy karmieniu. Córa zasysa się do piersi na leżąco, ja gaszę światło i zasypiam. Przez to jej nie odbijam.. nie wiem czy dobrze robię ale dzięki temu śpię..
Więc jeśli chodzi o nocne karmienie to zmieniam tylko strony jak jedna pierś już opróżniona
Co do krostek na pupie - u nas się pojawiły (a używałam tylko chusteczek nawilżonych). Teraz po każdej kupie w dzień wsadzam córkę do umywalki i myję ją od pasa w dół samą ciepłą wodą. W nocy płatki kosmetyczne większe i woda w butelce. Smaruję na zmianę bepanthenem i linomagiem. Krostek już nie ma -
Kobietki po cc. Mam pytanie.
U mnie 2,5 tygodnia po cc. Blizna ładnie się goi. No bokach jest zupełnie płaska już i ledwo co widoczna.
Problem jest ze środkowym odcinkiem.
Zrobiło mi się coś co przypomina małą rankę. (jakby mi skórę przypalili). Taki jakby pęcherzyk a w środku niego nie ropa ale jakby krew/osocze. Nie boli, nie mam gorączki. Zastanawiam się co to jest. Miała tak któraś? Wygląda to tak jakby rana się otworzyła? Pójdę z tym do lekarza jutro ale zastanawia mnie to.
Przy zdjęciu szwowq też miałam takie coś ale lekarz skomentowal ze wszystko dobrze a skóra w tym miejscu ładnie się zrosła.
A z tym już walczę pare dni i średnio mi to idzie.Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
niecierpliwaa wrote:Kobietki po cc. Mam pytanie.
U mnie 2,5 tygodnia po cc. Blizna ładnie się goi. No bokach jest zupełnie płaska już i ledwo co widoczna.
Problem jest ze środkowym odcinkiem.
Zrobiło mi się coś co przypomina małą rankę. (jakby mi skórę przypalili). Taki jakby pęcherzyk a w środku niego nie ropa ale jakby krew/osocze. Nie boli, nie mam gorączki. Zastanawiam się co to jest. Miała tak któraś? Wygląda to tak jakby rana się otworzyła? Pójdę z tym do lekarza jutro ale zastanawia mnie to.
Przy zdjęciu szwowq też miałam takie coś ale lekarz skomentowal ze wszystko dobrze a skóra w tym miejscu ładnie się zrosła.
A z tym już walczę pare dni i średnio mi to idzie.
Miałam to samo. Musisz to wyciskać i dezynfekować. Możesz też naświetlać lampą taką rozgrzewającą. Mi to się sączyło 2 tygodnie teraz nie ma nic. Czasem tak się dzieje. Konsultowałam to z ginem. Jeśli nie ma temperatury to nie ma powodów do obaw. Spokojnie. -
Witam.Cała ciaza zleciala szybko.Najpierw mialam termin na kwiecień,potem marzec i w sumie nie duzo sie udzielalam na grupie marcowek,ani kwietniowek bo nie mualam internetu.Dopiero. pod koniec ciąży zalatwilismy ten internet.Wiem ze większość z Was to mnie w ogóle nue kojarzy.Jest tu mama Karolina@,ktora Bartusia urodzila.Znam ja z wrzesniowek 2014.Jeśli to możliwe chcialabym dołączyć do grupy na fb.Oczywiście zrozumie odmowę,macie do tego prawo.Podam mój email [email protected]. w razie kontaktu ze mną.Pozdrawiam Dorota mama Fabianka ur.29.03https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
muminka83 wrote:Miałam to samo. Musisz to wyciskać i dezynfekować. Możesz też naświetlać lampą taką rozgrzewającą. Mi to się sączyło 2 tygodnie teraz nie ma nic. Czasem tak się dzieje. Konsultowałam to z ginem. Jeśli nie ma temperatury to nie ma powodów do obaw. Spokojnie.
Dzięki kochanauspokoilam się. Dziś widzę że mniejsze to jest czyli dezynfekcja daje rade.
Ciekawe tylko jak długo będę to miała.muminka83 lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
doti77 wrote:Witam.Cała ciaza zleciala szybko.Najpierw mialam termin na kwiecień,potem marzec i w sumie nie duzo sie udzielalam na grupie marcowek,ani kwietniowek bo nie mualam internetu.Dopiero. pod koniec ciąży zalatwilismy ten internet.Wiem ze większość z Was to mnie w ogóle nue kojarzy.Jest tu mama Karolina@,ktora Bartusia urodzila.Znam ja z wrzesniowek 2014.Jeśli to możliwe chcialabym dołączyć do grupy na fb.Oczywiście zrozumie odmowę,macie do tego prawo.Podam mój email [email protected]. w razie kontaktu ze mną.Pozdrawiam Dorota mama Fabianka ur.29.03
-
u mnie to w nocy różnie, raz uśnie przy cycu, a raz walka i stękania przez godzinę. Ja generalnie zmieniam pieluchę zawsze przed karmieniem, a w trakcie, rzadko coś dorabi, więc potem już spokój. W nocy je krócej i mniej niż w dzień, więc korzystam i nie odbijam, bo mi się wybudza wtedy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 11:44
-
*Beacik* wrote:A próbowała któraś z was pieluch baby dream z Rossmanna? Właśnie się nad nimi zastanawiam.Póki co testowałam Dady i Pampers i raczej bardziej podeszły te pierwsze. Pampersy są większe.
My uzywamy od poczatku i sa ok. Sprawdzily nam sie przy synku i teraz kontynujemy. Jak dla mnie sa lepsze niz dada. -
paola87 wrote:Jak u Was jest w nocy? Nasz Maluszek budzi się, przebieramy go przy malutkiej lampeczce, karmię, a potem ciężko z usypianiem. Czasem zaśnie przy cycu, ale jak go na odbicie bierzemy, to się budzi i spać nie chce
I taka przerwa trwa jakieś 2,5 godziny... A jak jest u Was?
U mnie tez Mala budzi sie calkiem w nocy, przebieram, karmie przy delikatnym swietle, czasem biore tez na odbicie. Przy jedzeniu przysypia, przy odkladaniu do lozeczka sie budzi. Ale juz jej nie biore na rece. Przykrywam, daje smoka, gasze swiatlo. Nic do niej nie mowie przy tym wszystkim. I tak od poczatku robilam. Wczesniej potrafila lezec 1,5 godziny i sie wiercic, wypluwac smoka. Ale nie wdtawalam i nie wyciagalam jej. Podawalam tylko smoka. Teraz chwilke tylko sie zakreci po odlozeniu i spi. Zasypia ok. 21, pierwsza pobudka jest ok. 1-2. Kolejna 4-5, a potem dosypia do 8. Czasem ma odstepstwa od tego, albo dluzej jej idzie zasypianie, ale ogolnie jakis rytm sobie wyrobilysmy. -
Hejka
Kurcze, ale mnie tu dawno nie byloczasami podczytywalam co u was, ale na poczatku nie mialam czasu zeby odpisywac, ale ciesze sie ze u was wszystkich ok
Szczerze mowiac to trafilo mi sie wyjatkowo spokojne dziecko
moj Piotrus od samego poczatku tylko jadl i spal, nie mamy z nim problemu (odpukac
) W nocy teraz zasypia ok 21 i wstaje ok 5 a pozniej spi jeszcze do 8
Na poczatku karmilismy sie moim mleczkiem, ktore mu sciagaam laktatorem, ale okazalo sie ze ma skaze bialkowa i przeszlismy na specjalne mm Nutramigen
Kolek moj misio nie ma co mnie bardzo cieszy, bo przynajmniej nie musze patrzec jak cierpi, jedyne co to meczy sie przy robieniu kupek, ale pediatra nam powiedziala, ze takie malutkie dzieci do 4 miesiaca musza sie poprostu nauczyc robic kupki, bo nie maja jeszcze tego opanowanego i poki robi je to jest dobrze i zatwardzenia nie ma
Niecierpliwa ja po tamtej cc tez mialam takie zgrubienie z ropa, czy osoczem na ranie i mi lekarz tez powiedzial, ze to jest normalne i kazal to wyciskac i psikac octaniseptem
Na odparzenia moge wam polecic masc TormentiolPiotrusiowi raz zrobila sie czerwona pupcia, ale nie cala tylko miedzy posladkami, zmienilam mu wszystko pampersy, masc i chusteczek przestalam uzywac tylko mylam woda, ale nic to nie dalo, bo mial po prostu od kupki takie czerwone i dopiero ta masc pomogla
PS Vira dziekuje za pamiec :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 15:47
Vira lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
paola87 wrote:Dziewczyny czy ma któraś problem z hemoroidem? Od kilku dni u mnie masakra, boli tragicznie i w trakcie i po, krwawi, jak siedzę boli, jak chodzę boli
Miałam. W aptece powiedzieli mi, że nie wolno mi nic stosować jak karmię piersią. Więc smarowałam kilka dni oliwką w żelu Johnson, dawało to ulgę i przeszło(zawsze stosowałam maść proktosedon, ale teraz odpada)
-
Wiecie co szukam lekkiej spacerówki, do której można dopiąć fotelik/nosidło i cos tam wybrałam na allegro. Wózek 660zł opinie super, lekki, kolory szału nie robią (ten sam wózek w ładniejszych kolorach 300zł droższy..) a pałąk (ten "kołek" na wysokości brzuszka), do dokupienia osobno, za 150zł... to jakiś żart... kawał plastiku za 150 zł. Ta cena za lepsze kolory też śmieszna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 17:03