X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Falon Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka, Renka, Paola, Karolin@ dzięki za podpowiedzi! Oczywiście chodzi o zdjęcia córci :-D

muminka83 lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące piersią, jak z kolorem kupki waszych maluchów? U nas jest bardzo często zielono-żółta a ostatnio nawet trawiastozielona. Niepokoi mnie to :/

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny karmiące piersią, jak z kolorem kupki waszych maluchów? U nas jest bardzo często zielono-żółta a ostatnio nawet trawiastozielona. Niepokoi mnie to :/

Miałam tak w zeszłym tyg. I do tego miała straszny zapach. Mój pediatra powiedział ze to absolutnie normalne, pewnie sie skolonizował jakas bakteria. Podaje mu florę (Bio Gaja) i juz od wczoraj sa musztardowe

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas miesięczny bilans Basia urodziła się 3600g, spadła do 3200 i na dzień dzisiejszy waży 4800g. Chyba karmie ją śmietaną :-P hihi wczoraj wypilam Lecha Free ludzie jaka radość :)

Karolina@, baassiia, d'nusia, M+M+?, Mania1718, muminka83, Izoleccc, A.Kasia lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:

U nas są w kolorze musztardy, jajecznicy. W taka zielonkawa też czasami się pojawia. I te dwa kolory są poprawne.
    Nie wiem czy to ma znaczenie dla koloru kupy, ale ja również podaję BioGaia.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Bio Gaię można podawać tak bez konsultacji z lekarzem?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Czy Bio Gaię można podawać tak bez konsultacji z lekarzem?

Tak, bo to nie lek tylko probiotyk.

edyś lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My po wizycie u pediatry. Diagnoza to nie tolerancja laktozy. Pani doktor powiedziala, zeby kupic mleko enfamil bez laktozowe, jesli bedzie dobrze tolerowac to ok i mam przyjsc po recepte na to mleko, bo tak kosztuje 36 zł - masakra. A jesli bedzie dalej to samo to mam wykupic recepte ktora mi dala na bebilon pepti i jesli po tym bedzie ok tzn ze mala ma tez alergie na bialko. No wiec kupilam ten enfamil i z ciekawosci spytalam ile kosztuje na recepte,a babka, ze to mleko nie podlega znizce i zadne na nie tolerancje laktozy :/ no to szok. Miałabym wydawac 36 zl co trzy dni? Tragedia.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące MM jak podajecie witamine D maluszkom to nie męczy ich potem?
    Bo mój dziś nie może zrobić kupki:\ a problemy z kupą zaczeły się od pierwszej kapsułki więc myślę,że to przez nią.
    Chociaż te pare dni już robił i było lepiej a dziś znowu:(
    Podałam mu espumisan jak nie pomoże kupie jutro ten windii co Kasieńka polecała.

niecierpliwaa lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    A My po wizycie u pediatry. Diagnoza to nie tolerancja laktozy. Pani doktor powiedziala, zeby kupic mleko enfamil bez laktozowe, jesli bedzie dobrze tolerowac to ok i mam przyjsc po recepte na to mleko, bo tak kosztuje 36 zł - masakra. A jesli bedzie dalej to samo to mam wykupic recepte ktora mi dala na bebilon pepti i jesli po tym bedzie ok tzn ze mala ma tez alergie na bialko. No wiec kupilam ten enfamil i z ciekawosci spytalam ile kosztuje na recepte,a babka, ze to mleko nie podlega znizce i zadne na nie tolerancje laktozy :/ no to szok. Miałabym wydawac 36 zl co trzy dni? Tragedia.

Na Gemini to mleko 400 g enfamil o lac kosztuje 30 zł czyli ciut taniej..

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Dziewczyny karmiące MM jak podajecie witamine D maluszkom to nie męczy ich potem?
    Bo mój dziś nie może zrobić kupki:\ a problemy z kupą zaczeły się od pierwszej kapsułki więc myślę,że to przez nią.
    Chociaż te pare dni już robił i było lepiej a dziś znowu:(
    Podałam mu espumisan jak nie pomoże kupie jutro ten windii co Kasieńka polecała.

Niechcący wcisnelam lubię... Oczywiście nie lubię bólów brzuszka...

Ja nie zauważyłam takiej zależności. Mój w ogóle odkąd jest tylko na mm to kupka 1-2 razy dziennie. Ogólnie często się pręży Tak jakby chciał zrobić a nie robi. Nie płacze przy tym więc nie wiem czemu tak robi...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj czuje sie jak kretyn, moje dziecko o 19.30 zaczelo marudzic a potem strasznie plakac jakby go ze skory obdzierali, bylo jakis 1-1.5h od ostatniego karmienia, wiec bylam pewena ze to kolka, tym bardziej, ze juz wczesniej cos brzuszek bolal. I tak nosilam, a ona coraz gorszy ryk, az w koncu mnie oswiecilo, ze ona moze glodna... dalam cyca, pojadla a teraz spi jak zabita, normalnie palka w leb... tyle sie dziecko splakalo za jedzeniem:(

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci kmunikują koniec snu, drzemki płaczem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 21:55

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noecierpliwa moj tez tak czesto robil, ze sie prezyl, stekal, robil sie czerwony jakby chcial kupke zrobic a nie umial, ale nie plakal przy tym i kupe robil jak bylam u pediatry z nim to ona mi powiedziala, ze to jest normalne, bo on musi sie nauczyc robic kupke, on powinien cos zacisnac i pocisnac kupe, a on zaciska ale odbyt i dla tego sie tak meczy,po prostu musza opanowac to :-) i tak moze byc do 4miesiaca, moj ma 2miesiace i zauwazylam, ze juz tak nie robi, teraz steka jak juz kupa idzie hehe :-P

M+M moj jak wstaje to sie zaczyna wiercic i cos tam mruczec pod nosem, stekac itp nigdy nie placze, zreszta mojemu to naprawde cos musi byc zeby zaczal plakac

A.Kasia lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kp to karmilam do swiat, codziennie jadlam chleb z dzemem bo balam sie zeby malemu czyms nie zaszkodzic, bo ma skaze bialkowa, jak w swieta zaczal mi wymiotowac moim mlekiem i robic kupy tak rzadkie i wielkie, ze moglby w nich plywac to sie wkurzylam i przeszlam na mm. Teraz dostaje specjalne mleko i wiem ze jemu nic nie jest i jakos nie czuje sie z tym zle, ze on dostaje sztuczne mleko... za kazdym razem jak go karmie to tez go przytulam, biorac do odbicia on tez sie wtula we mnie i to dla mnie jest piekne, wiec karmiac mm tez mozna sie przytulac nie tylko podczas kp sie z dzieckiem robi wiez... Dla mnie naj wazniejsze jest to ze moje dziecko nie jest glodne, ma czystego i suchego pampersa i niczego mu nie brakuje. Nie zgadzam sie ze stwierdzeniem ze mleko matki jest najzdrowsze, bo niestety w tych czasach we wszystkim jest chemia wiec wszystko dzidzia tez dostaje z mlekiem...

muminka83, A.Kasia, foxica, Karolina@ lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Czy Wasze dzieci kmunikują koniec snu, drzemki płaczem?

Moj synek gdy sie zbudzi, to najpierw sie rozgląda, zaczyna sobie po swojemu cos tam gadać, macha raczkami i jest pogodny. Tak moze nawet z pol godziny poleżeć, ale potem jest ryk wiec przewijak go i do cyca :)

Co do witaminy D to ja podaje łączona w kapsułkach z K i zauważyłam odwrotna tendencje, odkąd sa witaminy to jest więcej kup i sa rzadsze.

A własnie a propos witaminy k, to ile jej podajecie? My na wypisie mamy 25, ale od tego roku zalecenia sie zmieniły i zalecane jest 150. Tyle ze w aptece nie ma takich kapsułek i farmaceuta zalecił poda po prostu 6 tych po 25, ale kurde przecie w tychb kapsulkavh sa jakieś dodatki... Nie wiem sama co z tym zrobić.

k0kdha00ytas68fh.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna u nas tez bylo zalecenie podawac 25 wit K i ja wole nie eksperymentowac i tyle podawalam, wydaje mi sie ze lekarze zlecajac tyle wiedza co robia... a farmaceuty to ja bym nie sluchala, bo czesto w blad wprowadzaja najlepiej rozmawiac o takim czyms z pediatra...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wypisie mam 150 wit K. Położna mówiła, żebym podawała 25 i w sumie tak podaję. Fakt, to są nowe zalecenia i producenci witamin jeszcze nie wyprodukowali zwiększonej dawki więc w aptece jej kupić jeszcze nie można. Jak będzie do kupienia to pewnie tak zacznę podawać.

M+M mój synek jak się obudzi bardzo głodny to zazwyczaj płacze, a że on przeważnie się głodny budzi to przeważnie płacze. Chyba że w nocy, to najpierw się przebudza z pół h i jak już mocno się wkurzy na "brak mleczarni" to ją wzywa. A w innych przypadkach to sobie po prostu leży, patrzy i rękami wywija.

• domiii Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj pytałam pediatry o ta witaminę K, bo ja podaje kapsułki twist off, które zawierają D i K - nie mówiła NIC, że mam zamiast jednej podawać kilka...
    zaczekajcie aż to wejdzie oficjalnie, bo teraz wygląda na to, że"ktoś coś gdzieś powiedział" :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czarodziejka87 to napewno nie wina witaminy , nam pomaga herbatka z kopru włoskiego , gdy mała kupki nie robi , to po herbatce raz dwa i kupa jest ;)

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
‹‹ 2239 2240 2241 2242 2243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ