Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
edyś wrote:Dziewczyny karmiące piersią, jak z kolorem kupki waszych maluchów? U nas jest bardzo często zielono-żółta a ostatnio nawet trawiastozielona. Niepokoi mnie to
Miałam tak w zeszłym tyg. I do tego miała straszny zapach. Mój pediatra powiedział ze to absolutnie normalne, pewnie sie skolonizował jakas bakteria. Podaje mu florę (Bio Gaja) i juz od wczoraj sa musztardowe
-
U nas miesięczny bilans Basia urodziła się 3600g, spadła do 3200 i na dzień dzisiejszy waży 4800g. Chyba karmie ją śmietaną
hihi wczoraj wypilam Lecha Free ludzie jaka radość
Karolina@, baassiia, d'nusia, M+M+?, Mania1718, muminka83, Izoleccc, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
edyś wrote:Dziewczyny karmiące piersią, jak z kolorem kupki waszych maluchów? U nas jest bardzo często zielono-żółta a ostatnio nawet trawiastozielona. Niepokoi mnie to
U nas są w kolorze musztardy, jajecznicy. W taka zielonkawa też czasami się pojawia. I te dwa kolory są poprawne.
Nie wiem czy to ma znaczenie dla koloru kupy, ale ja również podaję BioGaia. -
A My po wizycie u pediatry. Diagnoza to nie tolerancja laktozy. Pani doktor powiedziala, zeby kupic mleko enfamil bez laktozowe, jesli bedzie dobrze tolerowac to ok i mam przyjsc po recepte na to mleko, bo tak kosztuje 36 zł - masakra. A jesli bedzie dalej to samo to mam wykupic recepte ktora mi dala na bebilon pepti i jesli po tym bedzie ok tzn ze mala ma tez alergie na bialko. No wiec kupilam ten enfamil i z ciekawosci spytalam ile kosztuje na recepte,a babka, ze to mleko nie podlega znizce i zadne na nie tolerancje laktozy
no to szok. Miałabym wydawac 36 zl co trzy dni? Tragedia.
jusiakp
-
Dziewczyny karmiące MM jak podajecie witamine D maluszkom to nie męczy ich potem?
Bo mój dziś nie może zrobić kupki:\ a problemy z kupą zaczeły się od pierwszej kapsułki więc myślę,że to przez nią.
Chociaż te pare dni już robił i było lepiej a dziś znowu:(
Podałam mu espumisan jak nie pomoże kupie jutro ten windii co Kasieńka polecała.niecierpliwaa lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
jusiakp wrote:A My po wizycie u pediatry. Diagnoza to nie tolerancja laktozy. Pani doktor powiedziala, zeby kupic mleko enfamil bez laktozowe, jesli bedzie dobrze tolerowac to ok i mam przyjsc po recepte na to mleko, bo tak kosztuje 36 zł - masakra. A jesli bedzie dalej to samo to mam wykupic recepte ktora mi dala na bebilon pepti i jesli po tym bedzie ok tzn ze mala ma tez alergie na bialko. No wiec kupilam ten enfamil i z ciekawosci spytalam ile kosztuje na recepte,a babka, ze to mleko nie podlega znizce i zadne na nie tolerancje laktozy
no to szok. Miałabym wydawac 36 zl co trzy dni? Tragedia.
Na Gemini to mleko 400 g enfamil o lac kosztuje 30 zł czyli ciut taniej..
-
Czarodziejka87 wrote:Dziewczyny karmiące MM jak podajecie witamine D maluszkom to nie męczy ich potem?
Bo mój dziś nie może zrobić kupki:\ a problemy z kupą zaczeły się od pierwszej kapsułki więc myślę,że to przez nią.
Chociaż te pare dni już robił i było lepiej a dziś znowu:(
Podałam mu espumisan jak nie pomoże kupie jutro ten windii co Kasieńka polecała.
Niechcący wcisnelam lubię... Oczywiście nie lubię bólów brzuszka...
Ja nie zauważyłam takiej zależności. Mój w ogóle odkąd jest tylko na mm to kupka 1-2 razy dziennie. Ogólnie często się pręży Tak jakby chciał zrobić a nie robi. Nie płacze przy tym więc nie wiem czemu tak robi...Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
A ja dzisiaj czuje sie jak kretyn, moje dziecko o 19.30 zaczelo marudzic a potem strasznie plakac jakby go ze skory obdzierali, bylo jakis 1-1.5h od ostatniego karmienia, wiec bylam pewena ze to kolka, tym bardziej, ze juz wczesniej cos brzuszek bolal. I tak nosilam, a ona coraz gorszy ryk, az w koncu mnie oswiecilo, ze ona moze glodna... dalam cyca, pojadla a teraz spi jak zabita, normalnie palka w leb... tyle sie dziecko splakalo za jedzeniem:(
-
Noecierpliwa moj tez tak czesto robil, ze sie prezyl, stekal, robil sie czerwony jakby chcial kupke zrobic a nie umial, ale nie plakal przy tym i kupe robil jak bylam u pediatry z nim to ona mi powiedziala, ze to jest normalne, bo on musi sie nauczyc robic kupke, on powinien cos zacisnac i pocisnac kupe, a on zaciska ale odbyt i dla tego sie tak meczy,po prostu musza opanowac to
i tak moze byc do 4miesiaca, moj ma 2miesiace i zauwazylam, ze juz tak nie robi, teraz steka jak juz kupa idzie hehe
M+M moj jak wstaje to sie zaczyna wiercic i cos tam mruczec pod nosem, stekac itp nigdy nie placze, zreszta mojemu to naprawde cos musi byc zeby zaczal plakacA.Kasia lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Co do kp to karmilam do swiat, codziennie jadlam chleb z dzemem bo balam sie zeby malemu czyms nie zaszkodzic, bo ma skaze bialkowa, jak w swieta zaczal mi wymiotowac moim mlekiem i robic kupy tak rzadkie i wielkie, ze moglby w nich plywac to sie wkurzylam i przeszlam na mm. Teraz dostaje specjalne mleko i wiem ze jemu nic nie jest i jakos nie czuje sie z tym zle, ze on dostaje sztuczne mleko... za kazdym razem jak go karmie to tez go przytulam, biorac do odbicia on tez sie wtula we mnie i to dla mnie jest piekne, wiec karmiac mm tez mozna sie przytulac nie tylko podczas kp sie z dzieckiem robi wiez... Dla mnie naj wazniejsze jest to ze moje dziecko nie jest glodne, ma czystego i suchego pampersa i niczego mu nie brakuje. Nie zgadzam sie ze stwierdzeniem ze mleko matki jest najzdrowsze, bo niestety w tych czasach we wszystkim jest chemia wiec wszystko dzidzia tez dostaje z mlekiem...
muminka83, A.Kasia, foxica, Karolina@ lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
M+M+? wrote:Czy Wasze dzieci kmunikują koniec snu, drzemki płaczem?
Moj synek gdy sie zbudzi, to najpierw sie rozgląda, zaczyna sobie po swojemu cos tam gadać, macha raczkami i jest pogodny. Tak moze nawet z pol godziny poleżeć, ale potem jest ryk wiec przewijak go i do cyca
Co do witaminy D to ja podaje łączona w kapsułkach z K i zauważyłam odwrotna tendencje, odkąd sa witaminy to jest więcej kup i sa rzadsze.
A własnie a propos witaminy k, to ile jej podajecie? My na wypisie mamy 25, ale od tego roku zalecenia sie zmieniły i zalecane jest 150. Tyle ze w aptece nie ma takich kapsułek i farmaceuta zalecił poda po prostu 6 tych po 25, ale kurde przecie w tychb kapsulkavh sa jakieś dodatki... Nie wiem sama co z tym zrobić. -
Wanna u nas tez bylo zalecenie podawac 25 wit K i ja wole nie eksperymentowac i tyle podawalam, wydaje mi sie ze lekarze zlecajac tyle wiedza co robia... a farmaceuty to ja bym nie sluchala, bo czesto w blad wprowadzaja najlepiej rozmawiac o takim czyms z pediatra...Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Ja na wypisie mam 150 wit K. Położna mówiła, żebym podawała 25 i w sumie tak podaję. Fakt, to są nowe zalecenia i producenci witamin jeszcze nie wyprodukowali zwiększonej dawki więc w aptece jej kupić jeszcze nie można. Jak będzie do kupienia to pewnie tak zacznę podawać.
M+M mój synek jak się obudzi bardzo głodny to zazwyczaj płacze, a że on przeważnie się głodny budzi to przeważnie płacze. Chyba że w nocy, to najpierw się przebudza z pół h i jak już mocno się wkurzy na "brak mleczarni" to ją wzywa. A w innych przypadkach to sobie po prostu leży, patrzy i rękami wywija. -
Ja wczoraj pytałam pediatry o ta witaminę K, bo ja podaje kapsułki twist off, które zawierają D i K - nie mówiła NIC, że mam zamiast jednej podawać kilka...
zaczekajcie aż to wejdzie oficjalnie, bo teraz wygląda na to, że"ktoś coś gdzieś powiedział" -
Czarodziejka87 to napewno nie wina witaminy , nam pomaga herbatka z kopru włoskiego , gdy mała kupki nie robi , to po herbatce raz dwa i kupa jestCzarodziejka87 lubi tę wiadomość