X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Falon Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka, Renka, Paola, Karolin@ dzięki za podpowiedzi! Oczywiście chodzi o zdjęcia córci :-D

muminka83 lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące piersią, jak z kolorem kupki waszych maluchów? U nas jest bardzo często zielono-żółta a ostatnio nawet trawiastozielona. Niepokoi mnie to :/

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny karmiące piersią, jak z kolorem kupki waszych maluchów? U nas jest bardzo często zielono-żółta a ostatnio nawet trawiastozielona. Niepokoi mnie to :/

Miałam tak w zeszłym tyg. I do tego miała straszny zapach. Mój pediatra powiedział ze to absolutnie normalne, pewnie sie skolonizował jakas bakteria. Podaje mu florę (Bio Gaja) i juz od wczoraj sa musztardowe

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas miesięczny bilans Basia urodziła się 3600g, spadła do 3200 i na dzień dzisiejszy waży 4800g. Chyba karmie ją śmietaną :-P hihi wczoraj wypilam Lecha Free ludzie jaka radość :)

Karolina@, baassiia, d'nusia, M+M+?, Mania1718, muminka83, Izoleccc, A.Kasia lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:

U nas są w kolorze musztardy, jajecznicy. W taka zielonkawa też czasami się pojawia. I te dwa kolory są poprawne.
    Nie wiem czy to ma znaczenie dla koloru kupy, ale ja również podaję BioGaia.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Bio Gaię można podawać tak bez konsultacji z lekarzem?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Czy Bio Gaię można podawać tak bez konsultacji z lekarzem?

Tak, bo to nie lek tylko probiotyk.

edyś lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My po wizycie u pediatry. Diagnoza to nie tolerancja laktozy. Pani doktor powiedziala, zeby kupic mleko enfamil bez laktozowe, jesli bedzie dobrze tolerowac to ok i mam przyjsc po recepte na to mleko, bo tak kosztuje 36 zł - masakra. A jesli bedzie dalej to samo to mam wykupic recepte ktora mi dala na bebilon pepti i jesli po tym bedzie ok tzn ze mala ma tez alergie na bialko. No wiec kupilam ten enfamil i z ciekawosci spytalam ile kosztuje na recepte,a babka, ze to mleko nie podlega znizce i zadne na nie tolerancje laktozy :/ no to szok. Miałabym wydawac 36 zl co trzy dni? Tragedia.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące MM jak podajecie witamine D maluszkom to nie męczy ich potem?
    Bo mój dziś nie może zrobić kupki:\ a problemy z kupą zaczeły się od pierwszej kapsułki więc myślę,że to przez nią.
    Chociaż te pare dni już robił i było lepiej a dziś znowu:(
    Podałam mu espumisan jak nie pomoże kupie jutro ten windii co Kasieńka polecała.

niecierpliwaa lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    A My po wizycie u pediatry. Diagnoza to nie tolerancja laktozy. Pani doktor powiedziala, zeby kupic mleko enfamil bez laktozowe, jesli bedzie dobrze tolerowac to ok i mam przyjsc po recepte na to mleko, bo tak kosztuje 36 zł - masakra. A jesli bedzie dalej to samo to mam wykupic recepte ktora mi dala na bebilon pepti i jesli po tym bedzie ok tzn ze mala ma tez alergie na bialko. No wiec kupilam ten enfamil i z ciekawosci spytalam ile kosztuje na recepte,a babka, ze to mleko nie podlega znizce i zadne na nie tolerancje laktozy :/ no to szok. Miałabym wydawac 36 zl co trzy dni? Tragedia.

Na Gemini to mleko 400 g enfamil o lac kosztuje 30 zł czyli ciut taniej..

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Dziewczyny karmiące MM jak podajecie witamine D maluszkom to nie męczy ich potem?
    Bo mój dziś nie może zrobić kupki:\ a problemy z kupą zaczeły się od pierwszej kapsułki więc myślę,że to przez nią.
    Chociaż te pare dni już robił i było lepiej a dziś znowu:(
    Podałam mu espumisan jak nie pomoże kupie jutro ten windii co Kasieńka polecała.

Niechcący wcisnelam lubię... Oczywiście nie lubię bólów brzuszka...

Ja nie zauważyłam takiej zależności. Mój w ogóle odkąd jest tylko na mm to kupka 1-2 razy dziennie. Ogólnie często się pręży Tak jakby chciał zrobić a nie robi. Nie płacze przy tym więc nie wiem czemu tak robi...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj czuje sie jak kretyn, moje dziecko o 19.30 zaczelo marudzic a potem strasznie plakac jakby go ze skory obdzierali, bylo jakis 1-1.5h od ostatniego karmienia, wiec bylam pewena ze to kolka, tym bardziej, ze juz wczesniej cos brzuszek bolal. I tak nosilam, a ona coraz gorszy ryk, az w koncu mnie oswiecilo, ze ona moze glodna... dalam cyca, pojadla a teraz spi jak zabita, normalnie palka w leb... tyle sie dziecko splakalo za jedzeniem:(

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci kmunikują koniec snu, drzemki płaczem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 21:55

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noecierpliwa moj tez tak czesto robil, ze sie prezyl, stekal, robil sie czerwony jakby chcial kupke zrobic a nie umial, ale nie plakal przy tym i kupe robil jak bylam u pediatry z nim to ona mi powiedziala, ze to jest normalne, bo on musi sie nauczyc robic kupke, on powinien cos zacisnac i pocisnac kupe, a on zaciska ale odbyt i dla tego sie tak meczy,po prostu musza opanowac to :-) i tak moze byc do 4miesiaca, moj ma 2miesiace i zauwazylam, ze juz tak nie robi, teraz steka jak juz kupa idzie hehe :-P

M+M moj jak wstaje to sie zaczyna wiercic i cos tam mruczec pod nosem, stekac itp nigdy nie placze, zreszta mojemu to naprawde cos musi byc zeby zaczal plakac

A.Kasia lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kp to karmilam do swiat, codziennie jadlam chleb z dzemem bo balam sie zeby malemu czyms nie zaszkodzic, bo ma skaze bialkowa, jak w swieta zaczal mi wymiotowac moim mlekiem i robic kupy tak rzadkie i wielkie, ze moglby w nich plywac to sie wkurzylam i przeszlam na mm. Teraz dostaje specjalne mleko i wiem ze jemu nic nie jest i jakos nie czuje sie z tym zle, ze on dostaje sztuczne mleko... za kazdym razem jak go karmie to tez go przytulam, biorac do odbicia on tez sie wtula we mnie i to dla mnie jest piekne, wiec karmiac mm tez mozna sie przytulac nie tylko podczas kp sie z dzieckiem robi wiez... Dla mnie naj wazniejsze jest to ze moje dziecko nie jest glodne, ma czystego i suchego pampersa i niczego mu nie brakuje. Nie zgadzam sie ze stwierdzeniem ze mleko matki jest najzdrowsze, bo niestety w tych czasach we wszystkim jest chemia wiec wszystko dzidzia tez dostaje z mlekiem...

muminka83, A.Kasia, foxica, Karolina@ lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Czy Wasze dzieci kmunikują koniec snu, drzemki płaczem?

Moj synek gdy sie zbudzi, to najpierw sie rozgląda, zaczyna sobie po swojemu cos tam gadać, macha raczkami i jest pogodny. Tak moze nawet z pol godziny poleżeć, ale potem jest ryk wiec przewijak go i do cyca :)

Co do witaminy D to ja podaje łączona w kapsułkach z K i zauważyłam odwrotna tendencje, odkąd sa witaminy to jest więcej kup i sa rzadsze.

A własnie a propos witaminy k, to ile jej podajecie? My na wypisie mamy 25, ale od tego roku zalecenia sie zmieniły i zalecane jest 150. Tyle ze w aptece nie ma takich kapsułek i farmaceuta zalecił poda po prostu 6 tych po 25, ale kurde przecie w tychb kapsulkavh sa jakieś dodatki... Nie wiem sama co z tym zrobić.

k0kdha00ytas68fh.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna u nas tez bylo zalecenie podawac 25 wit K i ja wole nie eksperymentowac i tyle podawalam, wydaje mi sie ze lekarze zlecajac tyle wiedza co robia... a farmaceuty to ja bym nie sluchala, bo czesto w blad wprowadzaja najlepiej rozmawiac o takim czyms z pediatra...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wypisie mam 150 wit K. Położna mówiła, żebym podawała 25 i w sumie tak podaję. Fakt, to są nowe zalecenia i producenci witamin jeszcze nie wyprodukowali zwiększonej dawki więc w aptece jej kupić jeszcze nie można. Jak będzie do kupienia to pewnie tak zacznę podawać.

M+M mój synek jak się obudzi bardzo głodny to zazwyczaj płacze, a że on przeważnie się głodny budzi to przeważnie płacze. Chyba że w nocy, to najpierw się przebudza z pół h i jak już mocno się wkurzy na "brak mleczarni" to ją wzywa. A w innych przypadkach to sobie po prostu leży, patrzy i rękami wywija.

• domiii Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj pytałam pediatry o ta witaminę K, bo ja podaje kapsułki twist off, które zawierają D i K - nie mówiła NIC, że mam zamiast jednej podawać kilka...
    zaczekajcie aż to wejdzie oficjalnie, bo teraz wygląda na to, że"ktoś coś gdzieś powiedział" :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czarodziejka87 to napewno nie wina witaminy , nam pomaga herbatka z kopru włoskiego , gdy mała kupki nie robi , to po herbatce raz dwa i kupa jest ;)

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
‹‹ 2239 2240 2241 2242 2243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ