WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Ksanko, to musi być cudowne jest dziecko budzi się z uśmiechem.
    Mój synek budzi się zawsze z płaczem, co mnie niepokoi... W ogóle mało się uśmiecha. Pisałaś że Zosia śmieje się już nawet na głos. My do synka robimy śmieszne minki, przemawiamy do niego, tulimy, całujemy, ale on uśmiechy rzadko nam rozdaje. Twoja Zosia jest troszkę starsza, więc może i u nas się to zmieni. A może to taki temperament.

moja mała tez sie bardzo rzadko uśmiecha , nie wspominając o smianianiu się,
    a ma juz miesiac i 3 tyg :( nie wiem o co kaman , czasem sie usmiechnie , ale wydaje mi sie ze to barzooo mało

foxica lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina, uśmiechy są sprawa indywidualna, także nie stresuj się, to tak jak z chodzeniem jedne dzieci ruszają na nogi w 9 mc a inne mając 1 rok lub więcej.
    Ja się śmieje do Zosi że jeszcze ma czas na Raczkowski a ta jak leży na brzuszku tak pracuje nuziami jakby już chciała zacząć.
    Znajomej coreczka głośno zaczęła się śmiać w wieku prawie 4 miesiące. Nasze głównie śmiechu są raz na 2-3 dni, ale każdy cieszy.

Co do ZUS dostałam przelew dokładnie 30 dni od złożenia papierow

bl9cuay3kworwxbg.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny boje sie, ze moja mala ma refluks:( sporo objawow sie zgadza, szczegolnie to rzucanie sie przy jedzeniu I problemy ze spaniem na plecach I boczku. Zamowilam nutrition zagestik do pokarmu bede probowac czy objawy sie zlagodza, umowilam sie tez do pediatry, ale nie wiem czy mnie nie oleje I nie uzna za przewrazliwiona

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanko a w co spowijasz Malutką? W ogóle mogłabyś napisać jak Ty to robisz krok po kroku?

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Dziewczyny boje sie, ze moja mala ma refluks:( sporo objawow sie zgadza, szczegolnie to rzucanie sie przy jedzeniu I problemy ze spaniem na plecach I boczku. Zamowilam nutrition zagestik do pokarmu bede probowac czy objawy sie zlagodza, umowilam sie tez do pediatry, ale nie wiem czy mnie nie oleje I nie uzna za przewrazliwiona

Przy każdym karmieniu się rzuca? Mój ma tak wieczorami tylko...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie przy kazdym, zaczyna ladnie, a potem "dziobie" glowa I sie prezy. W nocy jak jest mega zaspana je normalnie.

Druga opcja, to ze jej tak mocno uklad trawienny pracuje, bo czest slychac szwieki z brzuszka I idzie kupka w trakcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 01:43

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest podobnie. Aż się wkurzyłam i zamotałam ją w pieluchę flanelową, mimo iż od dawna tego nie robiłam. Głowa może jeszcze trochę szalała ale przynajmniej ręce i nogi się uspokoiły.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola w duża bambusowa pieluszke. Taka na 100x100

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:

Ja mam dokładnie te same obawy. A ulewa ci czasem dosc konkretnie? Bo mojemu sie tak ostatnio zaczęło przytrafiać :/ ten zagęszczacz to daje sie przed kp czy trzeba odciągać pokarm do butelki?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Dziecko ostatnio kiepsko śpi w dzień :( Wcześniej przesypiał raz od około 12 3 godziny, a od kilku dni prześpi ze dwa razy po pół godziny i to przy suszarce. O co chodzi? A jak to jest u Was? Nie jestem w stanie nic zrobić, o odpoczynku to już w ogóle nie wspomnę :(

• alinalii Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny moja emi również się rzuca przy wieczornym jedzeniu , wierci się, napręża ,placze nie wiem o co kaman, w dzien tak pięknie je , w nocy również , ale wieczorna butelka to masakaaa

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dziewczyny moja emi również się rzuca przy wieczornym jedzeniu , wierci się, napręża ,placze nie wiem o co kaman, w dzien tak pięknie je , w nocy również , ale wieczorna butelka to masakaaa
    A może brzuszek? Na kupkę? U mnie tak jest jak coś tam w brzuszku się telepie.

• baassiia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Ja mam dokładnie te same obawy. A ulewa ci czasem dosc konkretnie? Bo mojemu sie tak ostatnio zaczęło przytrafiać :/ ten zagęszczacz to daje sie przed kp czy trzeba odciągać pokarm do butelki?
    Przy KP można podawać w formie papki przed karmieniem lub mieszać z odciągniętym.

Tu jest ciekawy wątek o refluksie, możesz przeglądnąć w wolnej chwili. Jeśli u nas to rzeczywiści reflus, to ważne jest jak najszybciej wdrożyć leczenie, bo jak kwasy zeżrą przełyk dziecko straci apetyt albo w ogóle będzie miała uraz do jedzenia.

U mnie te rzucania przy jedzeniu nasilają się z dnia na dzień, boje się, że mała odrzuci cycka za chwile :(

http://f.kafeteria.pl/temat/f10/refluks-u-dzieci-p_3472955/223

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 08:52

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia wyniki małej są ok, posiew też wyszedł dobrze wiec dalej jesteśmy na bebilonie HA. Siuśków nie złapałam niestety ale nic się nie dzieje więcodpuszczam.
    Wczoraj byłam u pediatry, wszystko jest ok więc szczepiliśmy.
    Twoja sporo zjada, moja to tak max 100ml zje, a czasem skończy na 60ml i więcej nie chce. Przybiera ładnie więc się nie martwie. A tak jak i u Ciebie też czasem szarpie sie przy jedzeniu. Ma dni kiedy je normalnie i są dni kiedy karmienie to dla mnie koszmar. Płacze, wrzeszczy, pręży się, dławi... Ostatnio nawet tak że oddechu złapać nie mogła :( chyba trzeba to przeczekać bo już ją przebadałam ile się dało i jest wszystko ok (posiewy, usg brzucha).

relggu1r2zuga2rf.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla u mnie polozna, tez mysli ze to moze byc refluks. Pokazala masaz szantala, mala bardzo zadowolona

Eh jestem troche zdolowana:/ juz jakos sie przystosowalam do tego, ze mala trzeba nosic duzo bo nie chce na plecach, ale ten refluks to cholerstwo z tego co czytam na forach gdzie mamy opisuja. Wieczna walka o jedzenie I ot aby dziecko przybieralo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 10:19

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj malutki, jak juz kiedys pisalam, tez krzyczy przy piersi. W ogole ładnie je tylko w nocy (ale krótko, a w dzień to tak ciamka. Martwiłam się, ale wczoraj na wizycie okazało się, że w 4 tygodnie przybrał 1200 g.

Basiu ja też martwiłam się, że to refluks ale lekarZ powiedział, że wtedy byłyby wymioty. Mały natomiast ulewa tak raz na 3 dni.

Dziś boli brzuch (matka wczoraj skusiła się na pizzę) i synula właśnie śpi na mnie. Boję się ruszyć by go nie wybudzic. Stąd też moje literówki.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina rodziłyśmy wtym samym dniiu, więc wspólnie możemy obserwować te uśmiechy :-)

alinalii lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! ale dawno tu nie zaglądałam :O
    co do uśmiechów u Nas są częste ale przez sen takie nieświadome.. w ciągu dnia Bartek jest mało aktywny bo przez kolki nie śpimy w nocy i jest ciągły płacz..
    co do refluksu to też mam takie podejrzenia bo Mały jest niespokojny przy jedzeniu bardzo się pręży ulewa a czasami nawet wymiotuje :/ i nie tylko w trakcie jedzenia ale też między posiłkami strawionym jedzeniem.. na razie lekarz każe czekać bo przybiera ładnie nawadze, mało Go interesuje że dziecko mi się męczy :/ no ale do 4 msc "mają prawo występować takie objawy bo ukł trawienny może być do końca nieukształtowany"... no więc czekam..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? moją jak nie noszę 0,5-1h po jedzeniu to ulewa za każdym razem, a po czasie też się potrafi serek pojawić. Ma też takie odruchy przy karmieniu prężenia się i dziobania głową, ewidentnie w trakcie jedzenia jej podchodzi wszytko do góry.

Moja w 4t5d ma około +1.05kg od wagi urodzeniowej, nie jest źle, ale też mogłby być więcej, bo była drobna przy urodzeniu.

Kaarolina a jak u Ciebie waga rośnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 10:44

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas te same objawy co u was. Juz mam dosc i tego karmienia i ulewania ciaglego. Ani polozna ani pediatra nie podpowiedzialy nic konkretnego na to, nie bardzo ktis sie tym interesuje. A ja o niczym innym nie mysle. Nie ma dnia zebym sie nie uplakala przy kolejnym ulaniu. U nas jeszcze dochodzi problem kupek, raz na kilka dni. Ale tu tez lekarz twierdzi ze tak moze byc. Tylko dicoflor nam polecila. Tylko ze po tym mam wrazenie bardziej ulewa. Juz mam po dziurki w nosie wszystkiego.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
‹‹ 2254 2255 2256 2257 2258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ