Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
M+M+? wrote:Ksanko, to musi być cudowne jest dziecko budzi się z uśmiechem.
Mój synek budzi się zawsze z płaczem, co mnie niepokoi... W ogóle mało się uśmiecha. Pisałaś że Zosia śmieje się już nawet na głos. My do synka robimy śmieszne minki, przemawiamy do niego, tulimy, całujemy, ale on uśmiechy rzadko nam rozdaje. Twoja Zosia jest troszkę starsza, więc może i u nas się to zmieni. A może to taki temperament.
moja mała tez sie bardzo rzadko uśmiecha , nie wspominając o smianianiu się,
a ma juz miesiac i 3 tygnie wiem o co kaman , czasem sie usmiechnie , ale wydaje mi sie ze to barzooo mało
foxica lubi tę wiadomość
-
Alina, uśmiechy są sprawa indywidualna, także nie stresuj się, to tak jak z chodzeniem jedne dzieci ruszają na nogi w 9 mc a inne mając 1 rok lub więcej.
Ja się śmieje do Zosi że jeszcze ma czas na Raczkowski a ta jak leży na brzuszku tak pracuje nuziami jakby już chciała zacząć.
Znajomej coreczka głośno zaczęła się śmiać w wieku prawie 4 miesiące. Nasze głównie śmiechu są raz na 2-3 dni, ale każdy cieszy.
Co do ZUS dostałam przelew dokładnie 30 dni od złożenia papierow -
Dziewczyny boje sie, ze moja mala ma refluks:( sporo objawow sie zgadza, szczegolnie to rzucanie sie przy jedzeniu I problemy ze spaniem na plecach I boczku. Zamowilam nutrition zagestik do pokarmu bede probowac czy objawy sie zlagodza, umowilam sie tez do pediatry, ale nie wiem czy mnie nie oleje I nie uzna za przewrazliwiona
-
baassiia wrote:Dziewczyny boje sie, ze moja mala ma refluks:( sporo objawow sie zgadza, szczegolnie to rzucanie sie przy jedzeniu I problemy ze spaniem na plecach I boczku. Zamowilam nutrition zagestik do pokarmu bede probowac czy objawy sie zlagodza, umowilam sie tez do pediatry, ale nie wiem czy mnie nie oleje I nie uzna za przewrazliwiona
Przy każdym karmieniu się rzuca? Mój ma tak wieczorami tylko...Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Prawie przy kazdym, zaczyna ladnie, a potem "dziobie" glowa I sie prezy. W nocy jak jest mega zaspana je normalnie.
Druga opcja, to ze jej tak mocno uklad trawienny pracuje, bo czest slychac szwieki z brzuszka I idzie kupka w trakcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 01:43
-
baassiia wrote:Dziewczyny boje sie, ze moja mala ma refluks:( sporo objawow sie zgadza, szczegolnie to rzucanie sie przy jedzeniu I problemy ze spaniem na plecach I boczku. Zamowilam nutrition zagestik do pokarmu bede probowac czy objawy sie zlagodza, umowilam sie tez do pediatry, ale nie wiem czy mnie nie oleje I nie uzna za przewrazliwiona
Ja mam dokładnie te same obawy. A ulewa ci czasem dosc konkretnie? Bo mojemu sie tak ostatnio zaczęło przytrafiaćten zagęszczacz to daje sie przed kp czy trzeba odciągać pokarm do butelki?
-
Moje Dziecko ostatnio kiepsko śpi w dzień
Wcześniej przesypiał raz od około 12 3 godziny, a od kilku dni prześpi ze dwa razy po pół godziny i to przy suszarce. O co chodzi? A jak to jest u Was? Nie jestem w stanie nic zrobić, o odpoczynku to już w ogóle nie wspomnę
-
dziewczyny moja emi również się rzuca przy wieczornym jedzeniu , wierci się, napręża ,placze nie wiem o co kaman, w dzien tak pięknie je , w nocy również , ale wieczorna butelka to masakaaa
-
alinalii wrote:dziewczyny moja emi również się rzuca przy wieczornym jedzeniu , wierci się, napręża ,placze nie wiem o co kaman, w dzien tak pięknie je , w nocy również , ale wieczorna butelka to masakaaa
-
Martka89 wrote:Ja mam dokładnie te same obawy. A ulewa ci czasem dosc konkretnie? Bo mojemu sie tak ostatnio zaczęło przytrafiać
ten zagęszczacz to daje sie przed kp czy trzeba odciągać pokarm do butelki?
Tu jest ciekawy wątek o refluksie, możesz przeglądnąć w wolnej chwili. Jeśli u nas to rzeczywiści reflus, to ważne jest jak najszybciej wdrożyć leczenie, bo jak kwasy zeżrą przełyk dziecko straci apetyt albo w ogóle będzie miała uraz do jedzenia.
U mnie te rzucania przy jedzeniu nasilają się z dnia na dzień, boje się, że mała odrzuci cycka za chwile
http://f.kafeteria.pl/temat/f10/refluks-u-dzieci-p_3472955/223Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 08:52
-
Jusia wyniki małej są ok, posiew też wyszedł dobrze wiec dalej jesteśmy na bebilonie HA. Siuśków nie złapałam niestety ale nic się nie dzieje więcodpuszczam.
Wczoraj byłam u pediatry, wszystko jest ok więc szczepiliśmy.
Twoja sporo zjada, moja to tak max 100ml zje, a czasem skończy na 60ml i więcej nie chce. Przybiera ładnie więc się nie martwie. A tak jak i u Ciebie też czasem szarpie sie przy jedzeniu. Ma dni kiedy je normalnie i są dni kiedy karmienie to dla mnie koszmar. Płacze, wrzeszczy, pręży się, dławi... Ostatnio nawet tak że oddechu złapać nie mogłachyba trzeba to przeczekać bo już ją przebadałam ile się dało i jest wszystko ok (posiewy, usg brzucha).
-
Byla u mnie polozna, tez mysli ze to moze byc refluks. Pokazala masaz szantala, mala bardzo zadowolona
Eh jestem troche zdolowana:/ juz jakos sie przystosowalam do tego, ze mala trzeba nosic duzo bo nie chce na plecach, ale ten refluks to cholerstwo z tego co czytam na forach gdzie mamy opisuja. Wieczna walka o jedzenie I ot aby dziecko przybieralo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 10:19
-
Moj malutki, jak juz kiedys pisalam, tez krzyczy przy piersi. W ogole ładnie je tylko w nocy (ale krótko, a w dzień to tak ciamka. Martwiłam się, ale wczoraj na wizycie okazało się, że w 4 tygodnie przybrał 1200 g.
Basiu ja też martwiłam się, że to refluks ale lekarZ powiedział, że wtedy byłyby wymioty. Mały natomiast ulewa tak raz na 3 dni.
Dziś boli brzuch (matka wczoraj skusiła się na pizzę) i synula właśnie śpi na mnie. Boję się ruszyć by go nie wybudzic. Stąd też moje literówki. -
Hej! ale dawno tu nie zaglądałam
co do uśmiechów u Nas są częste ale przez sen takie nieświadome.. w ciągu dnia Bartek jest mało aktywny bo przez kolki nie śpimy w nocy i jest ciągły płacz..
co do refluksu to też mam takie podejrzenia bo Mały jest niespokojny przy jedzeniu bardzo się pręży ulewa a czasami nawet wymiotujei nie tylko w trakcie jedzenia ale też między posiłkami strawionym jedzeniem.. na razie lekarz każe czekać bo przybiera ładnie nawadze, mało Go interesuje że dziecko mi się męczy
no ale do 4 msc "mają prawo występować takie objawy bo ukł trawienny może być do końca nieukształtowany"... no więc czekam..
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
M+M+? moją jak nie noszę 0,5-1h po jedzeniu to ulewa za każdym razem, a po czasie też się potrafi serek pojawić. Ma też takie odruchy przy karmieniu prężenia się i dziobania głową, ewidentnie w trakcie jedzenia jej podchodzi wszytko do góry.
Moja w 4t5d ma około +1.05kg od wagi urodzeniowej, nie jest źle, ale też mogłby być więcej, bo była drobna przy urodzeniu.
Kaarolina a jak u Ciebie waga rośnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 10:44
-
U nas te same objawy co u was. Juz mam dosc i tego karmienia i ulewania ciaglego. Ani polozna ani pediatra nie podpowiedzialy nic konkretnego na to, nie bardzo ktis sie tym interesuje. A ja o niczym innym nie mysle. Nie ma dnia zebym sie nie uplakala przy kolejnym ulaniu. U nas jeszcze dochodzi problem kupek, raz na kilka dni. Ale tu tez lekarz twierdzi ze tak moze byc. Tylko dicoflor nam polecila. Tylko ze po tym mam wrazenie bardziej ulewa. Juz mam po dziurki w nosie wszystkiego.