WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena jak się używa takich muszli? To w staniku się nosi? I mleko nie wycieka z tego? A z jakiej firmy masz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola mam to samo. Próbuję się ogarniać a tu w kółko coś. Mąż przed pracą musi naginać po sklepach, choć i tak juz część zamawiam przez internet.
    Dodatkowo kończy remont, bo się nie wyrobiliśmy. Nawet jak bym chciała pomocy mamy, to nie mam jej gdzie położyć spać.
    Obiadu nie jadłam od pobytu w szpitalu...zawsze mąż się tym zajmował ale po prostu nie ma czasu.
    Jak pomyślę, że jeszcze jutro możemy zostać w szpitalu to łzy mi ciekną.
    Jeszcze te cycki matko jedyna. Są chwile że mam dość, ale jak patrzę na Jaska dziubek to na chwilę jest lepiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka dziękuję!

Dorka87 lubi tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a ja mam znowu problem z kąpaniem, w momencie jak ją wkładam do wody tak się zaczyna drzeć jak by ją ze skóry obdzierali. Już próbowałam różnej temperatury wody, mówię spokojnym głosem, głaskam delikatnie i nic jak dotknie wodę jest wrzask.

Renka mi by chyba brakło doby na prasowanie :) Moje życie obecnie jest podporządkowane małej, dla mnie jest czas toaletę, ewentualnie makijaż taki w 5 minut, posiłki zazwyczaj jem jak sobie przypomnę. Mam plan ze w maju w końcu zrobię sobie dzień "Beauty" , fryzjer, kosmetyczka, i może zakupy a mała spędzi cały dzień z tatą. ( Acha i w torebce laktator co by się gdzieś cichaczem odciągać) :D

Nakładki na sutki polecam również gorąco, uratowały moje cyce a używałam ich co najmniej dwa tygodnie, miałam bardzo poranione sutki a w nich się pięknie wygoiły.

d'nusia, Renka88 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene nic niestety nie poradzę bo mój lubi kąpiel. Raz płakał od razu po szpitalu jak go kąpaliśmy i raz jak był bardzo głodny.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    My wkładamy mlodego do wanny stopniowo - najpierw stopki, dupka itd.
    Nie ma wtedy takiego szoku, raz nam nawet przysnal w trakcie kapania :-D

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Pass Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene a próbowałaś wkładać do wody małą owiniętą w pieluszkę tetrową i po mału ją polewać wodą?

Renka ja też jestem osobą która nie lubi gadać. Ja bym mogła cały dzień w ciszy przesiedzieć, taki introwertyk ze mnie. Też mam wyrzuty, że moje dziecko się nudzi ze mną, a co gorsza że się nie nauczy mówić, bo od kogo się słów nauczy jak ze mną ciągle jest ;)

Dziewczyny mnie też dobija zmiana stylu życia, z mojego na "całkowicie poświęconego dziecku". Ale tłumacze sobie, że wiecznie taki mały nie będzie i nie będzie potrzebować tyle mojej uwagi i mojego czasu, więc "moje życie" wróci kiedyś ;) a teraz ciesze się każdą chwilą, każdym przytulaniem, bo za parę lat powie, że już jest za duży i to obciach jest ;) więc pomarudzmy sobie na forum, bo po to ono jest a i tak róbmy to co robimy :)

paola87, M+M+?, Renka88, Izoleccc, She86, Est, Andriel lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, a wkładasz dziecko bokiem, tak żeby wiedziało co się dzieje?

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bassia byłam dzis u otolaryngologia bo tak nakazała mi pediatra po tych objawach mojego malucha. Ma ostre Obustronne zapalenie ucha i skierowanie do szpitala. Jak powiedziałam o tych objawach to nie miała watpliwości z czym mamy do czynienia.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, proszę powtorz jakie to byly objawy?

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sam refluks nie ma tu znaczenia. Jak sa takie objawy to prawdopodobnie wymioty albo bezobjawowe cofanie zalało mu uszka :(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Bassia byłam dzis u otolaryngologia bo tak nakazała mi pediatra po tych objawach mojego malucha. Ma ostre Obustronne zapalenie ucha i skierowanie do szpitala. Jak powiedziałam o tych objawach to nie miała watpliwości z czym mamy do czynienia.
    O matko:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 18:25

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia jak się pobiera próbkę kału u malucha. Tak jak u dorosłego? Z pieluszki i do probówki? I jakie to było konkretnie badanie u Ciebie, na podstawie którego stwierdzono nietolerancję?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka mi moze jutro tesciowa zalatwi wizyte u ordynator na oddziale niemowlecym. Normalnie az mi sie slabo zrobilo, po tym co napisalas.

Pisz prosze jaka u Ciebie sytuacja, boje sie teraz o malo bardzo.

A czy u Ciebie maly ma goraczke?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 18:59

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neonatolog na oddziale zdecydowała ze z uwagi na to ze ma powyżej 1 mca mozemy spróbować leczyć doustnie. Wracamy do domu z recepta. Oby sie nie myliła...mowi ze to b częste u niemowląt. Leje sie z cyca i zalał sobie trąbkę słuchowa ktora u niemowlat jest szeroka :( ehh...

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie gorączkuje. Objawy jak u ciebie: niepokój w trakcie jedzenia, krztuszenie sie, czasem ulewanie, stękanie i płaczliwość po jedzeniu. Ja tez jestem mocno zdenerwowana.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Bassia. Nie chciałam cie zestresować :/ damy rade :) mój synek jest taka kochana kruszynka ze chyba go nie wypuszczę z rak w nocy, tak go kocham i drze o niego :(

baassiia lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę że nie tylko ja niedojadam (a jak jem to suchy chleb z serem),
    i nie mam czasu skorzystać z wc ...

ehh , minie to zobaczycie ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz połowa marcówek będzie pod stresem ...bo pewnie większość naszych maluszków ma w pewnym momencie takie zachowanie/objawy :/ oby to tylko na stresie się skończyło

• baassiia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Martka za info, no ja jak jurro nie zalatwi mi tesiowa tej wizyty, to I tak popedze do szpitala, niech sprawdza co z mala.

Kurcze jak dobrze, ze jest to forum, przynajmniej nie zyje w nieswiadomosci I nie bede czekac z mysla ze moze to normalne

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 2256 2257 2258 2259 2260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ