X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Pytanko - czy to normalne, że Oliwce się strasznie poci główka? Najczęściej po kąpieli kiedy idziemy się karmić do dużego łóżka to ma suchutkie włoski ( bo ma ich tyle co kot napłakał więc jak pokonuje dystans łazienka - sypialnia to wysychają ) a po skończeniu karmienia ma głowę calutką mokrą. Na noc zakładam jej tylko body najcieńsze jakie mam i ma gołe nóżki i jak ją karmie to nóżki nakrywam kocykiem lub wspólnie z nią jestem pod kołdrą. Staram się na prawdę ubierać lekko a ona bardzo często po karmieniu ma mokrusieńką główkę - czy picie z piersi to aż tak wielki wysiłek czy jak ?

U mnie jest dokładnie tak samo. Pediatra kazała zbadać poziom wit D3 bo nadmierna potliwość moze oznaczać krzywicę, i mimo ze wyszedł poziom ok, to stwierdziła ze tak intensywnie rosnący organizm nie jest w stanie przedawkować tej witaminy a potliwość świadczy ze zużywa ją na bieżąco. Tak wiec zwiekszyła dawke z 1000 na 1500 jednostek i kazała sie nie przejmowac :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Podaje wit D3 w kropelkach - po 1 kropli dziennie od jakis 3 tygodni tzn od kiedy odstawiłam D+K

Jesli podajesz devikap to jedna kropla to 500 jednostek

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się poci podczas karmienia po kapaniu, teraz jest gorąco i wydaje mi się że od tego.Kasia moja też kwekala w godzinach karmienia,wlaczalam szumisia u zasypiala. Fajnego masz męża, bo ja musze wszędzie chodzić z fotelikiem, nikt niestety za mnie go nie poniesie, jeśli chce jechać na zakupy to biorę ze sobą dziecko, nikt mi z nią nie zostanie, w ostateczności dzwonie po sekretarkę mojego taty, ale jak na razie dwa razy mi się to zdążyło, byłam pod ścianą i nie na długo oczywiście

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Domiii - jeżeli tu zaglądasz - w jaki sposób podajesz żelazo. My korzystamy ze strzykawki, którą miałam przy innoferze (jeszcze z ciąży), ale mały tego nieznosi...

Nie wiem, czy to możliwe, ale po 3 dniach podawania żelaza wydaje nam się, że synek nabrał kolorów.

Innofer Baby podaję za pomocą tej strzykawki, która jest dołączona.
    Actiferol podaję za pomocą normalnej strzykawki kupionej w aptece - wsypuję tam zawartość saszetki i wciągam kilka ml wody, wstrząsam mieszam i podaję.

innej łatwiejszej i akceptowalnej formy podawania lekarstw w płynie nie znalazłam...

M+M+? lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm to ja w takim razie mam mocno wyćwiczone ręce, bo my z Młodym codziennie gdzieś jeździmy, mój P w pracy i od początku musiałam sobie radzić sama.
    wręcz ja mam więcej siły niż on, bo on ma problemy z kręgosłupem, więc nawet jak razem jesteśmy to i tak ja targam fotelik i wòzek :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 17:06

muminka83, Karka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę problemy problemami a zastanawiamy się nad drugim dzieckiem :)
    U mnie juz lepiej. Postanowiłam po raz kolejny dac przykład mężowi i z Jaskiem zrobiliśmy laurkę na Dzień Ojca :D
    Jasiek ładnie podnosi głowę także mam nadzieję, że nie bedzie trzeba isc na rehabilitację.
    Jutro mamy kardiologa w z związku ze szmerami, także trzymajta kciuki!
    Przedwczoraj zaczęłam ćwiczyć z Chodakowską i wczoraj nie mogłam isc, bo takie zakwasy :/
    AHA! Mój małżonek zapisał mnie na jutro na masaż!

M+M+?, Kate84 lubią tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdraszczam Danusia. Ile jabym dala za masaz... oj. I od meza to juz wogole. Moj mnie dalej nie zauwaza. Przykro mi jak diabli.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie, przepraszam, zakupil mi ostatnio perfumy. Fizycznie keszcze ich nie mam bo czekam na kuriera. Coz mi po tym, kiedy wolalabym odrobine uwagi i ciepla.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyśka była dziś do szczepienia i jakoś tak nam się dzień ułożył że nie miała jak spać do 14 i w końcu jak zasnęła o 14.30 to śpi do teraz :) Laska była dzisiaj ważona i jest małym tłuścioszkiem, jak to lekarka stwierdziła należy do tych większych dzieci. Waży 6880 a ma 3 i pół miesiąca ;)

Skowroczeneczko, może spróbuj podejść do męża i go przytulić ? Albo zwykł babski płacz na niego nie podziała i rozczuli? Wiem, ja radzę a u mnie wcale też nie wesoło, aczkolwiek wydaję mi się że od kilku dni lepiej, ale czas pokaże.

Ja biorę swoją małą wszędzie ze sobą i tacham albo wózek albo nosidełko, mąż czasami z nami jeździ ale zazwyczaj w weekendy,więc raczej musimy radzić sobie same. Jednak jak jesteśmy we dwoje to nawet ja nie muszę nosić małej bo tatuś nosi i przytula :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Skowroneczko, będzie lepiej ! Ach te chłopy !
    Przyszlo by im rodzić to by było! I karmić ! Haha!
    Jasiek ostatnio zassal ojca biceps i malinkę zrobił :D
    Bardzo się śmiałam jak mówił, że boli ... Oj !!! Haha

Izoleccc lubi tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Kurczę problemy problemami a zastanawiamy się nad drugim dzieckiem :)
    U mnie juz lepiej. Postanowiłam po raz kolejny dac przykład mężowi i z Jaskiem zrobiliśmy laurkę na Dzień Ojca :D
    Jasiek ładnie podnosi głowę także mam nadzieję, że nie bedzie trzeba isc na rehabilitację.
    Jutro mamy kardiologa w z związku ze szmerami, także trzymajta kciuki!
    Przedwczoraj zaczęłam ćwiczyć z Chodakowską i wczoraj nie mogłam isc, bo takie zakwasy :/
    AHA! Mój małżonek zapisał mnie na jutro na masaż!

A Karmis piersią? Ja bardzo chciałabym zacząć ćwiczyć bo moje ciało zwiotczało przez ciaze. Ale koleżanka mi mowila ze jak zaczęła pstro ćwiczyć z chodakowska to straciła pokarm i narazie sie wstrzymuje...

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    A Karmis piersią? Ja bardzo chciałabym zacząć ćwiczyć bo moje ciało zwiotczało przez ciaze. Ale koleżanka mi mowila ze jak zaczęła pstro ćwiczyć z chodakowska to straciła pokarm i narazie sie wstrzymuje...
    Ja ćwiczę od 2 tyodni, i jak na razie pokarmu jest tyle samo.

d'nusia lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:

Pierwsze słyszę, że od ćwiczeń zanika pokarm. Ja ćwiczę na dywanie, biegam od czasu do czasu po kilka kilometrów i pokarm jak był tak jest. Wręcz mnie zalewa...

d'nusia lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:)gdzie tam tłuścioszek ;P
    moja Emi w tym wieku 7100 ;P

Madlene.:), Kate84, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Madness! Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tydzień temu 7060 :) (miała wtedy 2 m-ce 3 tygodnie)

Co do ćwiczeń i pokarmu - też miałam obawy, ale póki co jest okej. A biegam i ćwiczę w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 18:04

Madlene.:) lubi tę wiadomość

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie mi trochę siły do tych ćwiczeń ;)

Falon lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ale macie duze dzieciaczki. U nas w niedziele 4 miesiace stukna a waga z ostatniego szczepienia na koniec maja 5400. Tyle, ze u nas to ulewanie nadal.

Co do meza to jest ok, nie ma klotni, zajmuje sie dziecmi, o co poprosze to zrobi, rozmawiamy normalnie, wszystko robimy razem, przytac tez sie zdazy, ale ciagle mi czegos brakuje, niewiem, tego blysku w oku jak na mnie patrzy. Bo raczej czuje sie jak kompan do rozmow. Moze wymyslam? Niewiem. Pamietam jak bylo po pierwszej ciazy i wiem, ze teraz nue jest miedzy nami tak samo. Wiecej chlodu mimo wszysyko. Moze przez to ze byl ze mna na porodowce? Wtedy go nie bylo. Na sam porod wyszedl ale ciagle byl za drzwiami i widzial i slyszal co sie dzieje. Moze przez to? Nie mam pojecia.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sporawe dzieciaczki :) moja w środę kończy 12 tygodni i waga cos lekko ponad 5 kg :)

• Wira Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analii jesteś pewna, że tak jak stuknie zaraz skończony 4 miesiąc chcesz rozszerzać dietę? Może warto byłoby wstrzymać się np z 2 tygodnie by nie było przygód brzuszkowych - tak dla bezpieczeństwa ?

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Tak na piersi :D

‹‹ 2360 2361 2362 2363 2364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ