Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja poproszę nazwy kaszek do zrobienia na wodzie bez glutenu i z :)

Pomożecie? Robię zakupy w gemini i oczy mi się plączą między zakładkami i zaraz wykupie pół apteki z działu kaszki :P

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • edyś Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    To ja poproszę nazwy kaszek do zrobienia na wodzie bez glutenu i z :)

Pomożecie? Robię zakupy w gemini i oczy mi się plączą między zakładkami i zaraz wykupie pół apteki z działu kaszki :P
    Może nie z gemini ale te są naturalne http://www.biobabysun.pl/
    Holle i SunBaby
    Hipp jaglano-ryżowo-kukurydziana
    Nominal

http://www.aptekagemini.pl/lebenswert-kaszka-orkiszowa-pelnoziarnista-po-4-miesiacu-225g.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 20:43

Renka88, Madlene.:) lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde kupiłam dziś kaszkę ze strony wskazanej przez Edyś - nestle zdrowy brzuszek z lipą - i w przepisie jest wskazane, że robi się ją z mm... A na tej stronie jest wskazana jako kaszka, którą autorka robi na wodzie. Jak to mam rozumieć, że mogę użyć widy zamiast mm?

• pap86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj M+M nie wiem..tez czytalam ten wpis i jestem zdziwiona,ze mowisz ze na mm bo autorka wyraznie pisala,ze karmi piersią. Widzialam tą kaszkę dzis w rossmanie ale nie czytalam. Sprobuj zrobic malusią porcyjke na wodzie i sprawdz czy zjadliwe.
    Jak podajecie te kaszki dzieciom? Ja dzis pierwszy raz kleik ryzowy do mm wieczornego dodalam i podawalam lyzeczką ale nie wiem czy synek zjadl odpowiednią porcję bo a to bokiem polecialo a to troche wyplul a na koniec kaszka wystygla i juz nie chcial jesc :/ są jakies smoczki do butelek do kaszek?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Jest jakaś płyta z tymi kołysankami?

U nas zawsze płacz przed zaśnięciem, mimo że lulam na rękach :(
    Hmm, czyli kaszka nie pomogła Wam na lepszy sen? U nas wciąż nie ma reguły, zasypia o 21, czasem budzi się o 12, czasem o 1, czasem o 2, albo i później, a potem to już co 2 godziny. Rano jak się obudzi przed 8 to popłakuje bo chce spać a nie może zasnąć i go muszę wtedy ululać, to śpi do 10 nawet.

Płyta taka:
    http://m.empik.com/kolysanki-utulanki-umer-magda-turnau-grzegorz,prod59110340,muzyka-p

Kaszkę podaję ok 14:00. Ale teraz jak zacznę rozszerzać dietę to o tej godzinie będą warzywa, a kaszkę przesunę na wieczór przed kąpielą. Mam nadzieję, że to coś zmieni.

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    A jak samemu zrobić kaszkę? macie jakiś przepis?

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Kurde kupiłam dziś kaszkę ze strony wskazanej przez Edyś - nestle zdrowy brzuszek z lipą - i w przepisie jest wskazane, że robi się ją z mm... A na tej stronie jest wskazana jako kaszka, którą autorka robi na wodzie. Jak to mam rozumieć, że mogę użyć widy zamiast mm?

powiem tak... to zależy od Twojego dziecka czy to zje... ja właśnie kupiłam kilka kaszek bez sensu w ten sposób.. teraz kupuję tylko takie, które ewidentnie mają napisane, że możesz zrobić je również z wodą. bo te które każą robić na mm i zrobisz je na wodzie... są ohydne... ewentualnie (i tutaj też pokładam nadzieję, że swoich jednak nie wyrzucę do kosza) jak dodasz do nich owocki to może da się je zjeść :)

ale na przyszłość jak chcesz robić na wodzie to kupuj tylko takie które mają to konkretnie napisane w przepisie.

tak jak np. tutaj i w wielu innych Holle

http://www.aptekagemini.pl/holle-kaszka-jaglana-pelnoziar-z-ryz-250g.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 09:52

M+M+? lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AKasia pisałaś co tam u ginka?

• Wira Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cos jednak jest na rzeczy z tymi rumunami na autostradzie A2, tylko zatrzymuja kogo wlezie i prosza o pieniadze bo nie maja beznzyny a w zamian proponuja zloto. jezdza na obcych rejestracjach-chyba belgijskich. wiem bo moj maz jechal dzis ta autostrada i widzial na wlasne oczy, na szczescie nie na niego polowali tylko na jakies inne wolniejsze auto, ale pojechal dalej, wolal sie nie zatrzymywac, zglosil tylko na policje to powiedzieli ze juz utrzymali takie zgloszenie. z reszta juz o tym rumunach pisza w gazetach. Wiec jak mowilam wszedzie jest ziarenko prawdy. Ale ze mojego meza to jakby dotknie to bym sie nie spodziewala :-(

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Wira Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kleik kukurydziany mozna podac na wodzie lub na wlasnym mleku? zakupilam wlasnie z nestle ale nie wiem czy to sie podaje jak kaszke -samo- czy z czyms to sie podaje?

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A generalnie to jaka różnica między kaszką jaglaną, kukurydzianą? To znaczy różnica jest oczywista, ale chodzi mi o to, która lepsza dla dziecka :)

• Wira Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka ma takie male pomaranczowe placki szorstkie na przedramionach. Chyba reakcja alergiczna na dynie. No bo Marchewke ostatni raz dostala 4dni temu to chyba bu po takim czasie alergia nie wystapila co?

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    AKasia pisałaś co tam u ginka?

Ech, nie byłam jeszcze :/ Nie miałam jak w tym tygodniu się z domu wyrwać, nawet na basen wieczorem nie udało mi się wyskoczyć. Mąż będzie po niedzieli wolniejszy to się wybiorę bo okresu ani widu ani słychu. Brzuch mnie ćmi jak na okres cały czas, obsypało mnie na buzi też jak na okres, nawet spuchłam jak na okres a tu psikus bo okresu nie ma.

Tak sobie myślę, że u mnie to chyba norma, że mi się pół roku po porodzie coś w cyklu pierdzieli. Pół roku po poprzednim jak mi się zaczął okres to trwał prawie 3 miesiące i nawet leki nie skutkowały na to.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    A kleik kukurydziany mozna podac na wodzie lub na wlasnym mleku? zakupilam wlasnie z nestle ale nie wiem czy to sie podaje jak kaszke -samo- czy z czyms to sie podaje?

Ja robię zawsze na wodzie ale dodaję wtedy owoce.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ech, nie byłam jeszcze :/ Nie miałam jak w tym tygodniu się z domu wyrwać, nawet na basen wieczorem nie udało mi się wyskoczyć. Mąż będzie po niedzieli wolniejszy to się wybiorę bo okresu ani widu ani słychu. Brzuch mnie ćmi jak na okres cały czas, obsypało mnie na buzi też jak na okres, nawet spuchłam jak na okres a tu psikus bo okresu nie ma.

Tak sobie myślę, że u mnie to chyba norma, że mi się pół roku po porodzie coś w cyklu pierdzieli. Pół roku po poprzednim jak mi się zaczął okres to trwał prawie 3 miesiące i nawet leki nie skutkowały na to.

Długi masz ten cykl... może na dniach dostaniesz

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira, niektóre reakcje alergiczne mają opóźniony zapłon ;)
    Kasza jaglana podobno najlepsza - "miotełka" dla jelit jak to moja teściowa mawia.
    Co do przygotowywania samemu. Po prostu się gotuje do rozgotowania, ewentualnie mieli wcześniej (np. ryż) i później normalnie gotuje. Na własnym mleku się nie gotuje a jedynie dodaje do ugotowanego już produktu, a i tak nie poleca się tego.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj dziewczyny moj maz mnie wkrecal z tymi rumunami, bo wiedzial ze martwie sie jego powrotem z Warszawy, ale jak dowiedzial sie ze napisalam o tym na forum to mowi "no przeciez ja cie wkrecalem, wez odwolaj ten alarm bo ludzie beda panikowac". Qrde bardzo zabawny zart... ale sie wqrzylam.

muminka83, Izoleccc, A.Kasia, d'nusia, She86 lubią tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Aj dziewczyny moj maz mnie wkrecal z tymi rumunami, bo wiedzial ze martwie sie jego powrotem z Warszawy, ale jak dowiedzial sie ze napisalam o tym na forum to mowi "no przeciez ja cie wkrecalem, wez odwolaj ten alarm bo ludzie beda panikowac". Qrde bardzo zabawny zart... ale sie wqrzylam.

Kocham Cię normalnie :P a Twój mąż to debeściak :P

Izoleccc, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam kupić kaszkę hipp bezmleczną ale tam w sposobie przygotowania jest żeby mm dodać, a jak sama woda to owoce dać do tego. To ja już nie kumam, to jaką kaszkę mam kupić żeby dziecku zrobić na wodzie? Jeszcze nie jemy warzyw i owoców więc nie chcę nic dodawać.

• edyś Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że nic nie trzeba dodawać i ugotować po prostu na wodzie. W końcu płatki owsiane, jaglane czy też kasze, które są spożywane przez osoby dorosłe gotuje się na wodzie, tak?

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 2432 2433 2434 2435 2436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ