Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Renka88 wrote:To ja poproszę nazwy kaszek do zrobienia na wodzie bez glutenu i z
Pomożecie? Robię zakupy w gemini i oczy mi się plączą między zakładkami i zaraz wykupie pół apteki z działu kaszki
Holle i SunBaby
Hipp jaglano-ryżowo-kukurydziana
Nominal
http://www.aptekagemini.pl/lebenswert-kaszka-orkiszowa-pelnoziarnista-po-4-miesiacu-225g.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 20:43
Renka88, Madlene.:) lubią tę wiadomość
-
Kurde kupiłam dziś kaszkę ze strony wskazanej przez Edyś - nestle zdrowy brzuszek z lipą - i w przepisie jest wskazane, że robi się ją z mm... A na tej stronie jest wskazana jako kaszka, którą autorka robi na wodzie. Jak to mam rozumieć, że mogę użyć widy zamiast mm?
-
Oj M+M nie wiem..tez czytalam ten wpis i jestem zdziwiona,ze mowisz ze na mm bo autorka wyraznie pisala,ze karmi piersią. Widzialam tą kaszkę dzis w rossmanie ale nie czytalam. Sprobuj zrobic malusią porcyjke na wodzie i sprawdz czy zjadliwe.
Jak podajecie te kaszki dzieciom? Ja dzis pierwszy raz kleik ryzowy do mm wieczornego dodalam i podawalam lyzeczką ale nie wiem czy synek zjadl odpowiednią porcję bo a to bokiem polecialo a to troche wyplul a na koniec kaszka wystygla i juz nie chcial jescsą jakies smoczki do butelek do kaszek?
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
paola87 wrote:Jest jakaś płyta z tymi kołysankami?
U nas zawsze płacz przed zaśnięciem, mimo że lulam na rękach
Hmm, czyli kaszka nie pomogła Wam na lepszy sen? U nas wciąż nie ma reguły, zasypia o 21, czasem budzi się o 12, czasem o 1, czasem o 2, albo i później, a potem to już co 2 godziny. Rano jak się obudzi przed 8 to popłakuje bo chce spać a nie może zasnąć i go muszę wtedy ululać, to śpi do 10 nawet.
Płyta taka:
http://m.empik.com/kolysanki-utulanki-umer-magda-turnau-grzegorz,prod59110340,muzyka-p
Kaszkę podaję ok 14:00. Ale teraz jak zacznę rozszerzać dietę to o tej godzinie będą warzywa, a kaszkę przesunę na wieczór przed kąpielą. Mam nadzieję, że to coś zmieni. -
M+M+? wrote:Kurde kupiłam dziś kaszkę ze strony wskazanej przez Edyś - nestle zdrowy brzuszek z lipą - i w przepisie jest wskazane, że robi się ją z mm... A na tej stronie jest wskazana jako kaszka, którą autorka robi na wodzie. Jak to mam rozumieć, że mogę użyć widy zamiast mm?
powiem tak... to zależy od Twojego dziecka czy to zje... ja właśnie kupiłam kilka kaszek bez sensu w ten sposób.. teraz kupuję tylko takie, które ewidentnie mają napisane, że możesz zrobić je również z wodą. bo te które każą robić na mm i zrobisz je na wodzie... są ohydne... ewentualnie (i tutaj też pokładam nadzieję, że swoich jednak nie wyrzucę do kosza) jak dodasz do nich owocki to może da się je zjeść
ale na przyszłość jak chcesz robić na wodzie to kupuj tylko takie które mają to konkretnie napisane w przepisie.
tak jak np. tutaj i w wielu innych Holle
http://www.aptekagemini.pl/holle-kaszka-jaglana-pelnoziar-z-ryz-250g.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 09:52
M+M+? lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny cos jednak jest na rzeczy z tymi rumunami na autostradzie A2, tylko zatrzymuja kogo wlezie i prosza o pieniadze bo nie maja beznzyny a w zamian proponuja zloto. jezdza na obcych rejestracjach-chyba belgijskich. wiem bo moj maz jechal dzis ta autostrada i widzial na wlasne oczy, na szczescie nie na niego polowali tylko na jakies inne wolniejsze auto, ale pojechal dalej, wolal sie nie zatrzymywac, zglosil tylko na policje to powiedzieli ze juz utrzymali takie zgloszenie. z reszta juz o tym rumunach pisza w gazetach. Wiec jak mowilam wszedzie jest ziarenko prawdy. Ale ze mojego meza to jakby dotknie to bym sie nie spodziewala
-
Oliwka ma takie male pomaranczowe placki szorstkie na przedramionach. Chyba reakcja alergiczna na dynie. No bo Marchewke ostatni raz dostala 4dni temu to chyba bu po takim czasie alergia nie wystapila co?
-
nick nieaktualnyd'nusia wrote:AKasia pisałaś co tam u ginka?
Ech, nie byłam jeszczeNie miałam jak w tym tygodniu się z domu wyrwać, nawet na basen wieczorem nie udało mi się wyskoczyć. Mąż będzie po niedzieli wolniejszy to się wybiorę bo okresu ani widu ani słychu. Brzuch mnie ćmi jak na okres cały czas, obsypało mnie na buzi też jak na okres, nawet spuchłam jak na okres a tu psikus bo okresu nie ma.
Tak sobie myślę, że u mnie to chyba norma, że mi się pół roku po porodzie coś w cyklu pierdzieli. Pół roku po poprzednim jak mi się zaczął okres to trwał prawie 3 miesiące i nawet leki nie skutkowały na to. -
A.Kasia wrote:Ech, nie byłam jeszcze
Nie miałam jak w tym tygodniu się z domu wyrwać, nawet na basen wieczorem nie udało mi się wyskoczyć. Mąż będzie po niedzieli wolniejszy to się wybiorę bo okresu ani widu ani słychu. Brzuch mnie ćmi jak na okres cały czas, obsypało mnie na buzi też jak na okres, nawet spuchłam jak na okres a tu psikus bo okresu nie ma.
Tak sobie myślę, że u mnie to chyba norma, że mi się pół roku po porodzie coś w cyklu pierdzieli. Pół roku po poprzednim jak mi się zaczął okres to trwał prawie 3 miesiące i nawet leki nie skutkowały na to.
Długi masz ten cykl... może na dniach dostaniesz -
Wira, niektóre reakcje alergiczne mają opóźniony zapłon
Kasza jaglana podobno najlepsza - "miotełka" dla jelit jak to moja teściowa mawia.
Co do przygotowywania samemu. Po prostu się gotuje do rozgotowania, ewentualnie mieli wcześniej (np. ryż) i później normalnie gotuje. Na własnym mleku się nie gotuje a jedynie dodaje do ugotowanego już produktu, a i tak nie poleca się tego. -
Aj dziewczyny moj maz mnie wkrecal z tymi rumunami, bo wiedzial ze martwie sie jego powrotem z Warszawy, ale jak dowiedzial sie ze napisalam o tym na forum to mowi "no przeciez ja cie wkrecalem, wez odwolaj ten alarm bo ludzie beda panikowac". Qrde bardzo zabawny zart... ale sie wqrzylam.
muminka83, Izoleccc, A.Kasia, d'nusia, She86 lubią tę wiadomość
-
Wira wrote:Aj dziewczyny moj maz mnie wkrecal z tymi rumunami, bo wiedzial ze martwie sie jego powrotem z Warszawy, ale jak dowiedzial sie ze napisalam o tym na forum to mowi "no przeciez ja cie wkrecalem, wez odwolaj ten alarm bo ludzie beda panikowac". Qrde bardzo zabawny zart... ale sie wqrzylam.
Kocham Cię normalniea Twój mąż to debeściak
Izoleccc, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny chciałam kupić kaszkę hipp bezmleczną ale tam w sposobie przygotowania jest żeby mm dodać, a jak sama woda to owoce dać do tego. To ja już nie kumam, to jaką kaszkę mam kupić żeby dziecku zrobić na wodzie? Jeszcze nie jemy warzyw i owoców więc nie chcę nic dodawać.