X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam że właśnie ta wzmożona sterylność powoduje problemy zdrowotne. Oczywiście skrajne niedbanie o czystość też nie jest Cook Ale trzeba mieć zrównoważony pogląd. Oliwier nie miał nigdy pleśniawek podobnie jak młoda. My mamy psa więc my odkurzamy nawet dwa razy dziennie i raz dziennie podłogi. Kocham tego mojego psa Ale wiem jedno nigdy więcej psa który ma sierść. Masakra co się dzieje z tym kundelkiem. To nie na moje nerwy.
    Tak wiem zwierzęta i dzieci to samo dobro Ale patrzę na drugą stronę medalu to niekończące się obowiązki. .. no ale cóż pewnie będziemy szukać z włosami ♡☆
    Jeśli chodzi o herbatki to polecam takie do parzenia jak większość ziół. Nie polecam tych granulowanych bo w nich tyle cukru A zioła to mają jedynie w nazwie :-P

Ciągle nie chce pojawić się ten ząbek. Wkłada wszystko do pyszczka. ... już marzy mi się biały kieł.
    Wydaje ostatnio dziwne odgłosy hihi a w nocy przez sen wzdycha aaaaaaajhhh coś w tym stylu.

A teraz wszyscy śpią A ja padam i oczywiście nie mogę zasnąć ...

Ps. Mój syn dzisiaj : mamusiu Ty masz prawie 50 lat?

- nie kochanie 33
    Hmmm to nie dużo do 50

I co odpowiedzieć na taki komplement?

Falon lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pass - no to dobry sposób z tą piłką pod brzuszkiem! Tak też ponoć można robić. Ale twój synek siedzi i wstaje już? Bo jak tak no to po prostu trzeba go zachęcać do raczkowania i tyle. Ja to się chyba nie ogarnę z tym filmem bo do nakręcenia go potrzebne są 2 osoby plus Tymek a ja ostatnio to męża widuję przelotem :/ W weekend myslałam że nakręcimy to się okazało, że on szkolenie ma i wcale go w domu nie było :/ Szukałam nawet w necie, żeby Wam jakiś przykładowy filmik pokazać ale nie mogę nic znaleźć z takimi ćwiczeniami. Aż mi głupio, że Wam obiecałam i nie mam jak tego tematu ogarnąć :/

Co do mycia rączek to ja myję jak brudne. No chyba, że po spacerze jesteśmy czy na jakimś wyjeździe no to wtedy wiadomo.

Do picia daję wodę z sokiem jabłkowym w proporcjach 2:1. Nic więcej ten mały zbój nie chce pić i tak upadły moje plany z podawaniem mu wyłącznie wody ;(

Wira lubi tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu baaaardzo Ci dziękuję! ;-)

Muminko padłam! Hahaha! :-) Olinek jest "debeściak"!:-D :-D :-D

muminka83 lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kilka razy podałam melisę z Hippa. Ale ona granulowana, to źle?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    A ja kilka razy podałam melisę z Hippa. Ale ona granulowana, to źle?

Te granulowane mają w składzie dużo cukru niestety. Ale raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Zawsze możesz zwykłą melisę zaparzyć i Pietruszce podać :) Z odrobiną soku jabłkowego jeśli wody nie chce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ps. Mój syn dzisiaj : mamusiu Ty masz prawie 50 lat?

- nie kochanie 33
    Hmmm to nie dużo do 50

I co odpowiedzieć na taki komplement?

Haha, to Cię pocieszył ;) Ale w sumie mu się nie dziwię, pamiętam jak moja mama będąc w Twoim wieku zaszła w ciążę a ja mając 9 lat sobie wtedy myślałam "coo?? taka stara mama i jeszcze w ciąży???" :P

Dla dziecka wiek 30+ to już wiek podeszły :D

• alinalii Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 kupiłam zwyczajny owoc kopru w aptece ;) ( w nasionach)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Haha, to Cię pocieszył ;) Ale w sumie mu się nie dziwię, pamiętam jak moja mama będąc w Twoim wieku zaszła w ciążę a ja mając 9 lat sobie wtedy myślałam "coo?? taka stara mama i jeszcze w ciąży???" :P

Dla dziecka wiek 30+ to już wiek podeszły :D

Kotek nawet nasza pasierbica stwierdziła że w moim wieku 33 lat i wieku mojego męża 46 się nie uprawia seksu. Więc ja cierpliwie czekam by jej powiedzieć że z dniem ukończenia 30 się już nie bryka :P hahaha

Jednak masz rację... coś w tym jest - sama tak kiedyś myślałam.
    Teraz uważam że jestem w najlepszym możliwym dla siebie okresie. Znam siebie, swoją seksualność oraz wiem kim jestem. Czuję się niesamowicie kobieco i szczęśliwa jak nigdy przez te lata. Nie wiem jak będzie po osiągnięciu tej magicznej liczby 50 lat hahah ale mam nadzieję że nie będzie tak źle :P Najwyżej będę szalona 50 - tka :P

PS. I zamierzam korzystać z pewnych uroków jak długo się da :P haha nawet w chodziku :P

Martka89, Falon lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 - haha, mam identyczne plany jak Ty ;) I powiem Ci, że ja również z upływem lat czuję się ze sobą coraz lepiej. Wydaje mi się, że ten okres 30-40 lat u kobiety to ten najpiękniejszy czas ale że dopiero w niego wchodzę to nic więcej nie powiem, żeby nie zapeszyć :D

muminka83, Est lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to i ja do was dołączam, chociaż mi Została już tylko dekada do magicznej 50. A co do wieku 30-40 to był magiczny czas pełen możliwości. Jak do tej pory najlepszy najciekawszy. Mam nadzieję że 40-50 też nie będzie zły ;)

Wira, no to niech się chwali możliwościami swojego dziecka, twoja Oliwka jest bardzo dzielna i pięknie się rozwija.
    Moja Zosia również:) i co z tego że pelzala mając 3m1t jak obroty z na brzuszek zrobiła mając 4,5m inne forumowe dzieciaki robiły wcześniej i super! Każde ma swoje własne tępo.
    Zosia zaczęła raczkowac jak miała 5,5m zaczęła sama siadać tydzień przed skończonym 6m, 6,5 jak zaczęła wstawać w łóżeczku przyprawiajac mnie o siwizne. U nas genetycznie szybko dzieci chodzą, ja samodzielnie chodziłam od 10MC, mąż też jakoś podobnie.
    Co do słów Zosi to są mama, meme, tata, dada, baba, ej jak chce na ręce i podejdzie i ukleknie na kolanach przede mną i coś co miś się bardzo podoba jest to drrrrin, z pięknym dzwiecznym r.

A co do ostatnich hitów zabawkowych to mamy bębenek z odpustu i ostatnio jakiś tydzień temu Zosia odkryła w nim że w rączce jest fujarka więc dmucha w fujarke i gra sobie a my z mężem bijemy jej brawo. Ja nie sądziłam że 8MC dziecko może świadomie dąć w instrumenty!

My rączki myjemy przed i po jedzeniu czyli 3-4 razy dziennie plus rano jak wstanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 11:11

Wira, Falon, A.Kasia lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie mycia podłóg etc to ja odkurzam raz dziennie i staram się codziennie wymyć przynajmniej te część podłogi, po której mała najczęściej poleruje bo mamy kota stad może wzmożone działania w tym zakresie. Ale tak sobie pomyśle, że do spodenek Oliwki naszyje jakieś gąbeczki=ściereczki i robota zrobi się sama :-) sasasasa
    I pochwale się, a właściwie mojego m ( Ja o tym jeszcze nie zdążyłam pomyśleć ) poleciał do sklepu i kupił zabezpieczenia na kontakty :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 11:15

ksanka, A.Kasia, muminka83, Izoleccc lubią tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira a co do chęci przejścia na mm - u mnie też przez chwilę pojawiła się chęć odstawienia Zosi od cyca jak mnie ugryzła, było to chyba przypadkiem ale bolało jak cholera. Później jeszcze kilka razy zdarzyło się i mówiłam Zosi że ał i to boli, to ta robiła wtedy podkowke i płakała. Ale teraz już nie gryzie - no dobra może się zdarzyć raz na ruski rok jak się pomyli. Ale na pewno nie zarzuce KP po prostu będę tłumaczyła że to boli.

Kasiu jakbyś dalej była na KP to bym poleciła zakroplic oczka swoim mlekiem.

U nas Zosia pokazuje mamie które kontakty są interesujące i po kolei zamykam je zatyczkami.
    I muszę pochwalić córeczkę reaguje na słowo niebezpiecznie. Np nie wspina się na szafkę tv no chyba że z tatą z mamą tego nie robi bo to niebezpieczne. Na krawędzi łóżka się zatrzymuje bo to niebezpiecznie - Ale i tak ja ją asekuruje, bo jednak równowaga nie jest jeszcze rozwinięta w pelni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 11:22

bl9cuay3kworwxbg.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko,unas tez zabkow brak. W zwiazku z tym mam pytanie. Co poza mlekiem podajesz Judysi do jedzenia? I jakiej konsystencji?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny oto MUFFINY dla Emilki ;)

hi hi ;)

1 jajo
    1 banan
    1łyżka oleju kokosowego
    3 łyżki mąki kokosowej

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/59afd4d401c1.jpg

paola87, Izoleccc, salomea, Est lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Muminko,unas tez zabkow brak. W zwiazku z tym mam pytanie. Co poza mlekiem podajesz Judysi do jedzenia? I jakiej konsystencji?
    Podaje jej wszystko od mięsa po rybę i warzywa. Traktuje kw blenderem Ale nie na gładką masę. Radzi sobie nieźle.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowała któraś z Was tych przecierów owocowych z jogurtem i płatkami Day Up? Niby nie jest to produkt bezpośrednio skierowany do dzieci ale ma super skład i myślę, że super się nada jako np. przekąska na spacerze. Zwłaszcza, że ma dziubek i łatwo z niego nakładać na łyżeczkę póki dziecko się nie nauczy samodzielnie z czegoś takiego pić.

Zjadłam dzisiaj z Tymkiem na pół i smakowało nam bardzo. Jest kilka wariantów, my jedliśmy akurat wersję niebieską o składzie: Banan 35%, gruszka 26%, czarna jagoda 10%, jogurt naturalny 26%, płatki komosy ryżowej 2%, płatki owsiane 1%.

• Madness! Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia ja też jadłam to z córką :) Rzeczywiście skład fajny :) Jadłyśmy obie bezpośrednio z tubki :)

A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Próbowała któraś z Was tych przecierów owocowych z jogurtem i płatkami Day Up? Niby nie jest to produkt bezpośrednio skierowany do dzieci ale ma super skład i myślę, że super się nada jako np. przekąska na spacerze. Zwłaszcza, że ma dziubek i łatwo z niego nakładać na łyżeczkę póki dziecko się nie nauczy samodzielnie z czegoś takiego pić.

Zjadłam dzisiaj z Tymkiem na pół i smakowało nam bardzo. Jest kilka wariantów, my jedliśmy akurat wersję niebieską o składzie: Banan 35%, gruszka 26%, czarna jagoda 10%, jogurt naturalny 26%, płatki komosy ryżowej 2%, płatki owsiane 1%.

A gdzie to można kupić?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    A gdzie to można kupić?

Chyba w większości sklepów na dziale z jogurtami (chociaż to pasteryzowane i nie trzeba chłodzić). Widziałam w Lidlu, Biedronce, Delikatesach Centrum i chyba w Groszku też są :)

W Lidlu to akurat przy kasie chyba stoją :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 19:37

muminka83, Renka88 lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, czytam na fb, że dzieci jedzą jogurty, serki, placuszki i zaczęłam się zastanawiać, czy nie daję Piotrusiowi za mało jedzenia. Wygląda to tak. Z produktów "stałych" na drugie śniadanue ok 120 ml kaszki na mleku (dziś dodałam dwie łyżki owoców), na obiad pół słoika warzyw z mięsem (ok 100 g) i wieczorem ok 150 ml kaszki. Poza tym pierś rano po przebudzeniu (jest średnio zainteresowany), po spacerze w południe i przy wieczornym wyciszaniu.
    Ja też jestem zwolenniczką działania "instynktownego", ale kurcze u mnie z tym słabo...
    A Pietrucha coraz dłuższy, już ma ok 77 cm, a waga to 7,9 kg. Oczywiście nie chcę go na siłe karmuć, ale też chcę unikną błędów.

Czy można już podawać te serki i jogurty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 21:08

‹‹ 2494 2495 2496 2497 2498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ