X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki za wsparcie, jesteście wspaniałe i kochane :-* Sprawa rozwinęła się następująco: przyjechała moja mama, rozmawiała z lekarka bo to jej znajoma, ale ona tak samo ze usg nie pomoże, potrzebne leki czyli luteine dwa razy dziennie. Mój lekarz do którego dzwoniłam powiedział ze to śmieszna dawka, żebym brała jeszcze duphaston 3 razy dziennie po dwie tabl. Jak poszłam po kartę ciąży łaskawie powiedziała ze może mi zrobić usg, chyba się wystraszyła. Dziecko żyje :-) ale macica jest napięta, widać takie wglebienie, musi się rozkurczyc. Jeszcze ze łzami w oczach mówiła ze przez 20 lat pracy nikt jej nie zwrócił uwagi.. I zwalala na lekarza z wczoraj ze nie zrobił mi usg. Ostatecznie zostałam tutaj, bo dostaje cały czas kroplowki rozkurczowe.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Est Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiadomo skąd krwawienie ?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie głupie gadanie.USG nie pomoże...? Pomoże! Wiesz , że dziecko żyje. Wiadomo, że macica musi się rozkurczyć. Pffff.
    nooo przy krwawieniach bierze się dawkę luteiny ok. 600mg, czyli dobrze, że ten duphaston bierzesz.

Odpoczywaj Kochana! Maluszek silny :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja melduję, że jutro o 7:30 wylatuję na Rodos na tydzień, więc będę się rzadziej pojawiać, ale postaram się zajrzeć choć raz dziennie do Was... także A.Kasia proszę się nie martwić :)
    buziaki :) <3

Est, alinalii, Izoleccc, A.Kasia, Karka, Love_life, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanego urlopu Domii!

domiii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwawienie bo macica rośnie ale jest twarda i uciska na szyjke

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, dobrze ze z dzidzia wszystko w porzadku. Mnostwo nerwow i stresow Cie dzis spotkalo wiec teraz juz postaraj sie odpoczywac i nie denerwowac. Trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaa to musisz się oszczędzać. Najważniejsze, ze z malenstwem ok.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, dobrze ze dzidzius sie trzyma :) Przykro mi, ze musialas tyle przejsc, zeby poznac przyczyne krwawienia :(

l22ncwa15v2ncszo.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    A co u Ciebie Kofeinka?
    Leżę i tylko do toalety mi wolno iść. Nie krwawie, nie plamie. Leki najwidoczniej działają. Lekarz powiedział ze to jakieś skurcze musiały wywołać to krwawienie

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    W kwestii kłótni z drugimi połówkami napisze tylko tyle, że my nie wychodzimy z domu jeśli ze sobą nie rozmawiamy, nie ma możliwości żebyśmy spali osobno....i rozmawiamy dopóki sobie wszystkiego nie wyjaśnimy.
    Moja kuzynka pokłóciła się z mężem miesiąc po ślubie o pierdołę (zostawione talerze po obiedzie) ale wyszła z tego awantura ze łzami i wyrzutami o wzystko, i on wyszedł do pracy, nie rozmawiali ze sobą. Nie dojechał do pracy. Miał zawał. 32 lata...
    Nie będę pisać jak ogromne kuzynka do dzisiaj ma wyrzuty sumienia, tym bardziej że była w 12 tygodniu ciąży. Mała ma teraz 5 lat...nie ma sensu.

U mnie za to niedziela cudowna, magiczna...!

Dziewczyny w szpitalach trzymam kciuki!!! MUSI być dobrze!
    U mnie też zawsze musi być wszystko wyjaśnione na gorąco. Nie ma opcji spania osobno ani cichych dni.
    Mój M właśnie odjechał, powiedział u mnie 3 godziny :-)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• annak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazz,
    Cieszę się, że z dzieciaczkiem dobrze. Macica to by chyba każdemu stwardniała po takich nerwach...

Kofeinka,
    Super, że plamienia ustały.

Ja Was wszystkie kochane pozdrawiam też z łóżka szpitalnego. Za jakąś godzinę podanie tabletek. Boję się, ale jakoś to będzie.

Lekarka na IP rozpoczęła badanie mnie od słów, że bardzo jej przykro. Dwa razy to powtórzyła. Powiedziała, że rozumie mój smutek. Ale na pewno się uda. Tego potrzebuje człowiek w takiej chwili. Ludzkiego odruchu od lekarza...

arien, muminka83, muminka83 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - strasznie się cieszę, że z dzieckiem ok! To teraz leż spokojnie pod tymi kroplówkami i słuchaj się rad swojego lekarza bo w tym szpitalu, w którym jesteś to jakieś dziwadła pracują. Ważne, że maluszek żyje! Możemy odetchnąć :)

Muminka - 3 rzeczy mówisz? Cieszę się, że z moim dzieckiem wszystko dobrze, cieszę się że jutro jadę do rodziców i cieszę się, że jestem na tym forum bo mam tu od Was więcej wsparcia niż od wszystkich w tym porypanym domu razem wziętych.

Annak - bądź dzielna kochana :* Dobrze, że trafiłaś na życzliwych lekarzy. Już niebawem będziesz miała to za sobą i wrócisz do domu. Przytulam :*

kofeinka - super, że nie ma już plamień :) Tak jak Ola, musisz leżeć i się oszczędzać. Spokojnej nocy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 21:26

muminka83 lubi tę wiadomość

• Karka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra najważniejsze, że z dzidzią ok!:)
    Annak ja również przytulam!

Dziewczyny ja dzisiaj też miałam okropny dzień, chyba wraca mi lepsze samopoczucie. Najpierw kłótnia z M, potem godzenie - na seks powiedziałam, że za wcześnie (może po jutrzejszych prenatalnych) więc zostało dotykanie, powiem Wam, że potrzebne mi to było, ale tam się bałam orgazmu, żeby skurczów nie było, że nie dopuściłam do tego...
    A potem... nie mogłam zjeść jajecznicy, wychodziła mi bokiem, głowa bolała, brzuszek, jakoś słabo mi się zrobiło:( I tak przeleżałam trochę śpiąc 2 godziny, wstałam na siku, zrobiłam herbatkę i czułam, że mi się kręci w głowie:( i na pół leżąco przeglądałam tel, i piłam herbatkę. Potem wzięłam apap, poleżałam i nagle lepiej mi, więc wzięłam prysznic, potem znowu słabo:( Zjadłam kanapki, wypiłam kakao i siadłam do lapka i tv, próbując Was z dzisiaj nadrobić;) Nadal mi było słabo i kręciła głowa. Teraz lekko lepiej, może dlatego że wsysnęłam połowę mleczka w tubce... Nie mam pojęcia co mi dzisiaj tak źle, w czwartek u gina wsio ok. Chyba się uspokoję po jutrzejszym prenatalnym, też mam o 13.40 - któraś też pisała, że tak ma:)) Aha i gin kazał brać luteinę do 16 tyg, kwas wybrać te 2 tyg co mi zostało i potem zamienić na PregnalPlus.
    Alee się rozpisałam, ale miałam chęć się wygadać, a wiem, ze tu do Was mogę, bo dawno tak źle się nie czułam, bo już mniej mnie ostatnio mdliło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 21:37

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • arien Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka, może masz jakieś problemy z poziomem cukru?
    Annak - niedługo będzie kochana po wszystkim, jestem z Tobą.
    Mumineczku - a może masz swojego bloga kulinarnego? :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 21:43

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jadłam dużo słodyczy, teraz w ciąży się ograniczyłam i to może dlatego? ;) heh na prenatalnych zapytam lekarza. Jak badałam glukozę na początku lipca to była w normie, no ale to było dawno.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    Jestem z okolic ;-)
    Nie wiem jak tam jest na porodówce ( masz dobrą sytuację bo Twoja ginekolog tam pracuje) ale mam kiepskie zdanie ogólnie o szpitalu. Ja wolę Kielce ale też są podzielone opinie także Trzebinia samemu się chyba przekonać, co ma być to będzie :-)

Też jestem z okolic Skarzyska i słyszałam opinie że opieka w szpitalu bardzo się poprawiła od pewnego czasu. Ja zdecyduje się chyba tam rodzic.

Ola, cieszę się że z Maleństwem wszystko ok :)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Malwa85 Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, po 3 latach starań wreszcie się udało, termin mam na 27 marca i chciałabym do Was dołączyć.

Est, Karka, arien, A.Kasia, Kokaina, edyś, krówka_muffka, Love_life, jagood, Kajola, Mietka 30:), Izoleccc lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Malwa :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• arien Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja świnia jestem. Witam wszystkie nowe marcowe mamusie! Siadajcie i czujcie się jak u siebie!

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ