X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie :) na szczęście z dzidzią wszystko ok, mierzy już 2,5 cm :). Tylko wynik tarczycy wyszedł mi poniżej normy i muszę zrobić jeszcze jakieś szczegółowe badania. Ale tym się nie przejmuję aż tak bardzo. Teraz czekać do następnej wizyty za 4 tyg. i dowiemy się jaka płeć :):)

aaagaaatka, A.Kasia, Kokaina, Lucky, alinalii, krówka_muffka, Kajola lubią tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, podpisuję się pod wypowiedzi dziewczyn, wynik na granicy norm. Na pewno się martwisz, ale trzeba wierzyć że będzie dobrze. A ja do tego wszystkiego mam nadczynność tarczycy... Wynik tsh 7 tydzień ciąży 2,2. 9 tydzień 0,95. wynik z dzisiaj 0.3

Lucky lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola. Ja tydzień miałam 0,02... Odstawiłam euthyrox i dzisiaj mam 0,06. Leku nie zamierzam brać. Za tydzień kolejne badanie.

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Zaczynam się bać, bo dość dużo mam tego brązowego śluzu, może wcale mnie jutro nie wypuszcza :-(

Ja miałam 2 dni taki w terminie mojego okresu, ty masz jakos 8 tydzień z kawałkiem, nie wypadałby Ci teraz okres?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam takie pytanie. Czy jesteście aktywne w ciąży? Tzn. czy te z Was, które ćwiczyły robią to dalej czy wstrzymujecie się do II trymestru?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny, a ja mam takie pytanie. Czy jesteście aktywne w ciąży? Tzn. czy te z Was, które ćwiczyły robią to dalej czy wstrzymujecie się do II trymestru?

Ja nie ćwiczę, bo trochę mi się nie chce (bardziej zmęczona jestem), poza tym wszystkie fitnessy dla mam są przed południem... a ja do pracy chodzę. Byłam na basenie z 2 razy, jak były upały.

U mnie nie ma przeciwwskazań, teraz byłam na weselu to też potańczyłam, więc staram się normalnie funkcjonować, ale ćwiczenia które lubię np. Zumba są niedozwolone. Takich smętnych ćwiczeń nie lubię :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 17:18

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, trzymaj się Kochana:*

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jak w ciąży nie chce się pracować ...

edyś, She86, Izoleccc lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Boże jak w ciąży nie chce się pracować ...
    Ja właśnie wracam z pracy także pozdrawiam :) powiedziałam dziś szefowi o dzidzi...najpierw zapadła cisza a pózniej gratulacje :-) zapytał mnie, czy popracuję do stycznia ....???...!! Hhahahahaha.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka a wykryli przyczynę tego krwawienia? Może coś podobnego jak u mnie, związane z powiększaniem się macicy.Nie martw się, żywo czerwona krew jest niebezpieczna a i to przeżylysmy.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Ja właśnie wracam z pracy także pozdrawiam :) powiedziałam dziś szefowi o dzidzi...najpierw zapadła cisza a pózniej gratulacje :-) zapytał mnie, czy popracuję do stycznia ....???...!! Hhahahahaha.

Mój też gratulował przez lekko zaciśnięte zęby

d'nusia, She86 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my już po badaniach oprócz tego ,że lekarz nie powiedział jaka płeć -bo nie był pewien , mam wizyty za półtora tygodnia i 3 tygodnie to na następnej niby już na pewno się dowiemy :) Ale co najważniejsze z dzieckiem wszystko ok !NT 1,6 kos nosowa widoczna, przepływy krwi dobrze, pęcherz, żołądek, jelita, żebra , kręgosłup , wszystkie paluszki u rąk i nóg :) serduszko biło 158 :) bombelek tak się rzucał w brzuchu i dosłownie jak by tańczył hihi, kciuka miał w buźce no cudnie :) lekarz po usg ocenił dziecko na zupełnie zdrowe choć oczywiście mówił,że jeszcze wyniki krwi są ważne ale po Waszych opiniach wiem ,że tak nie jest więc nie mam zamiaru się nimi przejmować!Za tydzień gdzieś mam mieć wyniki i cały opis badań prenatalnych no mam nadzieję ,że te milion zdjęć co zrobił też dostanę :D
    A i zapomniałam napisać nasza dzidzia to chyba jakiś wielkolud bo ostatnio 11 dni temu miała 3,8 a dziś 6,5 cm :D urósł tak dużo prawie 3 cm w 11 dni :D

64ab025a5d7e3056med.jpg

Magdalena tak jak piszą dziewczyny skoro w innych krajach norma jest do 3 to może jednak nie jest tak źle?No i tak jak pisały przy takich wynikach też rodzą się jednak zdrowe dzieciaczki. Przytulam i ściskam Cię mocno!

26Asia wiem ,że tutaj trochę Dziewczyn ma krwiaka i nic złego się nie dzieje z dzidzią także myśl pozytywnie i się oszczędzaj!

Pozostałym gratuluję udanych wizyt :)

Kofeinka mam nadzieję ,że ten brązowy śluz to po prostu pozostałości...

Co do aktywności ,ja przed ciążą tańczyłam intensywnie nawet po 10h dziennie ,właśnie zdążyłam wystąpić w pokazie w czerwcu i zajść w ciążę :P w sierpniu miałam prowadzić swój pierwszy kurs... myślałam,że będę mogła dalej w ciąży tańczyć oczywiście nie aż tak intensywnie jednak od razu lekarz zabronił po moich wcześniejszych przejściach. A po krwawieniu w 6tc to w ogóle musiałam dużo leżeć , teraz już leków nic nie biorę ale narazie nadal zakaz na ćwiczenia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 18:03

d'nusia, baassiia, edyś, She86, A.Kasia, Gośśś, Kokaina, alinalii, krówka_muffka, Karka lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak mnie denerwuje to ze mi się kasuje cześć wpisów jak pisze z tableta...ja generalnie chciałam pracować do końca roku ale teraz coraz częściej zastanawiam się czy wytrzymam do listopada albo października

d'nusia, She86 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie do Wiglii chce + potem urlop do końca grudnia. W pracy nie mówię nic na razie, bo u mnie nic to nie zmieni. Pracę mam biurową. Szybciej i tak nie zaczną nikogo szukać, bo jeszcze kupa czasu, zresztą u nas jest taka "polityka", ze nowa osoba może przyjść, w momencie, gdy ja się już na chorobowe zdecyduje.

Ogólnie duże korpo i wszytko trwa miesiącami, więc jakbym teraz powiedziała, to bym tylko przez następny 4 miesiące słyszała smęty i rozkminy kto będzie moja prace wykonywał. Tak naprawdę wszytko można przekazać w 1-2 tygodnie, ale dyskusje i plany muszą zawsze trwać miesiącami ;p

Jedna taka dziewczyna tak powiedziała szybko, to na jej zastępstwo nieudolnie szukali chyba przez 4 miesięcy (bo maja czas), w końcu się wkurzyła strzeliła papierami i poszła na chorobowe. 5000 zatwierdzeń i podpisów, wszytko trwa 4 razy dłużnej niż w normalnej firmie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 18:15

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś ja pływam tak,jak zawsze. Jeżdżę nadal na rowerze ,ale rzadziej i mniej wysiłkowo :) Oczywiście kiedy dolegliwości mnie nie męczą:)

Kokaina lubi tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ! jaki już duży ! który to tydzień wg USG ??

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:

haha moja szefowa wie o ciązy od poltrej miesiąca i też do mnie wypaliła z tekstem (po naszej klotni bo nie chciala mi dac urlopu a już wiedziałą o ciązy) ze przeciez jeszcze w styczniu jak sie bede dobrze czula to im pomoge itd a to dla nas najgorszy okres bo pracuję w księgowości... zwariowała. Ja nie wiem czy w listopadzie nie pojde na L4 a ona do mnie ze w styczniu jeszcze bede to im pomoge.. w imię czego..
    No i też nie byla zachwycona ciążą mimo ze wiedziala ze się staram i jestem męzatką z 5-letnim stażem i 0 dzieci mam :)

d'nusia lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Est Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:

Tak, ja ćwiczę sobie w domu (przeważnie z you tube, tam jest dużo filmików z ćwiczeniami dla kobiet w ciąży) i chodzę na spacery. I mój lekarz bardzo mnie za to chwalił:-)
    Są badania, ze dzieci kobiet aktywnych w ciąży są zdrowsze, jak będę miała chwilę to poszukam.
    Oczywiscie jak nie ma przeciwskazań.
    Poza tym u mnie to pomaga jak mam zaparcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 19:01

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:

ja bylam kiedyś bardzo aktywna, bieganie, fitness.. obecnie spacery i od czasu do czasu praca w ogródku :)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak dziewczyny mija dzień. :D
    Moi chłopcy są na meczu a ja mam troszkę czasu dla siebie. Miałam poczytać książkę ale nie chciało mi się.
    Byłam dziś w aptece Ziko ( moja ulubiona) i farmaceuta ( Boże dziewczyny ale ciacho.) polecił mi specjalne farby dla kobiet w ciąży. Przeraziła mnie cena ich bo takie male opakowanie to kwestia 39 zł a że ja mam długie i gęste włosy to muszę mieć 2/3 opakowania. No cóż. Mam czas na zastanowienie bo promocja ich trwa do końca sierpnia.

Doszłam do wniosku , że za mało chleję. Wyjątkowo mnie bolą nery a mam tak tylko wtedy jak nie wyrabiam normy przez kilka dni. Tak więc postanowiłam pić 3 litry dziennie z czego 2 samej wody przegotowanej z cytryna.
    Powinno się poprawić tym bardziej że zaparcia są. Gdzieś kiedyś usłyszałam albo przeczytałam że człowiek jest w stanie przy lewatywie pozbyć się do 8 kg kału. I doszłam do wniosku tak jak jedna z nas że tej kupy mam plus minus 4 kg a pewnie i więcej. I odejmując to od mojej wagi jestem 60 kg babeczką a więc sa pozytywy dobrego myślenia. My nie mamy zbyt dużo kg jesteśmy w normie to co nazywa się nadwagą to zapewne kupa :P :P hihihi

za 14 dni mam wizytę u lekarki. Jak ten czas wolno leci. Czytałam na fb że można ultrasonograf taki przenośny jak myszka do kompa podłączyć do tabletu trzeba się jedynie skontaktować z firmą Philips ..... :P oj że też ja nie wygrałam Lotto. Pewnie dlatego że nie skreślam no ale .... przecież .... :D fajnie by było

d'nusia, A.Kasia, Izoleccc lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ