Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Kochane, mało się udzielam bo mój mąż przyjechał na dwa tygodnie i mamy tyle roboty
no i zajęci sobą oczywiście
wklejam link z teledyskiem z Naszego wesela które mieliśmy w lipcu, możecie luknąć jak nie macie co robić
Pozdrawiam wszystkie z osobna
https://www.youtube.com/watch?v=YiKULpabJT0&feature=shareKarolina@, muminka83, Kajola, 26Asia, A.Kasia, domiii, Vincent, Est, Karka, ona., Kate84 lubią tę wiadomość
jusiakp
-
A moim zdaniem skoro lekarz przepisal to sie powinno brac... tym bardziej, ze luteina wspomaga szyjke macicy i zapobiega skurcza! Wczoraj na wizycie sama p dr mi zmierzyla szyjke i powiedziala, ze "w razie czego mam ja zabezpieczona luteina" wiec chodzbym miala ja do konca ciazy brac to bede sluchac lekarza, bo wole sie zabezpieczyc niz pozniej plakac, ze szyjka nie trzyma lub sie skraca... To jest takie moje zdanie i nie gniewajcie sie, ale Aniek w twojej sytuacji gdzie masz wieksze obciazenie na szyjke, bo nosisz dwojke dzieci to tym bardziej powinnas brac wieksza dawke, bo uwiez mi, ze szyjka w ciagu kilku godzin moze sie skrocic i nawet o tym nie bedziesz wiedziec... Ale to jest tylko i wylacznie moje zdanie...
A.Kasia, krówka_muffka lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Kajola wrote:A ja biorę tylko femibion natal 2 i do tego łykam tran, żeby się nie pochorować. Duphaston odstawiłam w 15tc. Jak mi koleżanka mówiła w 5 miesiącu ile ma lekarstw do brania to myślałam, że to normalne a teraz sama widzę różnicę. Ona chodziła do lekarza, który ma mnóstwo pacjentek i lata doświadczeń a ja chodzę do młodego lekarza, który widać ma jeszcze zapał do pracy i do każdej ciąży podchodzi inaczej.
Kajola lubi tę wiadomość
-
skowroneczka87 wrote:Co lekarz to inna opinia. Moze po prostu latwiej im faszerowac lekami, zeby miec spokoj w razie czego, bo nikt nie bedzie mial pretensji, ze lekarz nic nie robil. A wystarczy tylko troche wiecej uwagi i zaangazowania ze strony lekarzy, troche dokladniejszej opieki nad ciezarna, czestszych badan. Lekarz u ktorego robilam usg I trymestru uczulal nas np. zeby domagac sie usg co wizyte, bo jak twierdzil, wszystkie nieprawidlowosci jakie udalo mu sie wykryc u swoich pacjentek wykryl na tych dodatkowych usg, nie tych obowiazkowych. A moja doktor prowadzaca nie robi bo twierdzi, ze nie ma potrzeby. Wiec co lekarz, to inne podejscie. Szkoda, ze zazwyczaj kosztem pacjenta.
Masz rację - co lekarz to inna opinia i podejście i to jest straszne jak dla mnie bo skąd kobieta będąca w pierwszej ciąży ma wiedzieć czy dane podejście jest ok czy nie
No nic - marudzeniem nic nie zdziałamyniebawem mam wizytę u nowego lekarza, który mam nadzieję zostanie już moim docelowym i z nim porozmawiam co dalej z tą luteiną.
Lecę oglądać wózki dla moich szkrabówRenka88, skowroneczka87, A.Kasia, Est, Karolina@, Kate84, kasieńka 1985 lubią tę wiadomość
-
Karolina@ wrote:O cholera...;/ jakie jest postępowanie z kobietą w ciąży z przypadku zapalenia oskrzeli? jakieś antybiotyki?
Kochana, długo tak chodziłaś z tym przeziębieniem?
Dostałam najprostszy antybiotyk Duomox ... Leczyłam się prawie tydzień domowymi sposobami oraz lekami dla kobiet w ciąży. A w ogóle to jestem zła bo byłam u lekarza dwa dni temu to powiedział, że to zwykłe przeziębienie ! A dziś już zapalenie oskrzeli.. Widziałam że nic nie pomaga, dobrze, że poszłamSynuś Antoś - 23.03.2016r. -
jusiakp wrote:Witajcie Kochane, mało się udzielam bo mój mąż przyjechał na dwa tygodnie i mamy tyle roboty
wklejam link z teledyskiem z Naszego wesela które mieliśmy w lipcu, możecie luknąć jak nie macie co robić
https://www.youtube.com/watch?v=YiKULpabJT0&feature=share
No i beczę jak bóbr...... piękneShe86 lubi tę wiadomość
-
Gośśś wrote:A moim zdaniem skoro lekarz przepisal to sie powinno brac... tym bardziej, ze luteina wspomaga szyjke macicy i zapobiega skurcza! Wczoraj na wizycie sama p dr mi zmierzyla szyjke i powiedziala, ze "w razie czego mam ja zabezpieczona luteina" wiec chodzbym miala ja do konca ciazy brac to bede sluchac lekarza, bo wole sie zabezpieczyc niz pozniej plakac, ze szyjka nie trzyma lub sie skraca... To jest takie moje zdanie i nie gniewajcie sie, ale Aniek w twojej sytuacji gdzie masz wieksze obciazenie na szyjke, bo nosisz dwojke dzieci to tym bardziej powinnas brac wieksza dawke, bo uwiez mi, ze szyjka w ciagu kilku godzin moze sie skrocic i nawet o tym nie bedziesz wiedziec... Ale to jest tylko i wylacznie moje zdanie...
Gośśś - tak jak pisałam po tych zwiększonych dawkach luteiny mam bardzo duże efekty uboczne wliczając nieprzerwane mdłości i nawet wymioty co skutkuje tym, że przestaję w ogóle jeść. Jaki to będzie miało wpływ na moją ciążę na dłuższą metę? -
jusiakp wrote:Witajcie Kochane, mało się udzielam bo mój mąż przyjechał na dwa tygodnie i mamy tyle roboty
https://www.youtube.com/watch?v=YiKULpabJT0&feature=share
Ale ŚLICZNOTKA z Ciebie
P.S. U mnie działa. Przeglądarka Mozilla.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 11:49
-
niecierpliwaa wrote:Dostałam najprostszy antybiotyk Duomox ... Leczyłam się prawie tydzień domowymi sposobami oraz lekami dla kobiet w ciąży. A w ogóle to jestem zła bo byłam u lekarza dwa dni temu to powiedział, że to zwykłe przeziębienie ! A dziś już zapalenie oskrzeli.. Widziałam że nic nie pomaga, dobrze, że poszłam
No to kiepsko. Biedactwo, kuruj się mocno. Jedynie co mogę dodać, że Duomox to sprawdzony przeze mnie antybiotyk na drogi oddechowe. Jeżeli żaden lek mi nie pomaga to proszę lekarza o ten i wiem, że pomoże. Aczkolwiek nie wiem jak działa na kobiety w ciąży. -
niecierpliwaa wrote:Dostałam najprostszy antybiotyk Duomox ... Leczyłam się prawie tydzień domowymi sposobami oraz lekami dla kobiet w ciąży. A w ogóle to jestem zła bo byłam u lekarza dwa dni temu to powiedział, że to zwykłe przeziębienie ! A dziś już zapalenie oskrzeli.. Widziałam że nic nie pomaga, dobrze, że poszłam
To dobrze, że poszłaś do lekarza.. zdrówka życzę i pod kołderkę zmykaj, ja też mam dziś dzień w łóżkuNatalia27.03.2016
-
aniek_m wrote:Gośśś - tak jak pisałam po tych zwiększonych dawkach luteiny mam bardzo duże efekty uboczne wliczając nieprzerwane mdłości i nawet wymioty co skutkuje tym, że przestaję w ogóle jeść. Jaki to będzie miało wpływ na moją ciążę na dłuższą metę?
Znam duzo dziewczyn ktore maja mdlosci i to bardzo dlugo,chudna i tez malo co jedza, a dzieci sie dobrze rozwijaja... Chyba lepsze to niz skracajaca sie szyjka i zagrozenie porodem przedwczesnym... ? Ale to jest tylko moje zdanie i nie bierz tego do siebie...A.Kasia, Karolina@, ksanka, krówka_muffka lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]