WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 17:25

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane, mało się udzielam bo mój mąż przyjechał na dwa tygodnie i mamy tyle roboty :) no i zajęci sobą oczywiście :-D wklejam link z teledyskiem z Naszego wesela które mieliśmy w lipcu, możecie luknąć jak nie macie co robić :) Pozdrawiam wszystkie z osobna :-)

https://www.youtube.com/watch?v=YiKULpabJT0&feature=share

Karolina@, muminka83, Kajola, 26Asia, A.Kasia, domiii, Vincent, Est, Karka, ona., Kate84 lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moim zdaniem skoro lekarz przepisal to sie powinno brac... tym bardziej, ze luteina wspomaga szyjke macicy i zapobiega skurcza! Wczoraj na wizycie sama p dr mi zmierzyla szyjke i powiedziala, ze "w razie czego mam ja zabezpieczona luteina" wiec chodzbym miala ja do konca ciazy brac to bede sluchac lekarza, bo wole sie zabezpieczyc niz pozniej plakac, ze szyjka nie trzyma lub sie skraca... To jest takie moje zdanie i nie gniewajcie sie, ale Aniek w twojej sytuacji gdzie masz wieksze obciazenie na szyjke, bo nosisz dwojke dzieci to tym bardziej powinnas brac wieksza dawke, bo uwiez mi, ze szyjka w ciagu kilku godzin moze sie skrocic i nawet o tym nie bedziesz wiedziec... Ale to jest tylko i wylacznie moje zdanie...

A.Kasia, krówka_muffka lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • kamka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    A ja biorę tylko femibion natal 2 i do tego łykam tran, żeby się nie pochorować. Duphaston odstawiłam w 15tc. Jak mi koleżanka mówiła w 5 miesiącu ile ma lekarstw do brania to myślałam, że to normalne a teraz sama widzę różnicę. Ona chodziła do lekarza, który ma mnóstwo pacjentek i lata doświadczeń a ja chodzę do młodego lekarza, który widać ma jeszcze zapał do pracy i do każdej ciąży podchodzi inaczej.
    kajola i z tym sie zgodze... mi ciążę potwierdziłą bez usg tylko na podstawie bhcg stara lekarka i na dzień dbry bez badań dostałam duphaston... jak mój lekarz wrócił z urlopu to sie przeraził po co mi duphaston no ale do 13 tyg kazał trzymać żeby nie doprowadzić do nagłego spadku progesteronu a teraz mam tylko witaminy ale za to na wywiad o chorobach porosił żebym ja sie dowiedziała u siebie i ojciec dziecka u siebie i teraz mam cały serwis badań żeby przypadkiem mi sie coś w ciąży nie ujawniło nawet to rozszerzone z glukozą bo już 3 osoby u mnie w rodzinie mają cukrzyce to stwierdził że lepiej to sprawdzić niż potem żałować...

Kajola lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Co lekarz to inna opinia. Moze po prostu latwiej im faszerowac lekami, zeby miec spokoj w razie czego, bo nikt nie bedzie mial pretensji, ze lekarz nic nie robil. A wystarczy tylko troche wiecej uwagi i zaangazowania ze strony lekarzy, troche dokladniejszej opieki nad ciezarna, czestszych badan. Lekarz u ktorego robilam usg I trymestru uczulal nas np. zeby domagac sie usg co wizyte, bo jak twierdzil, wszystkie nieprawidlowosci jakie udalo mu sie wykryc u swoich pacjentek wykryl na tych dodatkowych usg, nie tych obowiazkowych. A moja doktor prowadzaca nie robi bo twierdzi, ze nie ma potrzeby. Wiec co lekarz, to inne podejscie. Szkoda, ze zazwyczaj kosztem pacjenta.

Masz rację - co lekarz to inna opinia i podejście i to jest straszne jak dla mnie bo skąd kobieta będąca w pierwszej ciąży ma wiedzieć czy dane podejście jest ok czy nie :/

No nic - marudzeniem nic nie zdziałamy :) niebawem mam wizytę u nowego lekarza, który mam nadzieję zostanie już moim docelowym i z nim porozmawiam co dalej z tą luteiną.

Lecę oglądać wózki dla moich szkrabów :)

Renka88, skowroneczka87, A.Kasia, Est, Karolina@, Kate84, kasieńka 1985 lubią tę wiadomość

34bwkw7izri68fev.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam z doświadczenia że jak ma się coś stać to żadne leki nie pomogą.

kofeinka, Kajola lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    O cholera...;/ jakie jest postępowanie z kobietą w ciąży z przypadku zapalenia oskrzeli? jakieś antybiotyki?
    Kochana, długo tak chodziłaś z tym przeziębieniem?

Dostałam najprostszy antybiotyk Duomox ... Leczyłam się prawie tydzień domowymi sposobami oraz lekami dla kobiet w ciąży. A w ogóle to jestem zła bo byłam u lekarza dwa dni temu to powiedział, że to zwykłe przeziębienie ! A dziś już zapalenie oskrzeli.. Widziałam że nic nie pomaga, dobrze, że poszłam :(

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 19:26

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Witajcie Kochane, mało się udzielam bo mój mąż przyjechał na dwa tygodnie i mamy tyle roboty :) no i zajęci sobą oczywiście :-D wklejam link z teledyskiem z Naszego wesela które mieliśmy w lipcu, możecie luknąć jak nie macie co robić :) Pozdrawiam wszystkie z osobna :-)

No i beczę jak bóbr...... piękne

She86 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    A moim zdaniem skoro lekarz przepisal to sie powinno brac... tym bardziej, ze luteina wspomaga szyjke macicy i zapobiega skurcza! Wczoraj na wizycie sama p dr mi zmierzyla szyjke i powiedziala, ze "w razie czego mam ja zabezpieczona luteina" wiec chodzbym miala ja do konca ciazy brac to bede sluchac lekarza, bo wole sie zabezpieczyc niz pozniej plakac, ze szyjka nie trzyma lub sie skraca... To jest takie moje zdanie i nie gniewajcie sie, ale Aniek w twojej sytuacji gdzie masz wieksze obciazenie na szyjke, bo nosisz dwojke dzieci to tym bardziej powinnas brac wieksza dawke, bo uwiez mi, ze szyjka w ciagu kilku godzin moze sie skrocic i nawet o tym nie bedziesz wiedziec... Ale to jest tylko i wylacznie moje zdanie...

Gośśś - tak jak pisałam po tych zwiększonych dawkach luteiny mam bardzo duże efekty uboczne wliczając nieprzerwane mdłości i nawet wymioty co skutkuje tym, że przestaję w ogóle jeść. Jaki to będzie miało wpływ na moją ciążę na dłuższą metę?

34bwkw7izri68fev.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:

Ale ŚLICZNOTKA z Ciebie :)
    P.S. U mnie działa. Przeglądarka Mozilla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 11:49

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm a tak?

https://www.facebook.com/justyna.potraca/posts/924209117653256?notif_t=like

Renka88 lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dostałam najprostszy antybiotyk Duomox ... Leczyłam się prawie tydzień domowymi sposobami oraz lekami dla kobiet w ciąży. A w ogóle to jestem zła bo byłam u lekarza dwa dni temu to powiedział, że to zwykłe przeziębienie ! A dziś już zapalenie oskrzeli.. Widziałam że nic nie pomaga, dobrze, że poszłam :(

No to kiepsko. Biedactwo, kuruj się mocno. Jedynie co mogę dodać, że Duomox to sprawdzony przeze mnie antybiotyk na drogi oddechowe. Jeżeli żaden lek mi nie pomaga to proszę lekarza o ten i wiem, że pomoże. Aczkolwiek nie wiem jak działa na kobiety w ciąży.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:

To dobrze, że poszłaś do lekarza.. zdrówka życzę i pod kołderkę zmykaj, ja też mam dziś dzień w łóżku :)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie zrobię, dlatego się żegnam. :) idę się kurować :) buźka

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • She86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    hmmmm a tak?

https://www.facebook.com/justyna.potraca/posts/924209117653256?notif_t=like

ale się wzruszyłam.. piękna dziewczyna z Ciebie :)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowiej kochana!ja też się nienajlepiej czuje ale jeszcze do zniesienia ale jak tylko się pogorszy lecę do doktorka.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniek_m wrote:
    Gośśś - tak jak pisałam po tych zwiększonych dawkach luteiny mam bardzo duże efekty uboczne wliczając nieprzerwane mdłości i nawet wymioty co skutkuje tym, że przestaję w ogóle jeść. Jaki to będzie miało wpływ na moją ciążę na dłuższą metę?

Znam duzo dziewczyn ktore maja mdlosci i to bardzo dlugo,chudna i tez malo co jedza, a dzieci sie dobrze rozwijaja... Chyba lepsze to niz skracajaca sie szyjka i zagrozenie porodem przedwczesnym... ? Ale to jest tylko moje zdanie i nie bierz tego do siebie... :)

A.Kasia, Karolina@, ksanka, krówka_muffka lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:) u nas dzisiaj szaro buro i pochmurno... a tu na zakupy trzeba sie ruszyć...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 19:27

Vincent, Kajola, A.Kasia, Karolina@, domiii, She86, ona., Kate84 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ