WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Jak byłam na pierwszej wizycie to ważyłam 52,5 kg i wpisał mi do karty, że max do 63 kg mogę dobić. Teraz ważę 51, więc nie sądzę żebym przekroczyła limit.

No to Kasiu ważymy tyle samo, i mi tez lekarz powiedział, ze powinnam przytyć Max 10 kg. Ale póki co tez nie tyje, mimo, ze nie wymiotowałam ani razu.

A.Kasia lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj bylam na wizycie i moje malenstwo ma sie dobrze :) wazy juz 170gram, serduszko bije 145ud/min :) ale wstydzioch nie chcial pokazac co ma miedzy nozkami :P Nastepna wizyta 12go :)

Martita88, kamka, Renka88, Kajola, Mania1718, Madzialena90, Est, Lula_w, domiii, A.Kasia, Karolina@, kateee, 26Asia, Kokaina, d'nusia, baassiia, She86, kleo2426, ona., krówka_muffka, Kate84, M+M+?, Karka lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tak sie zastanawiam czy to możliwe żeby mnie po prawej stronie z boku (nie jest to napewno macica bo za bardzo z boku i troche wyżej) bolało od tego że maluch ciągle jest wyczuwalny po prawej stronie??

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Znam duzo dziewczyn ktore maja mdlosci i to bardzo dlugo,chudna i tez malo co jedza, a dzieci sie dobrze rozwijaja... Chyba lepsze to niz skracajaca sie szyjka i zagrozenie porodem przedwczesnym... ? Ale to jest tylko moje zdanie i nie bierz tego do siebie... :)

Zamykam dyskusję na ten temat, ponieważ tak jak lekarze mamy zupełnie inne zdanie na ten temat i nie ma sensu spamować tym forum. Ja postąpię tak jak podpowiada mi intuicja.

domiii, Martita88, muminka83 lubią tę wiadomość

34bwkw7izri68fev.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama mnie dzisiaj z rana bolało coś po prawej stronie w pachwinie :/ promieniowalo aż do nóg. Podczas spaceru przeszło. . Trochę się wystraszylam.
    Z grzybów nici ale zato dwogodzinny spacer po lesie dobrze nam zrobił. Wracamy do domku, mąż będzie pichcil mi potrawę z bakłażanem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 12:23

Martita88, muminka83, kasieńka 1985 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • kamka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko to nie jest właśnie od macicy tylko tak jakby w talii... i już 2 dzień sie utrzymuje:/

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przypomniała mi sie włąśnie kołysanka mojej malutkiej siostrzenicy jak ja usypiałam:)

https://www.youtube.com/watch?v=knjXGnR8MDE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 12:26

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Witajcie Kochane, mało się udzielam bo mój mąż przyjechał na dwa tygodnie i mamy tyle roboty :) no i zajęci sobą oczywiście :-D wklejam link z teledyskiem z Naszego wesela które mieliśmy w lipcu, możecie luknąć jak nie macie co robić :) Pozdrawiam wszystkie z osobna :-)

https://www.youtube.com/watch?v=YiKULpabJT0&feature=share

Jusia wyglądałaś przepięknie! Aż nie mogłam się na Ciebie napatrzeć :) Masz prześliczne rysy twarzy, takie przyciągające wzrok :)

niecierpliwaa - dużo zdrówka kochana :*

Renka88 - teledysk niemal jak prawdziwy film :) A Ty wyglądasz na nim kwitnąco :) Za to Twój mąż zupełnie mnie rozkojarzył podczas oglądania bo jest niemal klonem mojego byłego szefa i nie mogłam się przez niego skupić :D haha

Co do tego faszerowania lekami przez lekarzy powiem tylko tyle - najważniejsze jest zaufanie do własnego lekarza prowadzącego. Jak nie podoba nam się jego podejście do prowadzenia ciąży to radzę go zmienić na innego. Ja lekarzem nie jestem, o hormonach i suplementacji w ciąży wiem tylko tyle, ile sobie w internecie przeczytałam bądź usłyszałam od mojego ginka. Ale ufam mojemu lekarzowi i trzymam się ściśle jego zaleceń bo kogo mam słuchać jak nie jego. Jakby mi kazał odstawić wszystkie leki to bym odstawiła, jakby mi kazał brać potrójną dawkę progesteronu to bym brała bo po prostu nie chcę podważać jego kompetencji i wierzę, że wszystko co robi ma na celu jedynie dobro moje i mojego dziecka.

Renka88, Gośśś, muminka83, Est, Kokaina, baassiia lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bierzecie w II trymestrze kwas foliowy? Oczywiście poza dziewczynami, które biorą cały kompleks witamin, bo tam jest w składzie. Mi lekarz kazał już odstawić...

Karolina, czyli generalnie warto iść na te warsztaty? Organizacja spoko, jakieś przerwy były? A na stronie piszą coś o konkursach, na czym polegały? I ciekawa jestem na czym miałaby polegac aktywność mam, o której tam piszą, niby jakieś dodatkowe nagrody? Pytam, bo chcę się przygotować jak najlepiej ;) Uwielbiam nagrody :P

• Est Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia, obejrzałam teledysk. Super!
    Piękna z Ciebie dziewczyna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 12:31

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzis po obchodzie dowiedziałam się przynajmniej jakie są plany co do mnie. Więc muszę leżeć w szpitalu co najmniej do poniedziałku. W poniedziałek powinny być moje wyniki posiewu i będą zakładali mi pessar. (ciekawe ile trzeba będzie zapłacić). Dzis z wyników moczu wyszły mi leukocyty więc dodatkowo będzie urosept i pewnie jakieś witaminki.
    Niestety po wczorajszym usg mam brunatne plamienia. Pewnie dlatego że głowice mocno dociskal podczas badania.
    A i jeszcze jedno w macicy mam też jakieś skrzepu przy ujściu. Możliwe że od łożyska którego krawędź jest jakieś 1,5 cm od ujścia.
    No nic czekamy i jesteśmy dobrej myśli
    Dziś był też u mnie mój prowadzący i powiedział co jak i co po założeniu czyli życie w tempie slimaka

bl9cuay3kworwxbg.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też już kazał odstawić. w sumie mam jeszcze 4 tabletki to wybiorę do końca :). Mam do Was pytanie czy macie wykupiony abonament premium ?

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• Est Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, mi tez kazał odstawić. Powiedział, ze od II trymestru kwas foliowy nie jest już do niczego potrzebny.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Hej, dzis po obchodzie dowiedziałam się przynajmniej jakie są plany co do mnie. Więc muszę leżeć w szpitalu co najmniej do poniedziałku. W poniedziałek powinny być moje wyniki posiewu i będą zakładali mi pessar. (ciekawe ile trzeba będzie zapłacić). Dzis z wyników moczu wyszły mi leukocyty więc dodatkowo będzie urosept i pewnie jakieś witaminki.
    Niestety po wczorajszym usg mam brunatne plamienia. Pewnie dlatego że głowice mocno dociskal podczas badania.
    A i jeszcze jedno w macicy mam też jakieś skrzepu przy ujściu. Możliwe że od łożyska którego krawędź jest jakieś 1,5 cm od ujścia.
    Dziś był też u mnie mój prowadzący i powiedział co jak i co po założeniu czyli życie w tempie slimaka

Ksanka, współczuje Kochana. Trzymaj sie! Na szczęście to tylko kilka miesięcy.

ksanka lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:

Kochana najważniejsze, że szyjka jest na tyle ok, że jest możliwość założenia pessaru. Mi ginek powiedział, że pessar muszę sobie sama kupić i kosztuje on 170 zł (rozmiar 2), pewnie zapłacisz podobnie bo chyba to nie jest refundowane. Ja też jestem dobrej myśli, musisz po prostu bardzo o siebie dbać i na pewni będzie dobrze :)

ksanka lubi tę wiadomość

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    mi też już kazał odstawić. w sumie mam jeszcze 4 tabletki to wybiorę do końca :). Mam do Was pytanie czy macie wykupiony abonament premium ?
    ja biorę kwas foliowy, bo jest w dha mama
    ja nie kupowałam abonamentu.

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 17:26

• domiii Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z innej beczki to powiem Wam, że oglądanie TV na zwolnieniu graniczy z cudem... w ciągu dnia tylko Szkoła, Trudne sprawy, Szpital, Mango... WTF?! :D

Martita88, A.Kasia, Mania1718, muminka83, Est, d'nusia, Mietka 30:), Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    ja biorę kwas foliowy, bo jest w dha mama
    ja nie kupowałam abonamentu.

a czy jak nie masz abonamentu to pokazuje Ci się po lewej stronie który tydzień ciąży, trymestr i pasek ile % ciąży minęło ?

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mężowi przełożony klepnął urlop, tak więc za godzinkę czy dwie ruszamy ze Śląska nad morze! Robię na szybko jakieś kanapki, sałatkę, obiad. Ale jestem szczęśliwa :)Prawdopodobnie nie będzie mnie tutaj, tak więc za dużo nie piszcie :)

Ściskam! :*

A.Kasia, Martita88, Kokaina, Kajola, d'nusia, She86, Love_life, kateee, krówka_muffka, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ