Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lula_w wrote:Kiedyś H&M za zapisanie się do ich newslettera dostawało się zniżkę na 25% za jedną rzecz. Nie wiem czy to jeszcze aktualne. A w smyku można kupować przez internet, nieraz można trafić na bardzo fajne promocje
Ja dostałam taką zniżkę ostatnio jak zamawiałam legginsy
Lula_w, Lucky lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam do was takie pytanko, bo zaczela mnie martwic moja szyjka, niby trzyma i sie nie skraca, ale ma tylko 28mm... Wydaje mi sie ze jest bardzo krotka tym bardziej, ze wszedzie pisze ze normalnie w ciazy powinna miec 38-42mm ... Wiem ze najwazniejsze jest to, ze ona sie nie skraca i trzyma ale mimo wszystko jak by zaczela sie skracac to za bardzo nie ma z czego, bo i tak juz jest krotka...
jaka maja dlugosc wasze szyjki?
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Gośśś wrote:Dziewczyny mam do was takie pytanko, bo zaczela mnie martwic moja szyjka, niby trzyma i sie nie skraca, ale ma tylko 28mm... Wydaje mi sie ze jest bardzo krotka tym bardziej, ze wszedzie pisze ze normalnie w ciazy powinna miec 38-42mm ... Wiem ze najwazniejsze jest to, ze ona sie nie skraca i trzyma ale mimo wszystko jak by zaczela sie skracac to za bardzo nie ma z czego, bo i tak juz jest krotka...
Moja z dnia dzisiejszego ma 4 cm ale ja ciągle leżę. Wychodzę tylko rano z synkiem do przedszkola i idę po niego. Zerówkę mam blisko bo 5 minut od domu. Codziennie też spacer około 30 minut. Potem leżę. Więc pewnie i to ma wpływ na to. Biorę też dupka. Norma z tego co wiem jest od 3 cm do 4,2 cm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 15:21
-
Ad opieki w szpitalach, to moj maz dlugo lezal na ortopedii po powaznym wypadku i tez duzo zalezy jak sie samemu czlowiek zachowuje, czy jest kulturalny itp. Jaz z nim spedzilam duzo godzin w szpitalu i obsluga pielegniarek byla naprawde super. Pracuja bardzo ciezko za marna kase, ale mimo to zawsze okazywaly duzo sympatii i zrozumienia. Maz tez potrafil do nich milo zagadac, bez jakis chamskich seksistowskich odzywek.
Lekarze to juz inna historia- bez koperty nie podchodz...
-
Muminka ja tez ciagle leze, nic nie robie co najwyzej obiad i to wszystko... Nawet na spacery nie chodze, chyba ze cos musze zalatwic... Tez biore duphaston i luteine dopochwowa...
Ksanka wlasnie widzialam jak pisalas, ze twoja ma 26mm i Ci juz pesser zakladaja dla tego mnie ta moja zaniepokoila... W srode na wizycie pani dr powiedzila mi, ze jest ok bo ona trzyma i sie nie skraca, ale trzeba jej pilnowac... 12go mam kolejna wizyte i zobacze co mi moj gin powie, bo dopiero wroci z urlopu... Od razu mu powiem, zeby mi szewek zalozyl dla pewnosci... A do tego czasu leze plackiem i juz kompletnie nic nie robieAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Gośśś wrote:Dziewczyny mam do was takie pytanko, bo zaczela mnie martwic moja szyjka, niby trzyma i sie nie skraca, ale ma tylko 28mm... Wydaje mi sie ze jest bardzo krotka tym bardziej, ze wszedzie pisze ze normalnie w ciazy powinna miec 38-42mm ... Wiem ze najwazniejsze jest to, ze ona sie nie skraca i trzyma ale mimo wszystko jak by zaczela sie skracac to za bardzo nie ma z czego, bo i tak juz jest krotka...
Moja ma ponad 4 cm. Ale jestem ewenementem. Rok temu z racji raka w stadium 0 miałam skróconą szyjkę o 2 cm. Teraz na każdym badaniu muszę mieć szyjkę mierzoną.
Lekarka mi powiedziała, że zamiast skracac, to mi się wydłuża. Myślę , że lekarz zareagowałby gdyby ta długość zagrażała ciąży. Być może taki Twój urokmuminka83 lubi tę wiadomość
-
Ksanka oczywiscie ze od razu pojade na ip nawet nie bede sie na nic ogladac... Wole sprawdzic niz pozniej zalowac... A ze szpitala nie wyjde do poki mi szewka nie zaloza...
Miśken moze i taki moj urok wlasnie, ale i tak sie boje bo mialam juz raz porod przedwczesny wiec wole dmuchac i chuchac teraz... Tym bardziej ze z 4 cm mialaby sie z czego skracac, a jak u mnie juz jest 28mm to jest dosyc krotko... Ty to masz fajnie jak ci sie wydluza hehe nic tylko pozazdroscicMiśken90 lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
kamka wrote:A nie napisalam wam ten bol to "urok" mojej ciazy maluch sobie upodobal ta strone i kopie po nerkach i bolec ta strona narazie bedzie poki nie podrosnie... Tak mi pan dr powiedzial...
Jednak swoje trzeba przecierpieć
Mały zgrywus już daje popalić
-
nick nieaktualnyGośśś - moja w największym pomiarze ma 32 mm i żaden z lekarzy nie mówił mi, że mało. Chociaż też się tym zdenerwowałam jak czytałam jakie są normy. Myślę, że szew to za duży kaliber jeśli się nic nie dzieje i szyjka ma być zabezpieczona profilaktycznie. Może poproś o założenie pessaru? Mam znajome, które szyjkę miały podobnej długości do Twojej i bez problemu donosiły ciążę a niektóre nawet przenosiły. Jednak na Twoim miejscu zapytałabym o ten pessar, u mnie niby też nic niepokojącego nie widać a jednak wiem, że będę się z nim czuła bezpieczniej.
Madzik90 - Madzia, szkoda mi Ciebie bardzo, że tak się męczysz z tą cerąU mnie też bez rewelacji, ale od czasu do czasu stosuję Effaclar Duo albo właśnie Skinoren (te dwa specyfiki pozwoliła mi dermatolog stosować w niewielkich ilościach) i da radę funkcjonować. Może po porodzie nam minie. Jakoś przeżyjemy te pryszcze, ważne, że z maluchami ok
-
nick nieaktualnyPozostając przy temacie urodowym zapytam się Was: czy znacie jakiś lakier do paznokci w odcieniach pudrowego różu/beżu, który NIE POZOSTAWIA smug na paznokciach i jednolicie kryje? Nie lubię innych kolorów na swoich paznokciach a znaleźć taki lakier to jakaś masakra
Dziś poprosiłam panią w drogerii o pomoc, naciągnęła mnie na jakiś super hiper zestaw "Golden Rose Prodigy Gel", który miał kryć przy dwóch warstwach i dawać efekt żelowych paznokci i dupa. Chyba z pół butelki musiałabym wylać na paznokieć, żeby kolor był jednolity
Żałuję, że nie dołożyłam trochę kasy i nie poszłam na hybrydę.
-
A.Kasia wrote:Gośśś - moja w największym pomiarze ma 32 mm i żaden z lekarzy nie mówił mi, że mało. Chociaż też się tym zdenerwowałam jak czytałam jakie są normy. Myślę, że szew to za duży kaliber jeśli się nic nie dzieje i szyjka ma być zabezpieczona profilaktycznie. Może poproś o założenie pessaru? Mam znajome, które szyjkę miały podobnej długości do Twojej i bez problemu donosiły ciążę a niektóre nawet przenosiły. Jednak na Twoim miejscu zapytałabym o ten pessar, u mnie niby też nic niepokojącego nie widać a jednak wiem, że będę się z nim czuła bezpieczniej.
Madzik90 - Madzia, szkoda mi Ciebie bardzo, że tak się męczysz z tą cerąU mnie też bez rewelacji, ale od czasu do czasu stosuję Effaclar Duo albo właśnie Skinoren (te dwa specyfiki pozwoliła mi dermatolog stosować w niewielkich ilościach) i da radę funkcjonować. Może po porodzie nam minie. Jakoś przeżyjemy te pryszcze, ważne, że z maluchami ok
to strasznie wygląda..
Mi skinoren pozwoliła co dwa dni cieniutko. Liczę na ten Dalacin..
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*