X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Kiedyś H&M za zapisanie się do ich newslettera dostawało się zniżkę na 25% za jedną rzecz. Nie wiem czy to jeszcze aktualne. A w smyku można kupować przez internet, nieraz można trafić na bardzo fajne promocje :)
    Tak, aktualne :) Ja dostałam taką zniżkę ostatnio jak zamawiałam legginsy :)

Lula_w, Lucky lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was takie pytanko, bo zaczela mnie martwic moja szyjka, niby trzyma i sie nie skraca, ale ma tylko 28mm... Wydaje mi sie ze jest bardzo krotka tym bardziej, ze wszedzie pisze ze normalnie w ciazy powinna miec 38-42mm ... Wiem ze najwazniejsze jest to, ze ona sie nie skraca i trzyma ale mimo wszystko jak by zaczela sie skracac to za bardzo nie ma z czego, bo i tak juz jest krotka... :/ jaka maja dlugosc wasze szyjki?

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szczerze powiedziawszy nawet nie wiem jaką mam szyjkę, bo jeszcze mi długości nie badał nikt.
    Ale mnie podbrzusze boli jak dotknę..

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Dziewczyny mam do was takie pytanko, bo zaczela mnie martwic moja szyjka, niby trzyma i sie nie skraca, ale ma tylko 28mm... Wydaje mi sie ze jest bardzo krotka tym bardziej, ze wszedzie pisze ze normalnie w ciazy powinna miec 38-42mm ... Wiem ze najwazniejsze jest to, ze ona sie nie skraca i trzyma ale mimo wszystko jak by zaczela sie skracac to za bardzo nie ma z czego, bo i tak juz jest krotka... :/ jaka maja dlugosc wasze szyjki?

Moja z dnia dzisiejszego ma 4 cm ale ja ciągle leżę. Wychodzę tylko rano z synkiem do przedszkola i idę po niego. Zerówkę mam blisko bo 5 minut od domu. Codziennie też spacer około 30 minut. Potem leżę. Więc pewnie i to ma wpływ na to. Biorę też dupka. Norma z tego co wiem jest od 3 cm do 4,2 cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 15:21

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja,tez nie wiem.. lekarz tylko mowi, ze jest ok.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, skontaktuj się z lekarzem i porozmawiaj, u mnie skrócila się pod wpływem wysiłku do 2.6 i to już bardzo zaniepokoilo mojego gina

bl9cuay3kworwxbg.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ad opieki w szpitalach, to moj maz dlugo lezal na ortopedii po powaznym wypadku i tez duzo zalezy jak sie samemu czlowiek zachowuje, czy jest kulturalny itp. Jaz z nim spedzilam duzo godzin w szpitalu i obsluga pielegniarek byla naprawde super. Pracuja bardzo ciezko za marna kase, ale mimo to zawsze okazywaly duzo sympatii i zrozumienia. Maz tez potrafil do nich milo zagadac, bez jakis chamskich seksistowskich odzywek.

Lekarze to juz inna historia- bez koperty nie podchodz...

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka ja tez ciagle leze, nic nie robie co najwyzej obiad i to wszystko... Nawet na spacery nie chodze, chyba ze cos musze zalatwic... Tez biore duphaston i luteine dopochwowa...

Ksanka wlasnie widzialam jak pisalas, ze twoja ma 26mm i Ci juz pesser zakladaja dla tego mnie ta moja zaniepokoila... W srode na wizycie pani dr powiedzila mi, ze jest ok bo ona trzyma i sie nie skraca, ale trzeba jej pilnowac... 12go mam kolejna wizyte i zobacze co mi moj gin powie, bo dopiero wroci z urlopu... Od razu mu powiem, zeby mi szewek zalozyl dla pewnosci... A do tego czasu leze plackiem i juz kompletnie nic nie robie :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podczas usg genetycznego szyjka miała 44mm, poprzednio 41
    Nie leżę, codziennie chodzę do pracy
    Poprzednia ciąże przeleżałam od początku
    Teraz tez muszę obserwować szyjkę ale na razie jest ok

muminka83 lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia tylko w razie jakichkolwiek niepokojów typu plamienia różowe czy brunatne, napinanie itp konsultuj że swoim ginem albo jedz na ip

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Miśken90 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:

Moja ma ponad 4 cm. Ale jestem ewenementem. Rok temu z racji raka w stadium 0 miałam skróconą szyjkę o 2 cm. Teraz na każdym badaniu muszę mieć szyjkę mierzoną.
    Lekarka mi powiedziała, że zamiast skracac, to mi się wydłuża. Myślę , że lekarz zareagowałby gdyby ta długość zagrażała ciąży. Być może taki Twój urok :)

muminka83 lubi tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka oczywiscie ze od razu pojade na ip nawet nie bede sie na nic ogladac... Wole sprawdzic niz pozniej zalowac... A ze szpitala nie wyjde do poki mi szewka nie zaloza...

Miśken moze i taki moj urok wlasnie, ale i tak sie boje bo mialam juz raz porod przedwczesny wiec wole dmuchac i chuchac teraz... Tym bardziej ze z 4 cm mialaby sie z czego skracac, a jak u mnie juz jest 28mm to jest dosyc krotko... Ty to masz fajnie jak ci sie wydluza hehe nic tylko pozazdroscic :P

Miśken90 lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie rozmowy w toku dzisiaj...

Kasia24, Est lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie napisalam wam ten bol to "urok" mojej ciazy maluch sobie upodobal ta strone i kopie po nerkach i bolec ta strona narazie bedzie poki nie podrosnie... Tak mi pan dr powiedzial...

A.Kasia lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Zobaczcie rozmowy w toku dzisiaj...
    właśnie oglądam :D

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    A nie napisalam wam ten bol to "urok" mojej ciazy maluch sobie upodobal ta strone i kopie po nerkach i bolec ta strona narazie bedzie poki nie podrosnie... Tak mi pan dr powiedzial...
    O tyle dobrze, że okazał się to jednak jeden z "objawów" ciąży i że nic złego się nie dzieje :) Jednak swoje trzeba przecierpieć ;) Mały zgrywus już daje popalić ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś - moja w największym pomiarze ma 32 mm i żaden z lekarzy nie mówił mi, że mało. Chociaż też się tym zdenerwowałam jak czytałam jakie są normy. Myślę, że szew to za duży kaliber jeśli się nic nie dzieje i szyjka ma być zabezpieczona profilaktycznie. Może poproś o założenie pessaru? Mam znajome, które szyjkę miały podobnej długości do Twojej i bez problemu donosiły ciążę a niektóre nawet przenosiły. Jednak na Twoim miejscu zapytałabym o ten pessar, u mnie niby też nic niepokojącego nie widać a jednak wiem, że będę się z nim czuła bezpieczniej.

Madzik90 - Madzia, szkoda mi Ciebie bardzo, że tak się męczysz z tą cerą :/ U mnie też bez rewelacji, ale od czasu do czasu stosuję Effaclar Duo albo właśnie Skinoren (te dwa specyfiki pozwoliła mi dermatolog stosować w niewielkich ilościach) i da radę funkcjonować. Może po porodzie nam minie. Jakoś przeżyjemy te pryszcze, ważne, że z maluchami ok ;)

• polin Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakoś zaczyna się cera normować ale jeszcze pełno pryszczy jest. Jednakże biorąc pod uwagę to co jest a to co było jeszcze 2 tygodnie temu to już jest o niebo lepiej.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostając przy temacie urodowym zapytam się Was: czy znacie jakiś lakier do paznokci w odcieniach pudrowego różu/beżu, który NIE POZOSTAWIA smug na paznokciach i jednolicie kryje? Nie lubię innych kolorów na swoich paznokciach a znaleźć taki lakier to jakaś masakra :/ Dziś poprosiłam panią w drogerii o pomoc, naciągnęła mnie na jakiś super hiper zestaw "Golden Rose Prodigy Gel", który miał kryć przy dwóch warstwach i dawać efekt żelowych paznokci i dupa. Chyba z pół butelki musiałabym wylać na paznokieć, żeby kolor był jednolity :( Żałuję, że nie dołożyłam trochę kasy i nie poszłam na hybrydę.

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Gośśś - moja w największym pomiarze ma 32 mm i żaden z lekarzy nie mówił mi, że mało. Chociaż też się tym zdenerwowałam jak czytałam jakie są normy. Myślę, że szew to za duży kaliber jeśli się nic nie dzieje i szyjka ma być zabezpieczona profilaktycznie. Może poproś o założenie pessaru? Mam znajome, które szyjkę miały podobnej długości do Twojej i bez problemu donosiły ciążę a niektóre nawet przenosiły. Jednak na Twoim miejscu zapytałabym o ten pessar, u mnie niby też nic niepokojącego nie widać a jednak wiem, że będę się z nim czuła bezpieczniej.

Madzik90 - Madzia, szkoda mi Ciebie bardzo, że tak się męczysz z tą cerą :/ U mnie też bez rewelacji, ale od czasu do czasu stosuję Effaclar Duo albo właśnie Skinoren (te dwa specyfiki pozwoliła mi dermatolog stosować w niewielkich ilościach) i da radę funkcjonować. Może po porodzie nam minie. Jakoś przeżyjemy te pryszcze, ważne, że z maluchami ok ;)
    No widzisz u Ciebie jakoś dsje radę, pisalas ze sam korektor wystarczy a ja z domu wychodzę tylko jak jest konieczność i tylko z makijażem bo wyglądam jakbym miała trąd :( to strasznie wygląda..
    Mi skinoren pozwoliła co dwa dni cieniutko. Liczę na ten Dalacin.. :(

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ