X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w końcu Was nadrobiłam, ale po tylu stronach to już nie pamiętam do czego miałam się odnieść :-( wczoraj urodziny M, dziś wyjazd do Poznania, a jutro moje urodziny także pewnie po weekendzie znów będę w tyle z Wami.

Przede wszystkim gratuluję wszystkim udanych wizyt, kolejnych tygodni i miesięcy zaczętych :-) gratuluję też i pozytywnie zazdroszczę ruchów!

Tym przeziebionym życzę zdrówka, obyście szybko się wykurowały.

Co do szyjki ja niestety nie mam pojęcia :-( ale już sobie zapisałam na kartce by zapytać na czwartkowej wizycie!

Aaa piękne brzuszki i fotki dzieciaczków.

km5szbmhexpco9m1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny co ja tu zapoczątkowałam! Mam nadzieję że wszystkie Wasze szyjki będą piękne, długie i twarde aż do porodu!
    Życzę wam udanego weekendu!
    Ja z pewnością będę was czytała bo w końcu jesteście lepsze niż wszystkie seriale świata w tv, i mądre rzeczy i śmieszne dzieci

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją się pytałam oszyjkę ostatnio i podobno jest 3 cm. Nie zaniepokoiło to mojej gin, ale mnie tak bo już kiedyś była poruszana ta kwestia na forum.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dodatkowo dziś podczas sprzątania i gotowania objeżdżałam 5 odcinkòw ,,o matko,, najbardziej podobał mi się ten ,,tata w ciąży,,. Mòj mąż ma wszystkie objawy ciążowe ktòre mnie do tej pory omijają tj. Osłabienie, chwiejność nastroju, humorzastość, szybko się męczy, zniechęcenie☺

muminka83 lubi tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałyście o magicznych bransoletkach dla dzieci?
    http://www.ambradeibimbi.pl/Ambra_dei_Bimbi.html

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia mam rozowy lakier firmy OPI i ladnie kryje.

Co do szyjki to ja jestem dzisiaj świeżo po badaniu i moja ma 4, 8 cm :)

Dzidzia troche sie dzisiaj wiercila ale nie pokazala co ma miedzy nogami:)

Crl 8 cm nt 2,2, co ciekawe jak miał 7 cm to nt bylo 1, 8.
    W kazdym razie w normie i wszystkie inne parametry tez ok
    nastepna wizyta 21 października.

Kate84, A.Kasia, Martita88, ona., kofeinka, krówka_muffka, muminka83, She86, ksanka, Mietka 30:), Kajola, 26Asia lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    A.Kasia mam rozowy lakier firmy OPI i ladnie kryje.

Co do szyjki to ja jestem dzisiaj świeżo po badaniu i moja ma 4, 8 cm :)

Dzidzia troche sie dzisiaj wiercila ale nie pokazala co ma miedzy nogami:)

Crl 8 cm nt 2,2, co ciekawe jak miał 7 cm to nt bylo 1, 8.
    W kazdym razie w normie i wszystkie inne parametry tez ok
    nastepna wizyta 21 października.

Bo NT rośnie wraz z dzieckiem ;) Dlatego nie powinno się go mierzyć po 14 tygodniu bo wynik jest niemiarodajny. Szyjkę masz mega długą :) OPI musiałabym przez internet zamawiać, a jaki masz kolor (nr)?

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, sprawdź sobie lakiery Vinylux. Moja kosmetyczka ich używa i są dużo trwalsze niż zwykły lakier.

A.Kasia lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Bo NT rośnie wraz z dzieckiem ;) Dlatego nie powinno się go mierzyć po 14 tygodniu bo wynik jest niemiarodajny. Szyjkę masz mega długą :) OPI musiałabym przez internet zamawiać, a jaki masz kolor (nr)?

Nie pamietam nr lakieru :) ale jak w niedziele wroce do domu to sprawdzę.
    Co do NT to masz racje, dlatego się nie przejmuje. Wg pierwszej wyznaczonej daty porodu bylam dzisiaj w 13 +4 tc, wg usg 14 + 0, wiec przynajmniej teoretycznie zmiescilismy sie z badaniem w 14 tyg.

Slodkich Snów życzę wszystkim dwupakom i trzypakom ;)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 01:53

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wczoraj byłam na awaryjnej wizycie. Po odstawieniu dupka tydz temu miałam bol na miesiączkę. Momentami silny, wiec stwierdziłam ze idzie weekend i nie będę sie stresować:). Szyjka długa ponad 4cm, jednak z powodu tego ze chciałabym jeszcze trochę popracować bo lepiej znoszę wtedy ciąże, wracam do duphastonu i jeszcze na trochę mam pozwolenie :) Najważniejsza wiadomość jest taka ze bedzie chłopczyk! ❤️

baassiia, d'nusia, Kate84, Renka88, Martita88, ona., Lula_w, A.Kasia, krówka_muffka, Karka, kateee, She86, M+M+?, ksanka, domiii, Mietka 30:), Kajola, 26Asia, Izoleccc lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w sobotę :)

Powiedziałam wczoraj w pracy o ciąży i jeszcze przed wyjściem miałam rozmowę z moim managerem z Kanady. Bardzo pozytywnie oczywiście zareagował i aż mi się smutno zrobiło, że trzeba będzie przerwę w pracy zrobić. Poza tym jak już wspominałam chciałabym 2 dzieci pod rząd i jak sobie pomyślę, że pewnie ponad 3 lata mnie nie będzie to mnie to przeraża :( Oprócz polskich kierowników mamy też właśnie Kanadyjskich, którzy są od rozdzielania pracy, Ci polscy tylko od kadrowych pierdół, więc siłą rzeczy bardziej jestem zżyta z tymi z Kanady. W ogóle są to bardzo mili i konkretni ludzie, znacznie bardziej ich cenie niż polskich kierowników.

No i wydaje mi się, że już czuję pierwsze ruchy :D Gdy leżę i trzymam rękę na macicy to czasem można odczuć tak jakby coś tam się wybobulało :) Niby trochę wcześnie, ale na każdym USG maluch fikał i boksował, więc może jakiś taki ruchliwy bardziej :)

A.Kasia, Renka88, Karka, ksanka, Est, Mietka 30:), Kate84, Kajola lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w sobotę :)

Dzień dużo lepszy się zapowiada niż poprzednie. Wczoraj dzwoniła do mnie teściowa i powiedziała , że dziś przywiezie mi ciuchy , które zgromadziła w ciągu niecałego roku naszego małżeństwa :) Oczywiście ciuszki dla maleństwa :)

Co do szyjki moja ma 3,5 cm i lekarz powiedział, że to już długa szyjka :) Ważne, że się nie skraca i nie otwiera.

A co do ruchów, ja mam czasami wrażenie jakby coś tam się działo, ale może to tylko moje jelita... sama nie wiem , czekam strasznie niecierpliwie, aż poczuję mojego szkraba.

A.Kasia, domiii, Mietka 30:), Kate84, Kajola lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ją się witam w sobotę☺W 15 tygodniu wg. miesiączki.Mi się też wydaje czasami, że jakąś rybka pływa mi w brzuchu ale czy to poprosru nie wzdęcia

A.Kasia, ksanka, Mietka 30:), Kate84, Kajola lubią tę wiadomość

• ona. Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek i miłego dnia kochane <3

ryjkek, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Wcale mi się nie podoba, że weekend bo znowu nastanie 2dniowa cisza na forum :P Dobrze, że kupiłam sobie wczoraj książkę w empiku to zabiję czas :) Po tej wczorajszej kawiarnianej latte dostałam takiego kociokwiuku, że musiałam sobie 3 kubki melisy w domu wypić, żeby nie łazić po ścianach :/ Nie wiem z ilu porcji espresso zrobili to moje latte ale chyba z o wiele za wielu. Nigdy więcej kawy z innego źródła niż dom, MacDonald i Orlen bo ta wiem, że mi nie szkodzi.

Wysłałam wczoraj wieczorem męża na zakupy do sklepu :) Tym sposobem mam w lodówce 2 litry coca coli, redbulla i 2 piwa a w szafce ptasie mleczko, chipsy, pierniki w czekoladzie oraz 2 opakowania nic-nacsów :P Normalnego jedzenia oczywiście ZERO :P

Co do tego lakieru, to częściowo zwracam honor Golden Rose PRODIGY GEL DUO, poza tym, że pełne krycie osiągnęłam przy 4! warstwie to wygląda ładnie, szybko schnie i nic się na nim nie odciska. Jakby kryl przy chociaż jednej warstwie mniej to pewnie bym go polubiła a tak to sprawdzę te, które mi polecacie. Szczególnie Vinylux mnie ciekawi.

2zr2wiu.jpg

M+M+?, Martita88, Est, Mietka 30:), Kate84, Kasia24 lubią tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Marcóweczki :)

Miłego dnia :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziś.
    Ja znów umieram z powodu bólu głowy, słabo mi, w głowie kołowrotek, ledwo na nogach się trzymam :(
    Wy tu o lakierach, a mój gin powiedział kiedyś zebym się powstrzymała z malowaniem paznokci na jakiś czas... ciekawe czy już mogę? jak myślicie??

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Witam dziś.
    Ja znów umieram z powodu bólu głowy, słabo mi, w głowie kołowrotek, ledwo na nogach się trzymam :(
    Wy tu o lakierach, a mój gin powiedział kiedyś zebym się powstrzymała z malowaniem paznokci na jakiś czas... ciekawe czy już mogę? jak myślicie??

Nie mam pojęcia czemu Ci zabronił ? :/ ze niby przez płytkę coś przenika do organizmu ;) ?

Ja to wogóle robię hybrydy co dwa tygodnie i nie zamierzam przestawać

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Nie mam pojęcia czemu Ci zabronił ? :/ ze niby przez płytkę coś przenika do organizmu ;) ?

Ja to wogóle robię hybrydy co dwa tygodnie i nie zamierzam przestawać

Czyli nie powinnam się stresować i mogę sobie zrobić paznokcie... no i będę mogła wreszcie poczuć się jak "kobieta" ;)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ