Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny w końcu Was nadrobiłam, ale po tylu stronach to już nie pamiętam do czego miałam się odnieść
wczoraj urodziny M, dziś wyjazd do Poznania, a jutro moje urodziny także pewnie po weekendzie znów będę w tyle z Wami.
Przede wszystkim gratuluję wszystkim udanych wizyt, kolejnych tygodni i miesięcy zaczętychgratuluję też i pozytywnie zazdroszczę ruchów!
Tym przeziebionym życzę zdrówka, obyście szybko się wykurowały.
Co do szyjki ja niestety nie mam pojęciaale już sobie zapisałam na kartce by zapytać na czwartkowej wizycie!
Aaa piękne brzuszki i fotki dzieciaczków. -
Jej dziewczyny co ja tu zapoczątkowałam! Mam nadzieję że wszystkie Wasze szyjki będą piękne, długie i twarde aż do porodu!
Życzę wam udanego weekendu!
Ja z pewnością będę was czytała bo w końcu jesteście lepsze niż wszystkie seriale świata w tv, i mądre rzeczy i śmieszne dzieci -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA i dodatkowo dziś podczas sprzątania i gotowania objeżdżałam 5 odcinkòw ,,o matko,, najbardziej podobał mi się ten ,,tata w ciąży,,. Mòj mąż ma wszystkie objawy ciążowe ktòre mnie do tej pory omijają tj. Osłabienie, chwiejność nastroju, humorzastość, szybko się męczy, zniechęcenie☺
muminka83 lubi tę wiadomość
-
A.Kasia mam rozowy lakier firmy OPI i ladnie kryje.
Co do szyjki to ja jestem dzisiaj świeżo po badaniu i moja ma 4, 8 cm
Dzidzia troche sie dzisiaj wiercila ale nie pokazala co ma miedzy nogami:)
Crl 8 cm nt 2,2, co ciekawe jak miał 7 cm to nt bylo 1, 8.
W kazdym razie w normie i wszystkie inne parametry tez ok
nastepna wizyta 21 października.Kate84, A.Kasia, Martita88, ona., kofeinka, krówka_muffka, muminka83, She86, ksanka, Mietka 30:), Kajola, 26Asia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLilou1984 wrote:A.Kasia mam rozowy lakier firmy OPI i ladnie kryje.
Co do szyjki to ja jestem dzisiaj świeżo po badaniu i moja ma 4, 8 cm
Dzidzia troche sie dzisiaj wiercila ale nie pokazala co ma miedzy nogami:)
Crl 8 cm nt 2,2, co ciekawe jak miał 7 cm to nt bylo 1, 8.
W kazdym razie w normie i wszystkie inne parametry tez ok
nastepna wizyta 21 października.
Bo NT rośnie wraz z dzieckiemDlatego nie powinno się go mierzyć po 14 tygodniu bo wynik jest niemiarodajny. Szyjkę masz mega długą
OPI musiałabym przez internet zamawiać, a jaki masz kolor (nr)?
-
A.Kasia wrote:Bo NT rośnie wraz z dzieckiem
Dlatego nie powinno się go mierzyć po 14 tygodniu bo wynik jest niemiarodajny. Szyjkę masz mega długą
OPI musiałabym przez internet zamawiać, a jaki masz kolor (nr)?
Nie pamietam nr lakieruale jak w niedziele wroce do domu to sprawdzę.
Co do NT to masz racje, dlatego się nie przejmuje. Wg pierwszej wyznaczonej daty porodu bylam dzisiaj w 13 +4 tc, wg usg 14 + 0, wiec przynajmniej teoretycznie zmiescilismy sie z badaniem w 14 tyg.
Slodkich Snów życzę wszystkim dwupakom i trzypakom))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 01:53
-
Hej! Wczoraj byłam na awaryjnej wizycie. Po odstawieniu dupka tydz temu miałam bol na miesiączkę. Momentami silny, wiec stwierdziłam ze idzie weekend i nie będę sie stresować
. Szyjka długa ponad 4cm, jednak z powodu tego ze chciałabym jeszcze trochę popracować bo lepiej znoszę wtedy ciąże, wracam do duphastonu i jeszcze na trochę mam pozwolenie
Najważniejsza wiadomość jest taka ze bedzie chłopczyk! ❤️
baassiia, d'nusia, Kate84, Renka88, Martita88, ona., Lula_w, A.Kasia, krówka_muffka, Karka, kateee, She86, M+M+?, ksanka, domiii, Mietka 30:), Kajola, 26Asia, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry w sobotę
Powiedziałam wczoraj w pracy o ciąży i jeszcze przed wyjściem miałam rozmowę z moim managerem z Kanady. Bardzo pozytywnie oczywiście zareagował i aż mi się smutno zrobiło, że trzeba będzie przerwę w pracy zrobić. Poza tym jak już wspominałam chciałabym 2 dzieci pod rząd i jak sobie pomyślę, że pewnie ponad 3 lata mnie nie będzie to mnie to przerażaOprócz polskich kierowników mamy też właśnie Kanadyjskich, którzy są od rozdzielania pracy, Ci polscy tylko od kadrowych pierdół, więc siłą rzeczy bardziej jestem zżyta z tymi z Kanady. W ogóle są to bardzo mili i konkretni ludzie, znacznie bardziej ich cenie niż polskich kierowników.
No i wydaje mi się, że już czuję pierwsze ruchyGdy leżę i trzymam rękę na macicy to czasem można odczuć tak jakby coś tam się wybobulało
Niby trochę wcześnie, ale na każdym USG maluch fikał i boksował, więc może jakiś taki ruchliwy bardziej
A.Kasia, Renka88, Karka, ksanka, Est, Mietka 30:), Kate84, Kajola lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry w sobotę
Dzień dużo lepszy się zapowiada niż poprzednie. Wczoraj dzwoniła do mnie teściowa i powiedziała , że dziś przywiezie mi ciuchy , które zgromadziła w ciągu niecałego roku naszego małżeństwaOczywiście ciuszki dla maleństwa
Co do szyjki moja ma 3,5 cm i lekarz powiedział, że to już długa szyjkaWażne, że się nie skraca i nie otwiera.
A co do ruchów, ja mam czasami wrażenie jakby coś tam się działo, ale może to tylko moje jelita... sama nie wiem , czekam strasznie niecierpliwie, aż poczuję mojego szkraba.A.Kasia, domiii, Mietka 30:), Kate84, Kajola lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Wcale mi się nie podoba, że weekend bo znowu nastanie 2dniowa cisza na forum
Dobrze, że kupiłam sobie wczoraj książkę w empiku to zabiję czas
Po tej wczorajszej kawiarnianej latte dostałam takiego kociokwiuku, że musiałam sobie 3 kubki melisy w domu wypić, żeby nie łazić po ścianach
Nie wiem z ilu porcji espresso zrobili to moje latte ale chyba z o wiele za wielu. Nigdy więcej kawy z innego źródła niż dom, MacDonald i Orlen bo ta wiem, że mi nie szkodzi.
Wysłałam wczoraj wieczorem męża na zakupy do sklepuTym sposobem mam w lodówce 2 litry coca coli, redbulla i 2 piwa a w szafce ptasie mleczko, chipsy, pierniki w czekoladzie oraz 2 opakowania nic-nacsów
Normalnego jedzenia oczywiście ZERO
Co do tego lakieru, to częściowo zwracam honor Golden Rose PRODIGY GEL DUO, poza tym, że pełne krycie osiągnęłam przy 4! warstwie to wygląda ładnie, szybko schnie i nic się na nim nie odciska. Jakby kryl przy chociaż jednej warstwie mniej to pewnie bym go polubiła a tak to sprawdzę te, które mi polecacie. Szczególnie Vinylux mnie ciekawi.
M+M+?, Martita88, Est, Mietka 30:), Kate84, Kasia24 lubią tę wiadomość
-
Witam dziś.
Ja znów umieram z powodu bólu głowy, słabo mi, w głowie kołowrotek, ledwo na nogach się trzymam
Wy tu o lakierach, a mój gin powiedział kiedyś zebym się powstrzymała z malowaniem paznokci na jakiś czas... ciekawe czy już mogę? jak myślicie?? -
kofeinka wrote:Witam dziś.
Ja znów umieram z powodu bólu głowy, słabo mi, w głowie kołowrotek, ledwo na nogach się trzymam
Wy tu o lakierach, a mój gin powiedział kiedyś zebym się powstrzymała z malowaniem paznokci na jakiś czas... ciekawe czy już mogę? jak myślicie??
Nie mam pojęcia czemu Ci zabronił ?ze niby przez płytkę coś przenika do organizmu
?
Ja to wogóle robię hybrydy co dwa tygodnie i nie zamierzam przestawaćNatalia27.03.2016
-
She86 wrote:Nie mam pojęcia czemu Ci zabronił ?
ze niby przez płytkę coś przenika do organizmu
?
Ja to wogóle robię hybrydy co dwa tygodnie i nie zamierzam przestawać
Czyli nie powinnam się stresować i mogę sobie zrobić paznokcie... no i będę mogła wreszcie poczuć się jak "kobieta"