X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w końcu Was nadrobiłam, ale po tylu stronach to już nie pamiętam do czego miałam się odnieść :-( wczoraj urodziny M, dziś wyjazd do Poznania, a jutro moje urodziny także pewnie po weekendzie znów będę w tyle z Wami.

Przede wszystkim gratuluję wszystkim udanych wizyt, kolejnych tygodni i miesięcy zaczętych :-) gratuluję też i pozytywnie zazdroszczę ruchów!

Tym przeziebionym życzę zdrówka, obyście szybko się wykurowały.

Co do szyjki ja niestety nie mam pojęcia :-( ale już sobie zapisałam na kartce by zapytać na czwartkowej wizycie!

Aaa piękne brzuszki i fotki dzieciaczków.

km5szbmhexpco9m1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny co ja tu zapoczątkowałam! Mam nadzieję że wszystkie Wasze szyjki będą piękne, długie i twarde aż do porodu!
    Życzę wam udanego weekendu!
    Ja z pewnością będę was czytała bo w końcu jesteście lepsze niż wszystkie seriale świata w tv, i mądre rzeczy i śmieszne dzieci

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją się pytałam oszyjkę ostatnio i podobno jest 3 cm. Nie zaniepokoiło to mojej gin, ale mnie tak bo już kiedyś była poruszana ta kwestia na forum.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dodatkowo dziś podczas sprzątania i gotowania objeżdżałam 5 odcinkòw ,,o matko,, najbardziej podobał mi się ten ,,tata w ciąży,,. Mòj mąż ma wszystkie objawy ciążowe ktòre mnie do tej pory omijają tj. Osłabienie, chwiejność nastroju, humorzastość, szybko się męczy, zniechęcenie☺

muminka83 lubi tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałyście o magicznych bransoletkach dla dzieci?
    http://www.ambradeibimbi.pl/Ambra_dei_Bimbi.html

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia mam rozowy lakier firmy OPI i ladnie kryje.

Co do szyjki to ja jestem dzisiaj świeżo po badaniu i moja ma 4, 8 cm :)

Dzidzia troche sie dzisiaj wiercila ale nie pokazala co ma miedzy nogami:)

Crl 8 cm nt 2,2, co ciekawe jak miał 7 cm to nt bylo 1, 8.
    W kazdym razie w normie i wszystkie inne parametry tez ok
    nastepna wizyta 21 października.

Kate84, A.Kasia, Martita88, ona., kofeinka, krówka_muffka, muminka83, She86, ksanka, Mietka 30:), Kajola, 26Asia lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    A.Kasia mam rozowy lakier firmy OPI i ladnie kryje.

Co do szyjki to ja jestem dzisiaj świeżo po badaniu i moja ma 4, 8 cm :)

Dzidzia troche sie dzisiaj wiercila ale nie pokazala co ma miedzy nogami:)

Crl 8 cm nt 2,2, co ciekawe jak miał 7 cm to nt bylo 1, 8.
    W kazdym razie w normie i wszystkie inne parametry tez ok
    nastepna wizyta 21 października.

Bo NT rośnie wraz z dzieckiem ;) Dlatego nie powinno się go mierzyć po 14 tygodniu bo wynik jest niemiarodajny. Szyjkę masz mega długą :) OPI musiałabym przez internet zamawiać, a jaki masz kolor (nr)?

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, sprawdź sobie lakiery Vinylux. Moja kosmetyczka ich używa i są dużo trwalsze niż zwykły lakier.

A.Kasia lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Bo NT rośnie wraz z dzieckiem ;) Dlatego nie powinno się go mierzyć po 14 tygodniu bo wynik jest niemiarodajny. Szyjkę masz mega długą :) OPI musiałabym przez internet zamawiać, a jaki masz kolor (nr)?

Nie pamietam nr lakieru :) ale jak w niedziele wroce do domu to sprawdzę.
    Co do NT to masz racje, dlatego się nie przejmuje. Wg pierwszej wyznaczonej daty porodu bylam dzisiaj w 13 +4 tc, wg usg 14 + 0, wiec przynajmniej teoretycznie zmiescilismy sie z badaniem w 14 tyg.

Slodkich Snów życzę wszystkim dwupakom i trzypakom ;)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 01:53

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wczoraj byłam na awaryjnej wizycie. Po odstawieniu dupka tydz temu miałam bol na miesiączkę. Momentami silny, wiec stwierdziłam ze idzie weekend i nie będę sie stresować:). Szyjka długa ponad 4cm, jednak z powodu tego ze chciałabym jeszcze trochę popracować bo lepiej znoszę wtedy ciąże, wracam do duphastonu i jeszcze na trochę mam pozwolenie :) Najważniejsza wiadomość jest taka ze bedzie chłopczyk! ❤️

baassiia, d'nusia, Kate84, Renka88, Martita88, ona., Lula_w, A.Kasia, krówka_muffka, Karka, kateee, She86, M+M+?, ksanka, domiii, Mietka 30:), Kajola, 26Asia, Izoleccc lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w sobotę :)

Powiedziałam wczoraj w pracy o ciąży i jeszcze przed wyjściem miałam rozmowę z moim managerem z Kanady. Bardzo pozytywnie oczywiście zareagował i aż mi się smutno zrobiło, że trzeba będzie przerwę w pracy zrobić. Poza tym jak już wspominałam chciałabym 2 dzieci pod rząd i jak sobie pomyślę, że pewnie ponad 3 lata mnie nie będzie to mnie to przeraża :( Oprócz polskich kierowników mamy też właśnie Kanadyjskich, którzy są od rozdzielania pracy, Ci polscy tylko od kadrowych pierdół, więc siłą rzeczy bardziej jestem zżyta z tymi z Kanady. W ogóle są to bardzo mili i konkretni ludzie, znacznie bardziej ich cenie niż polskich kierowników.

No i wydaje mi się, że już czuję pierwsze ruchy :D Gdy leżę i trzymam rękę na macicy to czasem można odczuć tak jakby coś tam się wybobulało :) Niby trochę wcześnie, ale na każdym USG maluch fikał i boksował, więc może jakiś taki ruchliwy bardziej :)

A.Kasia, Renka88, Karka, ksanka, Est, Mietka 30:), Kate84, Kajola lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w sobotę :)

Dzień dużo lepszy się zapowiada niż poprzednie. Wczoraj dzwoniła do mnie teściowa i powiedziała , że dziś przywiezie mi ciuchy , które zgromadziła w ciągu niecałego roku naszego małżeństwa :) Oczywiście ciuszki dla maleństwa :)

Co do szyjki moja ma 3,5 cm i lekarz powiedział, że to już długa szyjka :) Ważne, że się nie skraca i nie otwiera.

A co do ruchów, ja mam czasami wrażenie jakby coś tam się działo, ale może to tylko moje jelita... sama nie wiem , czekam strasznie niecierpliwie, aż poczuję mojego szkraba.

A.Kasia, domiii, Mietka 30:), Kate84, Kajola lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ją się witam w sobotę☺W 15 tygodniu wg. miesiączki.Mi się też wydaje czasami, że jakąś rybka pływa mi w brzuchu ale czy to poprosru nie wzdęcia

A.Kasia, ksanka, Mietka 30:), Kate84, Kajola lubią tę wiadomość

• ona. Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek i miłego dnia kochane <3

ryjkek, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Wcale mi się nie podoba, że weekend bo znowu nastanie 2dniowa cisza na forum :P Dobrze, że kupiłam sobie wczoraj książkę w empiku to zabiję czas :) Po tej wczorajszej kawiarnianej latte dostałam takiego kociokwiuku, że musiałam sobie 3 kubki melisy w domu wypić, żeby nie łazić po ścianach :/ Nie wiem z ilu porcji espresso zrobili to moje latte ale chyba z o wiele za wielu. Nigdy więcej kawy z innego źródła niż dom, MacDonald i Orlen bo ta wiem, że mi nie szkodzi.

Wysłałam wczoraj wieczorem męża na zakupy do sklepu :) Tym sposobem mam w lodówce 2 litry coca coli, redbulla i 2 piwa a w szafce ptasie mleczko, chipsy, pierniki w czekoladzie oraz 2 opakowania nic-nacsów :P Normalnego jedzenia oczywiście ZERO :P

Co do tego lakieru, to częściowo zwracam honor Golden Rose PRODIGY GEL DUO, poza tym, że pełne krycie osiągnęłam przy 4! warstwie to wygląda ładnie, szybko schnie i nic się na nim nie odciska. Jakby kryl przy chociaż jednej warstwie mniej to pewnie bym go polubiła a tak to sprawdzę te, które mi polecacie. Szczególnie Vinylux mnie ciekawi.

2zr2wiu.jpg

M+M+?, Martita88, Est, Mietka 30:), Kate84, Kasia24 lubią tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Marcóweczki :)

Miłego dnia :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziś.
    Ja znów umieram z powodu bólu głowy, słabo mi, w głowie kołowrotek, ledwo na nogach się trzymam :(
    Wy tu o lakierach, a mój gin powiedział kiedyś zebym się powstrzymała z malowaniem paznokci na jakiś czas... ciekawe czy już mogę? jak myślicie??

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Witam dziś.
    Ja znów umieram z powodu bólu głowy, słabo mi, w głowie kołowrotek, ledwo na nogach się trzymam :(
    Wy tu o lakierach, a mój gin powiedział kiedyś zebym się powstrzymała z malowaniem paznokci na jakiś czas... ciekawe czy już mogę? jak myślicie??

Nie mam pojęcia czemu Ci zabronił ? :/ ze niby przez płytkę coś przenika do organizmu ;) ?

Ja to wogóle robię hybrydy co dwa tygodnie i nie zamierzam przestawać

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Nie mam pojęcia czemu Ci zabronił ? :/ ze niby przez płytkę coś przenika do organizmu ;) ?

Ja to wogóle robię hybrydy co dwa tygodnie i nie zamierzam przestawać

Czyli nie powinnam się stresować i mogę sobie zrobić paznokcie... no i będę mogła wreszcie poczuć się jak "kobieta" ;)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ